Jump to content

S-a stins Maria Magdalena Crişan


dcp100168
 Share

Recommended Posts

S-a stins Maria Magdalena Crişan

Gălăţenii o ştiu pe Maria Magdalena Crişan, cea care a semnat o perioadă lungă de timp cronici plastice inclusiv în paginile ziarului nostru. Astăzi, îi anunţăm că arta a rămas mai săracă: Maria Magdalena Crişan s-a stins din viaţă.

Membră a Uniunii Artiştior Plastici din România, a Uniunii Ziariştilor Profesionişti şi a Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Artă, Maria Magdalena Crişan a lăsat în urmă un volum impresionant de muncă ce-i poartă semnătura: zecile de expoziţii realizate ca muzeograf la Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi, emisiunile realizate la Televiziunea Română în arhiva căreia se află peste 100 de filme, portrete de artişti contemporani, numeroase interviuri cu personalităţi din lumea artelor. A realizat emisiuni radiofonice şi a susţinut cursuri inedite despre Arhitectura peisajului la mai multe universităţi bucureştene, sutele de expoziţii şi cataloage realizate în cadrul galeriilor pe care le-a deschis în Bucureşti – „Sabina şi Jean Negulescu” sau „Veroniki Art”. De asemenea, a semnat nenumărate articole şi cronici de artă în ziarul gălăţean şi în publicaţiile bucureştene „Arta”, „Cronica”, „Steaua”, „Observator cultural”.

Pentru activitatea sa remarcabilă a primit numeroase premii: Diploma de susţinător al artelor din partea UAPR, Diploma aniversară din partea TVR ca simbol al aprecierii profesionale, Premiul Fundaţiei „Jean Negulescu”, Premiul „Margareta Sterian”, pentru activitatea curatorială de la Palatele Brâncoveneşti şi Premiul Criticii al Uniunii Artiştilor Plastici din România.

Şi lista ar fi putut continua cu alte lucruri demne de toată lauda dacă arta n-ar fi fost atât de bogată, iar viaţa atât de scurtă.

http://www.viata-libera.ro/articol-S-a_stins_Maria_Magdalena_Crisan__2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.