Jump to content

Tăieri de salarii şi posturi în Prefectură


Recommended Posts

Tăieri de salarii şi posturi în Prefectură

Ieri, la ora la care Curtea Constituţională încă mai delibera în privinţa contestaţiilor pe legile austerităţii, la Prefectura din Galaţi se făceau socoteli pentru reducerile salariale de acum şi de pe viitor. „În cazul în care Curtea Constituţională respinge contestaţiile pe legile austerităţii, toţi angajaţii din Prefectură vor primi pe 14 iulie salariile [aferente lunii iunie] reduse cu 25 la sută, fără discuţie”, ne-a declarat, ieri, prefectul Cosmin Păun.

Potrivit site-ului Prefecturii, cel mai mare salariu net, în momentul de faţă, este de 5.494 de lei (al prefectului), iar cel mai mic, este de 727 de lei (al unui îngrijitor). După reducere, Cosmin Păun va primi în mână 4.121 de lei, pe când cel mai prost plătit salariat din Prefectură va primi 546 de lei. „În momentul de faţă, fondul brut de salarii este de 177.950 de lei. O reducere de 25 la sută va însemna o economie de 44.488 de lei, rămânând cu un fond de salarii de 133.462 de lei”, a mai spus prefectul.

Veştile rele nu se opresc aici

Însă nu reducerile salariale reprezintă cel mai rău lucru pentru angajaţii din Prefectură, ci restructurările care se anunţă. „Pentru reducerea cu 25 la sută a cheltuielilor, MAI a solicitat prefecturilor din ţară proiecte de reorganizare a instituţiilor. Eu am realizat un astfel de proiect, pe care deja l-am trimis către MAI. Aşa vor face toate instituţiile care ţin de minister, inclusiv primăriile, iar în termen de şase luni, ministerul va decide un plan unitar de măsuri privind reorganizarea”, a declarat Cosmin Păun. În momentul de faţă, potrivit prefectului, instituţia funcţionează cu 53 de oameni. Deşi Prefectura are „în schemă” 62 de posturi (încadrându-se în limitele legale – de la 62 la 67 de angajaţi), numai 53 sunt ocupate. O reducere cu 25 la sută ar însemna că 13 oameni vor fi daţi afară, rămânând doar 40. Printre măsurile de reorganizare care să conducă la o reducere cu 25 la sută a posturilor, prefectul a amintit de: „desfiinţarea unui post de subprefect, dar şi a consilierilor de la cabinetul său, desfiinţarea oficiului prefectural de la Tecuci, reducerea numărului de şoferi de la cinci, câţi avem acum, plus transformarea celor două direcţii (juridică şi deconcentrate) în servicii”. Deocamdată vorbim doar de intenţii, nu şi de măsuri. Ministerul va decide dacă se vor da oameni afară din prefecturi sau dacă vor fi păstraţi toţi, cu salarii tot mai mici.

http://www.viata-libera.ro/articol-Taieri_de_salarii_si_posturi_in_Prefectura____2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.