Jump to content

Femeile de serviciu de la Fisc iau prime pentru "colectarea impozitelor"


 Share

Recommended Posts

Femeile de serviciu de la Fisc iau prime pentru "colectarea impozitelor"

Codul de Procedură Fiscală este folosit ca pretext pentru a acorda suplimente financiare importante şoferilor, magazionerilor şi femeilor de serviciu. Sumele plătite personalului auxiliar sunt cuprinse între 700 şi 1800 de lei lunar, de fiecare angajat! În multe cazuri, asta înseamnă dublarea sau chiar triplarea salariului net.

Surprinzător, una dintre instituţiile publice din judeţul nostru care risipeşte fonduri într-o perioadă de austeritate este chiar Direcţia Judeţeană de Finanţe Publice. Astfel, în luna aprilie instituţia a „reuşit" să acorde stimulente financiare pentru colectarea taxelor până şi şoferilor, magazionerilor, secretarelor şi muncitorilor din cadrul insituţiei. Explicaţia bonusurilor financiare: au contribuit alături de inspectorii fiscali la strângerea taxelor la bugetul de stat.

Un şofer de la instituţia în cauză a primit în luna aprilie suplimente financiare în valoare de 1.612 lei, adăugate la salariul de bază de de 827 lei. Prin urmare suma pe care a ridicat-o un şofer este de 2.439 de lei. Un alt exemplul este al unui îngrijitor care a primit suplimente financiare în valoare de 733 lei, sumă care se adaugă la salariul de bază în valoare de 560 de lei. Alte exemple: un secretar dactilograf primeşte suplimente de peste 1.000 de lei (care se adaugă la un salariu de 550 lei), în timp ce un muncitor calificat are venituri suplimentare de 1.543 lei la un salariu de 786 lei.

În ceea ce priveşte explicaţia legală a suplimentelor financiare, George Marinescu, purtător de cuvânt al Direcţiei Judeţene de Finanţe, ne-a confirmat existenţa acestor venituri. „Sunt prevăzute în Codul de Procedură Fiscală. Acolo se precizează că tot personalul din subordinera instituţiei trebuie să primească astfel de venituri. Nu putem să nu le dăm", a explicat Marinescu.

Cheltuielile lunare care se fac cu aceste venituri pentru un singur judeţ depăşesc 25.000 lei, iar la nivelul ţării - la un calcul simplu - trec de 1.000.000 lei în fiecare lună.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Femeile_de_serviciu_si_soferii_de_la_Fisc_iau_prime_grase_pentru_-succes_in_colectarea_impozitelor_0_278372245.html

Link to comment
Share on other sites

Ce ordinari! sa lucreze astia acum in sistemul privat ( daca ii angajeaza cineva ) si sa vada cum e sa CASTIGI UN BAN CINSTIT. Din cauza voastra nu se face Romania mare si tot din cauza voastra altii mor de foame.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.