Jump to content

Inspector al DGFP Galaţi, trimis în judecată pentru evaziune


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Inspector al DGFP Galaţi, trimis în judecată pentru evaziune

Un inspector de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Galaţi şi doi administratori de firme au fost trimişi în judecată de procurorii DNA, pentru evaziune fiscală, după ce au prejudiciat statul cu peste 2,5 milioane de lei, anunţă DNA într-un comunicat remis, miercuri, NewsIn. Astfel, potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie remis, miercuri, NewsIn, Eduard Claudiu Miloiu, inspector la Direcţia Generală a Finanţelor Publice (D.G.F.P.) Galaţi, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, Alexandru Pohrib, administrator al Tubmeto Galaţi şi Micmeto Galaţi pentru evaziune fiscală, iar fostul administrator al Micmeto Galaţi, Octavian Miclescu, pentru complicitate la evaziune fiscală. Potrivit rechizitoriului, în perioada februarie 2005–octombrie 2006, Alexandru Pohrib, în calitate de administrator la SC Tubmeto Galaţi şi SC Micmeto Galaţi, a întocmit şi a semnat mai multe facturi fiscale de cumpărări de mărfuri, contracte de prestări servicii, proces-verbal de dezmembrări, "care au avut ca rezultat înregistrarea unor operaţiuni comerciale fictive creatoare a unei taxe pe valoare adăugată deductibilă în sumă de 2.566.040 lei".

http://www.gds.ro/Ultima%20ora/2010-06-02/Un+inspector+al+DGFP+Galati+si+doi+administratori+de+firme,+trimisi+in+judecata+pentru+evaziune

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Galaţi au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:

MILOIU EDUARD CLAUDIU, inspector la Direcţia Generală a Finanţelor Publice (D.G.F.P.) Galaţi, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, în formă continuată;

POHRIB ALEXANDRU, administrator la SC TUBMETO SRL Galaţi şi SC MICMETO SRL Galaţi, în sarcina căruia s-au reţinut două infracţiuni de evaziune fiscală, ambele în formă continuată;

MICLESCU OCTAVIAN, fost administrator la SC MICMETO SRL Galaţi, în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada februarie 2005 – octombrie 2006, inculpatul Pohrib Alexandru, în calitate de administrator la SC TUBMETO SRL Galaţi şi SC MICMETO SRL Galaţi, a întocmit şi semnat mai multe documente contabile (facturi fiscale de cumpărări de mărfuri, contracte de prestări servicii, proces-verbal de dezmembrări) care au avut ca rezultat înregistrarea unor operaţiuni comerciale fictive creatoare a unei taxe pe valoare adăugată deductibilă în sumă de 2.566.040 lei. În demersul său, Pohrib Alexandru a fost ajutat de inculpatul Miclescu Octavian care, fiind la momentul respectiv administrator la SC MICMETO SRL Galaţi, a semnat mai multe documente de evidenţă contabilă în scopul menţionat mai sus.

De asemenea, în luna decembrie 2005, inculpatul Pohrib Alexandru a înregistrat în contabilitatea SC MICMETO SRL Galaţi, în mod fictiv, o factură fiscală reprezentând lucrări de terasamente efectuate de SC MICMETO SRL Galaţi către SC TUBMETO SRL Galaţi. Prin această modalitate, inculpatul s-a sustras de la plata sumei de 16.784 lei reprezentând impozit pe profit datorat bugetului consolidat al statului.

În acelaşi context, în perioada iulie 2005 - octombrie 2006, inculpatul Miloiu Eduard Claudiu, în calitate de inspector fiscal la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Galaţi, a întocmit trei rapoarte de inspecţie fiscală la firmele administrate de Pohrib Alexandru în care a consemnat situaţii de fapt nereale. Acest lucru a avut ca rezultat prejudicierea bugetului de stat cu suma de 2.582.824 lei (aproximativ 723.480,11 euro, calculat la un curs mediu anual de 3,57 lei/euro) reprezentând TVA deductibil şi impozit pe profit.

În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând inculpaţilor Miclescu Octavian şi Miloiu Eduard Claudiu.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Galaţi.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

http://www.pna.ro/comunicat.jsp?comunicat=1655

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Proces de corupţie tergiversat pentru efectuarea unei expertize

Miloiu Eduard Claudiu, inspector la Direcţia Generală a Finanţelor Publice (D.G.F.P.) Galaţi, Pohrib Alexandru, administrator la SC Tubmeto SRL Galaţi SC  şi SC Micmeto SRL Galaţi şi Miclescu Octavian, fost administrator la SC Micmeto SRL Galaţi au fost trimişi în judecată în 2010. Inspectorul fiscal este acuzat că a întocmit trei rapoarte de inspecţie fiscală la firmele administrate de Pohrib Alexandru, care nu aveau nicio legătură cu realitatea. Manevra a costat bugetul de stat 2.582.824 lei (aproximativ 723.480 de euro), ce reprezintă TVA şi impozit pe profit. Miloiu Eduard Claudiu trebuie să răspundă pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, în timp ce Pohrib Alexandru şi Miclescu Octavian sunt judecaţi pentru evaziune fiscală şi complicitate la comiterea aceleiaşi infracţiuni. Procurorii anticorupţie îi acuză că, în perioada februarie 2005–octombrie 2006, Pohrib Alexandru a întocmit mai multe documente contabile (facturi fiscale de cumpărări de mărfuri, contracte de prestări servicii), în baza cărora s-au înregistrat operaţiuni comerciale fictive pentru care trebuia plătit TVA în valoare de 2.566.040 lei.
Facturi fictive înregistrate în contabilitate
Administratorul  SC Tubmeto SRL Galaţi a fost ajutat de Miclescu Octavian, care la momentul respectiv era administrator la SC Micmeto SRL Galaţi Galaţi, şi care a semnat mai multe documente de evidenţă contabilă privind operaţiuni comerciale fictive. În luna decembrie 2005, Pohrib Alexandru a înregistrat în contabilitatea SC Micmeto SRL Galaţi Galaţi, tot fictiv, o factură fiscală reprezentând lucrări de terasamente efectuate de SC Micmeto SRL Galaţi Galaţi către SC Tubmeto SRL Galaţi. Administratorul  SC Tubmeto SRL Galaţi s-a sustras astfel de la plata a 16.784 lei reprezentând impozit pe profit. Deşi au trecut aproape trei ani de când dosarul a ajuns pe masa judecătorilor de la Judecătoria Galaţi, instanţa nu dă semne că ar vrea să pună capăt procesului prea curând. Cea mai bună dovadă este că, de aproape un an de zile, procesul bate pasul pe loc din cauza unei expertize fiscal, care nici până acum nu a fost depusă la dosar.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Expertiza care te scapă de închisoare
Deşi au trecut aproape trei ani de când dosarul de corupţie ce îl are ca protagonist pe Miloiu Eduard Claudiu, inspector la Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Galaţi, a ajuns pe masa judecătorilor de la Judecătoria Galaţi, instanţa nu dă semne că ar vrea să pună capăt procesului prea curând. De aproape un an de zile, procesul bate pasul pe loc din cauza unei expertize fiscale, care nici până acum nu a fost depusă la dosar, deşi s-au dat peste 11 termene de judecată doar pentru acest lucru.

Miloiu Eduard Claudiu, Pohrib Alexandru, administrator la SC Tubmeto SRL Galaţi SC şi SC Micmeto SRL Galaţi şi Miclescu Octavian, fost administrator la SC Micmeto SRL Galaţi Galaţi au fost trimişi în judecată în 2010. Inspectorul fiscal este acuzat că a întocmit trei rapoarte de inspecţie fiscală la firmele administrate de Pohrib Alexandru, care nu aveau nicio legătură cu realitatea. Manevra a costat bugetul de stat 2.582.824 lei (aproximativ 723.480 de euro), ce reprezintă TVA şi impozit pe profit. Miloiu Eduard Claudiu trebuie să răspundă pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, în timp ce Pohrib Alexandru şi Miclescu Octavian sunt judecaţi pentru evaziune fiscală şi complicitate la comiterea aceleiaşi infracţiuni.
Fapta s-ar putea prescrie
Procurorii anticorupţie susţin că, în perioada februarie 2005 – octombrie 2006, Pohrib Alexandru a întocmit mai multe documente contabile (facturi fiscale de cumpărări de mărfuri, contracte de prestări servicii), în baza cărora s-au înregistrat operaţiuni comerciale fictive pentru care trebuia plătit TVA în valoare de 2.566.040 lei. Administratorul SC Tubmeto SRL Galaţi a fost ajutat de Miclescu Octavian, care la momentul respectiv era administrator la SC Micmeto SRL Galaţi, şi care a semnat mai multe documente de evidenţă contabilă privind operaţiuni comerciale fictive.

Ţinând cont că procesul este abia la prima instanţă, nu este greu să-ţi dai seama că în acest ritm faptele de care este acuzat inspectorul fiscal şi complicii săi se vor prescrie înainte ca dosarul să primească o sentinţă definitivă în justiţie.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Dosar de corupţie împins spre prescripţie din cauza unei expertize

Deşi au trecut trei ani de când dosarul de corupţie ce îl are ca protagonist pe Miloiu Eduard Claudiu, inspector la Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Galaţi, a ajuns pe masa judecătorilor de la Judecătoria Galaţi, instanţa nu dă semne că ar vrea să judece procesul prea curând. De peste un an de zile procesul bate pasul pe loc din cauza unei expertize fiscale, care nici până acum nu a fost depusă la dosar, deşi s-au dat 13 termene de judecată doar pentru acest lucru.
Procesul a intrat de curând şi în atenţia procurorului şef al DNA Galaţi, care va analiza maniera în care se judecă dosarul. „Nu este normal să se dea 13 termene de judecată pentru o expertiză. Voi verifica motivele pentru care s-a ajuns în această situaţie”, ne-a declarat Gheorghe Ivan, procurorul şef al DNA Galaţi. Miloiu Eduard Claudiu, Pohrib Alexandru, administrator la SC Tubmeto SRL Galaţi SC şi SC Micmeto SRL Galaţi şi Miclescu Octavian, fost administrator la SC Micmeto SRL Galaţi Galaţi, au fost trimişi în judecată în 2010.
Nu s-a plătit TVA de peste 2,5 milioane de lei
Inspectorul fiscal este acuzat că a întocmit trei rapoarte de inspecţie fiscală la firmele administrate de Pohrib Alexandru, care nu aveau nicio legătură cu realitatea. Manevra a costat bugetul de stat 2.582.824 lei (aproximativ 723.480 de euro),  ce reprezintă TVA şi impozit pe profit.
Miloiu Eduard Claudiu trebuie să răspundă pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, în timp ce Pohrib Alexandru şi Miclescu Octavian sunt judecaţi pentru evaziune fiscală şi complicitate la comiterea aceleiaşi infracţiuni.
Procurorii anticorupţie susţin că, în perioada februarie 2005 – octombrie 2006, Pohrib Alexandru a întocmit mai multe documente contabile (facturi fiscale de cumpărări de mărfuri, contracte de prestări servicii), în baza cărora s-au înregistrat operaţiuni comerciale fictive pentru care trebuia plătit TVA în valoare de 2.566.040 lei. Administratorul  SC Tubmeto SRL Galaţi a fost ajutat de Miclescu Octavian, care la momentul respectiv era administrator la SC Micmeto SRL Galaţi Galaţi, şi care a semnat mai multe documente de evidenţă contabilă privind operaţiuni comerciale fictive.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

10 ani de închisoare şi despăgubiri de 2,5 milioane de lei într-unul din cele mai longevive procese de corupţie

După patru ani de când dosarul de corupţie ce îl are ca protagonist pe Eduard Claudiu Miloiu, inspector la Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Galaţi, a ajuns pe masa judecătorilor de la Judecătoria Galaţi, instanţa a decis să pronunţe o hotărâre în acest caz. Miloiu Eduard Claudiu, Pohrib Alexandru, administrator la SC Tubmeto SRL Galaţi SC şi SC Micmeto SRL Galaţi şi Miclescu Octavian, fost administrator la SC Micmeto SRL Galaţi Galaţi au fost trimişi în judecată în 2010. Inspectorul fiscal a fost acuzat că a întocmit trei rapoarte de inspecţie fiscală la firmele administrate de Pohrib Alexandru, care nu aveau nicio legătură cu realitatea. Manevra a costat bugetul de stat 2.582.824 lei (aproximativ 723.480 de euro), ce reprezintă TVA şi impozit pe profit. Miloiu Eduard Claudiu a răspuns pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, în timp ce Pohrib Alexandru şi Miclescu Octavian au fost judecaţi pentru evaziune fiscală şi complicitate la comiterea aceleiaşi infracţiuni.
Cea mai mare pedeapsă a primit-o Alexandru Pohrib, condamnat de judecători la trei ani de închisoare pentru evaziune fiscală, dar care va executa în final şase ani de închisoare, în condiţiile în care se afla în termenul de încercare după condamnarea pentru o altă faptă penală, iar magistraţii au decis să îi contopească pedepsele. Octavian Miclescu a scăpat doar cu un an de închisoare cu suspendare pentru complicitate la evaziune fiscală, în timp ce inspectorul Eduard Claudiu Miloiu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată. Procurorii anticorupţie susţin că, în perioada februarie 2005 – octombrie 2006, Pohrib Alexandru a întocmit mai multe documente contabile (facturi fiscale de cumpărări de mărfuri, contracte de prestări servicii), în baza cărora s-au înregistrat operaţiuni comerciale fictive pentru care trebuia plătit TVA în valoare de 2.566.040 lei. Administratorul SC Tubmeto SRL Galaţi a fost ajutat de Miclescu Octavian, care la momentul respectiv era administrator la SC Micmeto SRL Galaţi Galaţi, şi care a semnat mai multe documente de evidenţă contabilă privind operaţiuni comerciale fictive. Cei trei au fost obligaţi să achite 2.582.824 de lei către ANAF, banii reprezentând prejudiciul cauzat bugetului de stat prin operaţiunile frauduloase.

monitoruldegalati.ro
 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 1 year later...

Un inspector de la Finanţe a întocmit rapoarte fiscale false care au prejudiciat statul cu peste 700.000 de euro. La ce pedeapsă l-au condamnat judecătorii

După şapte ani de judecată, unul dintre cele mai longevive dosare de corupţie din România a fost finalizat de Judecătoria Galaţi. Eduard Claudiu Miloiu, inspector la Direcţia de Finanţe Galaţi,  nu va ajunge după gratii, dar s-a ales cu sechestru pe bunuri alături de complicii săi pentru recuperarea prejudiciului.

DNA Galaţi a pus sub inculpare trei persoane în 2010, printre care se numără şi Miloiu Eduard Claudiu, inspector fiscal la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Galaţi, pentru evaziune fiscală şi abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată. Procurorii anticorupţie susţin că, în perioada februarie 2005-octombrie 2006, Pohrib Alexandru, administratorul SC Tubmeto SRL Galaţi, a întocmit mai multe documente contabile (facturi fiscale de cumpărări de mărfuri, contracte de prestări servicii), în baza cărora s-au înregistrat operaţiuni comerciale fictive, pentru care trebuia plătit TVA în valoare de 2.566.040 lei.

Administratorul  SC Tubmeto SRL Galaţi a fost ajutat de Miclescu Octavian, care la momentul respectiv era administrator la SC Micmeto SRL Galaţi Galaţi, şi care a semnat mai multe documente de evidenţă contabilă privind operaţiuni comerciale fictive. Inspectorul fiscal Miloiu Eduard Claudiu este acuzat de procurorii anticorupţie că a întocmit trei rapoarte de inspecţie fiscală false la firmele administrate de Pohrib Alexandru. Manevra a costat bugetul de stat 2.582.824 lei (aproximativ 723.480 de euro), ce reprezintă TVA şi impozit pe profit.

Pe 25 octombrie, Judecătoria Galaţi a pronunţat un prim verdict în acest dosar, care s-a dovedit a fi unul dintre cele lungi procese de corupţie judecate în România postdecembristă, după şapte ani de judecată. Cea  mai mare pedeapsă a primit-o Alexandru Pohrib, condamnat de judecători la trei ani de închisoare pentru evaziune fiscală, dar care ar urma să execute în final şase ani şi şase luni de închisoare, în condiţiile în care se afla în termenul de încercare după condamnarea pentru o altă faptă penală, iar magistraţii au decis acum să îi contopească pedepsele. Octavian Miclescu a scăpat doar cu doi ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la evaziune fiscală, în timp ce inspectorul Eduard Claudiu Miloiu a fost condamnat la doi ani de închisoare, tot cu suspendare, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată. Cei trei au fost obligaţi de judecători să achite 2.582.824 de lei către ANAF, banii reprezentând prejudiciul cauzat bugetului de stat prin operaţiunile frauduloase. Judecătorii au menţinut sechestrul pe bunurile mobile şi imobile ale protagoniştilor acestei poveşti, în vederea recuperării pagubei provocate statului.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Verdict final într-unul dintre cele mai longevive procese de corupţie din România. 12 ani de judecată şi o pagubă pentru stat de peste 200.000 de euro

Judecătorii au finalizat cazul inspectorului fiscal Eduard Miloiu şi a oamenilor de afaceri cu care a pus la cale o schemă infracţională pentru eludarea statului român. Aceştia înregistrau în contabilitate operaţiuni comerciale fictive, iar Miloiu întocmea rapoarte de inspecţie fiscală false.

Curtea de Apel Galaţi a pronunţat verdictul definitiv, pe 21 septembrie, în cazul unuia dintre cele mai longevive procese de corupţie din România. Protagonistul principal este inspectorul fiscal Eduard Claudiu Miloiu, alături de acesta fiind puşi sub acuzare mai mulţi oameni de afaceri pentru abuz în serviciu şi evaziune fiscală.

Cea  mai mare pedeapsă a primit-o Alexandru Pohrib, condamnat de judecători la trei ani de închisoare pentru evaziune fiscală, dar care va executa în final şase ani de închisoare, în condiţiile în care se afla în termenul de încercare după condamnarea pentru o altă faptă penală, iar magistraţii au decis să îi contopească pedepsele. Octavian Miclescu a scăpat doar cu un an de închisoare cu suspendare pentru complicitate la evaziune fiscală, în timp ce inspectorul Eduard Claudiu Miloiu a fost condamnat la doi ani de închisoare, dar cu suspendare, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată.

Cei trei au fost obligaţi de către Curtea de Apel Galaţi să achite 1.019.912 lei către ANAF, banii reprezentând prejudiciul cauzat bugetului de stat prin operaţiunile frauduloase. Faptele de care aceştia sunt acuzaţi au fost comise în 2006, procesul fiind pe masa judecătorilor de opt ani.

Procurorii anticorupţie susţin că, în perioada februarie 2005–octombrie 2006, Pohrib Alexandru, administratorul SC Tubmeto SRL Galaţi, a întocmit mai multe documente contabile (facturi fiscale de cumpărări de mărfuri, contracte de prestări servicii), în baza cărora s-au înregistrat operaţiuni comerciale fictive, pentru care trebuia plătit TVA în valoare de 2.566.040 lei. Administratorul  SC Tubmeto SRL Galaţi a fost ajutat de Miclescu Octavian, care la momentul respectiv era administrator la SC Micmeto SRL Galaţi Galaţi, şi care a semnat mai multe documente de evidenţă contabilă privind operaţiuni comerciale fictive. Inspectorul fiscal Miloiu Eduard Claudiu, angajat la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Galaţi, a fost acuzat de procurorii anticorupţie că a întocmit trei rapoarte de inspecţie fiscală false la firmele administrate de Pohrib Alexandru. Conform anchetatorilor, manevra a costat bugetul de stat 2.582.824 lei (aproximativ 723.480 de euro), ce reprezintă TVA şi impozit pe profit, dar instanţa a considerat în final că prejudiciul cauzat ar fi de 1.019.912 lei. 

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.