Jump to content

Victoria Movileanu, tâlhărită în scara blocului


dcp100168

Recommended Posts

Jaf în Mazepa II

Victoria Movileanu, tâlhărită în scara blocului

* Directoarea adjunctă a A.J.O.F.M. Galaţi a fost tâlhărită luni seară, în scara blocului său, de pe strada Română, din Mazepa II * Victoria Movileanu a primit primul ajutor de la o vecină şi după jumătate de oră a plecat la Secţia 1 de Poliţie * Soţie şi mamă, victima nu a vrut să‑şi sperie familia, care a aflat abia mai târziu de atacul care avusese loc chiar în faţa uşii apartamentului

Luni, ora 20,45. În scara blocului LC3, aflată lângă uşa apartamentului său, Victoria Movileanu se pregăteşte să intre în casă. Directoarea adjunctă a Agenţiei Judeţene a Ocupării Forţei de Muncă Galaţi primeşte însă un pumn în faţă şi se prăbuşeşte. Agresorul dă să îi smulgă poşeta (motivul atacului), dar femeia se luptă şi opune rezistenţă. Este târâtă în holul blocului şi până la urmă banditul reuşeşte să‑şi smucească trofeul şi să fugă. Înspăimântată de ţipetele vecinei sale, Simona F. coboară la parter şi o găseşte pe Victoria Movileanu "plină de sânge, sprijinită de perete. Nu putea să vorbească�"

Poşeta ‑ trofeul tâlharilor

Ca o întâmplare, majoritatea tâlhăriilor şi agresiunilor asupra femeilor, pentru poşete, lănţişoare, telefoane mobile se întâmplă din ce în ce mai des chiar în centrul Galaţiului. Poate pentru că, în mintea tâlharilor, bunăstarea locuieşte în Mazepa! Mai exact, la adăpostul scărilor de bloc mai slab luminate, unde bandiţii îşi aşteaptă răbdători victimele. La fel de calmi, le aplică femeilor şi lovitura care de obicei le lasă pe acestea nemişcate: un pumn în faţă, pumn uneori însoţit de un box metalic (pentru amplificarea efectului).

Cea mai nouă victimă a jafului de poşete a fost, luni seară, Victoria Movileanu, directoarea adjunctă a A.J.O.F.M. Galaţi. Ajunsă acasă în jurul orei 20,45, doamna Movileanu a intrat în scara de bloc gândindu‑se, probabil, la problemele de serviciu sau la cina pe care urma să o pregătească familiei. De‑abia a reuşit, după spusele vecinei sale, Simona F., să‑şi vadă agresorul. Lovită brutal cu pumnul în pometele stâng, femeia nu a dat imediat drumul la poşetă: "Mi‑a spus că a târât‑o în holul blocului şi că nu a mai avut ce să facă", povesteşte Simona.

"Nu a vrut să‑şi sperie familia"

"A dat drumul la geantă şi atunci am auzit‑o ţipând. Nici nu ştiu cum am plecat din casă. Am găsit‑o plină de sânge, sprijinită de perete. A ieşit şi unul dintre vecinii de la parter şi am dus‑o în casă. Avea numai sânge pe faţă. Pielea de pe obraz era plesnită şi avea o rană şi sub sprânceana stângă, probabil de la cum a lovit‑o. Nu putea să vorbească, era prea şocată. Am întins‑o pe pat, i‑am spălat rana şi atunci a început să‑şi mai revină. Ne‑a spus că era un tânăr cam de 19 ani, bruneţel. Deja vecinii verificaseră în faţa blocului şi nu mai era nicio urmă de hoţ. Am sunat imediat la Poliţie. Ne‑a spus că nu avea bani în geantă, doar acte, mobilul şi cardurile de credit şi probabil o hârtie de 10 lei. Doamna Movileanu nu a vrut să‑şi sperie familia. A plecat cu Poliţia, la Secţie, probabil ca să dea o declaraţie".

"Sunt şocată de lumea în care trăim!"

* explică telefonic Victoria Movileanu. Şi continuă: "Era un băiat de 18‑19 ani, curat, bine îmbrăcat, de la care nu m‑aş fi aşteptat să mă lovească. Sunt şocată că oameni tineri pot comite astfel de gesturi violente! Pe acest tânăr nu l‑aş întreba decât cum crede că o să‑şi construiască viitorul? Dând cu pumnul? Este trist că astfel de oameni trăiesc printre noi, că există indivizi care se comportă ca animalele� Nu înţeleg ce anume declanşează acest mecanism al violenţei�".

Încă traumatizată, doamna Movileanu ştie de la Poliţie că agresorul său este "�neexperimentat. Se pare că hoţii versaţi nu lovesc. Împreună cu mine, la Medicina Legală, era o tânără, care fusese lovită pentru un mobil, în aceeaşi seară la o oră diferenţă dar în Ţiglina II".

Femeile, în tranşee

"La ora 21,10 Secţia 1 Poliţie a fost sesizată că la ora 20,45, în timp ce intra în scara blocului său LC3, din Mazepa II, de pe strada Română, Victoria Movileanu a fost deposedată de poşetă, prin violenţă, de o persoană necunoscută. Cercetările continuă pentru identificarea făptaşului şi recuperarea prejudiciului", declară inspectorul principal Ştefan Gohoreanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei Judeţene Galaţi.

Gălăţeni şi, mai ales, gălăţence, atenţie! Bandiţii nu ne aleg după faptul că avem vreo funcţie înaltă sau suntem simple funcţionare. Simplul fapt că ducem o geantă pe umăr, geantă cu trei farduri şi două şerveţele parfumate, devine un risc asumat, mai ales după căderea întunericului. În pragul europenizării şi al unei prosperităţi anunţate prin toate canalele media, româncele învaţă lecţia autoapărării şi al înarmării cu spray‑uri.

Pentru că înainte de a ne fura nimicurile din poşete, tâlharii ne jefuiesc prima dată încrederea în semeni. Nedreptate? Frustrare? Neputinţă? Ruşine? Toate acestea şi câte altele� Şi dacă loviturile de pe piele se vindecă, cicatricile de pe suflet au darul de a rămâne căscate ca prăpastia dintre omul întreg care am fost şi postura de victimă în care ne regăsim.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=22871

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.