Jump to content

Cel mai bine plătit director de şcoală este din mediul rural


dcp100168

Recommended Posts

Cel mai bine plătit director de şcoală este din mediul rural

Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi a publicat, ieri, pe www.isj.gl.edu.ro, veniturile nete realizate de directorii de şcoli în luna mai. 10 dintre cei aproape 240 de manageri şcolari gălăţeni au un salariu net de peste 3.500 de lei, maximul atingându-l directorul unei şcoli gimnaziale din mediul rural, care încasează „în mână” 4.000 de lei. Şi al doilea clasat în topul acestor venituri este tot un director de şcoală gimnazială din mediul rural.

Majoritatea managerilor câştigă, în medie, 2.000 de lei, dar sunt şi salarii, tot în mediul rural, de numai 1.200 de lei. Venitul acestora din urmă este de 3,5 ori mai mic decât al celui care ia pe statul de plată cel mai mare salariu de manager gălăţean. La directori, salarizarea se face prin salariul de baza al funcţiei didactice, al gradului didactic şi vechimii în învăţământ, la care se adaugă o indemnizaţie calculată la salariul de bază. Această indemnizaţie este de 25-35 la sută pentru directorul de şcoală sau de liceu şi de 15-25 la sută pentru educatoarele, învăţătorii sau institutorii care îndeplinesc funcţia de director.

În funcţie de alte diverse sporuri (gradaţie de merit, spor de 10-25 la sută pentru conducătorii de practică pedagogică) sau activităţi (ore suplimentare, remunerate), diferă şi veniturile nete ale directorilor de şcoală.

http://www.viata-libera.ro/articol-Cel_mai_bine_platit_manager_scolar_este_din_mediul_rural_2.html

Link to comment
Share on other sites

Directorul şcolii din Vânători - 4.017 lei, iar şeful Inspectoratului Şcolar - 1.450 de lei

În timp ce inspectorul general şcolar al Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi a avut un venit net în jur de 1.450 de lei, marea majoritate a directorilor celor 240 de unităţi de învăţământ preuniversitar din judeţul Galaţi câştigă mai mult decât şeful lor. Astfel, cel mai mare venit, şi anume de 4.017 lei, a fost cel al directorului şcolii gimnaziale „Sfântul Nicolae” Vânători, la polul opus aflându-se directorul Grădiniţei cu program normal nr. 24, care a avut un câştig de 1.188 de lei. Venituri nete mai mici de 1.500 de lei le-au avut, de exemplu directorul Palatului Copiilor şi Elevilor Galaţi, care a câştigat 1.327 de lei, directorul Şcolii gimnaziale nr. 2 Matca, care a câştigat 1.350 de lei, şi directorul Grădiniţei cu program normal nr. 6, care a avut un câştig de 1.358 de lei.

Potrivit datelor publicate pe site-ul ISJ Galaţi, directorul Colegiului Naţional „Vasile Alecsandri” a avut în cursul lunii mai un venit net de 3.123 lei, în timp ce directorul Colegiului Naţional „Mihail Kogălniceanu” a câştigat 3.025 de lei. Directorul Colegiului Naţional „Alexandru Ioan Cuza” a câştigat în luna mai 2.976 de lei, în timp ce directorul Liceului de Artă „Dimitrie Cuclin” a avut în cursul lunii mai un venit net ce s-a ridicat la 3.789 de lei. Tot în cursul lunii mai câştigul directorului Colegiului Tehnic „Traian” a fost de 3.756 de lei, venitul directorului Colegiului de Industrie Alimentară „Elena Doamna” a fost de 3.146 de lei, iar venitul directorului Liceului Teoretic „Emil Racoviţă” a fost de 3.341 de lei. Potrivit datelor publicate pe site-ul ISJ Galaţi, directorul Casei Corpului Didactic Galaţi a câştigat în luna mai 2.566 de lei în timp ce directorul Clubului Sportiv Galaţi a avut un venit de 3.944 de lei, ambele instituţii aflându-se în subordinea Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi.

http://www.monitoruldegalati.ro/societate/cat-castiga-bugetarii-galateni-viii-unitatile-de-invatamant.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.