dcp100168 Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 S-a furat o jumătate de kilometru de cale feratăPrintr-un apel la numărul de urgenţă 112, un bărbat a cerut să-i fie făcută legătura direct cu Jandarmeria şi a anunţat că în apropierea străzii Griviţei se fură ca în codru. Într-adevăr, aşa şi era. Lângă drumul de ţară, pretenţios numit stradă, undeva pe malul bălţii Cătuşa, calea ferată care aparţine Combinatului ArcelorMittal a dispărut peste noapte minune. Jandarmilor, sosiţi la faţa locului, nu le-a venit să creadă că până şi traversele pe care erau montate şinele, au fost furate. „Dimineaţă, în jurul orei 07.15 a sunat cineva la noi un bărbat care ne-a anunţat că cineva încarcă bucăţi de şine de cale ferată, camioane. Ne-am deplasat imediat la faţa locului şi am găsit aici doi şoferi, care fuseseră chemaţi să transporte şinele din oţel, la un centru colectare a materialelor refolosibile”, a declarat Lt. Costin Barbu, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Galaţi. Din primele cercetări ale poliţiştilor s-a constatat că lipsesc cel puţin 400 de metri de cale ferată. Şoferii camioanelor s-au declarat nevinovaţi. „Un cetăţean ne-a solicitat să venim şi să încărcăm nişte bucăţi de fier vechi. Ne-a sunat dimineaţă. Nu ştiam despre ce este vorba. Cum am ajuns însă au venit şi jandarmii din urma noastră. Noi nu avem nicio treabă cu fierul furat”, declară Florin I., unul dintre şoferi.http://www.adevarul.ro/locale/galati/Hotii_de_fier_vechi_au_furat_jumatate_de_kilometru_cale_ferata_din_combinat_0_275972777.html
djabar1523 Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 (edited) Daca se grabeau putin mai gaseau niste linii de tramvai nemontate pe 6 martie Edited June 7, 2010 by djabar1523
Diana Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Fantastic !! Mai este vreo tara unde se intampla asa ceva ? De curiozitate
Mikka Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Mai este vreo tara unde se intampla asa ceva ?Probabil ca da. Dar nu cred sa fie vreuna dintre cele spre care aspiram...
gabi Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 (edited) lucrurile sunt mai simple, dacă vă detaşaţi de termenii întâmplării. în mediul privat se numeşte inventivitate sau, şi mai tehnic, oportunitate de afaceri. nu aveţi idee câţi bani s-au scos din valorificarea fierului vechi (sau a neferoaselor, în sensul ăsta s-au dat şi legi pentru interzicerea accesului persoanelor fizice la asemenea "afaceri").cele mai eficiente furturi sunt cele comise la vedere. din centru, din fosta staţie de taxiuri, s-a furat un container din metal, imens, plin cu ambalaje, genul de camere mobile în care dorm muncitorii din construcţii. ziua, la prânz, cu trailer, remorcă, circulaţie oprită pe bălcescu, nervi, claxoane etc. a rămas cu autor necunoscut, nimeni n-a văzut nimic. chestiile astea... cu Românie de doi lei, ţară bananieră etc. îmi par puerile. când primii hoţi români din buzunare au ajuns în Germania, au rămas uimiţi cum se uitau nemţii ăia la ei sideraţi: nu-şi puteau închipui că se poate face aşa ceva. uite că se poate. Edited June 8, 2010 by gabi
Mikka Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 chestiile astea... cu Românie de doi lei, ţară bananieră etc. îmi par puerileOr fi puerile, dar cam asta suntem.
AndreiM Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 nu aveţi idee câţi bani s-au scos din valorificarea fierului vechi (sau a neferoaselor, în sensul ăsta s-au dat şi legi pentru interzicerea accesului persoanelor fizice la asemenea "afaceri").Cam toti " barosanii " actuali ai Galatiului au facut afaceri cu fier vechi. De nu erau legi in sensul asta ii insiram aici pe toti.
Recommended Posts