Jump to content

Teatrul Muzical va face repetiţii în container!


dcp100168

Recommended Posts

Teatrul Muzical va face repetiţii în container!

* Trupa de revistă Nae Leonard din Galaţi nu mai are sediu

Orchestra şi actorii de la trupa de "revistă" a Teatrului "Nae Leonard" din Galaţi vor ţine repetiţiile în containere. Managerul Teatrului Muzical "Nae Leonard", Florin Melinte, a lansat anunţul de achiziţie publică a 20 de containere, în care va fi mutat teatrul. În total, pentru furnizarea şi montajul containerelor "locuibile, tip ISO", este alocată suma de 230.252 lei. "În containere vor repeta «revista» şi corul. Dar închipuiţi-vă cum poţi să bagi într-un container orchestra de la «revistă» şi boxele, ca să se audă. Chitara nu mai este chitară rece. Orga nu merge fără staţie. Oricât de încet ai da, tot «bubuie»", ne-a declarat Paul Buţă, artist la Teatrul "Leonard".

Mutarea Teatrului Muzical „Nae Leonard" în containere este soluţia stranie găsită de managerul Florin Melinte la o problemă veche. Una dintre clădirile din curtea teatrului a fost retrocedată în urmă cu cinci ani fostului proprietar. Instituţia a mai rămas cu corpul de clădire în care se află biroul managerului, sala de spectacole, sala baletului şi cea a orchestrei mari. Această clădire a fost modernizată în perioada 2001-2006, prin investiţii de peste 60 miliarde de lei vechi. După ce o vreme teatrul a plătit proprietarului o chirie anuală de aproximativ două miliarde de lei vechi, managerul Melinte a găsit soluţia miraculoasă penru a se scăpa de plata chiriei prin mutarea teatrului în containere.

Orchestra şi actorii de la trupa de "revistă" a Teatrului "Nae Leonard" din Galaţi vor ţine repetiţiile în containerul nr. 19, iar corul teatrului va repeta în containerul nr. 20. Fiecare container are o destinaţie precisă: containerul 1 este "Grupuri sanitare", containerele 2, 3 şi 4 au destinaţia "Cabină artişti", 5 - "Registratură - Achiziţii" , 6 - "Bibliotecă", 7 - "Birou Contabilitate", 8 - "Birou Juridic - Resurse Umane", 9 - "Birou Tehnic & Producţie", 10 - "Atelier Mode - Flori & Tapiţerie", 11 şi 12 "Ateliere croitorie" - "femei" şi "bărbaţi", containerele 13-14, respectiv 15-16, vor fi "Magazie costume bărbaţi" şi "Magazie costume femei", iar containe­rele 17 şi 18 vor fi "Birou & Magazie". Partea cea mai interesantă este la finalul listei, pentru că este vorba de containerele 19 şi 20, care vor avea destinaţia de "Sală repetiţie"! Teatrul produce spectacole de operă, operetă şi revistă, iar condiţiile în care vor repeta corul şi "revista" în containerele nr 19 şi 20 ţin de absurd. Soluţia este costisitoare şi pe termen scurt, în raport cu aceea a ridicării unei construcţii uşoare care să găzduiască compartimentele teatrului.

http://www.romanialibera.ro/actualitate/dobrogea/teatrul-din-containere-191008.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.