Jump to content

Secţiile spitalelor de stat pot fi privatizate!


dcp100168

Recommended Posts

Secţiile spitalelor de stat pot fi privatizate!

În urma ultimelor prevederi legislative, mai multe secţii din spitalele gălăţene se vor putea privatiza. Prin modificările aduse legilor sănătăţii, autorităţile locale, care se vor ocupa de la data de 1 iulie de administrarea unităţilor sanitare, vor putea scoate la licitaţie anumite secţii din cadrul acestora.

Valentin Boldea, directorul direcţei de Sănătate Publică Galaţi spune că legea nu prevede foarte clar cum şi mai ales ce secţii se vor privatiza. „De pildă, în Spitalul Judeţean, secţia de balneo-fizioterapie funcţionează din anul 2005 aproximativîn acest sistem, chiar dacă nu este tocmai legal. Varianta cea mai plauzibilă în acest moment este aceea a unui parteneriat public-privat, prin care spitalele să stimuleze investiţia în anumite secţii", a declarat acesta. Conform directorului DSP, cel mai probabil secţiile pentru care se vor organiza licitaţii vor fi cele de dializă, reumatologie şi de obstetrică ginecologie.

Pe de altă parte, angajaţii din sănătate spun că trecerea unităţilor sanitare sub coordonarea autorităţilor locale şi privatizarea secţiilor nu este nici în interesul pacienţilor. Paraschiv Sălvăstru, preşedintele Sanitas Galaţi spune că aceste schimbări sunt făcute într-un stil pur românesc. „Nu există nicăieri în lume spitale publice cu secţii private. Nu este foarte clar cine va lucra acolo, cum şi mai ales de cine va fi plătit".

http://www.adevarul.ro/locale/galati/ordinelor-Ministerul-Sanatatii-spitalelor-privatizate_0_284971910.html

Link to comment
Share on other sites

perfect deci vor fi baruri, spice shop,tutungerii,cafenele,sedii firme de paza,telefonie mobila shop,taraba cu mici,covrigarie,morga, poker casino direct in spital buna idee pt cei care au nevoie de spatii mici cu o chirie ok hahaha tare Romania te iubesc hahaha :-)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.