Jump to content

S-a surpat DN 25 Galaţi-Tecuci


dcp100168

Recommended Posts

S-a surpat DN 25 Galaţi-Tecuci

Ploaia torenţială de azi noapte a provocat daune mari pe drumul naţional DN 25 Galaţi-Tecuci. Mai multe porţiuni au fost acoperite de nămol şi au fost doborâţi numeroşi copaci de pe marginea şoselei. Însă cea mai gravă situaţie este la intrarea în Galaţi (la Tirighina), acolo unde o canalizare a cedat şi a provocat surparea carosabilului. Groapa formată este comparabilă cu deja faimoasa surpare de pe Faleza Dunării: are circa cinci metri în diametru (acoperă două din cele patru benzi ale şoselei) şi este adâncă de circa doi metri (asta la o primă vedere, pentru că încă nu se ştie ce cavernă se ascunde sub asfaltul prăbuşit). Potrivit martorilor din trafic, surparea s-a produs în cursul nopţii, în jurul orei 2.00, însă autorităţile nu s-au deranjat să reacţioneze. Azi dimineaţă, la ora 9.00 groapa nici măcar nu era semnalizată (nu mai vorbim de măsuri pentru reparare, că deja cerem, probabil, prea mult) şi doar o minune a făcut să nu se întâmple un accident grav acolo.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Trafic_blocat_pe_DN_25_Galati-Tecuci_din_cauza_surparii_soselei_0_281971891.html

Circulaţie pe o singură bandă

Drumul naţional care face legătura între Galaţi şi Tecuci s-a surpat pe un sens, din cauza ploilor abundente din noaptea de miercuri spre joi, anunţă Mediafax. DN 25 care face legătura între Galaţi şi Tecuci s-a surpat pe un sens de mers, la ora actuală circulaţia desfăşurându-se pe o singură bandă. Echipaje ale Poliţiei Rutiere dirijează traficul care se desfăşoară pe o singură bandă, iar maşinile cu tonaj mai mare de 7,5 tone sunt nevoite să folosească o rută ocolitoare.

http://www.jurnalul.ro/stire-observator/galati-zeci-de-gospodarii-inundate-din-cauza-ploilor-abundente-546983.html

post-2782-1276764026,84_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

PS: vezi imaginea 2 pentru "mașini mari" :)

probabil ca la gunoieri le-o fi permis sa treaca la un moment dat. cand am trecut eu pe acolo un militian a oprit in dreptul serviceului nalba o masina de gunoi interzicandu-i gunoierului sa inainteze.

Link to comment
Share on other sites

Restricţii de tonaj pentru traficul auto în dreptul gropii de DN 25

Autovehiculele cu masa cuprinsă între 3,5 şi 7,5 tone nu mai au voie să circule pe DN 25 Galaţi -Tecuci, unde carosabilul s-a surpat joi dimineaţă, după ce iniţial fusese interzis doar traficul vehiculelor de peste 7,5 tone. De la momentul producerii surpării şi până acum, fusese deviat pe această rută doar traficul greu de peste 7,5 tone. "Până la remedierea situaţiei, vă informăm că circulaţia autovehiculelor cu greutatea mai mare de 3,5 tone a fost deviată pe DJ 251, prin localităţile Izvoarele-Slobozia Conachi-Pechea", a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, subcomisarul Cristina Tatulici pentru NewsIn.

Joi dimineaţă, la ieşirea din Galaţi spre Tecuci, pe DN 25, la kilometrul 130, carosabilul s-a surpat. Falia ocupă ambele benzi de pe sensul de mers spre Tecuci şi are o adâncime de circa trei metri. Zona a fost semnalizată corespunzător, iar circulaţia autoturismelor se desfăşoară, alternativ, pe celălalt sens de mers. Autorităţile au spus că surparea s-a produs din cauza ploii torenţiale din noaptea de miercuri spre joi. Cantitatea mare de apă a intrat în solul macroporic din zonă (loess), iar terenul s-a surpat.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/UPDATE-_Restrictii_de_tonaj_pentru_traficul_auto_in_dreptul_gropii_de_DN_25_Galati_-Tecuci_0_281972318.html

Link to comment
Share on other sites

... aveau treaba: nu vezi ca excavatorul descarca din basculanta?

Hai să te contrazic că eu am fost acolo :) De fapt excavatorul încărca pământ în basculantă. Se pare că era numai argilă acolo și probabil au adus altfel de pământ și au umplut groapa :)

Link to comment
Share on other sites

Astăzi groapa de pe DN25 va fi complet astupată

Lucrările de refacere a Drumului Naţional 25 în zona Tirighina se desfăşoară rapid. Muncitorii reuşiseră deja ieri să astupe groapa apărută pe unul dintre sensurile de mers şi lucrează pe celălalt sens. Cel mai probabil, astăzi groapa va fi complet astupată, iar circulaţia se va desfăşura în siguranţă pe acea porţiune de drum.

Urmează ca în zona afectată să se toarne şi covor de asfalt, aşa că până la începutul săptămânii viitoare se va menţine, probabil, restricţia de circulaţie pentru maşinile de mare tonaj, restricţie impusă în urmă cu două zile de către poliţiştii de la Rutieră.

http://www.viata-libera.ro/articol-Continua_lucrarile_pe_DN25_2.html

Link to comment
Share on other sites

am trecut in sfarsit prin zona: e recomandat sa calcati frana bine deoarece e "un pic" denivelat atat pe un sens cat si pe celalat.

(de umplut probabil au umplut cu pamant...ultimul strat e piatra, iar cel final e un mix mai rezistent cu o granulatie mai fina...sa vedem daca rezista pana asfalteaza definitiv...)

Link to comment
Share on other sites

DN 25 - groapă astupată, urmează asfaltul

În zona Tirighina, unde ploile torenţiale de săptămâna trecută au făcut ca o porţiune întreagă de şosea să se prăvălească, circulaţia se desfăşoară acum normal. Groapa de pe DN 25, de la ieşirea din Galaţi spre Tecuci a fost acoperită în totalitate, numai că, până acum, drumarii nu au ajuns acolo pentru a asfalta porţiunea afectată.

Şoferii care circulă pe DN 25 sunt nevoiţi aşadar să încetinească atunci când ajung în zonă, însă acest lucru nu a creat probleme în trafic.

Rămâne de văzut dacă reacţia drumarilor va fi la fel de rapidă ca a lucrătorilor care în numai două zile au reuşit să remedieze o problemă destul de serioasă.

http://www.viata-libera.ro/articol-Groapa_astupata_urmeaza_asfaltul_2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.