Jump to content

Tinerii liceeni propun soluţii inovative de folosire a resurselor locale


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Tinerii liceeni propun soluţii inovative de folosire a resurselor locale

Peste 100 de tineri din 22 licee din Galati au participat sambata, 15 mai, la Colegiul National „Vasile Alecsandri” la „Innovation Camp”. De-a lungul catorva ore, elevii, impartiti in echipe au gandit o solutie la tema: “Concepeti o idee de afacere care sa foloseasca resursele locale (ex., infrastructura de transport fluvial pe Dunare) pentru a satisface nevoi sociale si economice, in zona Galati – Tulcea - Braila.” Cele 20 de echipe au beneficiat de consultanta din partea a 12 voluntari, manageri de la ArcelorMittal Galati, care au oferit suport si informatii aditionale in probleme de dezvoltare a produsului, marketing, vanzari si costuri.

Solutia castigatoare propusa de echipa formata din patru elevi de la Colegiul National Mihail Kogalniceanu, Liceul Teoretic Dunarea, Liceul cu Program Sportiv si Grup Scolar Anghel Saligny: “Ecologizarea Dunarii pe segmentul Braila - Tulcea – Galati si dezvoltarea de oportunitati si infrastructura pentru moduri ‘verzi’ de petrecere a timpului si o zona renumita pentru pescuit sportiv” a impresionat juriul format din reprezentanti ai Inspectoratului Scolar Judetean Galati, ArcelorMittal Galati si Junior Achievement Romania.

Locul I - Ecologizarea Dunarii pe segmentul Braila - Tulcea – Galati si dezvoltarea de oportunitati si infrastructura pentru moduri ‘verzi’ de petrecere a timpului si o zona renumita pentru pescuit sportiv.

Popa Alina Camelia - Colegiul National Mihail Kogalniceanu

Vicol Antonio - Liceul Teoretic Dunarea

Dediu Daniel - Liceul cu Program Sportiv

Radu Sorin - Grup Scolar Anghel Saligny

Locul II - Amenajarea malului drept al Dunarii pentru plaja si activitati de agrement (watergames si skijet)

Segneanu Livia - Grup Scolar Industrial de Marina

Petrici Alexandru - Colegiul Economic Virgil Madgearu

Bobaru Camelia Daniela - Colegiul National Mihail Kogalniceanu

Lungeanu Andrei - Colegiul Tehnic Traian Vuia

Chioseaua Valentin - Grup Scolar Radu Negru

Locul III - Acvacultura de sturioni pentru caviar cat si pentru reducerea braconajului si repopularea zonei

Zisu Verginica - Liceul Teoretic Emil Racovita

Ciafalon Gabriela - Colegiul National Vasile Alecsandri

Rusu Daniel Ionut - Grup Scolar Industrial de Marina

Dulvara George - Colegiul National Mihail Kogalniceanu

Boreea Ion - Grup Scolar Radu Negru

http://www.ecomunicate.ro/comunicate-de-presa/educatie/8/tinerii-liceeni-propun-solutii-inovative-de-folosire-a-resurselor-locale-pentru-relansarea-economiei-in-zona-galati-tulcea-braila-8164.html

Link to comment
Share on other sites

Pacat ca tinerii acestia isi vor da seama (daca nu au facut-o deja) in ce oras, din ce tara, traiesc. O sa-si ia cu ei ideile si o sa fuga peste hotare fara sa se mai uite in urma. Oare chiar au crezut ca ii pasa cuiva dintre alesii orasului Galati? Vorbim aici despre niste proiecte utopice:

1 Ecologizarea Dunarii pe segmentul Braila - Tulcea – Galati si dezvoltarea de oportunitati si infrastructura pentru moduri ‘verzi’ de petrecere a timpului si o zona renumita pentru pescuit sportiv :))=)) Cu cine mai baieti, cu grataragiii astia? Ce pescuit sportiv? Ala cu plasele?

2 Acvacultura de sturioni pentru caviar cat si pentru reducerea braconajului si repopularea zonei :))=)) Cred ca aici, avem o problema cu cei de la Pisica. Si cu restul de bajeti care "pescuiesc sportiv si fair-play" sturioni prin zona. Sau daca nu cu ei, cu proprietarii luciului de apa, indiferent cine sunt ei si ce culoare au.

Nici stra-nepotii nostri nu vor vedea asa ceva. O sa citeasca in cartile de zoologie despre sturioni, ca de vazut, cred ca nici prin muzee n-o sa mai fie.

Poate doar pe cel cu agrementul...la cate "barci" sunt pe Dunare propun: sport extrem - slalom printre PET-uri, crengi si mortaciuni, proba a 2-a sarituri peste barje. Sper sa aud despre ei mai multe, dar din alte tari. Aici, si-au pierdut timpul cu proiectele acestea...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.