dcp100168 Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Şef nou la ISU GalaţiSchimbare de ştafetă la ISU Galaţi. Noul şef al instituţiei gălăţene este colonelul Vasile Balaban, cel care până acum trei luni a ocupat funcţia de inspector şef adjunct. Balaban l-a înlocuit pe generalul Viorel Zaharia, care s-a pensionat. Totul a devenit oficial marţi, deşi colonelul Balaban asigura interimatul Inspectoratului încă de acum trei luni, când a fost împuternicit să o facă.Noul şef de la ISU Galaţi este militar de carieră, are 51 de ani, este căsătorit şi are un băiat de 25 de ani. Iniţial, a urmat cursurile Şcolii de Ofiţeri de Pompieri, ulterior absolvind cursurile Academiei de Poliţie în anul 1980. Pe perioada celor 31 de ani de carieră a parcurs toate gradele şi funcţiile specifice, ultimul fiind cel de inspector şef adjunct pe care l-a ocupat în ultimii doi ani şi jumătate.http://www.impartial.ro/index.php?func=articol&domeniu=Eveniment&articol=7„Cel mai vechi ofiţer de la Galaţi”Timp de un deceniu, Galaţiul l-a avut la comanda ISU pe singurul general comandant al unei unităţi din ţară. Festivitatea militară de vineri, de la ora 11,00, de la garnizoana pompierilor de pe strada Mihai Bravu, va fi cea care va încheia cele două mandate ale generalului Viorel Zaharia – comandant al ISU din 2001 până în 2005, apoi inspector-şef al aceleiaşi instituţii (datorită schimbării titulaturii) -, singurul comandant al unei unităţi ISU din România care a fost promovat la acest grad.La comanda Inspectoratului vine colonelul Vasile Balaban. „Sunt pompier de 31 de ani, şi am străbătut – exclusiv la Galaţi - toate treptele ierarhice, de la simplu soldat, la funcţia actuală, de inspector-şef al ISU. Cel mai mult timp l-am petrecut la Inspecţia de Prevenire – 25 de ani”, a început prezentarea actualul şef al instituţiei.Conform declaraţiei de avere depusă pe 15 iunie 2009, colonelul Vasile Balaban deţine în coproprietate (cu soţia sa) un apartament de 56 de metri pătraţi, cumpărat în 1991 şi un Renault datând din 2007. Actualul şef al ISU are un credit de 10.000 de euro, la CEC Banc, care a fost contractat în 2008 şi care va fi achitat în 2012. Ca şef-serviciu în cadrul ISU Galaţi, colonelul Balaban a avut anul trecut un venit total de 53.200 lei.http://www.viata-libera.ro/articol-Generalul_inlocuit_de_colonel_la_ISU_Galati_2.html
dcp100168 Posted June 18, 2010 Author Posted June 18, 2010 Generalul Viorel Zaharia a predat steagul de luptă al ISU GalaţiDupă zece ani în care a stat la cârma Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Viorel Zaharia a fost trecut în rezervă, iar locul lui a fost preluat de către col. Vasile Balaban. Generalul Viorel Zaharia i-a predat astrăzi drapelul de luptă lui Vasile Balaban, noul comandant al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi. Ceremonia de investire în fucţie a noului şef al ISU Galaţi a fost una emoţionantă atât pentru Vasile Balaban, dar mai ales pentru Viorel Zaharia, care şi-a luat rămas bun de la colegi cu lacrimi în ochi. „Am inima strânsă pentru că mă despart de o perioadă din viaţa mea în care am avut cele mai mari satisfacţii. Această despărţire este o situaţie de urgenţă deosebit de complicată”, a spus generalul Viorel Zaharia, fostulo şef al ISU Galaţi.Printre cei prezenţi la ceremonie a fost şi fostul prefect al judeţului, Mihai Capră, care i-a urat succes pe mai departe lui Viorel Zaharia. „Am mânat conserve pe digurile din judeţ, am mâncat covrigi la Tecuci şi am băut bere la Washington, împreună cu Viorel. Viaţa este complexă. Au fost momente dificile dar sfârşitul nu este aici”, a spus emoţionat Mihai Capră, fostul prefect al judeţului Galaţi.Odată cu ocuparea noii funcţii, Vasile Balaban îşi exprimă dorinţa de a face câteva modificări în ceea ce priveşte organizarea ISU Galaţi. „Deşi sunt un militar de carieră sunt foarte emoţionat. Vreau să schimb ceva, dacă timpul îmi permite. Vreau să completăm ceea ce lipseşte din această unitate, mai exact tehnica de luptă. Le doresc băieţilor să nu aibă parte de situaţii de urgenţă”, a declarat Vasile Blaban, noul comandant al ISU Galaţi.http://www.adevarul.ro/locale/galati/Viorel_Zaharia_a_iesit_la_pensie-_ISU_Galati_are_de_astazi_un_nou_comandant_0_282572213.html
Recommended Posts