Jump to content

Cât se câştigă la Primăria Galaţi


Recommended Posts

Viceprimarul Ciumacenco are salariu net de 3.840 de lei

În această perioadă, în care veniturile salariaţilor din sectorul bugetar, şi aici ne referim în special la cele ale angajaţilor din administraţia publică locală şi judeţeană, reprezintă un subiect învăluit în mister deoarece aceste date nu au fost făcute publice de conducerea nici unei instituţii a cărei funcţionare este asigurată şi din bani publici, există totuşi şi un caz de transparenţă în ceea ce priveşte declararea câştigurilor obţinute. Şi aici ne referim la viceprimarul Galaţiului, social democratul Nicuşor Ciumacenco, care a declarat ieri, public, cât câştigă de la Primărie, acest lucru dovedindu-l cu fluturaşul de salariu pe luna aprilie. "În luna aprilie am încasat efectiv 3.840 de lei. Iată fluturaşul de salariu. Nu am ce să ascund", ne-a declarat viceprimarul. Salariul brut al lui Ciumacenco este de 5.474 de lei şi, potrivit fluturaşului, acesta nu primeşte niciun fel de spor. Transparenţa totală a viceprimarului Ciumacenco în a-şi declara public veniturile, şi cu dovezi, este de lăudat şi sperăm că nu este singurul caz în care un angajat aflat în slujba statului - şi aici ne referim mai ales la cei care au diferite funcţii de conducere, atât în Primăria Galaţi cât şi la societăţile locale aflate în subordinea ei - îşi face public veniturile câştigate. Cu o floare, din păcate, nu se face primăvară.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.php?func=articol&domeniu=Social&articol=14

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Cât e indemnizaţia de viceprimar?

Fără sporuri, fără prime, fără alte „stimulente” de ordin financiar, cei doi viceprimari ai municipiului Galaţi, social-democratul Nicuşor Ciumacenco şi liberalul Mircea Cristea, câştigă aproximativ 3.800 de lei pe lună, sume nete. Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco şi-a făcut public „fluturaşul” pe luna aprilie, potrivit căruia a încasat efectiv 3.840 de lei, indemnizaţia brută fiind de 5.474 de lei. Tot atât ne-a confirmat că are indemnizaţie şi viceprimarul Mircea Cristea (FOTO). Mai mult, liberalul şi-a făcut publice şi câştigurile anuale din salariul de viceprimar: 44.172 de lei în 2008 şi 45.855 de lei în 2009.

Comparativ cu primarul Dumitru Nicolae, Mircea Cristea câştigă mai puţin cu 6.000 de lei pe an.

O reducere cu 25 la sută a acestor indemnizaţii le-ar aduce viceprimarilor, lunar, un venit net de 2.880 de lei, cam cât câştigă în prezent un ofiţer al Ministerului de Interne.

http://www.viata-libera.ro/articol-Cat_e_indemnizatia_de_viceprimar.html

Link to comment
Share on other sites

56 de şefi cu salarii de lux la Primăria Galaţi

Criza nu a afectat salariile directorilor din Primărie, care câştigă mai bine decât cei doi viceprimari şi primarul Dumitru Nicolae. Mai mult de jumătate dintre directori încasează de la bugetul local lefuri grase, cuprinse între 1.000 de euro şi 1.500 de euro lunar.

Mult trâmbiţata reducere a cheltuielilor administrative nu e valabilă şi în Primăria Galaţi, unde directorii încasează lunar lefuri mai mari decât edilul-şef. Lucru confirmat, de altfel, şi de liderul Sindicatul Funcţionarilor Publici din Aparatul Propriu de Specialitate al Primăriei Galaţi, Marcel Gurzu. Conform acestuia, la Primărie există 56 de funcţii de conducere, dintre care 20 de posturi de director, iar 36 de şefi de serviciu. Lunar, aceştia încasează lefuri de invidiat. Un director obişnuit, cu vechime medie, cu indemnizaţie de conducere şi alte sporuri ajunge lejer la 1.000 de euro pe lună, iar unul cu ştaif poate ajunge la 1.500 de euro. „Aceşti directori şi şefi de servicii, pe lângă indemnizaţia de conducere de până la 50%, mai primesc sporuri de vechime de 25%, sporul de calculator de 15%, sporul de antenă de 10%, iar dacă derulează proiecte europene mai primesc 75%”, ne-a spus liderul de sindicat. „Eu am solicitat domnului primar să reducă două treimi dintre directori. Nu este posibil să ai 10 directori în subordinea Consiliului Local”, a adăugat Marcel Gurzu.

Printr-o HCL din 11 martie, salariile directorilor şi a şefilor de serviciu au fost majorate cu 30%. Conform raportului de specialitate, arhitectul-şef a primit un supliment de 662 lei, secretarul municipiului - 671 lei, şef serviciu - 555 lei, director adjunct - 598 lei, director executiv - 641 lei, şef de birou - 534 lei.

Un exemplu de serviciu inutil este Direcţia de Informatizare, care are 28 de angajaţi, plus doi directori. „Acolo sunt foarte mulţi angajaţi care nu-şi justifică salariile. Mai ales că acele info-chişcuri de la intrare din Primăria Galaţi nu funcţionează de doi ani”, spune Marcel Gurzu. Întrebat dacă se justifică numărul mare de directori din Primărie, viceprimarul Nicuşor Ciumacenco a răspuns: „Vom reanaliza organigrama şi vom vedea ce e de făcut. Probabil că anumite departamente vor fi comasate”. Restructurarea trebuia să fie pusă în practică încă din octombrie 2009. Edilii o amână, motivând că nu au încheiat analiza posturilor şi a activităţii personalului.

În prezent, în instituţie lucrează 456 de persoane. Totuşi, Primăria trebuia să aibă cu 100 de funcţionari mai puţin, conform dispoziţiei Guvenului de redimensionare a aparatelor administraţiei publice locale.

Top cinci salarii

Elena Lovin, director fiscalitate - 95.447 lei/an

Doina Stamate, director economic - 89.771 lei /an

Costel Hanţă, director Direcţia Programe - 76.386 lei/an

Viorica Palade, director Direcţia Administraţie Publică Locală – 70.416 lei/an

Viorel Mancaş, director Serviciu Informatizare - 70.154 lei/an

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Incredibil-_56_de_sefi_de_lux_la_Primaria_Galati_0_278972154.html

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Averile primarului şi viceprimarilor Galaţiului

Proiectul noii legi a ANI, care a fost aprobată de Parlamentul României, dar a fost retransmisă spre discutare de preşedintele României la Camera Deputaţilor, nu mai prevede obligativitatea ca parlamentarii sau ale persoane aflate în slujba statului, aşa cum sunt de exemplu angajaţii Primăriei Galaţi, să îşi facă publice declaraţiile de avere şi de interese. În condiţiile în care noua lege ANI, care nu a intrat totuşi în vigoare deoarece nu a fost promulgată de preşedintele ţării, cuprinde această portiţă de scăpare, angajaţii Primăriei Galaţi şi-au depus până pe data de 15 iunie declaraţiile de avere şi de interese la secretariul Primăriei, după cum poate fi aflat consultând site-ul municipalităţii, dar conţinutul lor a devenit secret pentru gălăţeni. Practic, declaraţiile de avere şi de interese ale primarului Dumitru Nicolae şi ale celor doi viceprimari, Nicuşor Ciumacenco şi Mircea Răzvan Cristea, deşi figurează ca fiind depuse în termenul legal, nu mai sunt accesibile pe site-ul oficial al Primăriei ca în anii trecuţi, când vechea lege ANI era în vigoare.

Averea viceprimarului Ciumacenco s-a „subţiat”

În condiţiile în care nu am putut vedea declaraţiile de avere şi de interese aferente anului 2009 ale primarului Dumitru Nicolae şi ale celor doi viceprimari, social-democratul Nicuşor Ciumacenco şi liberalul Mircea Răzvan Cristea, am încercat să aflăm direct de la sursă dacă averea lor a crescut sau nu comparativ cu 2008. Potrivit declaraţiei de avere pe anul 2008, viceprimarul Nicuşor Ciumacenco era proprietarul unui apartament pe care l-a primit prin donaţie, era asociat unic la firma Altceva SRL (de unde a avut în 2008 un venit net de 50.000 de lei), şi a câştigat 25.000 de euro profesând ca medic stomatolog, în timp ce soţia sa, care e notar, a avut în cursul anului 2008 un venit net de 70.000 de euro. „Mi-am depus atât declaraţia de avere, cât şi cea de interese pentrul anul 2009 la secretariatul Primăriei, aşa cum prevede legea. În anul 2009 pot spune că am sărăcit faţă de anul 2008, în sensul că nu mai sunt acţionar unic la societatea Altceva SRL, unde mai deţin 50% din acţiuni. În plus, faţă de anul 2008, atât venitul obţinut de mine anul trecut ca medic stomatolog, cât şi venitul realizat de soţia mea ca notar, au fost mai mici”, ne-a explicat social-democratul Nicuşor Ciumacenco.

Viceprimarul Cristea, doar o Toyota în plus

Celălat viceprimar al Galaţiului, liberalul Mircea Răzvan Cristea, ne-a declarat că şi el şi-a depus până la data de 15 iunie atât declaraţia de avere cât şi cea de interese pentru anul 2009, aşa cum au făcut toţi angajaţii Primăriei Galaţi. Întrebat de ce aceste declaraţii nu pot fi vizualizate pe site-ul Primăriei, aşa cum era posibil în ultimii ani, viceprimarul Cristea ne-a explicat că din informaţiile pe care le are el, acest lucru este datorat prevederilor noii legi ANI. „Nu are nimeni nimic de ascuns, este vorba de prevederile noii legi ANI. Eu pot să vă spun că faţă de ceea ce aveam în 2008, în declaraţia de avere pe anul 2009 am trecută în plus o maşină Toyota, pe care am cumpărat-o în rate”, ne-a declarat viceprimarul Mircea Răzvan Cristea. Potrivit declaraţiei de avere pe anul 2008, viceprimarul liberal deţinea un apartament pe strada Regiment 11 Siret, obţinut prin cumpărare, era acţionar unic la societatea Getica Trade International SA, de unde a obţinut un venit anual de 146.800 lei, şi deţinea 50% din acţiunile firmei Geti SRL, care i-au adus un venit de 3.005 lei. Potrivit declaraţiei de avere depuse, în anul 2008 Mircea Răzvan Cristea a obţinut un venit total de 44.172 lei din indemnizaţia de viceprimar, în timp ce soţia sa a avut un venit anual de 34.620 de lei ca angajată la Zona Liberă Galaţi, societate condusă de liberala Angela Ivan.

Şi primarul Nicolae şi-a depus declaraţiile

Deşi primarul Dumitru Nicolae şi-a depus atât declaraţia de avere cât şi cea de interese pe anul 2009, aceste informaţii nu pot fi văzute. Deşi am încercat să aflăm ce cuprinde declaraţia sa de avere pe anul 2009, Dumitru Nicolae nu a putut fi contactat telefonic. Potrivit declaraţiei de avere pe anul 2008, primarul Dumitru Nicolae deţinea 16,5 hectare de teren la Hârşova şi 540 metri pătraţi de teren la Barboşi, era proprietarul unui apartament şi al unui garaj, deţinea un autoturism Dacia şi o Skoda Octavia, avea acţiuni la diferite societăţi cu o valoare mai mică de 5.000 de euro şi avea depozite bancare în lei şi în valută la diferite bănci. Potrivit declaraţiei de avere, Dumitru Nicolae a avut în 2008 un venit anual de 25.000 de lei din pensie şi de 50.475 de lei din indemnizaţia de primar.

În condiţiile în care transparenţa la capitolul averi şi interese a intrat la apă, şi spunem asta pentru că legea ANI nu interzice în mod expres demnitarilor să îşi facă publice averile , ci doar nu mai prevede această obligaţie, trebuie să îi credem pe cuvânt pe aleşi atunci când spun cât sunt sau nu de bogaţi. Poate este cazul să fie dat exemplul unor deputaţi, puţini ce-i drept ca număr, care au solicitat ca declaraţiilor lor de avere şi de interese să fie publicate pe site-ul Camerei Deputaţilor, lucru care nu poate fi decât lăudat.

http://www.monitoruldegalati.ro/deschidere/averile-mai-marilor-galatiului-publice-dar-tinute-la-secret.html

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Top salarii primari (înainte de tăiere)

Iaşi, Gheorghe Nechita –10.124 lei lunar

Timişoara, Gheorghe Ciuhandu – 7.685 lei

Brăila, Aurel Simionescu – 5.556 lei

Ploieşti, Andrei Volosevici – 4.400 lei

Galaţi, Dumitru Nicolae – 4.206 lei

Cluj-Napoca, Sorin Apostu – 4.085 lei

Braşov, George Scripcaru – 4.004 lei

Oradea, Ilie Bolojan – 4.002 lei

Craiova, Antonie Solomon – 3.940 lei

Constanţa, Radu Mazăre – 3.826 lei

http://www.realitatea.net/topul-salariilor-din-primarii--primarul-iasiului--dublu-fata-de-cel-din-cluj_721311.html

Primarul din Galaţi este surclasat de secretarul consiliului local – dacă indemnizaţia primarului Dumitru Nicolae era de 4.209 lei lunar, secretarul Matei Grigore a încasat peste 7.730 lei pe lună.

Salarii secretari (vs. salariu primar)

Craiova – 10.110 lei lunar (cu 200% mai mare decât salariul primarului)

Timişoara – 9.650 lei (cu 25% mai mare)

Braşov – 9.250 lei (de 100% mai mare)

Galaţi – 7.730 lei (cu 80% mai mare)

Constanţa – 6.690 lei (cu 100% mai mare)

Brăila – 6.088 lei (cu 10% mai mare)

Cluj-Napoca – 5.630 lei (cu 40% mai mare)

Ploieşti – 4.860 lei (cu 10% mai mare)

Oradea – 4.803 lei (cu 20% mai mare)

http://www.realitatea.net/topul-salariilor-din-primarii--primarul-iasiului--dublu-fata-de-cel-din-cluj_721311.html

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Prime şi stimulente nesimţite la Primăria Galaţi

Media anuală a sumelor primite cu titlu de stimulente şi prime este de aproximativ 30.000 lei, unii directori încasând şi peste 40.000 lei. Conform liderului sindicatului funcţionarilor publici din Primăria Galaţi, Marcel Gurzu, aceste stimulente şi prime au fost acordate cu încălcarea legii.

Directorii şi şefii de serviciu din Primăria Galaţi au încasat în perioada 2006-2008, pe lângă salarii, stimulente şi prime grase, care sfidează bunul simţ. Numai în 2008, aceştia au prăduit de la bugetul local 10 miliarde de lei vechi (1,06 milioane lei)!

Liderul sindicatului funcţionarilor publici din Primăria Galaţi, Marcel Gurzu, susţine că această risipă de bani publici a dus la situaţia actuală, în care trebuie concediaţi simplii funcţionari.

Iată care sunt recompensele financiare primite de directorii din Primăria Galaţi:

Pe primul loc în topul directorilor care au încasat „prime şi stimulente nesimţite” se află Doina Stamate, directorul economic al Primăriei Galaţi. Pe lângă salariu, aceasta a încasat 16.000 de lei (cuprizând stimulente şi prime) în 2006, 34.000 de lei (2007), iar în 2008 suplimentele şi primele salariale s-au dublat ajungând la 41.800 de lei.

Pe locul doi se află Viorica Palade, directorul Direcţiei Administraţiei Publice, căreia, în doi ani, i s-au dublat veniturile obţinute ca angajat al Primăriei. Dacă în 2006, încasa stimulente şi prime în valoare de 7.600 de lei, în 2007, a încasat 22.700 de lei, iar în 2008 a primit 41.600 de lei.

Poziţia a treia este ocupată de Viorel Mancaş, directorul Direcţiei de Informatizare, care a primit stimulente şi prime în valoare de 8.700 de lei (2006), 26.000 de lei (2007) şi 38.200 de lei (2008).

Locul patru este ocupat de Vrânceanu Mariana, director la Direcţia Gestiune Patrimoniu, care a primit 5.800 de lei (2006), 23.000 de lei (2007) şi 37.700 de lei (2008).

Prime şi stimulente grase a primit şi Elena Lovin, directorul Direcţiei de Taxe şi impozite: 11.300 de lei (2006), 26.300 de lei (2007) şi 36.200 de lei (2008).

Elena Tomşa, directorul Direcţiei de Urbanism, a primit stimulente şi prime de 6.200 de lei vechi (2006), 15.400 de lei (2007) şi 34.600 de lei (2008).

Costel Hanţă, directorul Direcţiei Programe şi Proiecte, a încasat prime şi stimulente în valoare de 13.500 lei (2007) şi 33.000 de lei (2008).

Nici Laurenţiu Jalbă, directorul Direcţiei Tehnice nu se poate plânge. Acesta a încasat prime şi stimulente de 29.900 de lei în 2008.

Desigur, lista continuă cu o mulţime de directori şi şefi de serviciu care au încasat sute de milioane de la bugetul local.

Stimulente încasate ilegal

Liderul de sindicat susţine că doar directorul Direcţiei de Taxe şi Impozite avea dreptul să primească aceste stimulente, restul fiind acordate cu încălcarea legii: „Acestea au fost acordate cu încălcarea prevederilor artic. 227, alin 4 din codulul de procedură fiscală. Doar persoanele care au atribuţii în administrarea creanţelor fiscale au dreptul să primească stimulente. Cu privire la premierile acordate menţionăm că şi acestea au fost acordate cu încălcarea legii, fără consultarea sindicatului aşa cum orevede art.19, alin.3 diin ordonanţa 6/2007”, a explicat Marcel Gurzu.

În email-ul trimis presei gălăţene, Marcel Gurzu, susţine că acest dezmăţ pe bani publici de care care au profitat directorii, este motivul principal pentru care astăzi Primăria este nevoită să facă reduceri masive de personal, măsuri ce vor afecta doar personalul cu funcţii de execuţie. „Solicităm primarului Galaţiului reducerea cu două treimi a posturilor de conducere. De când a fost ales ca primar, Dumitru Nicolae, a angajat în Primărie un număr de 230 de persoane, din care 100 în perioada 2007-2008. Dintre aceste persoane, doar o treime îndeplineau la data angajării, condiţiile de pregătire profesională în specialiate, conform postului ocupat”, a spus liderul de sindicat. „Aceste angajări au dus la dublarea numărului de salariaţi şi crearea unuei organigrame supradimensionată şi, implicit, înfiinţarea în mod artificial şi nejustificat de de noi funcţii de conducere”, a mai adăugat Marcel Gurzu.

Viceprimarul municipiului Galaţi, Nicuşor Ciumacenco, spune că nu are cunoştinţă despre aceste prime şi stimulente exorbitante, dar nici nu neagă existenţa lor: „Nu mă pot pronunţa, eu nu eram în Primărie la acea dată. Sunt convins că liderul de sindicat nu v-ar fi dat aceste date, dacă ele nu ar fi fost corecte”.

Contactat telefonic pentru un punct de vedere, primarul Dumitru Nicolae nu a binevoit să ne răspundă la telefon.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Dezmat_pe_bani_publici-_Prime_si_stimulente_nesimtite_la_Primaria_Galati_0_307769317.html

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Prefectul contestă în instanţă sporurile ilegale de la Primăria Galaţi

Circa 30 de funcţionari publici încasează un spor de proiecte europene în baza unui amărât de curs de cinci zile. Prefectul Galaţiului a cerut în instanţă anularea dispoziţiei prin care primarul Dumitru Nicolae a acordat sporurile respective.

În timp ce simplii angajaţi din sistemul bugetar sunt daţi afară, cei din Primăria Galaţi primesc sporuri de până la 75% din salariu, fentând legea. Este vorba de sporul de proiecte europene (manager proiecte) acordat de primarul municipiului Dumitru Nicolae prin Dispoziţia nr.87 din 15 ianuarie 2010.

Potrivit legii, acest adaos de 75% la salariu se acordă doar funcţionarilor care au studii de specialitate de management şi care sunt implicaţi în accesarea fondurilor europene. Culmea este, însă, că au încasat bani atât oameni care nu au pregătirea necesară, cât şi funcţionari care nu au nicio treabă cu fondurile şi nu au trecute în fişa postului aceste atribuţiuni. Această situaţie a ieşit la iveală în data de 23 de august. Cosmin Păun, prefectul Judeţului Galaţi, a cerut în Instanţă anularea dispoziţiei în cauză, care nominaliza funcţionarii care beneficiază de majorare de până la 75% din salariul de bază pentru activitatea desfăşurată la proiectele cu finanţare internaţională. „Considerăm că prevederile Legii nr.339/2007 dispun încadrarea specialiştilor în managementul de proiect, ori niciun funcţionar public căruia i se acordă spor de management nu este încadrat pe o funcţie de specialist în management, ci, în mare parte, pe funcţii existente în momentul intrării în vigoare a legii de şef de serviciu, director, consilier”, explică prefectul Cosmin Păun în cererea de chemare în judecată.

În citaţia emisă pe 23 august 2010 se precizează că primarul municipiului Galaţi este chemat în Instanţă în data de 19 octombrie 2010, în calitate de pârât, în procesul cu Cosmin Păun, prefectul judeţului Galaţi. „Având în vedere că sunt încălcate articolele 1 şi 5 din Legea nr. 339/2007 solicităm anularea Dispoziţiei nr. 87 din 2010 privind stabilirea funcţionarilor care beneficiază de majorare de până la 75% a salariului de bază pentru activitatea desfăşurată la proiectele cu finanţare internaţională” , mai precizează prefectul Cosmin Păun în cererea de chemare în judecată.

Conform liderului de sindicat al Funcţionarilor Publici din cadrul Aparatului de Specialitate al Primarului, Marcel Gurzu, aproximativ 30 de directori, şefi de serviciu şi consilieri primesc acest spor de management, deşi nu au studii de specialitate. „Aceste sporuri de proiecte europene sunt încasate şi de directorii Doina Stamate, Viorel Mancaş, Daniela Uzuneanu, Rodica Câmpeanu. Ei au făcut un curs de management de cinci zile. Nu au studii de specialitate. Singurii funcţionari din Primărie care au dreptul să primească acest spor sunt de la Direcţia de Proiecte Europene, condusă de Costel Hanţă”, ne-a declarat liderul de sindicat.

Contactată telefonic, Nicoleta Manole, purtătorul de cuvânt al Primăriei, a promis că ne va trimite poziţia oficială a instituţiei, dar nu a mai făcut acest lucru.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Sporuri_ilegale_la_Primaria_Galati_0_330567026.html

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Primăria Galaţi acordă prime de 15% din salariu

Declaraţiile pompoase care anunţau tăierea primelor şi a sporurilor „nesimţite“ nu au acoperire în cazul municipalităţii gălăţene. 106 funcţionari publici au beneficiat, în primele patru luni ale lui 2010, de prime salariale de 15 % din salariu.

După ce, într-o ediţie precedentă, v-am dezvăluit în „Adevărul de Seară” cuantumul primelor grase încasate anul trecut de către directorii şi şefii de serviciu din Primărie, acum am descoperit că şi în 2010, un număr de 106 de funcţionari ai respectivei instituţii au încasat suplimente financiare echivalente cu 15 % din salariul de bază. Astfel am putea traduce principiul care stă la baza deciziei Primăriei de a acorda prime în plină criză. Recompensele au fost date începând cu 1 ianuarie 2010, iar lista salariaţior beneficiari este aprobată de primarul Dumitru Nicolae. Primele au fost acordate până în luna aprilie.

Şi de această dată, pe listă se regăsesc cei 57 de directori şi şefi de servicii, printre care Florin Popa - city-manager şi Grigore Matei – secretarul Consiliului Local. Popa câştigă lunar de la stat chiar şi 15.000 de lei, mai mult decât primarul şi chiar decât preşedintele României. Nici Matei Grigore nu este de plâns. Potrivit declaraţiilor de avere pe anul 2008 (cele pe 2009 nu sunt încă disponibile) încasează lunar, în medie, 7.729 de lei, aproape dublu faţă de primar. „Nu trebuie să uităm de celebra gaşcă de directori formată din Doina Stamate, Viorel Mancaş, Câmpeanu Rodica, Elena Ghinea, Petruţa Tincuţa, aceiaşi care au încasat între 2006-2008, stimulete şi prime de până la 40.0000 de lei. Aceste prime nu sunt ilegale, dar nu sunt morale”, ne-a declarat Marcel Gurzu, liderul Sindicatului Funcţionarilor Publici din cadrul Primăriei.

Conform aceleiaşi surse, primele de 15% din salariu sunt acordate, în general, doar pentru „rezultate deosebite în activitate”. „Vrem şi noi să vedem aceste rezultate. O să fac o solicitate în acest sens. Vrem să aflăm cu ce au contribuit la bunăstarea gălăţenilor”, a spus Gurzu.

Întrebată dacă se justifică acordarea acestor prime în plină criză, Nicoleta Manole, reprezentantul Primăriei Galaţi, ne-a răspuns: „Legislaţia în vigoare prevede posibilitatea acordării de către ordonatorul principal de credite, în limita a 20% din numărul de posturi corespunzătoare funcţiilor publice, prevăzut în statul de funcţii, a unui salariu de merit lunar de până la 15% din salariul de bază”, a declarat Nicoleta Manole, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Prime_de_15-_din_salariu-la_Primarie_0_347365353.html

Link to comment
Share on other sites

Sporurile au murit, trăiască sporurile! 2.400 de lei pe an pentru „ţinută decentă”, la Primăria Galaţi

Funcţionarii publici vor primi, trimestrial, o indemnizaţie pentru haine în valoare de 600 de lei. Aceşti bani sunt prevăzuţi în Contractul Colectiv de Muncă, care a fost votat de 17 consileri locali.

Administraţia publică locală le râde în nas contribuabililor şi ignoră criza. 396 de funcţionarI publici vor primi drepturi speciale pentru „ţinută decentă”, potrivit unui articol din Contractul Colectiv de Muncă. De aceste drepturi, se vor bucura, desigur, şi cei 40 de directori şi şefi de serviciu din Primăria Galaţi. Este vorba de o indemnizaţie trimestrială, în cuantum de 600 de lei net, acordată conform Legii 53/2003. În total, pe an, suma ajunge la 2.400 lei, pentru fiecare angajat al instituţiei.

Argumentele primarului Dumitru Nicolae şi ale aleşilor locali sunt: funcţionarii au salarii mult prea mici, iar banii nu le ajung pentru ţinute decente. Cu atât mai mult cu cât aceştia au, chipurile, activităţi cu publicul, căruia trebuie să-i transmită încredere şi interes. „Nu te poţi prezenta oricum în faţa publicului. Mai ales ca femeie”, a spus primarul Nicolae. De aceiaşi părere sunt şi consilierii locali: „Eu am votat proiectul, este destul de pertinent. Mi s-a părut o chestie în regulă, atâta timp cât un angajat din Primărie are un salariu de 700 de lei/ lună. Funcţionarul în relaţia cu cetăţeanul trebuie să se prezinte în cele mai bune condiţiii”, ne-a spus Picu Apostol Roman.

Consilierul Petre Alexe consideră că toţi angajaţii ar trebui să aibă aceiaşi costumaţie: „Noi am făcut un amendament, prin care sugerăm ca ţinuta să fie la fel pentru toţi funcţionarii. De exemplu, să aibă două costume reprezentative, aceiaşi culoare şi un ecuson cu însemnele tricolorului”. În replică, consilierul Picu Apostol Roman spune: „Noi nu ne-am gândit la o uniformizare a angajaţilor din Primăriei. Primăria nu este alcătuită din stewardeze, ca să fie toate îmbrăcate după acelaşi tipar. Poate mai sunt şi doamne grăsuţe, cărora nu le-ar sta bine cu fustă deasupra genunchilor”.

Constantin Aurelian, preşedintele Comisiei-Buget finanţe, ne-a explicat că banii pentru „ţinută decentă” vor fi acordaţi în măsura posibilităţilor financiare. Aceste „drepturi speciale” vor intra în categoria cheltuieli materiale, iar angajaţii vor trebui să prezinte o factură. „Ştiu că au fost discuţii în Primărie cu privire la faptul că angajaţii ar trebui să se îmbrace mai bine”, a încheiat consilierul local.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Sporurile_au_murit-traiasca_sporurile-2-400_de_lei_pe_an_pentru_-tinuta_decenta-la_Primarie_0_350365016.html

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Stimulentele încasate de directorii din Primăria Galaţi sunt ilegale

Dezvăluirile făcute de Marcel Gurzu, liderul Sindicatului Funcţionarilor Publici din Aparatul Propriu al Primăriei, cu privire la stimulente şi premierile pe care le-au încasat directorii şi şefii de serviciu din Primărie sunt confirmate de Curtea de Conturi.

Printr-o adresă trimisă Sindicatului, Curtea de Conturi precizează că au fost acordate stimulete funcţionarilor publici din compartimente care, potrivit organigramei, nu sunt compartimente de specialitate cu atribuţii în administrarea creanţelor fiscale locale. „Primăria municipiului Galaţi avea dreptul de a utiliza fondul de stimulente având ca sursă creanţele fiscale locale, pentru acordarea de stimularea funcţionarilor publici din cadrul Direcţiei de impozite, taxe şi alte venituri locale. Doar 69 de persoane puteau primi acele stimulente”, se precizează în adresa respectivă.

În atenţia Curţii de Conturi a fost şi sporul de proiecte europene de care au beneficiat circa 30 de persoane cu funcţii de conducere din Primărie. „Aceste sporuri de proiecte europene sunt încasate şi de directorii Viorel Mancaş, Daniela Uzuneanu (şef Serviciu), Baldovin Titina (referent). Ei au făcut un curs de management de cinci zile. Nu au studii de specialitate”, ne-a declarat liderul de sindicat.

Media anuală a sumelor primite, în ultimii trei ani, cu titlu de stimulente şi prime este de aproximativ 30.000 lei, unii directori încasând şi peste 40.000 lei. „Noi am primit un raport constatator, urmează să primim şi decizia finală a Curţii de Conturi”, a mai adăugat Marcel Gurzu.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Curtea_de_Conturi_confirma_Stimulentele_de_la_Primarie_sunt_ilegale_0_362363885.html

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Curtea de Conturi a decis: Sporuri şi stimulente necuvenite la Primărie Galaţi. Primarul contestă în Instanţă

Un raport al Curţii de Conturi arată că suplimentele salariale încasate de către directorii din Primăria Galaţi sunt ilegale. Primăria susţine că sporurile au fost acordate conform legii, drept urmare a făcut contestaţie la Curtea de Conturi a României

Dezvăluirile făcute de ziarul „Adevărul de Seară" cu privire la sporurile încasate de directorii şi şefii de serviciu din Primărie sunt confirmate şi de un raport al Curţii de Conturi a Judeţului Galaţi. Prin Decizia nr.47 din 8 noiembrie 2010, se arată că Primăria a acordat în mod necuvenit drepturi de natură salarială personalului din cadrul instituţiei.

Sporuri fără număr

Acestea sunt enumerate în raportul Curţii de Conturi: „Este vorba de spor de calculator (15%), spor de dispozitiv (25%), prima pentru pensionare (1-3 salarii medii brute pe economie), indemnizaţie de hrană (10 lei net pe zi lucrată), suma pentru procurarea unei ţinute decente (un salariu mediu brut), indemnizaţie de înmormântare (trei salarii medii brute), prima pentru ziua de naştere (un salariu brut pe economie)".

De asemenea, potrivit instituţiei de control, au fost efectuate plăţi ilegale pentru personalul implicat în managementul proiectelor derulate din fonduri comunitare nerambursabile. De aceste sporuri au beneficiat 20 de funcţionari publici. „Aceste sporuri de proiecte europene au fost încasate şi de directorii Viorel Mancaş, Doina Stamate şi Daniela Uzuneanu. Ei au făcut un curs de management de cinci zile. Nu au studii de specialitate", ne-a declarat Marcel Gurzu, liderul de sindicat din cadrul Aparatul Propriu de Specialitate al Primăriei Galaţi.

Conform aceleiaşi surse, Primăria are obligaţia să stabilească valoarea prejudiciilor şi să dispună măsurile legale pentru recuperarea acestora. "Primăria trebuia să trimită în termen de 30 de zile decizii de imputare. Nu a făcut acest lucru. Prin umare, niciun funcţionar public nu va plăti. Umează ca organele abilitate să facă cercetări şi să stabilească cine este responsabil. Oricum, funcţionarii de execuţie au beneficiat de sume mici. Directorii şi şefii de serviciu au beneficiat de sume mari", a spus Macel Gurzu.

Primăria contestă

Nicoleta Manole, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, ne-a declarat: „Primăria a făcut contestaţie la Curtea de Conturi a României şi în paralel a făcut acţiuni în instanţă prin care a cerut suspendarea valabilităţii a trei puncte din decizie. Este vorba de contractul colectiv de muncă, sporurile şi proiectele europene. Toate aceste sporuri au fost date conform legii. Primul termen este în luna martie".

Constantin Afanase, directorul Curţii de Conturi a Judeţului Galaţi, mai precizează în Decizia nr.47 că „nerecuperarea prejudiciilor, ca urmare a neurmăririi de către conducere a măsurilor transmise de Curtea de Conturi constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la trei ani".

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galati-dezvaluiri-sporuri-stimulente-necuvenite-Primarie-Curtea_de_Conturi_si_Casatie_0_416358434.html

Link to comment
Share on other sites

Sporuri pentru haine la primărie

Un control al Curţii de Conturi arată că suplimentele salariale încasate de către directorii din Primăria Galaţi în 2006-2008 sunt ilegale. Primăria a contestat raportul în instanţă. Liderul de sindicat Viorel Gurzu apreciază că sumele acordate ilegal şefilor din Primăria Galaţi se ridică la un milion de euro.

Potrivit unui raport al ­Curţii de Conturi a României, sporurile salariale încasate de directorii şi şefii de serviciu din Primăria Galaţi, în perioada 2006-2008, sunt ilegale, deci trebuie returnate. Actul de control, finalizat în noiembrie 2010, nu stabileşte suma exactă alocată de la bugetul de stat, urmând ca aceasta să fie stabilită în perioada următoare.

Totuşi, liderul de sindicat din Primăria Galaţi, Viorel Gurzu, susţine că este vorba de aproximativ un milion de euro. „Este complicat de calculat, pentru că nu toată lumea a luat sporuri. După socotelile mele însă, suma plătită este de circa un milion de euro", a declarat Gurzu.

În actul Curţii de Conturi sunt enumerate sporurile care au fost alocate fără a fi prevăzute în lege sau care au fost acordate fără a fi îndeplinite condiţiile legale: spor de calculator (15%), spor de dispozitiv (25%), prima pentru pensionare (1-3 salarii medii brute pe economie), indemnizaţie de hrană (10 lei net pe ziua lucrată), suma pentru procurarea unei ţinute decente (un salariu mediu brut), indemnizaţie de înmormântare (trei salarii medii brute) şi prima pentru ziua de naştere (un salariu brut pe economie).

Reprezentanţii Primăriei susţin că ei au acordat legal toate suplimentele. „Ne judecăm cu Primăria. Să vedem ce vor decide judecătorii", a spus directorul Camerei de Conturi Galaţi, Constantin Afanase. El a mai precizat că Primăria are obligaţia să stabilească valoarea prejudiciilor şi să dispună măsurile legale pentru recuperarea acestora. „Nerecuperarea prejudiciilor, ca urmare a neurmăririi de către conducere a măsurilor transmise de Curtea de Conturi, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la trei ani", a explicat Afanase. Termenul stabilit de ­Curtea de Conturi pentru calcularea sumelor încasate ilegal şi recuperarea lor este 31 martie 2011.

Şefii, primii la luat sporuri

Nu toţi cei 500 de angajaţi ai Primăriei din Galaţi sunt bănuiţi că au primit mai ­mulţi bani decât li s-ar fi cuvenit. Fruntaşi la luat sporuri au fost şefii din Primărie. De pildă, consilierii juridici şi secretarul instituţiei au primit sporuri de mobilitate (25% din salariu) şi de confidenţialitate (25% din salariu), deşi, spune Curtea de Conturi, acestea erau trecute în fişa postului şi erau printre îndatoririle obişnuite de serviciu. De asemenea, potrivit instituţiei de control, au fost efectuate plăţi ilegale pentru personalul implicat în managementul proiectelor derulate din fonduri comunitare nerambursabile. De aceste sporuri au beneficiat 20 de funcţionari publici, toţi cu funcţii. Ca şi în situaţia anterioară, explicaţia Curţii de Conturi este că persoanele beneficiare nu au făcut nimic în plus faţă de atribuţiile stabilite prin fişa postului şi nici nu au fost implicate în scrierea şi implementarea proiectelor, aşa cum prevede legea care stabileşte sporurile.

Deşi Primăria a refuzat să se comunice oficial numele beneficiarilor, a făcut acest lucru sindicatul angajaţilor. „Sporuri de proiecte europene au fost încasate şi de directorii Viorel Mancaş, de la Serviciul de Informatizare, Doina Stamate, director economic, şi Daniela Uzuneanu, de la Resurse Umane. Ei au făcut un curs de management de cinci zile. Nu au studii de specialitate", a declarat liderul de sindicat Marcel Gurzu.

Contactată telefonic, Doina Stamate, directorul economic al Primăriei, a admis că a primit sporul pentru proiecte europene, dar susţine că totul s-a făcut legal.

Primăria contestă

Raportul Curţii de Conturi nu a fost acceptat de Primăria Galaţi, care a contestat concluziile acestuia în instanţă. Dosarul este pe rolul Tribunalului Galaţi, secţia de Contencios Administrativ, primul termen urmând să se judece în luna februarie.

Top cinci salarii în Primărie

Printre beneficiarii de sporuri ilegale se numără şi cei mai bine plătiţi din Primăria Galaţi. Iată ce salarii au încasat ei în anul 2009, potrivit propriilor declaraţii:

-Elena Lovin, director fiscalitate - 95.447 de lei/an (circa 8.000 de lei pe lună net);

-Doina Stamate, director economic - 89.771 de lei /an (circa 7.500 de lei pe lună net);

-Costel Hanţă, director Direcţia Programe - 76.386 de lei/an (circa 6.500 de lei pe lună net);

-Viorica Palade, director Direcţia Administraţie Publică Locală - 70.416 lei/an;

-Viorel Mancaş, director Serviciu Informatizare - 70.154 de lei/an.

-Primarul Dumitru Nicolae are un salariu anual net de 50.000 de lei (circa 4.300 de lei lunar).

http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Galati-Sporuri_pentru_haine_la_primarie_0_416358995.html

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Curtea de Conturi a declarat doar o parte dintre stimulente legale. Cele ale şefilor din Primărie

O decizie a Curţii de Conturi a României îi pune la adăpost pe directorii din Primăria Galaţi. Cum s-a ajuns aici? Simplu! În vreme ce Camera de Conturi Galaţi constată că stimulentele încasate de directori în anul 2009, în sumă totală de 150.000 de euro, sunt ilegale, Curtea de Conturi a României afirmă contrariul.

Primăria a contestat Decizia 47 din 8 noiembrie 2010 a Camerei de Conturi a Judeţului Galaţi, mai exact trei puncte din decizie: sporurile stipulate în Contractul Colectiv de Muncă (spor de calculator, spor de dispozitiv, primă pentru pensionare, indemnizaţie de hrană, indemnizaţie pentru refacerea capacităţii de muncă, sume pentru procurarea de ţinute decente, indemnizaţia de înmormântare), sporurile pe proiecte europene şi stimulentele.

Drept urmare, în data de 3 martie 2011, o Comisie a Curţii de Conturi a României a stabilit că sporurile stipulate în Contractul Colectiv de Muncă sunt ilegale; sporurile pe proiecte europene, în valoare de 66.449 lei, de care au beneficiat 20 de directori sunt ilegale; în timp ce stimulentele totalizând 655.360 lei (150.000 de euro) acordate tot directorilor sunt legale!

În urma acestei Decizii a Curţii de Conturi a României, funcţionarii din Primărie ar putea primi în scurt timp decizii de imputare, de aproape o treime din salariu.

Deciziile sunt nule

Marcel Gurzu, liderul Sindicatului Funcţionarilor Publici din cadrul Aparatului Propriu de Specialitate al Primăriei Galaţi, afirmă că deciziile sunt nule şi vor fi contestate de sindicat. „Noi am sesizat nereguli doar în privinţa stimulentelor şi a sporurilor pe proiecte europene. Această decizie a Curţii de Conturi favorizează directorii şi loveşte în funcţionarii de rând, cu salarii de de 500 de lei. În maxim două săptămâni ei ar putea primi decizii de imputare. Aceste decizii sunt nule deoarece, conform legii, ele trebuiau trimise în 30 de zile de la emiterea deciziei. Ar fi trebuit emise până la data de 12 noiembrie 2010. Umează ca organele abilitate să facă cercetări şi să stabilească cine este responsabil. Oricum, funcţionarii de execuţie au beneficiat de sume mici ", ne-a declarat Gurzu.

Mai mult, în data de 9 martie 2011, Înalta Curte constată că cererea trimisă de avocatul Primăriei, Doina Udrescu, nu era de competenţa Curţii de Apel Galaţi, ci a Tribunalului Galaţi.În consecinţă, a fost trimisă cauza spre rejudecare. „Avocatul nu au ştiut unde să promoveze acţiunea. Nici măcar nu s-au prezentat să susţină interesele angajaţilor Primăriei, în vederea suspendării Deciziei 47. S-a dorit să se rezolve problema directorilor şi a şefilor de serviciu, nu şi a funcţionarilor care vor trebui să plătească sporurile de dispozitiv”, a mai spus liderul de sindicat.

Fruntaşi la luat sporuri

Nu toţi angajaţii ai Primăriei sunt bănuiţi că au primit mai mulţi bani decât li s-ar fi cuvenit. Fruntaşi la luat sporuri au fost şefii din Primărie. Potrivit instituţiei de control, au fost efectuate plăţi ilegale pentru personalul implicat în managementul proiectelor derulate din fonduri comunitare nerambursabile. De aceste sporuri au beneficiat 20 de funcţionari publici, toţi cu funcţii. „Aceste sporuri de proiecte europene au fost încasate şi de directorii Viorel Mancaş, Doina Stamate şi Daniela Uzuneanu. Ei au făcut un curs de management de cinci zile. Nu au studii de specialitate", ne-a declarat Marcel Gurzu.

Explicaţia Curţii de Conturi este că Legea nr.339/2007 reglementează în mod expres că numai specialiştii pregătiţi în managementul de proiect cu finanţare internaţională beneficiază de o majorare cu până la 75% a salariilor de bază corespunzătoare funcţiilor în care sunt încadraţi. De asemenea, aceaşi Lege mai spune că certificarea calificării ca specialist de management de proiect se face de către instituţiile de învăţământ abilitate, competente şi acreditate. În motivarea contestaţiei, Primăria municipiului Galaţi arată că: "prin colaborarea cu cei 20 de directori Primăria a desfăşurat activităţile de scriere a 32 de proiecte europene".

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Situatie-Galati-Justitia-stimulente-Primarie_0_446355478.html

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Cât câştigă primarul Galaţiului?

* Dumitru Nicolae, plătit mai modest decât primarul din Brăila, Aurel Simionescu *

Primarul Dumitru Nicolae nu e nici cel mai bine plătit primar din România, dar nici cel mai slab remunerat. Econtext.ro a publicat un top al salariilor nete pe care le-au primit în 2010 primarii din oraşele resedinţe de judeţ din România.

În clasamentul celor 41 de edili, Dumitru Nicolae, primarul Galaţiului, ocupă locul 29, cu un salariu de 3.740 de lei. Mult mai sus, pe locul al patrulea în topul celor mai bine plătiţi primari este edilul din Brăila, Aurel Simionescu – 5.550 de lei pe lună.

Primarul cu cel mai mare salariu din ţară este Gheorghe Nicihita, edilul Iaşiului, cu 8.422 de lei pe lună, urmat de primarul din Timişoara, Gheorghe Ciuhandu - 8.161 lei pe lună. La polul opus se află primarul din Buftea, Ilfov, Ion Stoica, plătit cu doar 2.818 de lei.

viata-libera.ro/

Link to comment
Share on other sites

 • 7 months later...

Sporuri salariale şi prime ilegale de 1,3 milioane de euro la Primăria Galaţi

Constatarea a fost făcută de Curtea de Conturi. Potrivit raportului întocmit de inspectori, banii s-au plătit sub formă de prime, bonificaţii, spor de calculator şi spor pentru condiţii periculoase, în perioada ianuarie 2010-august 2011.

Primăria din Galaţi este implicată într-un nou scandal legat de sporurile şi primele salariale plătite în mod ilegal. Potrivit Curţii de Conturi, angajaţii Primăriei au primit, fără bază legală, 5,64 milioane de lei noi (peste 1,3 milioane de euro), pe parcursul anilor 2010 şi 2011.

Vai, ce periculos e în birou!

Mai bine de jumătate din suma plătită ilegal angajaţilor - respectiv 3,03 milioane de lei - reprezintă cuantumul a două sporuri: sporul pentru condiţii grele (acordat celor care folosesc calculatorul) şi sporul pentru condiţii vătămătoare (cunoscut şi ca spor de praf şi/sau spor de antenă).

În medie, fiecare angajat al Primăriei Galaţi a încasat în plus la salariu, din cele două sporuri menţionate, circa 5.100 de lei, pe parcursul perioadei cuprinse în actul de control întocmit de Curtea de Conturi.

Motivul pentru care sporurile au fost considerate de Curtea de Conturi ca fiind ilegale este acela că, potrivit legislaţiei muncii, în ambele cazuri erau necesare măsurători şi analize făcute de un laborator acreditat, din care să rezulte existenţa unor condiţii de lucru vătămătoare. Primăria nu a prezentat aşa ceva şi nici nu avea cum, dat fiind că nicăieri în lume munca la PC nu este încadrată la „condiţii grele".

Prime ilegale de o jumătate de milion de euro

În perioada 2010-2011, Primăria Galaţi a achitat şi prime şi bonificaţii ilegale în sumă de 2,36 milioane de lei (aproape o jumătate de milion de euro).

Potrivit Curţii de Conturi, s-a apelat un artificiu contabil pentru ca lucrurile să pară în regulă. „ Acestea au fost acordate cu titlu de restanţă pentru perioada 2009 - 2010, în condiţiile în care stimulentele au fost incluse şi în salariile de bază la nivelul mediu al acestora", se specifică în raportul de control.

Grav este că de prime de la Primăria Galaţi, adică din bugetul public, au beneficiat şi o serie de persoane care nu avea contracte de muncă cu instituţia (legal, persoanele care nu au contract nu pot fi bonificate). Suma totală este de aproape 250.000 de lei şi a ajuns la avocaţi (comision de succes), consilieri locali (prime) şi persoane care îşi aniversau 50 de ani de căsnicie.

Primarul: „Refuz să semnez deciziile de imputare"

În urma controlului Curţii de Conturi, aparatul de specialitate din Primărie a întocmit acte de imputaţie pentru toate persoanele care au încasat sume în mod necuvenit. Surprinzător, însă, primarul Dumitru Nicolae a refuzat să semneze documentele.

„Nu-i logic şi normal să fie aşa. Am contestat în instanţă, peste tot. Nu voi semna deciziile de imputaţie decât dacă voi fi obligat de instanţă", a declarat primarul.

Interesant este şi punctulde vedere al lui Marcel Gurzu, liderul de sindicat din Primăria Galaţi. „Să plătească cine a greşit. Juridic, vina s-a transferat asupra conducerii Primăriei", a afirmat Gurzu.

Trebuie să remarcăm şi faptul că la sfârşitul anului 2011, Consiliul local Galaţi a alocat o nouă sumă ameţitoare (peste un milion de euro) pentru plata, în cursul lui 2012, a unor presupuse „restanţe salariale" către angajaţi. „Scenariul" este în fapt, similar cu cel considerat deja ilegal de Curtea de Conturi.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Asta inseamna sa fii prost pana la moarte (si pentru domn` primar sper sa nu fie prea departe, ca "nu-i logic si normal asa"). Frate, nu spune nimeni ca oamenii aia nu trebuie sa-si ia salarii decente, dar da-le pe baze legale, ca sa nu-i pui in situatia de cacao de a veni cu ei inapoi de-acasa ca si cand ar fi ultimii hoti de buzunare.

Edited by riaji
Link to comment
Share on other sites

 • 2 years later...

Topul salariilor din Primăria Galaţi

* Primarul Marius Stan a fost, în aprilie, mai prost plătit decât city-managerul Aurel Vlaicu, dar şi decât directorul Direcţiei de Buget Finanţe * Viceprimarii Florin Popa şi Radu Cosca au luat mai puţini bani decât directorul Direcţiei de Dezvoltare şi decât secretarul municipiului * Arhitectul-şef a avut un salariul mai mic decât toţi directorii generali din Primăria Galaţi

Pentru a avea o imagine cât mai clară a modului în care sunt plătiţi cei care formează conducerea oraşului - primarul Marius Stan şi echipa din jurul său - am cerut Primăriei Galaţi să ne furnizeze date despre cuantumul net al salariilor ridicate de primii zece oameni cu funcţii de decizie din administraţia locală. Precizăm că informaţiile puse la dispoziţie de Primărie se referă la cuantumul net al salariilor şi indemnizaţiilor primite de cei în cauză în luna aprilie 2014, iar cursul luat în calcul este de 4,4 lei pentru un euro.

Cel mai bine plătiţi

Cel mai bine plătit din toată Primăria a fost, de departe, city-managerul municipiului Galaţi, Aurel Vlaicu. Cuantumul net al salariului administratorului public al oraşului pe luna aprilie 2014 a fost de 7.110 lei, adică 1.615 euro.
La distanţă de peste 2.400 de lei, se află directorul general al Direcţiei Generale Buget Finanţe din Primărie, economistul Daniel Stadoleanu. Cuantumul net al salariului acestuia pe luna aprilie a fost de 4.628 de lei, adică 1.051 de euro.
Abia pe locul trei în topul remuneraţiilor din Primăria Galaţi se află edilul urbei, Marius Stan. Conform informaţiilor oficiale, cuantumul net al indemnizaţiei primarului pe luna aprilie a fost de 4.376 de lei, respectiv, 994 de euro, cu 621 euro mai puţin decât city-managerul Vlaicu!

Indemnizaţii de viceprimar

Ultimul din administraţia locală care a ridicat o sumă de peste 4.000 de lei este directorul general al Direcţiei Generale de Dezvoltare, Adrian Bucur. În luna aprilie a acestui an, cuantumul net al salariului lui Bucur a fost de 4.302 lei - 977 de euro, cu 17 euro mai puţin decât primarul Marius Stan.
Deşi experienţa lor în politică, administraţie şi afaceri nu este egală, cei doi viceprimari ai Galaţiului, social-democratul Florin Popa şi conservatorul Radu Cosca, au ridicat indemnizaţii identice în luna aprilie, în cuantum net de 3.842 de lei - 873 de euro.
Cu un leu mai mult decât viceprimarii a luat secretarul municipiului Galaţi, Radu Kovacs - 3.843 de lei.

Infrastructura, mai prost plătită decât serviciile

Paradoxuri salariale găsim şi în cea de-a treia secţiune a clasamentului salariilor din administraţie. Şi asta pentru că oamenii care răspund de arhitectura oraşului, de imaginea Galaţiului, de infrastructura lui şi de lucrările publice care ne pot face viaţa un coşmar sunt mai prost plătiţi decât directorul responsabil de serviciile sociale.
Conform Primăriei, cuantumul net al salariului directorului general al Direcţiei Generale de Servicii Publice, Silviu Bacalum, a fost de 2.620 de lei în luna aprilie, adică 595 de euro. Tânărul director din Primărie şi fost consilier al edilului este mai bine plătit decât directorul general al Direcţiei Generale de Infrastructură şi Lucrări Publice, Radu Dinu. Inginerul Dinu a încasat un cuantum net de 2.594 de lei - 589 de euro.
Ultima din administraţie pare să fie arhitecta Teodora Voicilă, care conduce Instituţia Arhitectului Şef din municipiul Galaţi. Cuantumul net al salariului acesteia în luna aprilie a fost de 2.433 de lei - 552 de euro.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Ce averi au "generalii" lui Marius Stan

Dacă tot se află în evaluare, cu demisiile în alb pe masa primarului Marius Stan, în pericol de a fi maziliţi chiar de cel care i-a susţinut să ocupe aceste funcţii, ne grăbim să vă spunem ce averi au agonisit directorii generali din cadrul Primăriei municipiului Galaţi. 

Silviu Bacalum
Potrivit declaraţiei de avere, Silviu Bacalum, şeful Direcţiei Generale de Servicii Publice, deţine un teren intravilan de 557,89 mp cumpărat în 2007, un apartament de 83,14 mp cumpărat în 2003, o casă construită în 2011, cu suprafaţa desfăşurată de 394,45 mp, şi un VW Tiguan fabricat în 2008. Bacalum are de plătit până în 2038 un credit de 50.000 de euro. La venitul anual de director, de 24.019 lei, a adăugat indemnizaţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie la SC Gospodărire Urbană, de 5.525 de lei.
Adrian Bucur

Adrian Bucur, directorul Direcţiei de Dezvoltare, are, potrivit declaraţiei de avere: un teren intravilan de 500 mp cumpărat în 2007 în Bucureşti, două terenuri intravilane - unul de 840 mp şi unul de 3.180 mp - şi un teren agricol de 1,5 hectare, moştenite în judeţul Ilfov, o casă de vacanţă, de 90 mp, în Bucureşti, cumpărată în 1991, un autoturism Hyundai, fabricat în 2006, şi bijuterii în valoare de 3.500 de euro dobândite în perioada 1989 - 2014. Salariul de director i-a adus un venit anual de 37.273 de lei, în vreme ce soţia lui, medic, a obţinut un venit de 120.000 de lei.
Daniel Stadoleanu

Potrivit declaraţiei sale de avere, Ioan Daniel Stadoleanu, directorul general al Direcţiei Buget Finanţe, deţine un apartament de 71,25 mp, cumpărat în 2001, o Skoda Octavia fabricată în 2004 şi depozite bancare de 14.400 de euro şi 461.600 de lei. Are 45.140 de acţiuni (4,99 la sută) în valoare totală de 45.140 de lei la SC Galfinband SA Galaţi, 600 de acţiuni în valoare de 660 de lei la SIF1 Banat Crişana, 900 de acţiuni în valoare de 630 de lei la SIF4 Muntenia, 90 de acţiuni în valoare de 1.170 de lei la CNTEE Transelectrica, 660 de acţiuni în valoare de 924 de lei la Banca Transilvania şi 887 de acţiuni în valoare de 9.934 de lei la SN Nuclearelectrica. Stadoleanu a câştigat 33.002 lei de la Banca Transilvania şi 16.308 lei de la Primăria Galaţi, diferenţe venituri din salarii şi din hotărâri şi decizii judecătoreşti în valoare de 357.413 lei de la Galfinband, onorarii de 4.680 de lei din expertize contabile, şi 279.848 de lei de la SC Altur SA, reprezentând diferenţa de preţ a acţiunilor la Galfinband. Soţia lui, profesoară la Liceul de Marină, a avut un venit de 23.633 de lei.
Radu Dinu

De-a dreptul sumară este declaraţia de avere a directorului Direcţiei Generale de Infrastructură şi Lucrări Publice, Radu Dinu. Acesta menţionează doar un autoturism Audi A6, fabricat în 2008, active financiare de 150.000 de dolari şi 25.000 de euro, şi venituri anuale de 22.824 de lei de la Primăria Galaţi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 8 months later...

Cu cât este plătit Marius Stan şi cine câştigă mai bine ca el în Primărie

"Sunt plătiţi din banii noştri!", este gândul care ne vine în minte atunci când judecăm activitatea şefilor din administraţia locală. Pentru a avea o imagine cât mai clară a modului în care sunt plătiţi cei care formează conducerea oraşului - primarul Marius Stan şi echipa din jurul său - am cerut Primăriei municipiului Galaţi să ne furnizeze, în baza Legii 544 privind liberul acces la informaţiile de interes public, date despre cuantumul net al veniturilor lunare obţinute de aceştia. Iată, în continuare, topul salariilor din Primăria Galaţi.

Cele mai mari venituri

Cel mai bine plătit şef din Primărie rămâne, în continuare, administratorul public al oraşului, Aurel Vlaicu. Cuantumul net al salariului city-managerului municipiului Galaţi este de 6.759 de lei. Trebuie spus, însă, că, potrivit informaţiilor furnizate de Primărie acum un an, Vlaicu încasase, în aprilie 2014, un salariu net de 7.110 lei.
Următorul în topul salariilor este directorul general al Direcţiei Generale Buget Finanţe, economistul Daniel Stadoleanu. Cuantumul net al salariului său este de 6.510 lei, mai mare decât suma încasată în aprilie 2014, de 4.628 de lei.
Pe locul al treilea în top se află secretarul municipiului Galaţi, Radu Kovacs, cuantumul net al salariului său fiind de 6.222 de lei. Anul trecut, pe vremea asta, Kovacs avea o retribuţie de doar 3.843 de lei. Potrivit Primăriei, noul salariu este obţinut în instanţă, conform unei sentinţe civile şi a hotărârii Curţii de Apel Galaţi, ambele rămase definitive şi irevocabile.

Salarii de mijloc

Conform Primăriei, cuantumul net al salariului ex-directorului interimar al Direcţiei Generale de Infrastructură şi Lucrări Publice, Marian Petre, este de 4.760 de lei. Nu se poate să nu remarcăm că acesta este mai bine plătit decât fostul său şef, directorul general Radu Dinu, care, în aprilie 2014, avea un salariu de doar 2.494 de lei.
Directorul general al Direcţiei Generale de Dezvoltare, Adrian Bucur, este plătit cu un salariu net de 4.602 lei, cu doar 300 de lei mai mult decât anul trecut.
Următoarea în topul salariilor este arhitectul-şef al municipiului Galaţi, Teodora Voicilă, cu un venit lunar net de 4.502 lei. La fel ca Radu Kovacs, Teodora Voicilă a obţinut în instanţă un salariu mai mare. Anul trecut pe vremea asta, ea avea doar 2.433 de lei net.
La mică distanţă se plasează directorul executiv al Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţa Persoanelor Galaţi, Silviu Bacalum, cu un venit lunar net de 4.479 de lei. Fostul consilier personal al primarului n-a făcut o alegere proastă atunci când a renunţat la şefia Direcţiei Generale de Servicii Publice, de unde încasa, în aprilie anul trecut, 2.620 de lei.

Mai prost plătiţi decât primarul

Potrivit datelor furnizate de municipalitate, cuantumul net al indemnizaţiei primarului Marius Stan a rămas de 4.376 de lei, la fel ca anul trecut. Viceprimarii municipiului Galaţi, Florin Popa şi Radu Cosca, sunt plătiţi cu tot atâţia bani cât primeau în aprilie anul trecut - 3.842 de lei.
Mai modest plătiţi decât edilul şi secunzii săi sunt doi dintre directorii din Primărie. Astfel, directorul Serviciului Public Ecosal, Ionuţ Pucheanu, are un venit lunar de 3.036 de lei. Cel mai mic salariu de şef este încasat de directoarea generală a Direcţiei Generale de Servicii Publice, Tincuţa Vrabie - 2.922 de lei, cuantum net.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Ce averi au managerul şi "generalii" lui Marius Stan

Administrarea oraşului, bugetul şi finanţele Galaţiului, dezvoltarea urbei, infrastructura şi lucrările publice, serviciile sociale se află în mâinile a cinci oameni, cei mai importanţi din Primăria municipiului Galaţi, după edilul Marius Stan. Cât de chivernisiţi se dovedesc aceştia în viaţa personală, în ce preferă să investească şi cât câştigau înainte de a fi directori sau cât mai câştigă vă spunem după ce le-am analizat declaraţiile de avere postate pe portalul Primăriei Galaţi.

Aurel Vlaicu

City-managerul Aurel Vlaicu declară, la capitolul imobiliare al declaraţiei de avere, două apartamente în Bucureşti, unul de 100 mp, dobândit în 2007, celălalt, de 60 mp, cumpărat în 2008. Până în anul 2042, administratorul public al oraşului are de plătit două credite, ambele contractate în 2007, unul de 65.000 de euro, celălalt de 55.000 de euro. Administratorul public al oraşului declară un venit anual din postura de angajat contractual de 78.556 de lei, în condiţiile în care în declaraţia precedentă acelaşi venit ajungea la 84.969 de lei.

Daniel Stadoleanu

Economistul Ioan Daniel Stadoleanu, directorul general al Direcţiei Generale de Buget Finanţe, şi-a trecut în declaraţia de avere două apartamente în Galaţi, unul de 66,43 mp, dobândit în 2001, celălalt, de 51 mp, achiziţionat în 2014. Potrivit declaraţiei de avere, Stadoleanu conduce o Skoda Octavia fabricată în 2004. În cele două depozite bancare deschise în 2012, directorul are 14.480 de euro şi 341.000 de lei.
Stadoleanu este singurul manager din Primărie cu acţiuni la diverse companii cu capital de stat sau privat. Directorul are 45.140 de acţiuni (4,99 la sută) în valoare totală de 45.140 de lei la SC Galfinband SA Galaţi, 887 de acţiuni în valoare de 6.421 de lei la SC Nuclearelectrica, 900 de acţiuni în valoare de 756 de lei la SIF4 Muntenia, 90 de acţiuni în valoare de 2.341 de lei la CNTEE Transelectrica, 602 de acţiuni în valoare de 1.234 de lei la Banca Transilvania, 279 de acţiuni în valoare de 9.822 de lei la Romgaz, patru acţiuni în valoare de 1.124 de lei la Transgaz şi 1.000 de acţiuni în valoare de 110.000 de lei la Erste Bank. Daniel Stadoleanu are de plătit până în 2044 un credit în valoare de 31.000 de euro, contractat în 2014.
În ceea ce priveşte veniturile anuale, Stadoleanu a câştigat 59.866 de lei de la Primăria Galaţi şi 1.000 de lei reprezentând onorarii din expertize contabile. Soţia lui are venituri de 18.160 de lei de la liceele de Marină şi Anghel Saligny. În declaraţia de avere este trecută şi alocaţia de 480 de lei a fiicei directorului economic al Primăriei Galaţi.

Adrian Bucur

Adrian Bucur, directorul general al Direcţiei Generale de Dezvoltare din cadrul Primăriei, se dovedeşte a fi cel mai longeviv dintre managerii primarului Marius Stan, fiind primul numit pe lista scurtă a şefilor din Primărie. Potrivit declaraţiei de avere, Bucur deţine un teren intravilan de 500 mp, cumpărat în 2007 în Bucureşti, două terenuri intravilane - unul de 840 mp şi unul de 3.180 mp - şi un teren agricol de 1,5 hectare, toate moştenite în judeţul Ilfov. Şi tot la capitolul imobiliare, este trecută o casă de vacanţă, de 50 mp, în Bucureşti, cumpărată în 1991.
Potrivit mărturiei de avere, Bucur conduce un autoturism Hyundai, fabricat în 2006. Directorul declară bijuterii în valoare de 3.500 de euro, dobândite în perioada 1989 - 2014.
Salariul de director i-a adus un venit anual de 46.136 de lei, mai mare decât în declaraţia precedentă - 37.273 de lei. Soţia lui, medic, a obţinut un venit de 17.088 de lei.

Cristian Capetis

Cristian Capetis este cel mai nou director general din Primărie, numit interimar în luna mai şi apoi confirmat în funcţie prin concurs, în fruntea Direcţiei Generale de Infrastructură şi Lucrări Publice. Declaraţia lui de avere începe cu un Mercedes, fabricat în 2004, pe care directorul şi l-a cumpărat.
Capetis a acordat un împrumut de 20.000 de USD şi, în acelaşi timp, are de plătit până în 2016 o datorie contractată în 2013, în valoare de 20.000 USD, unei persoane pe nume Ionel Zamfir.
Înainte de a fi angajat la Primărie, Capetis a fost inspector şef la Inspectoratul de Stat în Construcţii şi, respectiv, inspector de specialitate la Inspectoratul Judeţean de Construcţii Galaţi, de unde a obţinut un venit anual de 48.330 de lei.

Tincuţa Vrabie

Tincuţa Vrabie a devenit, în februarie anul acesta, directoarea generală a Direcţiei Generale de Servicii Publice din cadrul Primăriei Galaţi, după ce a fost, iniţial, numită şefă interimară de primarul Marius Stan. Potrivit declaraţiei de avere anterioare, Tincuţa Vrabie şi-a început activitatea la Primăria Galaţi în noiembrie 2014, în funcţia de şefă a Biroului de Învăţământ, Cultură, Turism, Agrement, Sport, Culte şi Sănătate.
Mărturia ei de avere începe cu un autoturism Renault, fabricat în 2006, pe care şi l-a cumpărat. La capitolul venituri anuale, directoarea a enumerat sumele câştigate din trei joburi: 19.484 de lei de la Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor, unde a fost şef birou evidenţa persoanelor, 6.151 de lei din posturile de şef birou şi apoi director general la Primărie şi 13.932 de lei indemnizaţia de reprezentant al Consiliului Local în Adunarea Generală a Acţionarilor la SC Gospodărire Urbană. Soţul său a obţinut un venit din salariu de aproximativ 15.000 de lei.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Salarii mărite în Primărie

Consilierii locali se vor întruni luni, 12 octombrie, la ora 15.00, la Parcul de Tehnologia Informaţiei, pentru a aproba, în şedinţă extraordinară, mai multe proiecte de hotărâre care vizează investiţii la străzi şi parcuri, dar şi creşterea salariilor angajaţilor din Primărie.
Unul dintre proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi a şedinţei este aprobarea creşterii salariale ale angajaţilor Primăriei cu 12 la sută. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Galaţi, Emanuela Turcu, această majorare va fi făcută în baza Ordonanţei de urgenţă aprobată de Guvern care modifică OUG 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015 şi care prevede majorarea salariilor angajaţilor din administraţia publică locală cu până la 12 la sută.
De asemenea, ordinea de zi mai prevede aprobarea indicatorilor tehnico-economic pentru modernizarea străzii care poartă numele primei femei inginer din lume, Leonida Zamfirescu, din Micro 17, şi care arată mai degrabă a uliţă. De altfel, nu este singura stradă care aşteaptă avizul consilierilor pentru modernizare. Pe masa consilierilor se va afla şi aprobarea indicatorilor tehnico-economici la obiectivul „modernizare strada Siderurgiştilor, strada 1 Decembrie, strada Traian Vuia, bulevardul George Coşbuc (tronsonul bulevardul Henri Coandă - strada Alexandru Măcelaru) - etapa I - sens giratoriu Piatra Energiei. Aleşii locali vor avea de aprobat şi indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul „Amenajare arteră de legătură între bulevardul Dunărea şi bulevardul Marii Uniri”.
Tot în şedinţa extraordinară cu pricina vor fi propuse pentru aprobare indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea Parcului Eminescu, dar şi pentru reparaţia pasajului Dunărea. În total, aleşii locali îşi vor da votul pentru nu mai puţin de 18 proiecte.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Cine-i cel mai bine plătit în Primăria Galaţi. Topul salariilor în administraţia locală

Potrivit informaţiilor furnizate la cererea noastră de Primăria Galaţi, cel mai bine plătit din toată administraţia locală a fost, în luna iunie, secretarul municipiului, Radu Kovacs. Primarul Ionuţ Pucheanu a câştigat tot atâţia bani cât city managerul Marius Humelnicu, ambii fiind surclasaţi financiar de toţi directorii din Primărie, cu excepţia şefei Serviciului Public Ecosal.

Joi, la şedinţa ordinară a Consiliului Local, aleşii vor dezbate şi aproba un proiect de hotărâre prin care se stabilesc „salariile de bază pentru funcţiile publice şi funcţiile contractuale din cadrul aparatului de specialitate al Primarului municipiului Galaţi”. În expunerea de motive a proiectului se arată că, potrivit legii, „nivelul veniturilor salariale se stabileşte sub nivelul indemnizaţiei lunare a funcţiei de viceprimar”, care va fi „în cuantum de 11.600 de lei”.

Noile reglementări salariale, aşa cum vor fi aprobate de aleşi, se vor aplica din luna august, pentru luna iulie. Până când aleşii vor decide ce bani vor lua angajaţii administraţiei locale, vă prezentăm care a fost cuantumul sumelor nete încasate nominal, de fiecare dintre cei care deţin funcţii de conducere în cadrul Primăriei municipiului Galaţi, la nivelul lunii iunie 2017.

Cei mai bine remuneraţi

Potrivit informaţiilor furnizate de Primăria Galaţi la solicitarea noastră, întemeiată pe Legea 544 privind liberul acces la informaţiile de interes public, în luna iunie, în vârful topului salarial se află secretarul municipiului Galaţi de Radu Kovacs, cu o sumă netă încasată de 9.829 de lei. Este firesc ca funcţionarul care răspunde de legalitatea actelor să fie foarte bine remunerat, tocmai pentru ca hotărârile adoptate să nu ajungă să fie atacate în contencios de prefectul judeţului, aşa cum s-a întâmplat cu hotărârea Consiliului Local privind sistarea termoficării!

Următoarea în top este directoarea executivă a Direcţiei Financiar - Contabilitate, Rodica Câmpeanu, cu un venit net de 7.819 lei. Pe locul al treilea al „podiumului” se află directorul general al Direcţiei Generale Impozite, Taxe şi Alte Venituri Locale, Daniel Stadoleanu - 7.468 de lei.

Următorii în top sunt directorul general al Direcţiei Generale Relaţii Publice, Evenimente Publice şi Managementul Documentelor, Silviu Bacalum, cu un venit net pe luna iunie de 7.075 de lei, şi directorul executiv al Direcţiei de Evidenţă, Gestiune şi Administrarea Patrimoniului, Ionel Burtea - 7.054 de lei net încasaţi în luna iunie.

Un pic mai mult decât edilul şef

Conform Primăriei, directorul general al Direcţiei Generale Servicii Comunitare de Utilităţi Publice, Laurenţiu Emilian Jalbă, a încasat la nivelul lunii iunie - 6.899 de lei net. Arhitecta şefă a municipiului Galaţi, Teodora Voicilă, a fost remunerată cu 6.853 de lei net, iar directorul general al Direcţiei Generale Dezvoltare, Infrastructură şi Lucrări Publice, Cristian Capeţis - 6.838 de lei net. Directoarea executivă a Direcţiei de Asistenţă Socială de Mihaela Carmen Alupoaei a fost remunerată cu 6.792 de lei net.

Pucheanu, deasupra viceprimarilor şi a şefei Ecosal

Cuantumul net al indemnizaţiei nete, încasate la nivelul lunii iunie, de primarul Ionuţ Pucheanu a fost de 6.256 de lei, la egalitate cu administratorul public al oraşului, Marius Humelnicu. Mai puţin decât primarul au încasat din indemnizaţii viceprimarii municipiului Galaţi, Sorin Enache şi Picu Apostol Roman: câte 5.494 de lei net. Ultima în topul veniturilor nete obţinute de şefii din Primărie este directoarea Serviciului Public Ecosal, Mirela Furtună - 4.982 de lei.

Din august, însă, pe toţi şefii din Primărie, în frunte cu primarul şi viceprimarii, îi aşteaptă un reviriment financiar despre care promitem să revenim cu informaţii.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Cine va avea cel mai mare salariu din Primăria Galaţi

Deşi, oficial, susţine că nu ştie ce indemnizaţie va avea începând de luna viitoare, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, are măcar o certitudine: va fi cel mai bine plătit din toată administraţia publică locală. În contrapartidă salariile secretarului municipiului Galaţi şi ale unora dintre directorii generali care până acum îl depăşeau, vor scădea.

Proiectul de hotărâre privind stabilirea salariilor de bază pentru funcţiile publice şi funcţiile contractuale din cadrul aparatului de specialitate al Primarului municipiului Galaţi şi din cadrul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Galaţi au fost aprobate, ieri, la şedinţa Consiliului Local. Aleşii locali au primit asigurări că noile remuneraţii nu vor pune presiune pe buget şi că majorările vizează în special funcţiile de primar şi viceprimari. „Sunt salarii care cresc, sunt şi salarii care scad. Nu ne-am dus nici pe departe în maximul pe care îl prevede noua lege, pentru că efortul bugetar ar fi fost extrem de consistent”, a spus primarul.

„Nu ştiu ce indemnizaţie voi avea”

Întrebat ce indemnizaţie va avea, Pucheanu a evitat un răspuns concret: „Nu aş putea să vă spun cu cât creşte indemnizaţia, nu neapărat pentru că nu m-a interesat niciodată cât câştig. În ultimele două luni ştiu că au fost două creşteri. Nu m-am uitat unde am fost plasat în grilă, ştiu doar că, după noua formulă de calcul, peste primar nu mai poate exista un alt funcţionar public care să câştige mai mult. Până acum trei luni de zile primarul era al 37 om ca salariu din Primărie, şi city managerul al 38-lea. Nu ştiu în momentul de faţă ce indemnizaţie voi avea”, a declarat Pucheanu.

Ce spune legea

Potrivit prevederilor din Legea cadru nr. 153 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, primarul Galaţiului ar putea avea o indemnizaţie brută de 13.050 de lei. Concret, în loc de 6.256 de lei net cât a încasat în luna iunie, ar putea pleca acasă cu aproximativ 9.000 de lei. Viceprimarii vor avea şi ei, conform legii, indemnizaţii brute de 11.600 de lei, adică peste 8.000 de lei net, în condiţiile în care în iunie au încasat doar 5.494 de lei net. Scăderea cea mai simţitoare îl va atinge, se pare, pe secretarul Consiliului Local, Radu Kovacs, care, în luna iunie, a încasat un salariu de 9.829 de lei net.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Care sunt salariile de bază din administraţia locală

„Transparenţa veniturilor salariale!”, sub acest titlu administraţia locală anunţă, pe portalul propriu, că pune la dispoziţia persoanelor interesate "Lista drepturilor salariale ale personalului din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Galaţi şi din cadrul serviciului public comunitar local de evidenţă a persoanelor Galaţi”. Lista este întocmită conform articolului 33 alineatul 1 din Legea nr. 153/30.09.2017 şi poate fi consultată pe portalul www.primariagalati.ro.

Conform tabelului făcut public, cel mai mare salariu de bază corespunde postului de secretar general al unităţii administrativ teritoriale - 11.028 de lei. Cel mai mic salariu de bază este de 1.697 de lei şi corespunde posturilor de referent, inspector şi, respectiv, referent casier debutant.

Documentul mai precizează că personalul care execută activitatea de control financiar preventiv, beneficiază, în perioada de exercitare a acesteia, de o mărire a salariului de bază cu zece la sută.

VEZI lista drepturilor salariale ale personalului amintit - CLICK AICI

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.