Jump to content

Bacalaureat internaţional la Galaţi din 2012


dcp100168

Recommended Posts

Bacalaureat internaţional la Galaţi din 2012

Elevii de la trei instituţii şcolare gălăţene ar putea susţine, în curând, Bacalaureatul internaţional, un examen implementat în mai puţin de cinci licee din România. În clasele a XI-a şi a XII-a, elevii care aleg să dea acest tip de examen vor studia alte discipline, după o programă specială, cu accent pe o limbă străină, de regulă engleza. În schimb, diploma le oferă absolvenţilor avantaj la admiterea într-o universitate din străinătate. „Grupul Şcolar Industrial „Metalurgic”, Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” şi Colegiul Naţional „Al. I. Cuza” şi-au exprimat deja opţiunea de intrare în program. Asta înseamnă că, timp de doi ani, profesorii de diferite discipline vor fi formaţi de specialiştii de la The International Baccalaureate. De asemenea, elevii vor fi instruiţi ce presupune noua programă şi examenul de final.

Cele trei şcoli trebuie mai întâi să treacă de un proces de evaluare şi de acreditare, proces pentru care trebuie să plătească o taxă”, ne-a spus inspectorul şcolar de limba engleză, Doina Ghiser. Ca urmare, primul bacalaureat internaţional ar putea fi susţinut de elevii aflaţi acum în clasa a X-a la cele trei licee deja înscrise în program. În acest moment, elevii gălăţeni pot opta doar pentru bacalaureatul francofon, dacă învaţă la colegiile „Cuza” sau Economic. Astăzi, un reprezentant al The International Baccalaureate se va afla la Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi, tocmai pentru a oferi detalii despre acest program.

http://www.viata-libera.ro/articol-Bacalaureat_International_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Adaug faptul ca Liceul Teoretic Emil Racovita A fost acceptat in program, profesorii urmand sa faca niste cursuri de engleza predate de catre doamna profesoara Sandu, iar elevii claselor a Xa vor putea da acest BAC international cand vor fi a XIIa, deci pot pleca la studii in State sau altundeva in afara Europei.

Edited by BlackArt
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Bacalaureatul internaţional va putea fi susţinut şi în Galaţi

Sâmbătă dimineaţă, Liceul Metalurgic din Galaţi a găzduit lansarea unui proiect educaţional de anvergură – Bacalaureatul Internaţional. Acest tip de bacalaureat asigură elevilor care l-au admis accesul prioritar în cadrul universităţilor de prestigiu din întreaga lume. Arcelor Mittal finanţează programul de pregătire a 30 de cadre didactice şi 20 de directori de şcoli ce îi vor coordona pe elevi în pregătirea pentru absolvirea bacalaureatului internaţional. Ca urmare a pregătirii prin programul „Teaching and learning from an international perspective”, trei licee gălăţene (Liceul Metalurgic, Emil Racoviţă şi A.I. Cuza) vor putea oferi elevilor pe lângă alternativa bacalaureatului naţional românesc şi pe cea internaţională. Programa cursului a fost concepută de o echipă de specialisti IB (Bacalaureat Internaţional), consultanţi internaţionali şi o echipă de la Mark Twain International School, bazându-se pe cercetarea educaţională contemporană şi actuală, pedagogie IB şi metodologie.

Programul se va derula pe o perioadă de 9 luni, cadrele didactice fiind pregătite prin ateliere, cursuri on-line, dar şi prin asistarea practică (în luna iunie) la orele de lucru cu elevii în timpul pregătirii pentru acest tip de bacalaureat, deja implementat într-un liceu românesc – „,Mark Twain” din Voluntari (Pipera) Judeţul Ilfov. Cadrele didactice gălăţene vor fi pregătite de către colegii de la liceul Mark Twain, coordonaţi de către managerul Şcolii Internaţionale de Skagerrak, Janet Field.

Ce este bacalaureatul internaţional?

Sanda Sava, director de studiu IB, de la liceul Mark Twain, ne-a oferit detalii. Pregătirea elevilor pentru IB este împărtită în trei etape: anii primari (PYP), anii de mijloc (MYP) şi Programul Diploma. Prima este alocată pentru copii cu vârste cuprinse între 3 şi 11 ani, cea de-a doua pentru elevii de la clasa a V-a şi până la clasa a X-a, cea finală este corespunzătoare claselor a XI-a şi a XII-a. Elevii îşi aleg 6 până la 8 materii de studiu (câte 6 în prima şi ultima fază de pregătire şi câte 8 în perioada claselor a V-a şi a X-a) repartizate pe diferite categorii (limbi străine, ştiinte, sociale, mediu). Materiile alese pot face parte şi din categorii diferite. În afara orelor de curs pe materii clasice, elevii de la IB diploma (clasele a XI-a şi a XII-a) au în programă 50 de ore de activităţi creative, sportive, în folosul comunităţii. Materiile sunt predate exclusiv în limba engleză. Absolvirea IB implică în afara examenului final şi conceperea unui eseu, comparabil cu o lucrare de licenţă, aplicată pe una dintre materiile studiate. Examenul este un mix de teste grilă dar şi subiecte de sinteză, care îl situează la un grad de dificultate corespunzător studenţilor de facultate de anul II. Prima promoţie a absolvenţilor bacalaureatului internaţional de la Mark Twain a fost alcătuită din 10 elevi care optaseră pentru acest tip de bacalaureat. În prezent, peste 90 de elevi ai liceului au urmat exemplul celor 10 foşti colegi. Sanda Sava a precizat că, deşi gradul de dificultate al IB este situat mult peste cel naţional, promovabilitatea elevilor români a fost de 100%.

Mihaela Crăciun, Head of Human Resources of ArcelorMittal Romania a precizat: “Ne dorim ca angajaţii noştri din România să fie competitivi cu cei din celelalte ţări din întregul grup.Viitorul nu se clădeşte de mâine, ci de astăzi. Noi vom continua să sprijinim comunitatea. (...) Aveţi o meserie foarte frumoasă, dar foarte grea, pentru că modelaţi oameni. Aţi înţeles că trebuie să faceţi ceva şi să schimbaţi ceva. De aceea vă mulţumesc tuturor”.

http://www.monitoruldegalati.ro/comunitate/bacalaureatul-international-va-putea-fi-sustinut-si-in-orasul-nostru.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.