Jump to content

Flagrant de mită pus la cale de poliţistul din Rediu


dcp100168

Recommended Posts

Flagrant de mită pus la cale de poliţistul din Rediu

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie – Galaţi, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, cu sprijinul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, au organizat prinderea în flagrant a doi cetăţeni care au încercat să convingă un poliţist să-şi încalce atribuţiile de serviciu în schimbul unei mite în valoare de 4.000 lei.

În fapt, la data de 12 iunie 2010, un agent de poliţie de la Postul de poliţie Rediu, jud. Galaţi, a sesizat faptul că un cetăţean din localitatea Babadag, judeţul Tulcea, i-a propus, în repetate rânduri, diverse sume de bani, pentru a-l convinge să-i restituie permisul de conducere ridicat în vederea suspendării pentru comiterea unui eveniment rutier (o tamponare).

În baza denunţului, ofiţerii D.G.A, sub coordonarea procurorului, au luat măsuri pentru organizarea flagrantului. Astfel, cetăţeanul, însoţit de tatăl său, s-a întâlnit cu poliţistul, pe câmpul situat între localităţile Rediu şi Pechea din judeţul Galaţi, şi a încercat să-i ofere omului legii 4.000 lei pentru a-şi recupera permisul de conducere. În momentul în care şi-au dat seama că fost organizat un flagrant, cei doi au fugit pe câmp cu o autoutilitară.

În baza mandatelor de aducere emise de procurorul de caz, cu sprijinul lucrătorilor I.P.J. Galaţi şi I.P.J. Tulcea, în data de 23 iunie a.c., S.R. şi C.R. au fost depistaţi pe raza localităţii Babadag, jud. Tulcea, şi aduşi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, în cauză dispunându-se reţinerea lor pentru 24 ore. În data de 24 iunie a.c. cei doi au fost prezentaţi Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

http://www.amosnews.ro/Flagrant_organizat_in_baza_denuntului_unui_politist-29-44936

Link to comment
Share on other sites

Arest preventiv pentru 29 de zile

Doi bărbaţi din judeţul Tulcea, Samir Regep şi Chemal Regep, care au încercat să mituiască un poliţist din comuna gălăţeană Rediu au fost reţinuţi şi arestaţi după organizarea unui flagrant, se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei Generale Anticorupţie Galaţi. Iniţial, procurorii au dispus reţinerea lor pentru 24 ore, iar joi, 24 iunie, cei doi au fost prezentaţi Tribunalului Galaţi cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile, măsura fiind confirmată de către instanţă.

http://www.viata-libera.ro/articol-Arestat_pentru_dare_de_mita_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Transportatori de animale, trimişi în judecată pentru dare de mită

Doi tulceni, tată şi fiu, din localitatea tulceană Babadag au încercat să îl mituiască cu 1.000 de euro pe şeful de post din Rediu pentru a a-i returna permisul de conducere unuia dintre ei după ce a produs un accident de circulaţie.

Regep Samir (23 de ani) şi Regep Chemal (42 de ani) au fost implicaţi într-un accident de circulaţie pe DJ 255, pe raza comunei Rediu, în data de 12.06.2010. În mod normal, indidentul ar fi trebuit să se încheie printr-o împăcare pe cale amiabilă, dar Regep Samir şi tatăl său nu s-au înţeles cu şoferul celeilalte maşini, Marcel Lefter, astfel că s-a ajuns la Poliţie.

Şeful de post din comuna Rediu, agentul Nicu Fusaru, l-a găsit vinovat de producerea accidentului pe Regep Samir pentru neacordare de prioritate într-o intersecţie şi i-a aplicat acestuia o amendă de 360 de lei, dar i-a suspendat şi permisul de conducere pentru două luni de zile.

Cei doi tulceni au înnebunit în acel moment şi au început să îi ofere diferite sume de bani şefului de post pentru a le returna permisul de conducere. Regep Chemal i-a spus agentului Nicu Fusaru că are şapte copii de crescut şi fără maşină nu poate transporta animale, ameninţându-l pe poliţist că vor reveni pentru a-i da o sumă consistentă de bani în schimbul returnării permisului.

Şeful de post din Rediu şi-a anunţat colegii de la Galaţi, care au organizat un flagrant, surprinzându-l pe Regep Samir când îi dă 4.000 de lei lui Nicu Fusaru. Cert este că nici poliţiştii nu erau pregătiţi pentru ce avea să urmeze.

Bărbatul i-a smuls şefului de post permisul de conducere din mână, a urcat în maşina condusă de fiul său şi au demarat în trombă. Cu toate că s-au organizat filtre de Poliţie în Galaţi, Brăila şi Tulcea, cei doi bărbaţi au fost prinşi abia şase zile mai târziu în oraşul Babadag.

Regep Samir şi Regep Chemal au fost reţinuţi pentru 24 de ore iar Tribunalul Galaţi a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, dar nu a fost să fie. O zi mai târziu, Curtea de Apel Galaţi a dispus înlocuirea măsurii cu obligaţia de a nu părăsi ţara.

La sfârşitul acestei săptămâni, Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi a finalizat rechizitoriul şi i-a trimis în judecată pe cei cei doi tulceni pentru dare de mită, aceştia riscând o condamnare de până la cinci ani de închisoare.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galati-_Transportatori_de_animale-trimisi_in_judecata_pentru_dare_de_mita_0_325767573.html

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Pedepse cu suspendare pentru dare de mită

Într-un dosar de corupţie instrumentat de Parchetul Tribunalului Galaţi, inculpaţii au primit pedepse de câte 2 ani, respectiv, 3 ani, dar cu suspendare. Samir şi Chemal Regep au fost acuzaţi de dare de mită, respectiv de complicitate la această infracţiune. Mai exact lor li se reproşează faptul că în iunie 2010 i-au dat 1.000 de euro unui poliţist din Rediu pentru ca acesta din urmă să-i înapoieze unuia dintre ei permisul de conducere. Cei doi inculpaţi, tată şi fiu, au lovit atunci maşina unui individ şi cum nu s-au înţeles asupra cui cade vinovăţia au ales ca disputa să fie tranşată de poliţistul din locul unde s-a petrecut incidentul. De aici totul ia o turnură nedorită. Presaţi de faptul că maşina le era singurul mijloc prin care-şi puteau câştiga banii, cei doi Regep aleg să dea mită pentru a-şi recupera permisul de conducere.

Avocaţii celor doi au spus în apărarea clienţilor lor că oamenii legii au mizat pe neştiinţa inculpaţilor, dându-le de înţeles că permisul mai poate fi recuperat de la Poliţie, asta în condiţiile în care doar instanţa era în măsură să facă asta. Cert este că instanţa le-a dat pedepse cu suspendare celor doi inculpaţi, dar le-a confiscat 4.000 de lei, suma cu care l-au mituit pe poliţist, şi i-a obligat să achite câte 500 de lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare. De asemenea, magistraţii le-au revocat celor doi măsura de a nu părăsi ţara.

Sentinţa Tribunalului poate fi atacată cu apel la Curte, de oricare dintre părţile nemulţumite.

http://www.viata-libera.ro/articol-Pedepse_cu_suspendare_pentru_dare_de_mita_2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.