Jump to content

Lucian Bute - Jesse Brinkley, pentru titlul mondial IBF

Recommended Posts

Posted

Lucian Bute - Jesse Brinkley, pentru titlul mondial IBF

Lucian Bute isi va pune in joc centura IBF la categoria supermijlocie pentru a sasea oara, de aceasta data in fata americanului Jesse Brinkley. Data si locul disputarii meciului nu au fost inca stabilite, insa Rudel Obreja, presedintele Federatiei Romane de Box, a mentionat ca ar exista posibilitatea organizarii meciului in Romania.

Atat Lucian Bute, cat si HBO, au vrut ca romanul sa lupte cu un alt american, Kelly Pavlik, fost detinator al centurilor la categoria supermijlocie, versiunile WBO/WBC, insa nu s-a ajuns la un acord in acest sens, astfel ca pugilistul roman va trebui sa-l infrunte pe challengerul obligatoriu, americanul pe Jesse Brinkley. "Lucian Bute va lupta cu Jesse Brinkley din SUA, el fiind desemnat de IBF challenger obligatoriu. In cazul in care Brinkley se va accidenta, atunci Bute va intalni un alt sportiv", a declarat presedintele FRBox, citat de Mediafax.

"In Romania e situatia care e si deocamdata mi-a fost imposibil sa port discutiile finale cu autoritatile. Am obtinut, in principiu, promisiunea Interbox ca daca avem ce ne trebuie, adica garantiile financiare, am avea inca posibilitatea sa organizam in Romania gala. Cred ca va fi ultimul meci al lui Lucian anul acesta, iar apoi se va duce acolo unde HBO ii va impune, cel mai probabil in SUA", a adaugat Obreja.

Jesse Brinkley (34 ani) a inregistrat 35 de victorii (22 prin KO) in cariera sa de profesionist si cinci infrangeri (2 prin KO).

http://sport.hotnews.ro/stiri-alte_sporturi-7391645-lucian-bute-impotriva-lui-jesse-brinkley-pentru-titlul-mondial-ibf.htm

• 5 weeks later...
Posted

Bute a plecat în Canada

Pugilistul român a plecat ieri la Montreal, unde va începe, în cîteva săptămîni, pregătirile pentru meciul cu americanul Jesse Brinkley, programat pe 15 octombrie, la Centre Bell.

Lucian Bute a petrecut o parte din vacanţă în România, chiar pe meleagurile natale, în comuna Pechea din judeţul Galaţi.

De altfel, campionul mondial IBF la categoria semimijlocie s-a declarat îngrijorat de situaţia oamenilor din acea zonă care suferă de pe urma inundaţiilor. Bute (26 de victorii, 21 prin KO din tot atîtea meciuri disputate la profesionişti) îşi va apăra pentru a şasea oară centura mondială. Ultima oară, acest lucru s-a întîmplat pe 17 aprilie, tot la Centre Bell din Montreal, cînd l-a învins pe Edison “Pantera” Miranda.

Meciul cu Brinkley trebuia să se dispute la Bucureşti, dar autorităţile române n-au putut acoperi cheltuielile legate de gală. Preşedintele FR Box, Rudel Obreja, a declarat că meciul Bute - Brinkley s-ar putea disputa, pînă la urmă, la Bucureşti. “Interbox a început pregătirile pentru disputarea meciului Bute – Brinkley la Montreal. Dacă reuşim totuşi să ne înţelegem cu autorităţile de la Bucureşti şi să asigurăm bugetul pentru disputarea acestui meci, atunci acesta va putea avea loc în România. Din ce am discutat cu oficialităţile, am semnale şi cred că vom reuşi să aducem acest meci la Bucureşti. Avem termen 2-3 săptămîni”, a spus Obreja.

http://www.ziarulnational.com/stiri/La-zi/1278435344-Bute-a-plecat-ieri-n-Canada

• 4 weeks later...
Posted

Lucian Bute va boxa cu francezul Jean-Paul Mendy, în cazul în care îl va învinge pe Brinkley

Pugilistul Lucian Bute îşi va apăra titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, în faţa francezului Jean-Paul Mendy, în cazul în care îl va învinge, la 15 octombrie, pe americanul Jesse Brinkley, informează cotidianul L'Equipe.

Mendy a devenit challenger după ce a fost declarat învingător, sâmbătă seară, la Las Vegas, în confruntarea cu australianul Sakio Bika. Francezul a fost făcut KO de australian în prima rundă, dar Bika a fost descalificat, fiind considerat vinovat că l-a lovit pe adversarul său când acesta avea un genunchi la podea. Lovitura litigioasă l-a făcut KO pe pugilistul în vârstă de 36 de ani, care are în palmares 29 de victorii şi un meci nul. Francezul a fost transportat la spital din precauţie, iar acum se simte bine.

IBF l-a desemnat pe americanul Jesse Brinkley (35 de victorii, dintre care 22 prin KO, şi cinci înfrângeri, două prin KO) drept challenger obligatoriu al lui Bute, cei doi urmând să se întâlnească în data de 15 octombrie, la Montreal.

• 2 months later...
Posted

Gălăţeanul Bute se antrenează la Miami

Campionul mondial la categoria super-mijlocie, versiunea IBF, a intensificat pregătirea în perspectiva meciului de la 15 octombrie, contra americanului Jesse Brinkley. Lucian Bute se află la Miami de la începutul lunii septembrie, respectând un ritual care i-a adus noroc la ultimele două confruntări.

Bute pleacă din Montreal, oraş în care locuieşte, cam cu o lună şi jumătate înaintea meciurilor sale şi se izolează cvasitotal. Închide telefonul de Canada, îşi cumpără o cartelă de America, al cărei număr îl ştiu maximum 10 persoane, şi se concentrează doar la box. Din superstiţie, stă în aceeaşi casă şi închiriază aceeaşi maşină pe care le-a avut la primul cantonament la Miami, cel dinaintea partidei revanşă cu mexicanul Librado Andrade, pe care câştigat-o în noiembrie 2009 prin KO în repriza a patra. "A fost un moment psihologic pentru mine, deoarece destui au spus că trebuia să pierd primul meci cu Andrade, când m-a pus la podea în ultima repriză. Probabil, cârcotaşii se aşteptau să mă spulbere la revanşă, dar a fost invers. Mi-a priit foarte mult pregătirea făcută în America şi de aceea am decis să merg pe aceeaşi reţetă", explică Bute de ce a dat Montrealul pe Miami.

În mod normal, Lucian merge în America însoţit doar de antrenorul său, Stephane Larouche, şi de preparatorul fizic, însă de această dată în "lot" a intrat şi Adrian Diaconu, care are şi el meci tot la 15 octombrie.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Bute_incinge_ringul_la_Miami_0_347365583.html

Posted

Meciul lui Lucian Bute a ajuns motiv de dispută în Parlament

Cu doar o săptămână înainte de gala de la Miami, în care va boxa Lucian Bute, dar şi Adrian Diaconu şi JoJo Dan, nu s-a decis încă ce televiziune românească va transmite evenimentul.

În şedinţa de joi din plenul Camerei Deputaţilor, parlamentarul Dan Radu Zătreanu a făcut o interpelare în legătură cu boxerul Lucian Bute. Politicianul i-a adresat o întrebare lui Alexandru Lăzescu, actualul preşedinte al Televiziunii publice , prin care îi cere urgent lămuriri despre absenţa din programul TVR a galei în care vor boxa cei trei campioni români. "Ce ambasadori mai buni avem noi acum pe continentul american decît Lucian Bute, Adrian Diaconu şi JoJo Dan? Vreţi să ştiţi ce audienţă va avea gala de la Centre Bell! 21 de milioane de americani prin reţeaua ESPN, 5 milioane de telespectatori ai postului HBO şi alte milioane de canadieni. Iar telespectatorul român nu poate vedea cum Bute îşi va apăra titlul mondial în faţa americanului Jesse Brinkley sau cum Diaconu va lupta pentru a-şi recuceri centura de diamante?", a întreabat Zătreanu.

Din 2005, de cînd Lucian Bute a devenit pentru prima dată campion mondial, gălăţeanul şi-a apărat titlul de cinci ori. Doar trei din cele şase meciuri au fost transmise de posturile româneşti de televiziune. ProTV a transmis partida cu Alejandro Berrio, Dolce, pe cea cu Edison Miranda, iar TVR, pe cea cu Librado Andrade, cînd meciul a fost cumpărat însă de primarul oraşului Buşteni, Emanoil Savin pentru 150.000 de dolari!

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Meciul-campionului-Lucian-Bute-Parlament_0_350365135.html

Posted

Lucian Bute are un meci crucial cu americanul Jesse Brinkley

Boxerul Lucian Bute, campion mondial IBF la categoria supermijlocie, îşi va apăra centura cu diamante, pentru a 6-a oară, în faţa americanului Jesse Brinkley, într-un meci programat vineri la Bell Centre din Montreal, gazda obişnuită a marilor victorii ale românului.

Brinkley, 33 ani, cu 35 victorii (22 KO) şi 5 înfrângeri, se anunţă un adversar periculos pentru gălăţean, americanul aşteptând 15 ani şansa de a boxa cu un titlu mondial pe masă. Brinkley a înregistrat 9 victorii la rând şi nu a mai fost învins din martie 2007, când pierdea la puncte în faţa britanicului Robin Reid.

Lucian Bute ştie însă că acest meci este foarte important pentru viitorul său, pentru că o victorie îi deschide calea unor lupte pe bani mulţi, de unificare a centurilor sau cu nume legendare ale ringului profesionist. Mai mult, Bute, 26 victorii (21 KO), trebuie să-şi clădească o imagine cât mai bună, meciul fiind transmis în SUA de reţeaua ESPN.

Bute a efectuat o sesiune de pregătire în Florida şi s-a antrenat pentru această luptă ca şi cum ar fi meciul vieţii sale. ''Chiar dacă Lucian a câştigat ultimele sale trei meciuri prin KO, nu ne gândim la acest lucru în perspectiva meciului cu Brinkley. De fapt, de fiecare dată avem aceeaşi abordare, de a pregăti una sau două lovituri care să poată face diferenţa. Bute a efectuat pregătirea ca şi cum ar fi vorba de cel mai mare meci al carierei sale, deoarece Lucian este aproape de meciurile de mare anvergură şi la acest nivel poate ajunge printr-o victorie contra lui Brinkley'', a declarat antrenorul românului, Stephan Larouche.

Brinkley îl laudă pe Lucian Bute, dar subliniază că vine la acest meci fără nicio presiune şi s-a pregătit foarte bine. ''Mă simt perfect din punct de vedere mental şi fizic. Nu am fost niciodată într-o formă atât de bună înaintea unui meci. Bute e un campion înalt, rapid, neînvins şi trebuie să mă feresc de tot ce a făcut ca el să evite înfrângerea. Nu simt nicio presiune, pentru că nu am nimic de pierdut. Voi încerca să scot tot ce am mai rău din mine''.

În gala programată la Bell Centre, în noaptea dintre vineri şi sâmbătă, alţi doi boxeri români vor urca în ring. Adrian Diaconu, 32 ani, cu 26 victorii şi 2 victorii, luptă după o pauză de 10 luni cu americanul Omar Sheika (30 victorii, 9 înfrângeri) la categoria semigrea, pe durata a 10 reprize. Diaconu, fost campion mondial WBC, are o ultimă şansă de a-şi relansa cariera, care s-ar putea încheia în cazul unui eşec.

Jo Jo Dan, 26 victorii, 1 înfrângere, îl va avea ca adversar pe argentinianul Andres Pablo Villafane (16 victorii, 5 KO, 5 înfrângeri, 3 egaluri), într-o luptă programată la categoria welter pe durata a 10 reprize. Reamintim că Ionuţ Ion a fost învins de Selcuk Aydin la puncte după un meci controversat la Istanbul în luna iunie.

http://www.agerpres.ro/media/index.php/sport/item/33639-Box-Lucian-Bute-are-un-meci-crucial-cu-americanul-Jesse-Brinkley.html

Posted

Bute a trecut fără probleme de cântarul oficial

Boxerul român Lucian Bute, campion mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, nu a avut deloc probleme cu greutatea înaintea cântarului oficial ce a precedat meciul cu Jesse Brinkley, în care Bute îşi va apăra, pentru a şasea oară, titlul mondial. Lucian Bute a avut, la cântarul oficial, o greutate de 76,1 kilograme, iar Jesse Brinkley a fost cu doar o sută de grame mai greu decât românul. Deşi a trebuit să slăbească pentru a atinge greutatea optimă, Bute se simte în mare formă, lucru care i se datorează nutriţionistei sale, Melanie Oliver. „Sunt la capacitate maximă atât din punct de vedere fizic, cât şi psihologic. Este fantastic ce a făcut Melanie pentru mine. Am putut să mănânc de două ori pe zi pe durata cantonamentului“, a spus românul.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Lucian_Bute_a_trecut_fara_probleme_de_cantarul_oficial_0_353964961.html

Posted

Se vede pe Internet, se aude la Radio România

Telespectatorii români nu pot vedea gala de la Montreal decât pe Internet. Site-ul ESPN 3 transmite online evenimentul, bineînţeles contracost. Gala în care se mai bat Lucian Bute şi Jo Jo Dan F (cu Pablo Villafane – semi-mijlocie) începe la ora 3.00, ora României, şi va fi trans­misă în ţară doar la Radio România Actualităţi.

http://www.ziarulnational.com/stiri/Sport/1287074246-Bute-l-face-KO-n-primele-trei-reprize-

Dar pe net se poate vedea sigur plecand de aici - http://pariori.ucoz.com/index/livestream/0-15

Eu cu site-ul asta "lucrez" la orice sport...

Posted

Lucian Bute şi-a păstrat titlul mondial

Lucian Bute l-a invins pe americanul Jesse Brinkley, prin KO in repriza a 9-a, aparandu-si cu succes (pentru a 6-a oara) titlul de campion mondial IBF. Conform oficialilor Interbox, Bute va boxa anul viitor intr-o gala organizata de HBO, in fata unuia dintre cei mai mari pugilisti ai super-mijlociilor, de la celelalte versiuni.

Contra lui Brinkley, Bute si-a luat cateva reprize de studiu: fara sa se grabeasca, romanul i-a luat, usor-usor, tot spatiul din ring americanului si a lovit cu un upercut fulgerator, la corp, in repriza a 5-a. Brinkley a vrut sa continue si a izbutit sa echilibreze, insa nu pentru mult timp - Bute a mai gasit un upercut, in runda a 8-a, apoi a inchis meciul cu un croseu la figura (repriza a 9-a).

In aceeasi gala, Adrian Diaconu a castigat meciul cu americanul Omar Sheika, prin decizie unanima, dupa un meci care a durat 10 reprize. Diaconu are meritul de a fi revenit dupa un start ingrijorator - in runda a doua, Sheika l-a trimis pe roman la podea. Dupa numaratoare, Diaconu s-a adunat, a boxat ingrijit si a rasturnat decizia.

Intr-un alt meci, Jo Jo Dan l-a invins prin KO, in repriza a 4-a, pe argentinianul Pablo Villafante.

http://sport.hotnews.ro/stiri-alte_sporturi-7934441-live-dan-victorie-prin-urmeaza-ring-adrian-the-shark-diaconu.htm

Posted

6:34 Incepe meciul dintre Bute si Brinkley.

Repriza 1: Inceput de tatonare, ambii pugilisti aflandu-se in faza de studiu reciproc. Bute are initiativa in centrul ringului, controlandu-si adversarul cu bratul drept. O prima directa de stanga din partea lui Bute, dar Brinkley a reusit sa se apere. Sala scandeaza: "Bute, Bute"! Doua crosee de stanga bune din partea lui Bute care isi ating tinta. Repriza se incheie si Bute este in avantaj, fiind pugilistul care a avut initiativa.

Repriza 2: Bute il intampina pe Brinkley cu o directa de stanga in debutul rundei a doua. Americanul sta deocamdata bine in ring, dar Lucian inca nu s-a dezlantuit asupra adversarului. Continua sa-l studieze pe Brinkley. Directa de stanga care il sterge usor pe american. Bute are in continuare initiativa in ring. Brinkley incearca un croseu de stanga, dar Bute se apara precis fara nicio emotie pentru sustinatorii sai.

Repriza 3: Din nou pugilistul nostru are initiativa, incercand un upercut la figura adversarului. Brinkley rezista pana acum neasteptat de bine. Americanul este in cele din urma surprins cu o directa de stanga. Bute mareste ritmul loviturilor in incercarea de a-si surprinde adversarul. Croseu de stanga prin care Brinkley este pus in dificultate. Bute isi anunta intentiile ofensive pentru runda a patra.

Repriza 4: Bute are prim planul in centrul ringului, campionul nostru incercand sa-i strapunga defensiva lui Brinkley. Bute vine permanent peste adversar si Brinkley este in corzi. Upercut de stanga incasat in figura, dar americanul inca rezista. Runda dominata de Bute care pana acum este suveran in ring.

Repriza 5: Directa de stanga buna din partea lui Bute si publicul simte momentul favorabil ovationandu-l la scena deschisa pe conationalul nostru. Brinkley rezista deocamdata bine, avand un joc de picioare care-i permite sa se traga la timp din fata loviturilor lui Bute. Croseu si directa de stanga din partea lui Bute care iese la atac si il pune in dificultate pe american. UPERCUT de stanga devastator in barbia lui Brinkley si acesta este numarat! Arbitrul de ring ii permite insa lui Brinkley sa revina in meci, tragand usor de timp pentru a-i da posibilitatea americanului sa se intoarca din lumea viselor.

Repriza 6: Bute este in permanenta peste adversarul sau, unul aflat intr-o vizibila dificultate dupa lovitura naucitoare incasata in runda precedenta. Serie de lovituri la corp din partea campionul mondial Lucian Bute, dar Brinkley se mai tine in ring ca un dinte de lapte inainte de extragerea finala. Eschiva din partea americanului, care a evitat in extremis un upercut de stanga care l-ar fi aruncat din nou in corzi.

Repriza 7: Directa de stanga a lui Brinkley care isi atinge tinta spre dezamagirea celor aproape 12.000 de spectatori din Bell Centre. Bute replica la timp cu doua directe de stanga, dar Brinkley prinde curaj si raspunde la randul sau. Serie de upercuturi de stanga din partea lui Bute. O prima runda care poate fi trecuta in dreptul americanului.

Repriza 8: Publicul spectator il fluiera pe Brinkley dupa ce acesta trage de timp acuzand deschiderea uneia dintre manusi. Ochiul stang al americanului a cedat si arcada sangereaza in fata deselor lovituri expediate de Bute. Facand un usor joc de cuvinte am putea spune ca americanul din Nevada il mai vede pe Bute doar cu ochiul drept. Bute il macina pe Brinkley cu patru upercuturi, si cu un croseu de stanga il pune jos pe Brinkley. Pentru a doua oara americanul este numarat! Pisica cu noua vieti acest Brinkley, care pentru a doua oara in acest meci se ridica din lumea viselor si continua meciul fiind salvat de gong.

Repriza 9: Bute incepe tare aceasta runda cu un croseu de dreapta care il pune intr-o dificultate serioasa pe Brinkley. Centrul ringului ii apartine lui Lucian, care incearca in continuare sa-l prinda descoperit pe american. Acesta rezista neasteptat de bine. Bute da drumul vijelios la lovituri si Brinkley este pus definitiv la podea cu un croseu de stanga.

7:13 Campionul mondial este ovationat la scena deschisa de publicul din Montreal. Victorie fara dubii a pugilistului roman, care il felicita in ring pe Jesse Brinkley. Lucian ii ridica bratele adversarului sau, care a rezistat neasteptat de bine.

7:11 Final de meci, americanul Jesse Brinkley avand nevoie de asistenta medicala pentru a se ridica. Este asezat in cele din urma pe un scaun in interiorul ringului.

"Buna dimineata dragi romani. A fost o seara excelenta. Va iubesc si va multumesc din suflet ca ati fost din nou alaturi de mine", a declarat Lucian Bute pentru Radio Romania Actualitati la doar cateva minute dupa terminarea meciului cu Jesse Brinkley.

http://www.onlinesport.ro/stiri/sporturi/box/68301/bute-l-a-invins-prin-ko-pe-brinkley-si-ramane-campion-mondial.htm

Ultima repriză a meciului

http://www.youtube.com/watch?v=xno_PjiKEBk

Posted

Lucian Bute: De fiecare data cand il trimiteam la podea, eram surprins sa-l vad ca se ridica

"A fost greu la inceput, nu reuseam sa-mi intru in ritm. Brinkley a boxat cu mult curaj si asta m-a surprins. Nu credeam ca se va ridica dupa ce a cazut prima oara, a fost o lovitura solida, mi-am simtit mana cum a traversat corpul sau. Este putin ca si cum as fi castigat de trei ori prin KO in acelasi meci. Dupa ce a cazut a doua oara, avea nasul spart. L-am atins puternic cu mana stanga, dar s-a ridicat. Jesse Brinkley este un boxer curajos. Acum sunt pregatit pentru orice adversar.

De fiecare data cand il trimiteam la podea, eram surprins sa-l vad ca se ridica. In repriza a cincea l-am lovit atat de tare la ficat ca am crezut ca i l-am mutat din loc. Cand era la podea, parea sa sufere foarte tare si am crezut ca am castigat. Insa nu, el s-a ridicat. In reprizele a opta si a noua, de fiecare data cand il trimiteam la podea, credeam ca nu se va mai ridica. Am luat si eu ceva lovituri, este adevarat mai multe decat de obicei, dar acest baiat a fost extrem de tenace si curajos. Nu i-a fost frica sa-si compromita apararea pentru a ataca. Sunt convins ca i-am spart nasul si cred ca a suferit mult in reprizele a opta si a noua", a declarat Lucian Bute dupa terminarea partidei cu Jesse Brinkley.

Lucian Bute - campion mondial IBF, categoria supermijlocie, si-a pastrat centura deja de sase ori

Palmares la profesionisti: 27 de victorii (22 prin KO), 0 egaluri si 0 infrangeri.

S-a nascut pe 28 februarie 1980 (Pechea - Galati) si are 1.88m si 76.2 kg

Antrenor: Stephane Larouche.

http://sport.hotnews.ro/stiri-alte_sporturi-7934895-lucian-bute-fiecare-data-cand-trimiteam-podea-eram-surprins-vad-ridica.htm

Posted

Jumatate din bursa de 2 milioane USD a lui Bute merge la staff-ul sau

A castigat titlul mondial IBF la categoria su­permijlocie pe 19 octombrie 2007, dupa ce l-a invins prin KO in runda a 11-a pe co­lumbianul Alejandro Berrio, meci pentru care a primit 200.000 USD. De cand a intrat in posesia centurii cu diamante, bursele lui Lucian Bute au avut o crestere insemnata, ultima victorie, cea de sambata dimineata, fiind rasplatita cu 2 milioane de dolari. Atat va incasa galateanul din comuna Pechea dupa KO-ul administrat americanului Jesse Brinkley, al saselea challenger pentru titlul mondial la categoria supermijlocie - versiunea IBF, care a plecat invins de roman de pe arena Centre Belle din Montreal. Increzator in ideile sale, Bute si-a croit drumul cu foarte multa rabdare, disciplina si seriozitate, primele meciuri la profesionism (finele anului 2003) aducandu-i sume derizorii, de 5.000-6.000 de dolari. De atunci a contabilizat 27 de victorii, din care 22 produse „inainte de limita”. Primii bani adevarati, 200.000 USD, i-a incasat in octombrie 2007, cand l-a trimis in lumea viselor pe columbianul Alejandro Berrio si a devenit campion mondial la „supermijlocie”. Cariera profesionista perfecta de pana acum a lui Bute (27 de meciuri, 27 de victorii, 22 prin KO) i-a adus in cont si cateva milioane de dolari, aproximativ 6,5 numai din burse, din care n-a ramas insa decat cu jumatate, pentru ca in spatele campionului roman se afla o intreaga echipa care face parte din viata lui. Astfel ca dupa ce plateste Interboxul (firma care l-a descoperit si care-l manageriaza), promotorul, nutritionistul, antrenorul, sparring partenerii si isi achita taxele, Bute ramane cu circa 50% din bursa primita pentru meciul respectiv.

Secretul din ritmul cardiac!

Unul dintre secretele succesului de care se bucura Lucian Bute a fost dezvaluit de preparatorul fizic al clubului Interbox, Andre Kulesza, cel care este responsabil principal cu rezistenta la efort a campionului roman. „Pulsul cardiac al lui Bute scade de la 210 batai pe minut la 120-130 in doar un minut, dupa cele 12 reprize de box. Asta il ajuta sa gandeasca asa cum trebuie. Cand inima iti bate foarte puternic, este greu sa gandesti limpede. Concentrarea sa este exemplara. Bute are dorinta, are motivatie, pe masura ce castiga devine mult mai concentrat si mai dedicat. Bute e unic“, a spus Kulesza anul trecut, dupa meciul cu Miranda.

Si pentru ca traim in Romania, exista si voci care contesta oarecum performantele galateanului. „Nu am vazut decat secvente, dar mi-a fost suficient sa-mi dau seama. Bute si-a batut fara probleme adversarul, iar de cateva meciuri se tot repeta acelasi scenariu. Asta nu poate sa insemne decat ca lupta la o categorie slaba“, a declarat Leonard Doroftei. Iar in sustinerea declaratiilor fostului cam­pion mondial vin mai multe publicatii de peste Ocean, care sustin ca pugilistul roman inten­tioneaza sa urce in categorie, la semigrea, unde are de gand sa-l intalneasca pe canadianul Jean Pas­cal, cel care l-a deposedat de centura cu diamante (WBC) pe compatriotul nostru, Adrian Diaconu.

http://www.financiarul.com/articol_52092/jumatate-din-bursa-de-2-mil--usd-a-lui-bute-merge-la-staff-ul-sau.html

Posted

Meciul lui Lucian Bute, discutat in Camera Deputatilor

Netransmiterea de catre TVR a meciului in care pugilistul roman Lucian Bute si-a pastrat titlul mondial a fost dezbatut in plenul Camerei Deputatilor, liderul democrat-liberalilor Mircea Toader apreciind ca in timp ce Bute e cunoscut de toata lumea, pe presedintele CA al TVR a uitat cum il cheama.

Cel care a dat tonul dezbaterii a fost deputatul PSD Florea Damian, care dupa ce a anuntat, in aplauzele salii de plen ca pugilistul roman Lucian Bute a castigat al 27-lea meci ca boxer profesionist, a denuntat faptul ca televiziunea publica nu a transmis acest meci. "Ca Lucian Bute este la ora de fata cel mai bun sportiv roman al momentului nu este nicio indoiala, ca iubitorii de box din Romania au dorit cu toata fiinta lor ca acest meci sa poata fi urmarit la televizor este un lucru deja cunoscut. Nu stiu ce s-a intamplat, dar Televiziunea Romana a refuzat o oferta prietenoasa a clubului profesionist Interbox din Montreal, era vorba de 100.000 de euro pentru ca TVR sa poata televiza acest meci", a spus Florea Damian.

"Ce s-a intamplat in fond, nu s-a dorit, pentru ca cu doar doua luni in urma domnul premier Boc ii promisese personal lui Bute ca va face mai mult decat sa inlesneasca televizarea meciului la Bucuresti, ca va sprijini organizarea acestui meci la Bucuresti. Bute a fost urmarit la Montreal de 12 milioane de spectatori, majoritatea canadieni, iar in final le-a multumit printre lacrimi acestora pentru sprijinul acordat. In acelasi timp la Pechea, la Galati, domnul Toader, in judetul dvs., mama lui si tatal lui plangeau dupa ce au aflat acest rezultat", a continuat deputatul. El a aratat ca cei 100.000 de euro ceruti de Interbox pentru difuzarea meciului nu insemna la ora asta "decat poate cat a insemnat scena lui Ridzi sau infinit mai putin decat frunza lui Udrea".

"Nu pot, ca galatean, sa nu sustin ce a spus colegul meu despre Lucian Bute, nu cred ca exista vreo justificare in a nu transmite, ca e ora 5 dimineata, ca putea fi retransmis mai tarziu si va trebui in cadrul comisiei de specialitate sa fie intrebat. Nu cred ca suma de 100.000 de euro este o problema, pentru orice buget. De Bute o sa auda toata lumea, de numele presedintelui (CA al TVR-n.r.) nici nu mai stiu cum il cheama", a spus si liderul deputatilor PD-L Mircea Toader referindu-se Andi Lazescu, presedintele-director general al televiziunii publice.

Liberalul Victor Paul Dobre a revendicat pentru liberali localitatea unde s-a nascut Lucian Bute si a lansat si o critica la adresa PD-L pentru numirea presedintelui Consiliului de Administratie al televiziunii publice. "E o comuna liberala, in ce priveste televiziunea vreau sa va spun ca televiziunea publica este asa cum ati dorit, asa cum ati impus in ciuda legii, un CA care face ca si dvs ceea ce vrea si ceea ce ii spuneti. Nu este neutru, domnule Toader, asa ca lasati deamgogia acasa, nici nu ar fi trebuit sa veniti la microfon", a spus Dobre.

Democrat liberalul Cezar Preda a intervenit si el: "Am venit sa-mi cer scuze in numele colegilor mei pentru ca s-a mai intamplat, nu le nimerim intotdeauna. As face o completare: el este dintr-o comuna liberala si este un pedelist, niciodata pedelistii nu fac rau la altii, isi fac rau lor".

Dezbaterea s-a incheiat in aplauze pentru pugilistul Lucian Bute.

http://www.ziare.com/politica/dezbatere/meciul-lui-lucian-bute-discutat-in-camera-deputatilor-1049534

Posted

TVR spune că nu a primit nicio ofertă pentru a transmite meciul Bute - Brinkley

TVR explică, într-un comunicat remis MEDIAFAX, de ce nu a difuzat meciul de box dintre Lucian Bute şi Jesse Brinkley, precizând că nu a primit nicio ofertă în scris, de la Federaţia Română de Box, pentru a transmite respectivul eveniment. Potrivit comunicatului, în ultima săptămână, Televiziunea Română a fost ţinta mai multor acuzaţii în contextul desfăşurării meciului de box profesionist dintre Lucian Bute şi Jesse Brinkley. TVR îşi prezintă poziţia vizavi de subiectul de presă Bute-Brinkley, "date fiind amploarea pe care a luat-o subiectul nedifuzării meciului de către TVR - atât în presă, cât şi în Parlamentul României -, dar şi unele neadevăruri rostite la adresa conducerii TVR".

Televiziunea Română subliniază astfel "absenţa negocierilor" pentru difuzarea respectivului meci de box. "TVR nu a primit nicio ofertă în scris pentru meciul Bute - Brinkley şi, în consecinţă, nu s-a purtat nicio negociere într-un cadru oficial. Dacă Federaţia Română de Box (FRB), cunoscând faptul că nicio televiziune nu poate face profit din această transmisiune, ar fi dorit să ofere posibilitatea amatorilor de box din România să-l vadă pe Bute în acest meci, putea ceda drepturile pentru transmisiune oricărui post TV, inclusiv TVR, condiţionând eventual ca toate încasările din publicitate aferente respectivului meci să îi revină FRB. Nu a făcut acest lucru", se spune în comunicat.

Televiziunea Publică face trimitere şi la "lipsa unui precedent". "TVR nu a cumpărat până acum niciunul dintre cele şapte meciuri disputate de Lucian Bute pentru titlul IBF. Totuşi, a transmis unul dintre ele (în noiembrie 2009), meci oferit de Federaţia Română de Box, care, după cum s-a vehiculat în presă, a primit în schimb 150.000 de dolari de la un grup de oameni de afaceri, coordonat de primarul oraşului Buşteni", se precizează în acelaşi comunicat.

Totodată, TVR spune că "boxul profesionist este o achiziţie riscantă pentru orice televiziune". "Un K.O. poate încheia în câteva minute o transmisiune scumpă. Meciul Bute - Andrade, din noiembrie 2009 - pentru care TVR a cheltuit peste 20.000 de dolari (costuri de transmisiune) - s-a încheiat în runda a patra. Nici măcar posturile de televiziune specializate, de sport, nu s-au arătat interesate de acest meci", explică Televiziunea Română.

Pe de altă parte, potrivit comunicatului, "clienţii de publicitate evită să se asocieze cu boxul profesionist, motiv pentru care televiziunile sunt atente când e vorba de achiziţiile scumpe de drepturi TV în acest sport". "Mai ales în climatul economic actual: investiţiile de publicitate în media aproape s-au înjumătăţit din 2008 până în prezent", explică TVR. "Nu ar trebui să i se impute TVR că nu transmite meciuri de box profesionist, din moment ce nici alte televiziuni publice nu pun pe lista de priorităţi astfel de evenimente sportive. De obicei, boxul profesionist de calitate se transmite în sistem pay-per-view sau pe canale plătite separat", se mai spune în comunicat.

Posted

Lucian Bute: In 2011 voi lupta in trei meciuri, probabil si cu Pavlik

Pugilistul Lucian Bute a sosit sambata in Romania, dupa ce cu o saptamana in urma si-a aparat cu succes pentru a sasea oara titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, in fata americanului Jesse Brinkley. Romanul a vorbit despre televizarea meciurilor sale in Romania, despre declaratiile lui Doroftei la adresa sa, dar si despre planurile sale pentru anul viitor.

"Vreau sa multumesc celor de la Radio Romania Actualitati pentru ca i-au ajutat pe romani sa auda transmisia meciului. Multi l-au vazut pe internet, pe site-urile piratate. Singurul regret este ca partida s-a vazut pe cinci continente, dar nu si in Romania. Nu toti au avut acces la interent. Era foarte bine daca se televiza, pentru ca sunt sigur ca erau multi dornici sa-l vada. E o situatie dificila in Romania din punct de vedere financiar si inteleg asta, numai meciul meu nu il mai aveau pe cap", a declarat Lucian Bute la intoarcerea in tara, citat de gsp.ro.

In privinta valorii adversarilor sai de pana acum, Bute a spus: "Am auzit ca au fost multe comentarii cu privire la forta lui Brinkley. A fost un challenger obligatoriu. El si-a castigat dreptul de a boxa cu mine. Este unul dintre cei mai buni boxeri la categoria supermijlocie. Nu l-am cerut eu, nu mi l-a impus InterBox, el a luptat pentru a boxa cu mine. De acum inainte o sa boxez cu oricine. Ma duc in SUA, boxez cu orice adversar, nu am nici o problema. Stiu ca s-a comentat de cinci ani despre adversarii cu care boxez pentru a-mi apara titlul mondial. Eu nu am ce sa fac, sunt foarte multi care ma refuza, eu nu pot sa-i oblig, sa-i invat box".

Referitor la planurile sale pentru anul viitor, Bute a declarat ca va boxa in trei meciuri, intr-unul din ele fiind posibil ca adversarul sau sa fie amricanul Kelly Pavlik: "Raman trei saptamani in Romania. Trebuie sa-mi reincarc bateriile, pentru ca urmeaza un an 2011 foarte incarcat. Voi boxa in trei meciuri, primul pe 12 martie. Va fi un an foarte interesant. Unul dintre posibilii adversari ar putea fi Pavlik."

http://sport.hotnews.ro/stiri-alte_sporturi-7960226-lucian-bute-2011-voi-lupta-trei-meciuri-probabil-pavlik.htm

Posted

Lucian Bute, aşteptat acasă cu sarmale

Boxerul Lucian Bute (30 de ani) şi-a vizitat, sâmbătă, casa părintească din comuna Pechea (judeţul Galaţi). Campionul mondial IBF la categoria supermijlocie a fost întâmpinat cu sarmale de părinţii săi.

Maricica Bute, mama lui Lucian, s-a trezit cu noaptea-n cap pentru a-i prepara fiului mâncarea favorită: sarmale în foi de varză. Când a terminat de gătit, a pus oala cu gustoasele bucate pe o plită din curte şi s-a apucat să deretice prin casă, aşezând într-o vitrină din camera boxerului icoanele la care se roagă în timpul meciurilor acestuia. Nici Ştefan Bute, tatăl campionului mondial, nu a stat degeaba, dând indicaţii muncitorilor care lucrau la fundaţia unui foişor din care doreşte să urmărească la televizor viitoarele lupte susţinute de fiul său. Spre seară, toată lumea s-a adunat pe uliţa din faţa casei, aşteptând cu nerăbdare sosirea lui Lucian, care şi-a făcut apariţia, într-un târziu, la bordul unui bolid Audi.

«Abia aşteptam să ajung acasă»

Îmbrăcat cu un trening cu însemnele Interbox, clubul pe care îl reprezintă, boxerul român era vizibil obosit. “Abia aşteptam să ajung în casa părintească, pentru că aici îmi încarc cel mai bine bateriile după meciuri. Acum vreau doar să mă odihnesc”, ne-a declarat Bute, care a fost îmbrăţişat de părinţi, de soră, de rude şi de vecini.

http://www.libertatea.ro/stire/lucian-bute-asteptat-acasa-cu-sarmale-308502.html