Jump to content

Mediul rural vs Mediul urban Galati


AndreiM

Mediul rural vs Mediul urban Galati  

17 members have voted

 1. 1. Unde credeti ca oamenii sunt mai civilizati?

  • Mediul Rural
  • Mediul Urban
  • In Galati, nicaieri!


Recommended Posts

In UTOPIA...Asa se numea parca tara aia din "Furnicutze" :))=)) Daca spui ca astia de la tara sunt mai civilizati, o sa ai majoritatea persoanelor pe/in cap deoarece ei sunt considerati "tarani". Daca spui ca la oras, te lovesti de "culti" care sigur iti vor spune ca "e plin de cocalari si pitipoance". Asa ca...najpa treaba :d

Link to comment
Share on other sites

la țară e un mediu conservator, oamenii se cunosc între ei, dar au și niște apucături atavice...

la oraș, oamenii sunt mai reticenți, dar mai rafinați, mai sofisticați...

Link to comment
Share on other sites

In mediul rural oamenii mai stiu de traditii! Stiu sa zica buna ziua. Sunt rafinati pentru ca li se impune. Poate rafinat pentru cineva din mediul rural inseamna sa vorbeasca corect romaneste, sa fie imbracat cat de cat civilizat si sa aibe o familie. Daca cei din mediul urban ar fi mai civilizati, ei de unde au plecat ? Folosim mereu expresia: " taranul " ! Oare cine-i taran?

Link to comment
Share on other sites

Cu un put forat, pompa sau hidrofor se rezolva si apa.. Aerul de la tara, vegetatia si mirosul este inconfundabil. Prefer sa miroase a balega decat sa inspir aer de " combinat " si noxe de la masini.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Votat mediul rural, unde depravarea morala inca nu si-a insamantat deliciul decadentei.

Vai, de n-as fi citit "Ion"... :d

Mi-e teama ca principalul motiv pentru care "deliciul decadentei" nu este degustat la aceeasi scara ca la oras, il constituie babele care stau la gard toata ziua si abia asteapta sa spuna ca Sandu a' lu' Costachi a intrat la Florica lu' Vasile cind nu era barba-so acasa... :))

Link to comment
Share on other sites

Aproape în temă...

Ţăranii puri şi ţăranii de oraş

Povestioară şi întrebare pentru politrucii de tip nou, care le reproşează, cu superioritate capitalistă şi mînie bolşevică, oamenilor de la ţară că “nu au cultura asigurărilor”. Aşadar, un sportiv român, care a pus-o în America, s-a însurat şi a făcut nunta la Mariott-ul din Bucureşti. Ţinînd la reziduurile denumite tradiţii, şi-a chemat şi rudele din satul natal. 40 de bucăţi de lîngă Galaţi, suite într-un autocar. Cînd au intrat în Mariott şi au văzut covorul ăla gros şi pufos ca o plapumă, distinşii invitaţi au dat o grea lovitură civilizaţiei metropolitane. S-au descălţat, da, s-au descălţat, şi-au luat pantofii negri, lucioşi, de carton în mîini şi au urcat scara spre restaurant în ciorapi, strivindu-şi greierii din călcîie de treptele de marmură. Recent, în Galaţi au fost inundaţii. Cum aveţi, mă, tupeul să le cereţi acestor oameni să-şi asigure casele de chirpici? În comparaţie cu voi, care sînteţi nişte ţărani de oraş, ăia sînt ţărani puri, ei reprezintă o formă de nobleţe patriarhală. Tot la oraş trăieşte şi specia de ţărani băşiţi. E uşor de recunoscut, oferă indicii cu sutele. Vă furnizez unul. Ţăranul băşit se duce la crîşmă, iar printre mese încep să treacă domnişoare care promovează firmele de ţigări. Ţăranul băşit se apucă să le facă avansuri cu delicateţe de hamal. “Haidi, dragă, că te duc la Nisa, cu iahtul meu!”. Fetele sînt antrenate să se eschiveze cu politeţe, determinînd prostoboul să nu mai insiste aiurea. Văzînd că-i refuzat, ţăranul băşit îşi arată adevărata valoare. “Puteai să-mi dai şi mie, moca, un pachet de ţigări sau măcar o brichetă!”.

http://www.ziarulnational.com/stiri/-oc-cu-Boanchis/1279471796--ranii-puri-i-ranii-de-ora-

Link to comment
Share on other sites

acest text reliefeaza foarte bine faptul ca mediul rural si mediul urban sunt 2 lumi diferite dar cu interese comune. Taranul basit nu este numai ala de face avansuri la promotori. Este si ala de a venit de la Italia sau Spania si nu mai stie sa vorbeasca limba " romaneste " si cere " 4 gelati " in loc de inghetata si asa mai departe. Taran basit este si cocalarul din trafic si lista poate continua. Un lucru e cert.. la tara nu a disparut respectul pentru semeni.

Link to comment
Share on other sites

Nu poti sa generalizezi. Exista uscaturi peste tot, si la tara precum si la oras gasim marlani. Si la tara in mod cert vei gasi specimene abia coborate din copac, si daca te mai vad si "nou" prin comuna :) ai toate sansele sa iti faci noi "prieteni" indeosebi daca te pune naiba sa mergi prin vreun bar sau "discoteca". Exemplele le putem vedea cu ochii nostri, fie in mass media zi de zi. Cu toate astea in mod normal pastrand proportiile, cei de la oras, dat fiind ca au acces la mult mai multa tehnologie, informare, educatie samd. ar trebui sa fie mai civilizati. Si mai e intrebarea, nu cumva cei din oras (ma refer la orasul nostru) care sunt "oameni simpli" (exprimarea fiind foarte blanda, nu sunt tot oameni veniti de la tara acum ceva ani si care nu au reusit sa inteleaga diferenta dintre viata de oras si cea de la sat?? Am votat totusi mediul "urban".

Edited by silviudeep
Link to comment
Share on other sites

Intradevar canalizarea si gazele pot fi o problema pentru noi care ne-am obisnuit. Pentru cei din mediul rural este un lux. Oricum.. in masura in care nu exista aceste conditii se pot face cateva improvizatii.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...
 • 3 months later...

daca la tara as gasi ce am nevoie,as uri orasul...vin doar ca sa-mi rezolv treburile..stau la tara,la 300 m de siret.Atunci cand nu atinge debitul Dunarii,ca asta-vara,il ador.Padurea aproape,aer curat.Exista "tarani" de oras..la fel cu nu imi e rusine nici cu unele specimene de pe aici.Insa un lucru e sigur:cei de la tara sunt mai munciti,si au mai mult bun simt! chiar daca pe unii nu ii duce capu...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.