Jump to content

Galaţiul cultivă mai multe cereale şi mai puţine legume


dcp100168

Recommended Posts

Galaţiul cultivă mai multe cereale şi mai puţine legume

Fermierii din judeţul Galaţi s-au orientat anul acesta mai mult spre culturile de cereale şi plante medicinale. Dovadă stau suprafeţele mari de terenuri cultivate cu aceste plante, faţă de cât se programase iniţial. Sunt însă şi cazuri în care s-a cultivat mai puţin decât s-a programat cum ar fi culturile de porumb, cartofi şi legume. Chiar şi aşa, la majoritatea culturilor sunt aşteptate recolte bogate după ninsorile abundente din iarna trecută şi precipitaţiile abundente din ultima perioadă.

Fermierii din judeţul Galaţi nu s-au lăsat descumpăniţi de criză şi au cultivat anul acesta suprafeţe mari de terenuri agricole. Spre exemplu, la grâu, secară şi triticale (n.a. - cereale rezultate din încrucişarea grâului cu secară) s-au cultivat aproape 65.000 de hectare, faţă de aproximativ 60.350 de hectare cât se programase, potrivit datelor prezentate de Direcţia Agricolă Galaţi. În aceste condiţii, producţia estimată în cazul acestor culturi este de peste 168.000 de tone. Totodată, suprafeţele cultivate cu orzoaică de toamnă şi de primăvară sunt de aproximativ 13.000 hectare şi se estimează o producţie totală de peste 25.000 de tone. În cazul plantelor medicinale, suprafeţele cultivate sunt de aproape 4.000 de hectare, deşi se programaseră numai 1.125 de hectare. În unele cazuri s-a cultivat însă mai puţin decât era programat. Spre exemplu, la porumb, suprafaţa cultivată este de 94.539 de hectare, adică 97% din cât se programase. Şi în ceea ce priveşte suprafeţele cultivate cu cartofi se înregistrează o scădere. S-au cultivat doar 1.920 de hectare, faţă de 2.112 hectare cât fuseseră programate. Totodată, la legume, din cele peste 8.100 de hectare cât erau programate s-au cultivat doar 7.767 de hectare. În ansamblu, reprezentanţii Direcţiei Agricole Galaţi se arată mulţumiţi de suprafeţele cultivate în acest an. "În acest an avem nişte agricultori bogaţi, acum depinde de ei dacă ştiu să îşi vândă produsele" a declarat Violeta Nanu, şeful Direcţiei Agricole Galaţi.

http://www.impartial.ro/index.php?func=articol&domeniu=Social&articol=10

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.