Jump to content

Cât câştigă directorii de teatre şi muzee din Galaţi


 Share

Recommended Posts

Cât câştigă directorii de teatre şi muzee din Galaţi

În cultură, ca în fotbal: nu contează la ce echipă joci, contează cine te plăteşte. Directorii teatrelor evoluează în echipa Consiliului Local al municipiului Galaţi şi au salarii de aproape 6.500 de lei pe lună. În schimb, omologii lor de la muzee, care joacă în reprezentativa Consiliului Judeţean, au lefuri de două ori mai mici.

* Teatrele *

Directorii celor trei teatre din Galaţi au lefuri egale, prin decizia Consiliului Local. Din septembrie 2009, Vlad Vasiliu de la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, Florin Melinte de la Teatrul Muzical „Nae Leonard”şi Stelian Stancu de la Teatrul de Păpuşi „Gulliver” ridică, fiecare, 6.480 de lei pe lună.

De-a lungul timpului, 2 dintre cei 3 directori au găsit soluţii pentru a-şi completa veniturile lunare. Este vorba de Florin Melinte şi Stelian Stancu. Directorul Muzicalului şi-a acordat bonificaţii. El a încasat 17.000 de lei în martie 2008 şi 71.000 de lei în luna următoare. În schimb, directorul Teatrului de Păpuşi are o a doua slujbă. La Teatrul Dramatic. „Acolo sunt actor”, a declarat Stelian Stancu. El figurează pe statul de plată al Dramaticului din decembrie 2007. Acum ridică de acolo 2.000 de lei pe lună.

* Muzeele *

La muzee se plăteşte mai prost decât la teatre. O altă deosebire este aceea că salariile directorilor de instituţii muzeale sunt diferenţiate.

Astfel, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii, Camelia Burluc (fostă Grosu), are un salariu de 3.587 de lei pe lună. Tot atât ridică şi omologul ei de la Muzeul de Istorie, Cristian Căldăraru.

Cele mai mici lefuri le au directorii de la Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, Răzvan Avram, şi de la Muzeul de Artă Vizuală, Dan Basarab Nanu. Astfel, Avram încasează lunar 2.900 de lei, în timp ce Nanu are o leafă de 2.769 de lei pe lună.

http://www.viata-libera.ro/articol-Veniturile_directorilor_de_teatre_si_muzee_2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.