Jump to content

Teatru în limba engleză pentru elevi


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Teatru în limba engleză pentru elevi

În această perioadă, festivalurile de teatru cu elevi se ţin lanţ. Sâmbătă, gimnaziştii din 8 şcoli din Galaţi şi Tulcea au jucat pe scena Amfiteatrului Liceului de Artă „Dimitrie Cuclin”, dar nu oricum, ci în limba engleză. Ediţia a III-a a Concursului „English Through Acting” a fost la fel de spectaculoasă ca şi celelalte, de data aceasta tema centrală fiind „Viaţa de şcolar”. Juriul, format din Mihail Andrei - Şcoala nr. 24, Mihaela Cuzi - Colegiul Naţional „C. Negri”, Cosmin Enache, actor şi asistent universitar la Facultatea de Arte Galaţi, Daniela Nistor, actriţa şi profesor de teatru la Liceul de Artă Galaţi, Alina Drăgoi, profesor de arte plastice Liceul de Artă Galaţi, a fost încântat să îi răsplătească pe cei care s-au remarcat şi la interpretare, şi la cunoştinţele în limba lui Shakespeare.

Cel mai bun spectacol a fost cel adus de şcolarii de la Schela, coordonaţi de prof. Nicoleta Velescu. Este vorba despre trupa „Most Wanted”, care a câştigat, de altfel, şi premiul cel mare la Secţiunea Poster, nou introdusă în concurs. Pe locul 2 s-au clasat elevii Şcolii 5 (prof. Carmen Marinescu), iar pe locul 3, cei de la Şcoala „Gheorghe Banea”, din Măcin, Tulcea (prof. Liliana Gheorghe). Premiul oferit de „Viaţa liberă”, o diplomă specială şi un urs de pluş iubitor de teatru, a ajuns la trupa „Thalia’s friends”, de la Şcoala 13. Elevii îndrumaţi de prof. Narcisa Grigoraş au jucat un mini-spectacol amuzant, oferind soluţii caraghioase problemei dependenţei adolescenţilor de telefonul mobil.

Juriul i-a mai remarcat pe Ionescu Andrei, de la Şcoala 11, desemnat cel mai bun actor, şi pe Nicoleta Condruz, de la Şcoala 5, cea mai bună actriţă.

Organizatorii, profesorii Artemiza Lovin (Şcoala 29), Aniela Moga şi Niculaie Căldăraru (Şcoala 11) şi inspectorul de specialitate Doina Ghiser, au anunţat, cu aceeaşi ocazie, şi tema competiţiei de anul viitor: „Adolescenţa”.

http://www.viata-libera.ro/articol-Teatru_dar_in_engleza_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

William Shakespeare, pe scena Teatrului Muzical „Nae Leonard”

Teatrul Muzical „Nae Leonard” va fi, în acest an, gazda Festivalului Judeţean de Teatru în limba engleză „William Shakespeare”, eveniment ajuns la a treia ediţie.

Acţiunea va avea loc pe data de 20 aprilie 2013, cu începere de la ora 10.00, iar în festival vor intra aproximativ 70 de concurenţi, elevi care provin de la 8 unităţi de învăţământ, printre acestea se numără şi şcolile din: Vânători, Barcea, Malul Alb şi Schela.

Micii actori, din cele 8 şcoli participate, vor interpreta pe scena muzicalului gălăţean scene din “Romeo and Juliet”, “A Midsummer Night’s Dream”, “King Lear”, “As you like It”,”Much Ado About Nothing”, “The Merchant of Venice”. „Este o manifestare cu impact atât în rândul elevilor cât şi a cadrelor didactice. De la an la an se poate vededea o creştere a calităţii interpretative, dar şi a modului de pronunţie, fiind un festival de teatru în limba engleză”, a afirmat prof. Nicoleta Velescu, coordonatorul acestei manifestări.

A treia ediţie a Festivalului Judeţean de Teatru în limba engleză „William Shakespeare” este organizat de Şcoala Gimnazială “Lascăr Catargiu” Schela, Primăria Schela, Teatrul Muzical “Nae Leonard” Galaţi, CERC Schela şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi.

„Copiii reprezintă viitorul şi susţinând acest gen de acţiuni contribuim, ca şi administraţie, la formarea tinerilor prin cultură, în interesul comunităţii. Este a treia ediţie a Festivalului şi mă bucur să văd că avem din ce în ce mai mulţi participanţi,” a adăugat Maricel Petrea, primarul comunei Schela.

presagalati.ro


 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.