Jump to content

Primăria are maşină care măsoară zgomotul din oraş


 Share

Recommended Posts

Primăria are maşină care măsoară zgomotul din oraş

În 2008, primăria a cheltuit peste 20.000 de euro pentru un autoturism dotat cu aparatură de măsurare a zgomotului de pe străzile oraşului. Aceasta s-a dovedit a inutilă deoarece, timp de doi ani, nu a determinat poluarea fonică nici măcar în curtea instituţiei.

Sunt tot mai multe dovezile că administraţia locală a cheltuit bani publici pentru proiecte care sfidează, nu doar criza financiară, ci şi bunul simţ. În timp ce majoritatea gălăţenilor trăieşte cu spaima pierderii locurilor de muncă, urbea noastră se poate „lăuda” cu investiţii de o inutilitate remarcabilă. Un astfel de exemplu este automobilul echipat cu aparatură de măsurare a poluării fonice, care, după ce a fost prezentat opiniei publice, n-a mai fost utilizat.

În 2008, primarul municipiului Galaţi, Dumitru Nicolae, anunţa că o firmă din Danemarca va realiza harta de zgomot a oraşului. Ulterior, s-a renunţat la colaborarea cu firma din Danemarca şi s-a apelat, contra cost, la firma „Enviro Consult”. Alţi bani, aceeaşi distracţie. Conform purtătorului de cuvânt al Primăriei Galaţi, Nicoleta Manole, maşina (un autoturism Daewoo Matiz) a costat 27.417 de lei, iar aparatul de măsurare a zgomotului, 57.881 de lei. „Avem un laborator special în cadrul Primăriei care se ocupă cu măsurarea zgomotului şi interpretarea hărţilor. Noi considerăm că este utilă”, ne-a declarat Nicoleta Manole.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Investitii_care_isi_bat_joc_de_contribuabili-_Masina_pentru_masurarea_zgomotului_din_curtea_Primariei_0_273572736.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Decibelii ne ard la buzunar

Automobilul echipat cu aparatură de măsurare a poluării fonice, după ce a fost prezentat opiniei publice, n-a mai fost utilizat. În 2008, Primăria a cheltuit peste 20.000 de euro pentru un autoturism dotat cu aparatură de măsurare a zgomotului de pe străzile oraşului. Sună a civilizație dar s-a întâmplat ca la noi. Mașina s-a dovedit a fi inutilă deoarece, timp de doi ani, nu prea s-a mișcat din parcare. Așa s-au mai îngropat 27.417 de lei (atât a costat autoturismul) plus 57.881 de lei (suma alocată pentru aparatul de măsurare a zgomotului). Povestea este mai complexă. În același an în care a cumpărat mașina, fostul primar, Dumitru Nicolae, anunţa că o firmă din Danemarca va realiza harta de zgomot a oraşului. La scurt timp, s-a renunţat la colaborarea cu firma respectivă şi s-a apelat la firma „Enviro Consult”. Alţi bani, aceeaşi bătaie de joc. Cei de la Primăria Galaţi au, bineînțeles, o explicație. Mașina și contractul erau necesare, deoarece municipalitatea avea un laborator de măsurare a zgomotului și de realizare de hărți de profil. Ce s-a ales de el, nimeni nu știe.

nepasadegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.