Jump to content

Infochioşcurile Primăriei, investiţie inutilă


Recommended Posts

Infochioşcurile Primăriei, investiţie inutilă

Cele trei sisteme de informare din oraş, cumpărate din bani publici, nu mai funcţionează de peste doi ani. Au fost achiziţionate în 2004 pentru a înştiinţa trecătorii cu privire la taxe, impozite, hotărâri de Consiliu sau obiective turistice.

Zeci de investiţii şi proiecte realizate în ultimii ani din bani publici, de Primăria Galaţi, nu-şi mai găsesc astăzi nicio utilitate. O astfel de investiţie făcută după ureche: cele trei infochioşcuri, care zac nefolosite de peste doi ani. Ele sunt amplasate la intrarea în Primărie, la Centrul de Informare (str. Fraternităţii) şi la Parcul de Soft.

Încă de la început gălăţenii nu s-au înghesuit să folosească aceste mijloace de informare, mai ales că nu ştiau cum s-o facă. Primarul Dumitru Nicolae a promis că va autoriza o persoană care să stea lângă infochioşc şi să le explice oamenilor cum se utilizează. Nu a mai apucat, deoarece la puţin timp de la achiziţionare ele au fost dezactivate. Aparatul amplasat la intrarea în sediul Primăriei este scos din priză de doi ani, însă autorităţile par să fi uitat acest lucru. Culmea ironiei, în dreptul lui, pe perete este scris: „Nu scoateţi din priză şi nu închideţi infochioşcul!”.

La Centrul de Informare de pe Fraternităţii aceaşi situaţie. „Stă de câţiva ani nefolosit. Nu a venit nimeni să-l repare. E folosit pe post de mobilier”, ne-a spus un angajat de la Centrul de Informare, care nu a dorit să ne divulge numele.

Vasile Mancaş, directorul Direcţiei de Informatizare din Cadrul Primăriei, a devenit extrem de iritat în momentul în care l-am întrebat dacă infochioşcurile şi-au atins scopul, adică acela de a informa gălăţenii: „Nu văd care este problema. E vina mea că cetăţeanul nu a ştiut să le folosească şi a dat cu pumnul, cheia şi pixul?”. Directorul Mancaş a refuzat să ne comunice şi costul exact al investiţiei, motivând că nu are cum să-şi amintească despre ceva ce s-a întâmplat acum câţiva ani. Preţurile de pe piaţă pentru un astfel de aparat variază, în funcţie de firmă, între 7.000 şi 15.000 euro. „Nu mai funcţionează niciunul. Toate trei sunt uzate. Piesele de schimb sunt foarte scumpe. Nu se justifică reparaţia lor”, a adăugat acesta.

La fel cum nu se justifică nici lefurile grase ale celor cei 28 de funcţionari şi doi directori de la Direcţia de Informatizare. „Este un serviciu inutil. Mai ales că acele infochioşcuri nu funcţionează de doi ani”, ne-a confirmat liderul Sindicatului Funcţionarilor Publici din Primărie, Marcel Gurzu.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Bugetul_Primariei-ciuruit_de_infochiosc_0_280172087.html

Link to comment
Share on other sites

Aceste jucarii s-au achizitionat deoarece mai aveau si altii. Problema e ca s-au achizitionat la Galati, deci, inutil. Ca si destantarizarea, ca si ISPA, ca si multe alte chestii facute "sa fie". Pe deoparte, ei se spala pe maini: "Avem Infochioscuri"....din pacate...SI ATAT! AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRA ar fi trebuit sa fie scris pe fiecare in parte...:))

Link to comment
Share on other sites

Aceste jucarii s-au achizitionat deoarece mai aveau si altii. Problema e ca s-au achizitionat la Galati, deci, inutil. Ca si destantarizarea, ca si ISPA, ca si multe alte chestii facute "sa fie". Pe deoparte, ei se spala pe maini: "Avem Infochioscuri"....din pacate...SI ATAT! AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRA ar fi trebuit sa fie scris pe fiecare in parte...:))

Infochioscurile sunt aparate extrem de usor de utilizat. Daca programul care ruleaza pe ele este unul intuitiv nu trebuie decat sa urmezi pasii indicati. Asta fara tastatura si mouse.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Infochioşcuri aruncate la gunoi

Autoritățile gălățene se pot ”lăuda” cu o serie de investiții complet inutile, moștenite din mandatele fostului primar Dumitru Nicolae. Așa-zisele investiții au costat zeci de mii de euro, dar nu au adus nici un fel de beneficiu comunității. Din contră, ele ele au fost duse la casat înainte să fie folosite sau sunt pur și simplu doar de formă.

În timp ce în orice primărie dintr-un oraș civilizat există infochioșcuri unde cetățenii pot afla diverse informații publice, precum programul audiențelor sau hotărâri de consiliu, la Galați ele lipsesc cu desăvărșire. Deși Primăria a cumpărat, în 2004, trei astfel de aparate (2.000 euro bucata), niciunul din ele nu mai funcționează acum. Opt ani mai târziu, gălățenii care pășesc pragul Primăriei Galați sunt nevoiți să stea la cozi, la ghișee, pentru a obține orice fel de informație. Cele trei aparate-minune care ar fi trebuit să le ofere informații utile, zac nefolosite de mulți ani. Viorel Mancaș, șeful Serviciului de Informatizare din cadrul Primăriei, se scuză și spune că infochișcurile sunt uzate fizic și moral, motiv pentru care au fost duse la casat.

nepasadegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.