absolutep0wer Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Ce ar trebui să consumăm zilnic pentru o sănătate ca la carte? Peşte, cel puţin de 2 ori pe săptămână dar sa fie foarte proaspat. În funcţie de modul de pregătire, un peşte are un conţinut variabil în grăsimi.Pentru a beneficia la maximum de acizii săi graşi esenţiali, nimic nu este mai bun decât un peşte pregătit în folie. Carne: da, dar nu prea multă! - carnea este o excelentă sursă de proteine, fier şi vitamine (B şi B12), dar şi de... grăsimi.Pentru o sanatate ca la carte,n-ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra cele 5 categorii de alimente de mai jos:Peste, un aliment foarte protector - peste cel putin de 2 ori pe saptamina si rigurozitate in ceea ce priveste prospetimea lor. In functie de modul de pregatire, un peste are un continut variabil in grasimi. Pentru a beneficia la maximum de acizii sai grasi esentiali, nimic nu este mai bun decit un peste pregatit in folie.Carne: da, dar nu prea multa! - carnea este o excelenta sursa de proteine, fier si vitamine (B si B12), dar si de... grasimi. Nu trebuie deci sa mincam de mai mult de 2 ori pe saptamina. Carnea alba, iepurele, pasarea sau vitelul sunt cel mai usor de digerat.Fructe si legume aproape la discretie - o alimentatie sanatoasa ar trebui sa integreze cel putin 2 pina la 4 portii de fructe si 3 pina la 5 portii de legume zilnic.Lactate: nu este nevoie de prea multe - trebuie sa incercam sa diminuam consumul de lactate si sa trecem la brinzeturi slabe si putin fermentate: beaufort, brinza de capra, comté etc. Dintre toate varietatile de lapte, cel de vaca este cel mai indigest.Cereale - Cerealele se potrivesc foarte bine cu legumele care contin mai mult de 80% umiditate. Incearca asocierea cu morcovii sau cu prazul iarna sau cu ardeii iuti, dovleceii sau rosiile vara.
Recommended Posts