Jump to content

Crimă la Negrileşti


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Crimă la Negrileşti

Din victimă, criminal. Asta a devenit Ion Medeleanu, din Negrileşti, care, în urma unei bătăi l-a omorât pe Gheorghe Costin, în vârstă de 56 de ani, din aceeaşi comună. Cei doi se aflau într-un conflict mai vechi, pornit de la o declaraţie în faţa instanţei, dintr-un proces de tentativă de omor aflat pe rol. Ca ironie a sorţii, în respectivul proces, agresorul era victima unei tentativ de omor, iar victima era un simplu martor. Agresorul nu a fot mulţumit de cuvintele victimei, s-a întâlnit cu bătrânul în vârstă de 56 ani, l-a luat la bătaie şi l-a omorât.

„Am fost solicitaţi să intervenim pe raza comunei Negrileşti, unde avusese loc o bătaie între doi bărbaţi. Imediat cum a ajuns echipajul nostru s-a constatat că pacientul era decedat de mai mult de o oră. Acesta prezenta multiple lovituri de topor. Una în cap, care probabil că a fost fatală şi multe alte leziuni la nivelul toracelui şi membrelor”, a declarat Mihai Polinschi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Poliţiştii care au venit imediat la faţa locului, au reuşit să-l prindă pe criminal şi l-au dus direct în arest. „Cel care a comis fapta are pe rol un proces, în care vitima a fost martor şi a dat o declaraţie nefavorabilă împotriva suspectului. Acesta este motivul pentru care acesta l-a lovit provocându-i leziuni care au dus la decesul lui. Agresorul a fost reţinut pe bază de ordonanţă şi a fost prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă”, a declarat Cristina Tatulici, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Victima_dintr-un_dosar_de_tentativa_de_omor-l-a_omorat_pe_unul_dintre_martori_0_280172472.html

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Gălăţean condamnat pentru că şi-a bătut vecinul cu o şipcă până la inconştienţă

Bărbatul a primit patru ani de închisoare pentru tentativă la omor calificat şi trebuie să îi plătească daune morale vecinului său.

Agresorul şi victima, originari din comuna gălăţeană Negrileşti, s-au şicanat reciproc nu mai puţin de cinci ani de zile, timp în care şi-au adresat injurii şi ameninţări cu orice prilej care se ivea. Asta în condiţiile în care aceştia sunt vecini pe strada din comună unde locuiesc. În data de 25.03.2009, Ionuţ Scorţescu (40 de ani) şi Ion Medeleanu (61 de ani) s-au întâlnit în localitate şi după o porţie bună de înjurături, cei doi au simţit nevoia să mute cearta la un alt nivel. Pentru că nu avea altceva la îndemână, Ionuţ Scorţescu, un nume predestinat, a rupt o şipcă dintr-un gard şi a început să-l lovească pe vecinul său peste tot corpul. Acelaşi lucru l-a făcut şi Ion Medeleanu, dar acesta din urmă nu a rezistat prea bine la lovituri. În „generozitatea" sa, Scorţescu nu a ratat nici o parte a corpului iar vecinul său a ajuns în stare gravă la spital.

Raportul medicilor este mai mult decât elocvent: politraumatism toracic stâng, fracturi costale occipitale, cu şoc traumatic şi hemoragic. Ionuţ Scorţescu a fost arestat preventiv sub acuzaţia de tentativă la omor calificat întrucât s-a apreciat că loviturile administrate vecinului său i-au pus în pericol viaţa. „A recunoscut fapta şi a motivat-o, spunând că de cinci ani se ceartă în continuu cu vecinul său", ne-a declarat procurorul Sorin Leau.

După doi ani de la incident, Tribunalul şi apoi Curtea de Apel Galaţi l-au condamnat pe agresor la patru ani de închisoare şi l-au obligat să-i plătească victimei daune morale în sumă de 3.000 de lei.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galatean_condamnat_pentru_ca_si-a_batut_vecinul_cu_o_sipca_pana_la_inconstienta_0_469153131.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.