Jump to content

Oţelul - handbal feminin (2010-2011)


dcp100168

Recommended Posts

Topicul precedent Oţelul - handbal feminin (2008-2010)

Alina Branişte Horjea a semnat cu Oţelul Galaţi

Lovitură grea primită în această săptămînă de echipa buzoiană de handbal. Una dintre cele mai valoroase şi experimentate jucătoare, Alina Branişte Horjea, a semnat cu Oţelul Galaţi. Romeo Ilie nu s-a arătat surprins de această mutare: "Era normal să plece la mai bine. A primit o ofertă bună, în timp ce noi nu am avut ce să-i oferim. Mulţi se gîndeau că va mai rămîne o perioadă la Buzău pentru că are copil mic. Însă Alina a profitat de faptul că mama ei a ieşit la pensie, astfel că are cu cine să lase copilul. În plus, are deja o vîrstă şi trebuie să se gîndească şi la partea financiară. Dacă nu pleca acum, peste 2-3 ani nu o mai vroia nimeni ".

http://www.sansabuzoiana.ro/sport.html?aid=35686

Link to comment
Share on other sites

Mihaela Crăcană-Blaga şi Alina Branişte-Horjea au semnat cu gruparea gălăţeană

După un sezon modest, pe care l-au încheiat abia pe locul IX, handbalistele de la Oţelul se află într-o binemeritată vacanţă. Reunirea lotului este prevăzută pentru data de 28 iunie. Din lot nu mai fac parte surorile Ţăcălie, care momentan s-au reîntors la Vâlcea şi aşteaptă să vadă care sunt planurile oficialilor de la Oltchim, în ceea ce le priveşte, şi Tatiana Alifanova. Conducerea clubului s-a mişcat mai repede ca niciodată şi deja a parafat două transferuri foarte importante. Este vorba de portarul Mihaela Crăcană Blaga, care revine pentru a treia oară la Galaţi şi de interul Alina Branişte Horjea, care sezonul trecut a îmbrăcat tricoul formaţiei HCM Buzău. „Da este adevărat, am făcut deja primele transferuri. Crăcană este un portar cu mare experienţă care a mai evoluat aici, cu rezultate foarte bune, iar Branişte poate evolua atât ca inter cât şi centru. Sunt jucătoare care sunt convins că ne vor fi de mare ajutor. Mai purtăm discuţii cu câteva jucătoare dar deocamdată nu vă pot spune niciun nume, când se va concretiza ceva, vom anunţa. În prima parte ne vom antrena în localitate, urmând ca în jurul datei de 20 de iulie să plecăm într-un cantonament montan, dar nu ştim încă locaţia. Apoi în luna august vom începe seria amicalelor, printre care am fost invitate la o cupă la Roman. Noua ediţie de campionat va debuta pe 5 septembrie”, ne-a declarat antrenorul Liviu Paraschiv.

http://www.monitoruldegalati.ro/sport/mihaela-cracana-blaga-si-alina-braniste-horjea-au-semnat-deja-cu-gruparea-galateana.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Universitatea Reşiţa - Oţelul Galaţi în runda inaugurală

Federaţia Română de Handbal a stabilit, ieri, prin tragere la sorţi, programul competiţional al Ligii Naţionale feminine pentru sezonul 2010-2011. Prima rundă din Liga Naţională este programată pe 5 septembrie şi are în cuprins şi meciul Universitatea Reşiţa - Oţelul Galaţi.

Link to comment
Share on other sites

Începem la Reşiţa şi încheiem acasă cu Deva

Gălăţencele au revenit la antrenamente la începutul acestei săptămâni. Timp de trei săptămâni, antrenamentele se vor desfăşura la Galaţi. În perioada 21-30 iulie se preconizează un cantonament montan la Predeal, urmând ca luna august să fie dedicată pregătirii tehnico tactice şi jocurilor de verificare. Oţelarele au fost invitate în perioada 19-21 august la un turneu la Roman.

Antrenorul Liviu Paraschiv are la dispoziţie următorul lot de jucătoare: Ramona Bocăneală, Mihaela Blaga, Claudia Nica - Delia Mărginean, Nicoleta Iacob, Alina Horjea, Iulia Artean, Nicoleta Tudor, Georgeta Grigore, Daciana Curtean, Cătălina Cioaric, Carmen Gheorghe, Maricica Trandafir. faţă de sezonul trecut, nu mai fac parte din lot Andreea Polocoşer, surorile Adriana şi Alexandra Ţăcălie şi Tatiana Alifanova.

La sediul Federaţiei Române de Handbal a avut loc tragerea la sorţi pentru sezonul 2010 -2011 în Liga Naţională, care va debuta pe 5 septembrie. HC Oţelul va juca astfel: cu U Reşiţa (deplasare); cu U Jolidon Cluj (acasă); cu HCM Buzău (deplasare); cu HC Dunărea Brăila (acasă); cu CSM Bucureşti (d); cu HC Zalău (a); cu HCM Roman (d); cu Tomis Constanţa (d); cu Baia Mare (a); cu SCMU Craiova (d); cu Rulmentul Braşov (a); cu Oltchim Rm.Vâlcea (d); cu CSM Cetate Devatrans (a).

http://www.monitoruldegalati.ro/sport/handbalistele-de-la-otelul-sunt-puse-pe-fapte-mari.html

Link to comment
Share on other sites

Pivotul Manuela Rădulescu, la Galaţi

Dupa transferurile jucatoarelor Mihaela Cracana Blaga si Alina Braniste Horjea, HCc Otelul continua seria achizitiilor. Manuela Radulescu, ultima oara la Dunarea Braila, este ultima achizitie a HC Otelul. Manuela Radulescu evolueaza pe postul de pivot si a mai activat in liga nationala de handbal la Dunarea Braila si HCM Roman. Sezonul trecut a marcat pentru Braila 68 de goluri.

http://sportgalati.blogspot.com/2010/07/hc-otelul-continua-seria-achizitiilor.html

Diana Druţu ar putea reveni la Oţelul

Otelul Galati este aproape de a readuce o alta jucatoare cu care facea senzatie in Cupa Cupelor in sezonul 2008-2009. Conform site-ului handbalvolei.ro, Otelul este aproape de a o (re)transfera pe Diana Drutu, ultima oara la CSV Tomis Constanta. Galateanca Diana Drutu a mai evoluat la Otelul in doua perioade, ultima data fiind imprumutata de la Constanta in sezonul 2008-2009. Diana Drutu are 23 de ani, evolueaza pe postul de inter stanga si are 1,88 m inaltime. In aceste zile, jucatoarea participa in Ungaria, cu nationala universitara a Romaniei, la Campionatul Mondial Universitar.

http://sportgalati.blogspot.com/2010/07/hc-otelul-pregateste-o-noua-repatriere.html

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Transferuri importante la HC Oţelul

În această vară au fost perfectate câteva transferuri importante: portarul Mihaela Crăcană-Blaga, care revine pentru a treia oară la Galaţi, pivotul Manuela Rădulescu (ex-HC Dunărea Brăila), interul Alina Branişte-Horjea (ex-HCM Buzău) şi centrul Paula Pavăl (ex-HC Piatra Neamţ). Zilele următoare, în proporţie de 90% va semna cu gruparea gălăţeană şi Diana Druţu, care revine acasă după un periplu pe la Tomis Constanţa. De asemenea, Cătălina Cioaric şi Carmen Gheorghe, aflate la final de contract, au decis să continue activitatea la echipa gălăţeană. O situaţie neclară la acest moment o are conducătorul de joc, Daciana Curtean, aflată la final de contract, care nu a acceptat noua ofertă făcută de club şi încă se mai poartă negocieri.

Antrenorul Liviu Paraschiv are la dispoziţie următorul lot de jucătoare: Mihaela Blaga, Ramona Bocăneală, Claudia Nica - Cătălina Cioaric, Carmen Gheorghe, Nicoleta Iacob, Delia Mărginean, Nicoleta Tudor, Georgeta Grigore, Iulia Artean, Alina Horjea, Paula Pavăl, Manuela Rădulescu, Maricica Trandafir.

Pe 26 şi 27 august, la Galaţi în sala Siderurgistul va avea loc "Cupa Oţelul", cu participarea a patru formaţii: HCM Roman, Dunărea Brăila, Tomis Constanţa şi HC Oţelul.

http://www.monitoruldegalati.ro/sport/concurenta-pe-posturi.html

Link to comment
Share on other sites

Vine Diana Druţu, rămâne Daciana Curtean

HC Otelul Galati a mai reusit un transfer de marca in aceasta pauza competitionala, dupa "repatrierea" jucatoarelor Mihaela Blaga si Alina Braniste Horjea si transferurile jucatoarelor Manuela Radulescu si Paula Paval. Diana Drutu, jucatoare care a mai activat la Galati si care sezonul trecut a activat la Tomis Constanta, este ultima achizitie a HC Otelul. Diana Drutu are 23 de ani, evolueaza pe postul de inter stanga si are 1,88 m inaltime.

HC Otelul a reusit si prelungirea contractului cu conducatorul de joc Daciana Curtean. Cele doua jucatoare se afla in aceste zile in cantonamentul montan cu HC Otelul.

http://sportgalati.blogspot.com/2010/07/diana-drutu-din-nou-la-hc-otelul.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

În primul amical al verii, Oţelul a spulberat Dunărea Brăila

Sala Siderurgistul a găzduit marţi dimineaţa primul amical din această vară, HC Oţelul Galaţi - HC Dunărea Brăila. După perioada montană, antrenorul Liviu Paraschiv şi-a propus ca echipa, care are în componenţă cinci jucătoare noi faţă de sezonul trecut, să-şi omogenizeze relaţiile de joc. Chiar dacă nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece, primele semne sunt încurajatoare. Gălăţencele, încărcate parcă cu baterii Duracell, au arătat bine la primul joc, apărarea a funcţionat foarte bine, atacul, deşi a mai dat câteva rateuri, şi-a făcut şi el treaba. Foarte important este că acum a apărut concurenţa pe posturi iar lupta pentru un loc de titulară va fi aprigă.

Tehnicianul Oţelului a început cu formula: Blaga - Gheorghe, Tudor, Rădulescu, Curtean, Druţu, Iacob dar pe parcurs a fos rulat tot lotul. Deşi asta contează mai puţin, handbalistele noastre s-au impus categoric, la 13 goluri diferenţă. Rezultat final: HC Oţelul - HC Dunărea Brăila 41-28 (17-11).

Antrenorul Liviu Paraschiv a rulat întregul lot pe care îl are la dispoziţie: Mihaela Blaga, Ramona Bocăneală, Loredana Nica - Nicoleta Iacob (3 goluri), Diana Druţu (3), Daciana Curtean (4), Manuela Rădulescu (2), Nicoleta Tudor (3), Carmen Gheorghe (6), Alina Horjea (5), Geta Grigore (1), Delia Mărginean (5), Cătălina Cioaric (5), Maricica Trandafir (2), Iulia Artean (2), Paula Pavăl.

Astăzi, de la ora 11.00, echipa gălăţeană va întâlni, tot pe teren propriu, pe Ştiinţa Bacău.

http://www.monitoruldegalati.ro/sport/va-fi-anul-otelarelor.html

Link to comment
Share on other sites

Al doilea amical, a doua victorie

Seria jocurilor de verificare a continuat miercuri dimineata la sala Siderurgistul unde Otelul a întâlnit pe Stiinta Bacãu. Rezultat final: HC Otelul - Stiinta Bacãu 36-18 (14-7). Lotul folosit de antrenorul Liviu Paraschiv: Mihaela Blaga, Ramona Bocãnealã, Loredana Nica - Diana Drutu (4 goluri), Delia Mãrginean (3), Cãtãlina Cioaric (5), Manuela Rãdulescu (3), Nicoleta Tudor (1), Alina Braniste (7), Daciana Curtean (1), Nicoleta Iacob (3), Carmen Gheorghe (2), Maricica Trandafir (3), Georgeta Grigore (4), Paula Pavãl, Iulia Artean.

De comun acord s-a jucat încã o reprizã de 25 minute, care s-a încheiat cu 17-11 în favoarea gazdelor.

Echipa gãlãteanã va juca pe 17 august returul cu HC Dunãrea Brãila.

http://www.hcotelulgalati.ro/1/index.php?option=com_frontpage&Itemid=48

Link to comment
Share on other sites

Programul turului Ligii Nationale de handbal feminin

ETAPA I - duminica, 5 septembrie 2010

Rulmentul Brasov - Tomis Constanta

Oltchim Rm. Valcea - SCM Craiova

CSM Cetate Deva - HCM Stiinta Baia Mare

Universitatea Resita - HC Otelul Galati

Universitatea Jolidon Cluj - HCM Roman

HCM Buzau - HC Zalau

HC Dunarea Braila - CSM Bucuresti

ETAPA a II-a - duminica, 12 septembrie 2010

Tomis Constanta - CSM Bucuresti

HC Zalau - HCM Dunarea Braila

HCM Roman - HCM Buzau

HC Otelul Galati - Universitatea Jolidon Cluj

HCM Stiinta Baia Mare - Universitatea Resita

SCM Craiova - CSM Cetate Deva

Rulmentul Brasov - Oltchim Rm. Valcea

ETAPA a III-a joi, 30 septembrie 2010

Oltchim Rm. Valcea - Tomis Constanta

CSM Cetate Deva - Rulmentul Brasov

Universitatea Resita - SCM Craiova

Universitatea Jolidon Cluj - HCM Stiinta Baia Mare

HCM Buzau - HC Otelul Galati

HC Dunarea Braila - HCM Roman

CSM Bucuresti - HC Zalau

ETAPA a IV-a - duminica, 3 octombrie 2010

Tomis Constanta - HC Zalau

HCM Roman - CSM Bucuresti

HC Otelul Galati - HC Dunarea Braila

HCM Stiinta Baia Mare - HCM Buzau

SCM Craiova - Universitatea Jolidon Cluj

Rulmentul Brasov - Universitatea Resita

Oltchim Rm. Valcea - CSM Cetate Deva

ETAPA a V-a - duminica, 10 octombrie 2010

CSM Cetate Deva - Tomis Constanta

Universitatea Resita - Oltchim Rm. Valcea

Universitatea Jolidon Cluj - Rulmentul Brasov

HCM Buzau - SCM Craiova

Hc Dunarea Braila - HCM Stiinta Baia Mare

CSM Bucuresti - HC Otelul Galati

HC Zalau - HCM Roman

ETAPA a-VI-a - duminica, 17 octombrie 2010

Tomis Constanta - HCM Roman

HC Otelul Galati - HC Zalau

HCM Stiinta Baia Mare - CSM Bucuresti

SCM Craiova - HC Dunarea Braila

Rulmentul Brasov - HCM Buzau

Oltchim Rm. Valcea - Universitatea Jolidon Cluj

CSM Cetate Deva - Univeritatea Resita

ETAPA a VII-a - duminica, 24 octombrie 2010

Univeritatea Resita -Tomis Constanta

Univeritatea Jolidon Cluj - CSM Cetate Deva

HCM Buzau - Oltchim Rm. Valcea

HC Dunarea Braila - Rulmentul Brasov

CSM Bucuresti - SCM Craiova

HC Zalau - HCM Stiinta Baia Mare

HCM Roman - HC Otelul Galati

ETAPA a VIII-a - duminica, 7 noiembrie 2010

Tomis Constanta - HC Otelul Galati

HCM Stiinta Baia Mare - HCM Roman

SCM Craiova - HC Zalau

Rulmentul Brasov - CSM Bucuresti

Oltchim Rm. Valcea - HC Dunarea Braila

CSM Cetate Deva - HCM Buzau

Univeritatea Resita - Universitatea Jolidon Cluj

ETAPA a IX-a - duminica, 14 noiembrie 2010

Univeritatea Jolidon Cluj - Tomis Constanta

HCM Buzau - Universitatea Resita

HC Dunarea Braila - CSM Cetate Deva

CSM Bucuresti - Oltchim Rm. Valcea

HC Zalau - Rulmentul Brasov

HCM Roman - SCM Craiova

HC Otelul Galati - HCM Stiinta Baia Mare

ETAPA a X-a - duminica, 9 ianuarie 2011

Tomis Constanta - HCM Stiinta Baia Mare

SCM Craiova - HC Otelul Galati

Rulmentul Brasov - HCM Roman

Oltchim Rm. Valcea - HC Zalau

CSM Cetate Deva - CSM Bucuresti

Univeritatea Resita - HC Dunarea Braila

Univeritatea Jolidon Cluj - HCM Buzau

ETAPA a XI-a - duminica, 16 ianuarie 2011

HCM Buzau - Tomis Constanta

HC Dunarea Braila - Universitatea Jolidon Cluj

CSM Bucuresti - Universitatea Resita

HC Zalau - CSM Cetate Deva

HCM Roman - Oltchim Rm. Valcea

HC Otelul Galati - Rulmentul Brasov

HCM Stiinta Baia Mare - SCM Craiova

ETAPA a XII-a - miercuri, 19 ianuarie 2011

Tomis Constanta - SCM Craiova

Rulmentul Brasov - HCM Stiinta Baia Mare

Oltchim Rm. Valcea - HC Otelul Galati

CSM Cetate Deva - HCM Roman

Univeritatea Resita - HC Zalau

Univeritatea Jolidon Cluj - CSM Bucuresti

HCM Buzau - HC Dunarea Braila

ETAPA a XIII-a - duminica, 23 ianuarie 2011

HC Dunarea Braila - Tomis Constanta

CSM Bucuresti - HCM Buzau

HC Zalau - Universitatea Jolidon Cluj

HCM Roman - Universitatea Resita

HC Otelul Galati - CSM Cetate Deva

HCM Stiinta Baia Mare - Oltchim Rm. Valcea

SCM Craiova - Rulmentul Brasov

Link to comment
Share on other sites

Oţelul - locul 2 la trofeul "Vodă Muşat"

HCM Roman a cîştigat trofeul "Vodă Muşat" după ce a învins vineri în finală cu 31-29 (17-12) pe Oţelul Galaţi. Echipa pregătită de Cornel Bădulescu a ocupat primul loc în grupa A după ce a învins în faza grupelor cu 35-28 pe HCF Piatra Neamţ şi cu 28-22 pe SCM Craiova. Oţelul Galaţi a fost prima în grupa B după victoriile cu Ştiinţa Bacău, 27-20, şi HCM Buzău, 32-24. Pe locul 3 s-a clasat SCM Craiova, victorie la HCM Buzău, 28-14, iar pe 5 a terminat Ştiinţa Bacău, 32-24 cu HCF Piatra Neamţ. Luciana Marin (HCM Roman) a fost golgeterul turneului cu 29 de goluri, iar Mihaela Blaga Crăcană (Oţelul Galaţi) a fost desemnată cel mai bun portar al turneului.

http://www.gsp.ro/sporturi/handbal/hcm-roman-a-cistigat-trofeul-voda-musat-203456.html

Link to comment
Share on other sites

Programul "Cupei Oţelul"

Joi şi vineri (26 şi 27 august), la Galaţi va avea loc "Cupa Oţelul" la handbal feminin. Meciurile vor fi găzduite de Sala "Siderurgistul", după următorul program:

Joi, 26 august

ora 9.30: HCM Roman - HC Dunărea Brăila

ora 11.30: HC Oţelul Galaţi - Tomis Constanţa

ora 16.30: Tomis Constanţa - HCM Roman

ora 18.30: HC Oţelul Galaţi - Dunărea Brăila

Vineri, 27 august

ora 9.30: Dunărea Brăila - Tomis Constanţa

ora 11.30: HC Oţelul Galaţi - HCM Roman

http://www.hcotelulgalati.ro/1/index.php?option=com_frontpage&Itemid=48

Link to comment
Share on other sites

Galatencele au castigat "Cupa Otelul"

Joi si vineri, Galatiul a fost gazda unui puternic turneu amical la handbal feminin. Galatencele au castigat In urma celor trei victorii, gazdele de la HC Otelul Galati si-au adjudecat trofeul, fiind urmate in clasament de Dunărea Braila, Tomis Constanta si HCM Roman.

Daca primul meci al turneului, cel dintre Roman si Braila (scor 30-30), s-a incheiat cu doua cartonase rosii in tabara moldovencelor, nici ultima confruntare nu a fost lipsita de nervi. Nemultumit de o decizie a arbitrilor, antrenorul Cornel Badulescu si-a chemat elevele la marginea terenului, nemaidorind sa continue jocul cu gazdele. Pana la urma spiritele s-au calmat, meciul fiind reluat.

Rezultatele turneului:

HCM Roman - HC Dunărea Brăila 30-30

HC Oţelul Galaţi - Tomis Constanţa 30-19

Tomis Constanţa - HCM Roman 32-27

HC Oţelul Galaţi - Dunărea Brăila 28-26

Dunărea Brăila - Tomis Constanţa 31-29

HC Oţelul Galaţi - HCM Roman 32-24

http://www.sport365.ro/Galatencele_au_castigat_Cupa_Otelul_-n123646.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Astazi, in prima etapa a noii editii de campionat, Universitatea Resita - HC Otelul Galati 22-36 (9-16).

Galatencele pornesc in tromba

HC Otelul Galati este primul lider al Ligii Nationale de handbal feminin, dupa ce a trecut cu scorul de 36-22 de Universitatea Resita.

Universitatea Reşiţa: Vişan, Bobeică, Anghelescu - Turnea (7), Lazăr 4, Irimuş 4, Iancu 2, Neag 2, Roiban 2, Ionesi 1, Bârz, Duţă, Herciu, Haşegan, Cricleviţ. Antrenori: Florin Pera şi Liviu Viaşu.

Oţelul Galaţi: Blaga, Bocăneală - Tudor 6, Horjea 5, Druţu 5, Curtean 4, Cioaric 4, Manda 4, Iacob 3, Pavăl 3, Gheorghe 1, Trandafir, Mărginean. Antrenor: Liviu Paraschiv.

Partida s-a disputat în Sala Constantin Jude din Timişoara.

http://www.sport365.ro/Galatencele_pornesc_in_tromba_Universitatea_Resita_HC_Otelul_Galati_22_36-n123855.html

Link to comment
Share on other sites

Ce bine ne stã în fotoliul de lider

Campania de transferãri din varã si-a arãtat deocamdatã roadele. Handbalistele gãlãtene au debutat cu dreptul în noul sezon al Ligii Nationale bet-at-home.com, obtinând victoria în fata celor de la U Resita. Partida programatã pe teren neutru, în sala sporturilor Constantin Jude din Timisoara a fost la discretia fetelor noastre care au condus pe tabela de marcaj de la început pânã la sfârsit. „Am reusit sã ne facem singuri meciul usor. Am început bine, ne-am desprins de la început ceea ce le-a fãcut pe resitence sã se cam precipite odatã cu trecerea timpului. Am dominat clar aceastã întâlnire iar experienta superioarã si-a spus cuvântul chiar dacã în partea a doua am fãcut numeroase schimbãri, folosind toate jucãtoarele trecute pe foaie. Mã bucur cã am reusit sã avem un lot echilibrat, aproape toate jucãtoarele reusind sã-si treacã numele pe lista marcatoarelor. A fost doar un prim joc, nu trebuie sã ne îmbãtãm cu apã rece pentru cã ne asteaptã examene mult mai dificile”, ne-a declarat antrenorul Liviu Paraschiv.

Lotul folosit a fost: Mihaela Crãcanã Blaga, Ramona Bocãnealã Ciontu - Nicoleta Tudor (6 goluri), Georgeta Grigore (1), Nicoleta Iacob (3), Maricica Trandafir, Alina Braniste Horjea (5), Daciana Curtean (4), Paula Pavãl (3), Cãtãlina Cioaric (4), Carmen Gheorghe (1), Delia Mãrginean, Manuela Rãdulescu Manda (4), Diana Drutu (5).

Etapa viitoare, la sala Siderurgistul, va avea loc un meci interesant în care otelarele vor înfrunta Jolidon Cluj, reprezentanta României în preliminariile Ligii Campionilor.

http://www.hcotelulgalati.ro/1/index.php?option=com_content&task=view&id=286&Itemid=48

post-2782-044192400 1283797706_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

În această dimineaţă, Oţelul Galaţi - Universitatea Jolidon Cluj 26-26 (13-13)

Rezultat echitabil

Intalnirea de la Galati, dintre HC Otelul si U Jolidon Cluj si-a onorat pe deplin statutul de derbi al etapei secunde din Liga Nationala.

Meciul a debutat sub auspicii favorabile pentru elevele lui Liviu Paraschiv, care prin Nicoleta Tudor au inscris primul gol al meciului. Celelalte 29 de minute ale primei reprize au fost insa de bun augur pentru clujene. Oapetele au avut in majoritatea timpului unu-doua goluri avans fata de otelare. Finalul primei reprize le putea gasi pe gazde cu un gol avans, insa arbitrii jocului, Iliescu - Manea, au anulat un gol al Alinei Braniste, pe motiv de fault in atac. In aceste conditii, dupa 30 de minute de joc, la cabine s-a intrat cu scor egal: 13-13.

Repriza secunda a meciului din Sala Siderurgistul a fost diametral opusa. Handbalistele din Galati s-au aflat la conducerea jocului: 18-16 (min. 42), 20-18 (48), 22-21 (54), dar pe final situatia s-a egalat. In minutul 59, Nicoleta Iacob si-a dus echipa in avatanj (26-25), dar clujencele au beneficiat de o aruncare de la 7 metri cand mai erau doar 40 de secunde de joc, iar Simona Vintila a marcat golul egalari. Chiar daca Liviu Paraschiv a solicitat time-out, otelarele nu au avut lucididate pentru o ultima actiune care ar fi putut sa le aduca golul victorie.

Modest arbitrajul cuplului Manea - Iliescu (Bucuresti)

HC Otelul: Blaga, Ciontu - Horjea 9, Iacob 4, Manda 4, Cioaric 3, Grigore 3, Tudor 2, Curtean 1.

Universitatea: Petroczi - Vintila 7, Senocico 7, Birsan 5, Paraschiv 3, Dinca 2, Tivadar 1, Tudorache 1.

Aruncari de la 7m: Otelul 3 (una ratat); Cluj 3 (toate transformate)

Eliminari de 2 minute: 2 si 2.

http://www.sport365.ro/Rezultat_echitabil_HC_Otelul_Galati_U_Jolidon_Cluj_26_26-n124000.html

Declaratii dupa HC Otelul - U Jolidon 26-26

"Dupa cum s-a derulat jocul - prima repriza a noastra, a doua a Galatiului - eu consider ca este un rezultat echitabil. A fost un spectacol deosebit intre doua echipe care pot sa termine in primele cinci echipe. Sper ca pana in itana sa mai pot aduce o jucatoare de calitate, care sa se plieze pe angrenajul echipei", a precizat tehnicianul Clujului, Gheorghe Covaciu.

"A fost un meci disputat, scor strans... ma nemultumeste acest egal. Apararea nu a functionat cum ar fi trebuit, iar in atac nu am avut viteza. Pana la urma am luat un punct, asta e bine. Mergem inainte! Despre arbitraj - hai sa zicem bun, dar au fost unele greselei. Clujul este o echipa omogena, joaca de multi ani impreuna, in timp ce noi mai avem de lucrat", a concluzionat Liviu Paraschiv, antrenorul celor de la Otelul Galati.

http://www.sport365.ro/Declaratii_dupa_HC_Otelul___U_Jolidon_26_26-n124001.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Astăzi, HCM Buzau - HC Otelul Galati 25-30 (11-15), in primul meci al etapei a III-a a Ligii Nationale de handbal feminin.

Evolutia scorului: 2-1 (min.3), 2-3(min.7), 4-3 (min.11), 4-7 (min.15), 6-7 (min. 18), 7-12 (min.23), 10-13 (min.27), 11-16 (min. 31), 12-18 (min.34), 16-18 (min.40), 16-20 (min. 42), 18-23 (min. 46), 20-27 (min. 50), 24-28 (min. 57), 24-30 (min. 59).

HC Otelul: Mihaela Blaga (9 interventii), Ramona Ciontu - Nicoleta Tudor (1 gol), Georgeta Grigore (3), Nicoleta Iacob (1), Alina Horjea (13), Daciana Curtean (3), Cãtãlina Cioaric (3), Manuela Manda (4), Diana Drutu (2). Antrenor: Liviu Paraschiv.

Duminicã, galatencele vor juca pe teren propriu cu Dunãrea Brãila.

Link to comment
Share on other sites

HC Otelul Galati - HC Dunarea Braila 18-18 (7-7)

HC Otelul Galati a inregistrat cel de-al doilea rezultat de egalitate din acest sezon, remizand pe teren propriu cu HC Dunarea Braila, scor 18-18.

Derby-ul "dunarean" dintre Otelul Galati si Dunarea Braila promitea sa fie din nou foarte incins, avand in vedere startul bun al galatencelor si dorinta de revenire a brailencelor, care obtinusera in urma cu trei zile primele doua puncte din acest sezon, in fata HCM-ului romascan. Debutul de meci a apartinut in totalitate gazdelor, formatia lui Liviu Paraschiv aparandu-se exemplar in fata brailencelor, care au inscris primul gol in minutul 15! (4-1), insa oaspetele au inceput sa revina, profitand de inexactitatile din ofensiva ale lui Horjea & co. Incet, incet, Braila incepe sa revina, recupereaza gol dupa gol (6-4, min.26) si intra la pauza la egalitate, un rezultat surprinzator judecand in prisma primului sfert de ora al partidei, in care se parea ca galatencele vor invinge fara probleme.

Spre surpriza intregii asistente prezente in Sala "Siderurgistul", Braila preia conducerea (8-9, min.33), insa Galatiul revine si ramane la conducere pana spre finalul partidei. Astfel, in minutul 50 scorul era 16-14 in favoarea Otelului, dar dupa alte trei minute, Braila recupereaza si conduce cu un gol (16-17, min.53)! E randul gazdelor sa recupereze si sa revina la timona partidei (18-17, min.57), insa finalul aduce un ultim gol al Brailei, care pleaca astfel cu un punct nesperat de la Galati, asa cum a recunoscut si tehnicianul Dunarii, Alexandrina Soare.

„Jucătoarele noastre au fost de nerecunoscut! Am ratat o sumedenie de ocazii clare, iar acest lucru ne-a costat. Nu cred ca presiunea unui derbi Galaţi-Brăila a condus la acest rezultat. S-au întâlnit două echipe de valori apropiate, s-a respectat tradiţia meciurilor strânse şi s-a terminat meci egal”, a declarat antrenorul gălăţean Liviu Paraschiv.

”Fetele mele merită toate felicitările. Am întâlnit o echipă puternică, cu jucătoare valoroase pe toate posturile, dar elevele mele s-au mobilizat şi au evoluat exemplar. Este un punct mare câştigat la Galaţi, probabil că nu se aştepta nimeni”, a precizat gălăţeanca de pe banca tehnică a Dunării, Alexandrina Oprea Soare.

HC Otelul Galati: Horjea 7, Tudor 3, Cioaric 2, Iacob 2, Grigore 2, Drutu 1, Curtean 1.

HC Dunarea Braila: J.Luca 5, Craciun 4, Moldovan 3, Tomuleanu 2, Brot 2, Adespii 1, Lazarin 1.

http://www.sport365.ro/S_au_specializat_in_egaluri_HC_Otelul_Galati_HC_Dunarea_Braila_18_18-n124522.html

În etapa viitoare, Otelul va juca in deplasare cu nou promovata CSM Bucuresti, duminica, 10 octombrie, de la ora 13.00. Meciul va fi transmis in direct de DigiSport.

Link to comment
Share on other sites

Trei handbaliste de la Oţelul, fără drept de joc în Liga Naţională!

FR Handbal a anunţat, marţi, în urma şedinţei de Comitet Director, că mai mulţi sportivi transferaţi în luna septembrie, la echipele feminine Oţelul Galaţi şi "U" Jolidon Cluj, respectiv la cea masculină Minaur Baia Mare, nu vor avea drept de joc, din cauza restanţelor financiare ale cluburilor. "Comitetul Director a hotărât ridicarea dreptului de joc în Liga Naţională pentru sportivii transferaţi în perioada 01-30.09.2010 de către echipele HC Minaur Baia Mare, Oţelul Galati şi U Jolidon Cluj, începând cu data de 05.10.2010, din cauza nerezolvării litigiilor financiare cu sportivii proprii", se arată în comunicatul Federaţiei Române de Handbal. Minaur Baia Mare este cea mai afectată de această măsură, fiind vorba de 12 jucători din lot, în timp ce Oţelul Galaţi are trei jucătoare în această situaţie - Branişte, Rădulescu şi Crăcană, iar "U" Jolidon Cluj doar una singură - Mădălina Herciu.

Link to comment
Share on other sites

CSM Bucuresti - HC Oţelul Galati 29-28

CSM Bucuresti a invins pe HC Otelul Galati cu scorul de 29-28, dupa o partida echilibrata, in care echipa mai norocoasa a avut castig de cauza.

Doua formatii cu ambitii europene se intalneau in sala "Giulesti" din Capitala, formatia locala CSM primind vizita ocupantei locului trei in Liga Nationala de handbal feminin, HC Otelul Galati. Se prefigura o partida extrem de interesanta, cele doua formatii tintind o victorie importanta in acest debut de sezon.

Galatencele au profitat in startul partidei de numeroasele greseli ale CSM-ului si conduceau dupa 5 minute cu scorul de 3-0. Imprecizia la finalizare a extremelor Niculae si Avadanii, care au fost angajate cu precadere in atacurile bucurestene a contat din ce in ce mai mult, galatencele gasind usor culoare in defensiva adversa pentru a duce scorul la 8-3 in minutul 11. Profitand de eliminarile usor dictate de cuplul maramuresean Marta/Hendrea in tabara galateana, CSM-ul desavarseste cursa de recuperare in minutul 18, cand egaleaza pentru prima data (10-10). In ciuda timeout-ului cerut e tehnicianul Liviu Paraschiv, Otelul continua sa piarda teren (12-10, min.22), insa profita la randul ei de eliminarile lui Dobrin si Chitulescu pentru a trece in avantaj (12-13, min.26). Forcingul de final al bucurestencelor da rezultate si acestea intra la cabine cu un avantaj de un gol (14-13).

Repriza secunda are un debut echilibrat, cele doua formatii mergand cap la cap pana in minutul 38, cand CSM-ul se detaseaza pentru prima data la 3 goluri (19-16). Diferenta creste, Paraschiv cere din nou timeout, insa gazdele continua sa se distanteze (23-18, min.45). Cu 10 minute inainte de finalul meciului, CSM-ul pastra un avantaj linistitor de 5 goluri, spulberat insa de numeroasele ratari ale lui Avadanii. Doua goluri ale lui Grigore aduc Otelul la 3 lungimi in spatele gazdelor, iar dupa ce defensiva galateana o blocheaza pe Cruceanu in doua randuri consecutive, oaspetele trec surprinzator la conducere (26-27, min.56) dupa 8 minute fara gol pentru echipa lui Vasile Margulescu. Din pacate pentru oaspete, defensiva cedeaza, nu are raspuns la "torpilele" lui Cruceanu, iar CSM-ul se impune la limita, scor 29-28, dupa un final echilibrat, in care o actiune reusita de o parte sau cealalta putea decide meciul.

"A fost un meci echilibrat, insa noi am facut un joc bun. Am demonstrat ca putem sa trecem peste insuccesul din etapa trecuta cu Braila si am dat o replica darza, demna de o echipa valoroasa. Nu ne dorim un loc de cupa europeana, obiectivul nostru este clasarea in primele 6 la final. Nu vom face o tragedie dupa acest esec pentru ca acest campionat este lung", a spus la finalul jocului antrenorul echipei galatene, Liviu Paraschiv.

CSM Bucuresti - HC Otelul Galati 29-28 (14-13)

CSM Bucuresti: Cruceanu 10, Dobrin 6, Avadanii 3, Chitulescu 3, Geana 3, Niculae 2, Doica 1, Strat 1.

HC Otelul Galati: Cioaric 7, Drutu 5, Manda 4, Grigore 3, Paval 2, Marginean 2, Curtean 2, Horjea 2, Tudor 1.

Evolutia scorului: 0-3 ('5), 3-7 ('10), 7-9 ('15), 10-10 ('20), 12-12 ('25), 14-13 (pauza), 16-15 ('35), 20-16 ('40), 23-18 ('45), 26-21 ('50), 26-25 ('55), 29-28 (final)

Cartonase galbene: Doica, Chitulescu / Iacob, Drutu, Manda.

Eliminari 2': Doica (14:59), Strat (21:57), Dobrin (23:28), Chitulescu (23:59), Avadanii (50:11), Paval (52:42; 59:42) / Iacob (12:54; 17:39; 27:26), Manda (16:18), Grigore (35:01; 59:34).

Cartonas rosu: Iacob.

http://www.sport365.ro/Un_meci_echilibrat_transat_de_greselile_personale_CSM_Bucuresti_HC_Otelul_Galati_29_28-n124665.html

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.