Jump to content

Cinci gălăţeni au creat un software premiat de Oracle


dcp100168

Recommended Posts

Cinci gălăţeni au creat un software premiat de Oracle

Grupul din Galaţi a realizat un program de computer care îi ajută pe profesori la evaluarea studenţilor, premiat la competiţia Oracle Academy Development Competition. Aplicaţia este destinată autotestării studenţilor la anumite discipline dar poate fi utilizată pentru orice formă de învăţământ.

Alexandru Tătaru, Igor Popov, Adrian Sandu, George Ilie şi Ionuţ Boscu sunt cei cinci studenţi care formează echipa „XLR80RS". În urmă cu câteva luni cei cinci au decis să lucreze la un proiect numit Remote Self-Assessment Platform for Student Training - pe scurt RSAPST.

Proiectul este de fapt un sistem care le permite profesorilor să introducă întrebări într-o bază de date, iar la celalalt capăt studentul, folosind o altă parte a aplicaţiei, poate să se autotesteze la diferite discipline studiu. „Profesorul introduce întrebări doar pentru cursurile sale şi le poate atribui diferite grade de dificultate, cuvinte cheie şi eventual un capitol din curs de care să se lege întrebarea", precizează Alexandru Tătaru. Întrebarea poate avea un singur răspuns corect sau mai multe. În plus, profesorul poate vedea statistici legate de câţi studenţi sau elevi au dat teste la materia sa, ori ce note au luat aceştia.

De cealaltă parte, studentul îşi construieşte un test alegând cursul/disciplina precum şi dificultatea întrebărilor pe care doreşte să le aibă în test.

La final, poate alege numărul de întrebări pe care le va conţine testul, iar în funcţie de dificultatea acestora, programul stabileşte şi un timp limită pentru efectuarea testului. După finalizarea lui, studentul îşi vede nota pe display şi poate alege să exporte în format PDF testul, ca să îl păstreze sau să îl arate profesorului.

Şi studentul poate vizualiza statistici referitoare la notele obţinute sau la nivelul său de pregătire. Toate aceste elemente sunt realizate de partea sistemului numită rQUIZ. "La toate acestea, se adaugă şi o aplicaţie mobilă numită mQUIZ, realizată pentru noile dispozitive mobile cu sistem de operare Android. Are aceleaşi funcţii ca şi cealaltă platformă de testare pentru studenţi, doar că poate rula şi pe un dispozitiv mobil", mai spune Alexandru.

Acest proiect este "open source" - adică oricine poate contribui la dezvoltarea lui ulterioară şi poate folosi chiar şi codul sursă scris de cei cinci studenţi. "Nu suntem aici pentru a face bani, ci dimpotrivă pentru a contribui cât mai mult la comunitatea noastră", mai spune tânărul informatician.

Proiectul a fost premiat la ediţia din acest an a Oracle Academy Development Competition.

Cu excepţia lui Ionuţ Boscu, toţi ceilalţi studenţi deţin contracte la compania NAPA România, ai cărei bursieri sunt şi la care fac echipă de mai bine de un an de zile. În echipa XLR80RS, doi studenţi sunt în anul II de studiu (Igor Povor şi Adrian Sandu) iar ceilalţi sunt în anul III, la Informatică. "Este foarte important ca studenţii să se implice în realizarea de proiecte importante şi să nu se rezume doar la activitatea pentru facultate", a concluzionat Alexandru Tătaru.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Cinci_studenti_galateni_au_creat_un_software_premiat_de_Oracle_0_283171754.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.