Jump to content

Salariile bugetarilor gălăţeni


Recommended Posts

Salariile de la AJOFM Galaţi

Potrivit datelor publicate pe site-ul AJOFM Galaţi, pe statele de plată ale instituţiei figurau în luna aprilie 48 de persoane care lucrau atât la agenţia din Galaţi a instituţiei, cât şi la agenţia locală din Tecuci. Cel mai mare venit net în luna aprilie, şi anume de 3.289 de lei, l-a avut în mod paradoxal nu directorul coordonator al AJOFM Galaţi, ci managerul public principal care se ocupa de managementul public al instituţiei. Care au fost rezultatele muncii depuse de managerul public nu putem spune, ţinând cont că niciodată nu au fost oferite mass-mediei date referitoare la activitatea persoanei care ocupa această funcţie de conducere. Postul de manager public al AJOFM Galaţi a fost desfiinţat în cursul lunii mai. Potrivit datelor făcute publice pe site-ul AJOFM Galaţi, directorul coordonator al instituţiei a câştigat în luna aprilie suma de 1.964 de lei, în timp ce venitul net al directorului coordonator adjunct, care ocupă funcţia de director economic, a fost de 1.783 de lei. La capitolul posturi de conducere nu se poate spune că sunt prea multe la nivelul instituţiei, în afara celor doi directori mai figurând un şef de serviciu la agenţia locală din Galaţi, care a avut în luna aprilie un venit net de 2.188 de lei, şi un şef de birou (relaţii cu angajatorii, creditare şi ajutoare de stat), care a avut în luna aprilie un venit net ce s-a ridicat la 2.104 lei.

728 lei, cel mai mic salariu

Potrivit datelor existente pe site-ul instituţiei, cel mai mic câştig în luna aprilie, şi anume de 728 de lei, a fost al unui referent clasa 3 care se ocupă cu consilierea, medierea şi formarea profesională. Şoferul care conduce maşina instituţiei a câştigat în cursul lunii aprilie 821 de lei, în timp ce un referent clasa 1 care se ocupă cu stabilirea şi plata drepturilor şomerilor a plecat acasă în luna aprilie cu 789 de lei, un inspector clasa 1 care lucrează la contabilitate a câştigat 881 de lei, iar un inspector clasa 1 care se ocupă cu fondul de garantare a creanţelor bugetare a plecat acasă cu 761 de lei. Sume mai consistente le-au primit în luna aprilie consilierii şi referenţii de specialitate, încadrarea acestora făcându-se pe diferite clase şi categorii. Astfel, salariul net al unui consilier clasa 1 este diferenţiat, şi anume de 1.683 de lei, 1.684 de lei, 1.617 lei în timp ce un referent de specialitate clasa 2 care se ocupă cu înregistrarea şomerilor a avut un câştig net de 1.445 de lei, iar un auditor clasa 1 a câştigat în cursul lunii aprilie 1.319 lei. Facem precizarea că, potrivit datelor prezentate pe site-ul AJOFM Galaţi, angajaţii instituţiei nu au primit în cursul lunii aprilie stimulente sau vreo recompensă financiară suplimentară.

http://www.monitoruldegalati.ro/deschidere/cat-castiga-bugetarii-galateni.html

Link to comment
Share on other sites

Salarii mici la Direcţia pentru Sport Galaţi

Campania de a publica salariile conducătorilor de instituţii bugetare a ajuns şi la Direcţia pentru Sport a Judeţului Galaţi. Când am anunţat-o pe şefa DSJ că ne interesează cât încasează lunar, a bufnit-o râsul. „Vai, chiar voiam să laud iniţiativa ziarului dvs.! Pe mine chiar mă avantajează să publicaţi ce bani luăm”, a reacţionat Maria Magdalena Irincu, director coordonator de la începutul acestui an. Şi, sincer, a fost o mare surpriză să aflăm că salariul său net pe luna aprilie a fost de numai 2.017 lei (2.870 lei, venit brut). Iar remuneraţia sa nu este cea mai mare din instituţie, adjuncta Fiţa Lovin, care beneficiază de spor de vechime, încasând 2.135 de lei (3.044 lei, brut). „Ce spuneţi? Dacă sunt mulţumită cu banii ăştia? Mai bine nu m-aţi fi întrebat… Ce pot să spun? Deşi, dacă stau să mă gândesc, fac ceea ce-mi place. Sunt în domeniul în care am activat o viaţă întreagă - sportul, şi cred că aş fi acceptat să fiu director şi pentru o mie de lei”, a mai spus Magdalena Irincu.

Consilierii superiori de la Sport, Daniela Antipov, Cerasela Badiu şi Vasle Roiniţă, semnează pentru salarii nete între 1.578 şi 1.696 lei, în funcţie de vechime, iar contabila-şefă Zoiţa Lepădatu este încadrată cu 1.536 de lei.

http://www.viata-libera.ro/articol-Director_cu_leafa_de_maturatoare_2.html

Link to comment
Share on other sites

Cât se câştigă la Inspectoratul pentru Calitatea Seminţelor şi la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit

2.562 de lei a fost venitul net al directorului coordonator al Inspectoratului Teritorial pentru Calitatea Seminţelor şi Materialului Săditor Galaţi, potrivit datelor afişate pe site-ul instituţiei. Pe statele de plată ale inspectoratului sunt 11 angajaţi, dintre care un şofer care a avut un venit net de 967 de lei şi un referent de specialitate superior care lucrează la compartimentul financiar-contabil şi care a avut un câştig net de 1.253 de lei. Schema de personal a instituţiei cuprinde un sector de control certificare, înregistrare, supraveghere, monitorizare, acreditare şi informatizare la care îşi desfăşoară activitatea 4 consilieri principali, trei dintre ei având un venit net de 1.893 de lei, iar al patrulea având un venit net de 1.175 de lei. În cadrul laboratorului de analize şi primire probe lucrează 2 consilieri principali care au avut un venit net de 1.260 de lei, respectiv 1.175 de lei, un referent superior care a câştigat 1.035 de lei, precum şi un muncitor care a avut un venit net de 914 lei.

4.494 de lei a fost câştigul net al directorului adjunct al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Galaţi, instituţie la care lucrează 21 de persoane. Şeful serviciului de verificare a cererilor de finanţare a avut un venit net de 4.280 de lei, acesta având în subordine 8 consilieri grad 1 care au avut un venit net de 3.171 de lei sau 3.294 de lei, precum şi un referent care a avut un câştig net de 1.696 de lei. În cadrul instituţiei mai funcţionează un serviciu de verificare a cererilor de plată, unde îşi desfăşoară activitatatea 8 consilieri care au avut un câştig net cuprins între 2.927 de lei şi 3.294 de lei. Şeful serviciului de verificare a cererilor de plată a avut un venit net de 4.280 de lei.

http://www.monitoruldegalati.ro/comunitate/cat-castiga-bugetarii-galateni-iv-inspectoratul-pentru-calitatea-semintelor-si-agentia-de-plati-pentru-dezvoltare-rurala-si-pescuit.html

Link to comment
Share on other sites

Cât se câştigă la Agenţia Judeţeană de Prestaţii Sociale

Agenţia Judeţeană de Prestaţii Sociale (AJPS) are 30 de angajaţi, două posturi vacante şi unul suspendat deoarece ocupanta se află în concediu de creştere a copilului. Potrivit datelor afişate pe site-ul Agenţiei Naţionale de Prestaţii Sociale, pe luna aprilie, la Galaţi, cel mai mare salariu nu este al directorului, ci al unui inspector superior, treapta I, gradul 3, care încasează lunar 2.899 de lei. Pentru a ajunge la această sumă, inspectorul respectiv mai ia pe lângă salariul impozabil de 2.208 lei, stimulente în valoare de 1.350 de lei. Directorul instituţiei are un salariu net de 2.789 de lei. Salariul de bază al şefului AJPS Galaţi este de 2.400 de lei, din care i se opresc impozitele către stat, rămânându-i 1.684 de lei. La această sumă se adaugă stimulente în valoare de 1.105 lei. Şeful AJPS, Niculina Olimpia Ralea, susţine că aceste stimulente nu sunt în sumă fixă şi nu au un caracter permanent. Salariile celorlalţi angajaţi ale Agenţiei variază de la 853 de lei la 2.008 lei şi sunt compuse din venitul net la care se adaugă stimulentele. Toţi salariaţii instituţiei le încasează şi în afară de cele enumerate mai sus, la ceilalţi salariaţi stimulentele variază de la 171 de lei, la 529 de lei. De asemenea, doar doi salariaţi au netul sub1.000 de lei. Este vorba de un secretar, treapta I, gradul 5, care încasează 928 de lei şi de un muncitor calificat, treapta 3, gradul 5, care ia 853 de lei.

http://www.monitoruldegalati.ro/comunitate/cat-castiga-bugetarii-galateni-v-agentia-judeteana-de-prestatii-sociale.html

Link to comment
Share on other sites

Cât câştigă bugetarii de la APIA Galaţi

Vă prezentăm veniturile nete realizate de angajaţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Galaţi, pe statele căreia figurează 105 de angajaţi. Potrivit datelor făcute publice pe site-ul Ministerul Agriculturii, directorul coordonator al APIA Galaţi, care nu are funcţie de execuţie, ci este încadrat ca personal contractual, a avut un venit net de 2.974 de lei, în timp ce directorul coordonator adjunct a câştigat 2.669 de lei.

Salarii nete mai mari decât cei doi directori le-au avut o serie de angajaţi ai instituţiei, cel mai bine plătit salariat fiind un consilier care lucrează în cadrul serviciului controale pe teren, care a avut un venit net ce s-a ridicat la 4.508 lei. Al doilea venit ca mărime este cel al şefului serviciu economic, care nu are niciun subordonat, potrivit datelor de pe site-ul instituţiei, şi care a câştigat 4.272 de lei. În cadrul APIA Galaţi funcţionează şi o serie de centre locale, şi anume Centrul local Galaţi (unde îşi desfăşoară activitatea 6 consilieri care au avut un venit net cuprins între 1.446 lei şi 3.035 lei, coordonaţi de un şef birou care a avut un venit net de 3.506 lei), Centrul local Tecuci (unde îşi desfăşoară activitatea 10 consilieri care au avut un venit net cuprins între 1.404 lei şi 3.035 lei), Centrul local Tecuci Sat Nou (8 consilieri care au câştigat între 1.673 lei şi 3.064 de lei), Centrul local Cudalbi (unde îşi desfăşoară activitatea 7 consilieri şi un referent, care au avut un venit net cuprins între 1.396 lei şi 3.035 lei, coordonaţi de un şef de birou care a câştigat 3.638 de lei), Centrul local Târgu Bujor (unde îşi desfăşoară activitatea 8 consilieri care a avut un venit net cuprins între 1.400 lei şi 3.035 lei, coordonaţi de un şef de birou care a câştigat 3.648 de lei), Centrul local Bereşti (unde îşi desfăşoară activitatea 7 consilieri care au avut un venit net cuprins între 1.120 lei şi 3.035 de lei, coordonaţi de un şef de birou care a avut un venit net de 3.648 de lei).

11 departamente la APIA Galaţi

În cadrul APIA Galaţi funcţionează o serie de departamente, şi anume compartimentul inspecţii (4 consilieri care au câştigat între 1.301 lei şi 3.064 de lei), compartimentul juridic (un consilier juridic care a câştigat 2.145 de lei), serviciul ajutoare de stat şi măsuri de protecţie (coordonat de un şef de serviciu care a câştigat 3.830 de lei şi care are în subordine 7 consilieri care au câştigat între 1.496 de lei şi 3.123 lei), un serviciu economic (coordonat de un şef de serviciu), compartimentul de achiziţii, administrativ, parc auto (unde lucrează 2 consilieri care au avut un venit net de 2.821 lei, respectiv 1.454 de lei şi un şofer care a câştigat 855 de lei), compartimentul financiar-contabilitate (3 consilieri care au câştigat între1.419 lei şi 1.991 lei), compartimentul resurse umane (un consilier care a câştigat 1.497 de lei), compartimentul cotă lapte (3 consilieri care au câştigat între 1.677 lei şi 3.035 de lei), serviciul măsuri de sprijin IT (un consilier care a câştigat 2.710 lei), compartimentul măsuri sprijin (8 consilieri care au câştigat între 1.401 lei şi 3.417 lei ), serviciul controale teren (consilieri care câştigă între 1.419 lei şi 4.508 lei).

http://www.monitoruldegalati.ro/societate/cat-castiga-bugetarii-galateni-vi-agentia-de-plati-si-interventii-in-agricultura.html

Link to comment
Share on other sites

Veniturile şefilor de instituţii deconcentrate

Instituţiile publice deconcentrate şi companiile naţionale din teritoriu sunt controlate de Guvern, prin ministerele de resort. De aceea, nu e de mirare că mulţi dintre directorii acestor entităţi sunt membri ai partidului de guvernământ, PDL. Despre veniturile unora dintre ei, precum Doru Resmeriţă de la Inspectoratul Şcolar Judeţean sau Magda Irincu de la Direcţia Judeţeană de Sport, „Viaţa liberă” a scris deja. În ediţia de astăzi aflaţi cât câştigă omologii lor din sectorul sanitar, din domeniul protecţiei sociale, din transporturi sau din sectorul fiscal. În medie, veniturile brute realizate de ei, cu tot cu stimultente, pornesc de la 3.000 de lei pe lună şi, în unele cazuri, ating şi depăşesc pragul de 10.000 de lei lunar.

Sănătate

În sănătate, la nivel local există două instituţii reprezentative: Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate şi Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică. CJAS este condusă de Olimpia Buzia, farmacist, membru PDL, în timp ce la DJSP director este tânărul Valentin Boldea, medic de familie, fratele deputatului portocaliu Mihail Boldea. Cei doi au în comun doar domeniul de activitate şi simpatiile politice, nu şi dimensiunea veniturilor, căci între leafa Olimpiei Buzia şi cea a lui Valentin Boldea este o diferenţă de circa 7.000 de lei. În medie, directoarea de la CJAS realizează un venit brut de 10.000 de lei pe lună. Maximul l-a atins în decembrie 2008, când a avut 20.000 de lei. Olimpia Buzia mai are o sursă bugetară de venit: Universitatea „Dunărea de Jos”. De aici ia în jur de 3.000 de lei pe lună, brut, pentru activitatea didactică. Omologul ei de la DJSP, Valentin Boldea, are un venit brut cuprins între 3.000 şi 3.300 de lei pe lună. De curând, şi el are o sursă secundară de venit: primeşte 1.400 de lei pe lună, leafă brută, de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei”, unde este medic rezident.

Protecţie Socială

În acest domeniu întâlnim mai multe instituţii-cheie, toate subordonate Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale, care se ocupă între altele de plata alocaţiilor pentru copii şi a indemnizaţiilor pentru creşterea copilului, este condusă de Olimpia Niculina Ralea, susţinută de PDL. În medie, ea realizează un venit brut de 5.000 de lei pe lună. În octombrie 2008, când instituţia se numea Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială, Ralea a realizat un maxim de 11.000 de lei brut. „Vecinul ei”, apoliticul Ionel Petrea de la Inspectoratul Teritorial de Muncă, are un venit brut de circa 6.000 de lei pe lună, dar a realizat şi mai mult: 12.000 de lei, brut, în octombrie 2008. Omologul său de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, democrat-liberala Carmen Hanţaţuc, are un venit brut lunar care variază între 6.300 şi 6.600 de lei. Colega ei de partid, Ana-Denis Aramă de la Casa Judeţeană de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale, are un salariu brut de încadrare (!) de 2.824 de lei pe lună, la care se adaugă sporuri şi stimulente, astfel că, în final, suma brută realizată este de circa 6.000 lei.

Finanţe

Reprezentanţii ministrului Sebastian Vlădescu în teritoriu sunt Constantin Onica de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice şi Toader Ţocu de la Garda Financiară. La DGFP, Onica abia a fost numit în funcţia de director-coordonator după o pauză de aproape doi ani şi, ca să ne facem o idee despre ce sume ar putea încasa acesta în viitor, ne putem raporta la veniturile realizate de predecesorul său, Lucian Domniţeanu, care a încasat sume ce au variat dramatic de la o lună la alta. Anul acesta, veniturile brute realizate de Lucian Domniţeanu s-au cifrat la 3.000 de lei în ianuarie, 9.000 în februarie, din nou 3.000 în martie şi, în sfârşit, 12.000 de lei în aprilie. În schimb, scara veniturilor este constantă în cazul lui Toader Ţocu de la Garda Financiară. În medie, el are 8.000 de lei pe lună, brut. Maximul l-a atins în august 2008, când a realizat 17.900 de lei.

Alimentaţie publică şi agricultură

Aici avem mai multe instituţii reprezentative: Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură şi Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit.

La Protecţia Consumatorilor, o singură persoană asigură, cu delegaţie, conducerea Comisariatului Regional şi Comisariatului Judeţean. Este vorba de Aurel Panfile, căruia PDL îi caută doi înlocuitori permanenţi. Până când îi va găsi, Panfile este directorul cu cea mai mică remuneraţie din rândul şefilor de instituţii deconcentrate. În medie, el realizează un venit brut de circa 2.000 de lei pe lună. Ceva mai mult, cam 3.600 de lei pe lună brut, are omologul său de la DSV, Alexandru Zlătescu, care conduce instituţia tot în regim de interimat. La Direcţia Agricolă, directorul coordonator Violeta Nanu (PDL) realizează un brut de circa 3.500 de lei pe lună, în timp ce colegul ei de partid, Dumitru Buţurcă de la APIA, se situează la o cotă superioară: 4.400 de lei pe lună, cu un maxim de 6.500 de lei în ianuarie 2010. De la APIA ia bani şi directorul Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), Nicu Chebac, fratele preşedintelui Consiliului Judeţean, social-democratul Eugen Chebac. Sumele pe care Nicu Chebac le încasează de la APIA nu sunt constante, dar sunt consistente. Astfel, ultimul venit brut primit de acolo s-a cifrat la 2.400 de lei, iar cel mai mare – luat în februarie 2009 – a fost de 9.900 de lei. La instituţia pe care o conduce, APDRP, Nicu Chebac figurează cu 6.409 de lei pe lună venituri brute realizate.

Transporturi

La Galaţi, sectorul transporturilor este dominat de două mari companii naţionale, subordonate ministerului de resort condus de Radu Berceanu. Este vorba de Administraţia Fluvială a Dunării de Jos şi Administraţia Porturilor Dunării Maritime. Ambele sunt conduse de pedelişti: AFDJ de Florin Uzumtoma, iar APDM de Mihai Ochialbescu. Cei doi au venituri egale: 6.700 de lei pe lună, brut. Până nu demult, însă, unul lua mai mult decât celălalt. Astfel, Mihai Ochialbescu a realizat un venit brut lunar de 8.000 de lei până în ianuarie 2010, în timp ce Florin Uzumtoma a avut 5.600 de lei pe lună până în august 2009.

Tineret

Lefurile sunt mai mici la Direcţia Judeţeană pentru Tineret, instituţie condusă din mai 2009 de Ana Maria Vasiliu, preşedintele Organizaţiei de Tineret a filialei PDL Galaţi. Anul acesta, Vasiliu a realizat venituri brute cuprinse între 1.900 de lei, în martie, şi 4.400 de lei, în aprilie.

http://www.viata-libera.ro/articol-Veniturile_sefilor_de_institutii_deconcentrate_2.html

Link to comment
Share on other sites

Cinci directori la Direcţia pentru Agricultură Galaţi

Potrivit datelor făcute publice pe site-ul Ministerului Agriculturii, la Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Galaţi există 5 directori, dintre care unul coordonator şi 4 directori coordonatori adjuncţi, din care unul coordonează activitatea unităţii fitosanitare. Fondul net total de venituri aferent lunii aprilie alocat pentru plata celor 79 de angajaţi s-a ridicat la 129.841 de lei, iar câştigurile nete ale celor 5 directori au fost de 2.471 lei (directorul coordonator), respectiv de 2.313 lei, tot 2.313 lei, 2.238 lei şi 2.818 lei (în cazul celor 4 directori coordonatori adjuncţi).

Activitatea instituţiei gălăţene este structurată pe un număr de 18 compartimente (cum ar fi, de exemplu, compartimentul de infomare şi relaţii publice, compartimentul tehnic, compartimentul de prognoză, compartimentul informaţional al pieţelor şi analizei economice), la care se mai adaugă unitatea fitosanitară (în cadrul căreia funcţionează trei compartimente, şi anume compartimentul carantină sanitară, compartimentul prognoză şi compartimentul tehnic, administrativ şi protecţia muncii). Dacă cel mai mare câştig, şi anume de 2.818 lei, l-a avut directorul coodonator adjunct ce se ocupă cu coodonarea activităţii unităţii fitosanitare, cel mai puţin a câştigat în cursul lunii aprilie îngrijitorul instituţiei, care a plecat acasă cu suma de 633 de lei. La Direcţia de Agricultură Galaţi lucrează şi un muncitor calificat, care a câştigat în cursul lunii aprilie 763 lei, precum şi 4 şoferi, care au avut un venit net de 878 lei, 880 lei, 729 lei, respectiv 955 de lei.

http://www.monitoruldegalati.ro/comunitate/cat-castiga-bugetarii-galateni-x-directia-pentru-agricultura-si-dezvoltare-rurala.html

Link to comment
Share on other sites

Cât se câştigă la Oficiul Judeţean pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie

Venitul net al directorului coordonator al Oficiului Judeţean Galaţi pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie, instituţie la care îşi desfăşoară activitatea 20 de angajaţi, este de 3.155 de lei. Activitatea instituţiei este împărţită în compartimente şi un număr de 4 centre teritoriale pentru ameliorare şi reproducţie în zootehnie, respectiv Galaţi, Târgu Bujor, Tecuci 1 şi Tecuci 2. Astfel, potrivit organigramei de funcţionare a instituţiei, există un compartiment pentru ameliorarea animalelor pe specii (care are un singur angajat, şi anume un consilier care a avut un venit net de 2.014 lei), un compartiment de identificare şi conservare a patrimoniului genetic (care are un singur angajat, şi anume un muncitor calificat care a câştigat 809 lei), un birou inspecţie de stat pentru ameliorare şi reproducţie în zootehnie (la care lucrează un referent care a avut un venit net de 1.180 de lei) şi un compartiment de monitorizare, identificare şi editare paşapoarte ecvidee (unde lucrează un referent care a câştigat 1.132 lei). Potrivit datelor făcute publice pe site-ul Ministerului Agriculturii, la centrul teritorial al instituţiei de la Târgu Bujor lucrează un consilier care a avut un venit net de 2.014 lei, în timp ce la cele 2 centre teritoriale de la Tecuci îşi desfăşăoară activitatea câte un consilier care câştigat 2.018 lei şi respectiv 2.014 lei. Organigrama instituţiei mai cuprinde un compartiment pentru ameliorare şi reproducţie în zootehnie (şi care are un singur angajat, adică un şofer care a câştigat 944 lei), un laborator seminatologic şi de asistenţă tehnică (unde lucrează un muncitor calificat care a avut un venit net de 803 lei), un compartiment de organizare şi reproducţie prin montă (la care îşi desfăşoară activitatea un singur angajat, şi anume un şofer care a avut un venit de 974 de lei). În cadrul Oficiului Judeţean Galaţi pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie mai există un serviciu financiar contabil, resurse umane şi administrativ, la care lucrează 7 persoane şi care este coordonat de un şef de serviciu care a avut un venit net de 2.626 de lei. Acesta coordonează activitatea unui consilier (care a avut un venit net de 2.323 de lei) şi a referenţilor, care au câştigat 1.147 lei, 1.520 lei, 1.147 lei, 1.132 lei, 1.160 lei, respectiv 1.132 lei.

http://www.monitoruldegalati.ro/economie/cat-castiga-bugetarii-galateni-xi-oficiului-judetean-pentru-ameliorare-si-reproductie-in-zootehnie.html

Link to comment
Share on other sites

Cât se câştigă la Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului

Potrivit datelor făcute publice pe site-ul Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului Galaţi, în cursul lunii mai cel mai mare câştig net, şi anume de 4.572 de lei, a fost al unuia din cei doi şefi de serviciu, care a primit şi prima de vacanţă acordată la plecarea în concediul de odihnă. Prima de vacanţă acordată la plecarea în concediul de odihnă a fost o sursă suplimentară şi legală de câştig şi pentru încă doi angajaţi ai Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului Galaţi, care s-au aflat în topul celor mai bine plătiţi salariaţi ai instituţiei. Astfel, este vorba de un şef de birou, care a avut un venit net în luna mai de 4.081 lei şi de un consilier superior, care a avut un venit net ce s-a ridicat la 3.494 de lei. Potrivit datelor aflate pe site-ul instituţiei, directorul coordonator al Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului Galaţi a avut în cursul lunii mai un venit net de 1.726 de lei, în timp ce cel de al doilea şef de serviciu a câştigat 2.385 de lei. Venitul net al consilierului juridic al instituţiei s-a ridicat la 1.869 de lei, în timp ce câştigurile nete ale consilierilor care îşi desfăşoară activitatea la nivelul Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului Galaţi sunt diferite, cei mai puţini bani, şi anume 971 de lei, fiind câştigaţi de un consilier asistent. La nivelul instituţiei îşi mai desfăşoară activitatea un referent de specialitate, care a avut un venit net de 707 lei, şi un şofer care a câştigat în cursul lunii mai 989 de lei.

http://www.monitoruldegalati.ro/societate/cat-castiga-bugetarii-galateni-xii-agentia-regionala-pentru-protectia-mediului.html

Link to comment
Share on other sites

Salariile de la Agenţia Judeţeană pentru Protecţia Mediului Galaţi

Potrivit datelor publicate pe site-ul Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului Galaţi, venitul net al directorului coordonator s-a ridicat la 2.946 de lei, sumă în care nu este inclus niciun leu reprezentând stimulente. Cu excepţia directorului coordonator, fiecare dintre ceilalţi 93 de angajaţi a primit pe lângă câştigul net aferent salariului de bază o sumă reprezentând stimulente, a cărei valoare este diferită în fiecare caz, recompensa financiară neavând un caracter permanent şi fiind acordată pe baze legale. Potrivit datelor existente pe site-ul instituţiei, la nivelul Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului Galaţi există 5 posturi de conducere, şi anume cel de director coordonator, trei posturi de şefi de serviciu (care au avut un venit net de 2.554 de lei, 2.596 de lei şi respectiv de 2.851 de lei) precum şi un post de şef de birou, care a câştigat 2.595 de lei. La Agenţia Judeţeană pentru Protecţia Mediului Galaţi îşi mai desfăşoară activitatea 33 de consilieri, cel mai mic venit net, potrivit datelor de pe site-ul instituţiei, fiind obţinut de un consilier asistent (care a avut un câştig de 268 de lei, din care 26 de lei reprezintă valoarea stimulentelor) în timp ce cel mai mare venit a fost obţinut de un consilier superior gradul 2, care a avut un câştig de 1.729 de lei (sumă din care 223 de lei reprezintă valoarea stimulentelor primite). La Agenţia Judeţeană pentru Protecţia Mediului Galaţi mai lucrează şi 2 referenţi, care au avut un venit net de 1.199 lei şi respectiv 746 de lei, un şofer (care a avut un venit net total de 853 de lei) şi trei muncitori care au avut un venit net total de 790 lei, 880 lei şi respectiv 959 lei.

http://www.monitoruldegalati.ro/societate/cat-castiga-bugetarii-galateni-xiii-agentia-judeteana-pentru-protectia-mediului.html

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Este vorba de o indemnizaţie trimestrială, în cuantum de 600 de lei net, acordată conform Legii 53/2003. În total, pe an, suma ajunge la 2.400 lei, pentru fiecare angajat al instituţiei.

trimestrial ma duce cu gandul la 3 luni si nu la 4.

anyway, ca sa fiu on, sotia va incasa pt luna septembrie putin peste 800 lei (10 ani vechime). cam asta e salariul unui bugetar, din invatamant.

Edited by mambo
Link to comment
Share on other sites

Angajaţii de la Evidenţa Populaţiei Galaţi trebuie să returneze aproape 300 de milioane de lei vechi la bugetul de stat

Curtea de Conturi a dispus ca cei 22 de angajaţi ai Direcţiei de Evidenţă Informatizată a Persoanei Galaţi să returneze sporuri şi indemnizaţii de 289.310 lei. Directorul instituţiei susţine că va fi nevoit să treacă la executarea silită a subordonaţilor săi dacă într-un an de zile nu va putea începe recuperarea drepturilor băneşti acordate pe ultimii trei ani.

Situaţie dramatică la Direcţia de Evidenţă Informatizată a Persoanei (DEIP) Galaţi. După ce recent instituţia a trecut printr-o restructurare de personal, angajaţii vor primi o nouă lovitură, ce i-ar putea lăsa pe mulţi dintre ei fără case şi maşini. În urma unui control al Curţii de Control, inspectorii financiari au constatat că s-au efectuat plăţi reprezentând drepturi salariale fără bază legală şi documente justificative în valoare de 289.310 lei pentru anul 2009.

Drepturile băneşti de care au beneficiat cei 17 funcţionari şi cinci angajaţi contractuali de la DEIP Galaţi sunt sporul pentru condiţii vătămătoare (10%), spor de calculator (15%), spor de arhivă (10%), spor de confidenţialitate (15%), spor de mobilitate (10%), indemnizaţie de hrană, indemnizaţie de dispozitiv (25%), ajutoare de sărbători şi tichete cadou. Conducerea DEIP Galaţi a primit dispoziţie ca până pe 25 octombrie 2010 să recupereze banii de la salariaţi. „În condiţiile în care vom proceda la luarea măsurilor dispuse prin decizie de către Curtea de Conturi, salariaţii se vor afla într-o situaţie foarte gravă, în condiţiile în care salariile au fost reduse şi sunt deja grevate de alte datorii. Dacă în termen de un an nu vom putea recupera sumele prin popriri pe salarii, vom fi nevoiţi să trecem la executarea silită a salariaţilor", ne-a declarat directorul DEIP Galaţi, Emanoil Cătălin Bocăneanu.

Angajaţii instituţiei au dat în judecată Curtea de Conturi, cerând pe de o parte suspendarea deciziei care îi obligă să returneze banii iar pe de altă parte au solicitat anularea acesteia. În medie, fiecare din cei 22 de salariaţi ai Direcţiei de Evidenţă Informatizată a Populaţiei Galaţi au de achitat 15.000 de lei. Conducerea instituţiei încearcă în prezent să obţină o păsuire până pe 15 decembrie 2010 de la Curtea de Conturi în ceea ce priveşte executarea hotărârii de recuperare a banilor, dar nu se ştie dacă aceasta va fi şi aprobată.

Chiar dacă ar vrea să plătească, mulţi din salariţii DEIP Galaţi nu mai au posibilitatea financiară să facă acest lucru. De pildă, un referent superior cu 33 de ani vechime are un salariu net de 704 lei şi datorii de 426 de lei.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Angajatii-Evideta-Populatiei-returneze-milioane_0_353964740.html

Link to comment
Share on other sites

Războiul sporurilor la Protecţia Copilului Galaţi

Şase procese deschise de CJ pentru recuperarea unor sporuri ilegale de la Protecţia Copilului au fost respinse de Justiţie ca tardive. 24 de angajaţi ai instituţiei au primit sporuri ilegale de 75% din salariul de bază în cursul anului 2008. Sumele sunt între 9.800 şi 24.500 de lei.

Săptămâna trecută, peste 300 de angajaţi ai Direcţiei Generale pentru Protecţia Drepturilor Copilului (DGPDC) Galaţi protestau în faţa instituţiei faţă de scăderea salariilor cu 25%. În contrapondere, alţi funcţionari ai instituţiei se pot considera norocoşi pentru că, timp de aproape un an, au beneficiat de sporuri ilegale de 75% din salariul de bază.

Sporuri nelegale

În perioada 1 ianuarie 2008-1 noiembrie 2008 un număr de 24 de funcţionari au încasat între 9.800 şi 24.500 de lei de fiecare pentru participarea la implementarea proiectelor „Centrul Transfrontalier de Training pentru Asistenţii Sociali" şi „Centrul de Găzduire Temporară a Tinerilor", ambele finanţate cu fonduri europene. Problema este că Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului dispusese, încă din 2007, scoaterea din plată a acestui tip de sporuri. Plăţile ilegale au ieşit la iveală la sfârşitul anului 2008, în urma unui audit cerut de Consiliul Judeţului (CJ) Galaţi, care a dispus blocarea plăţilor.

Procedura de recuperare a banilor s-a desfăşurat foarte greoi, astfel că s-a ajuns ca instanţele să respingă cererile venite din partea CJ Galaţi şi DGPDC ca tardive sau să constate că acestea s-au prescris. Acest lucru s-a întâmplat până acum în şase din cele 24 de procese. De amintit este că, iniţial, Tribunalul Galaţi a dispus ca angajaţii DGPDC Galaţi să restituie sporurile, dar Curtea de Apel a revenit de fiecare dată asupra deciziilor.

Conducerea CJ Galaţi consideră că nu are nici o vină în situaţia creată. „Auditul Consiliului Judeţului a fost făcut la timp. Cât priveşte procesele aflate pe rol, aşteptăm pronunţările şi sentinţele definitive pentru toate acţiunile aflate în instanţă", ne-a declarat preşedintele CJ Galaţi, Eugen Chebac.

Şi pentru ca tacâmul să fie complet, nu numai că funcţionarii care au câştigat procesele nu vor mai restitui vreun leu statului, dar vor încasa de la CJ şi mii de lei drept cheltuieli de judecată. De pildă, angajata Violeta Jilavu are de primit 2.000 de lei, după ce Curtea de Apel a hotărât că acţiunea acţiunea CJ Galaţi este tardivă, iar o sumă similară va ajunge la Nicoleta Isar, în dosarul căreia magistraţii au constatat că acţiunea este prescrisă.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Exclusiv-_Razboiul_sporurilor_la_Protectia_Copilului_Galati_0_356364487.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.