Jump to content

Ambulanţe luate de la consultaţii la domiciliu şi date spitalelor


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Ambulanţe luate de la consultaţii la domiciliu şi date spitalelor

Una dintre ambulanţele de consultaţii date Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi de Ministerul Sănătăţii va trebui predată până la 10 iulie către Spitalul de Urgenţă. Şi aşa se va întâmpla în mai toată ţara după ce o analiză a Ministerului Sănătăţii a decis că mai mult de jumătate dintre maşinile de consultaţii la domiciliu achiziţionate de Ministerul Sănătăţii în anul 2007 au fost utilizate neadecvat de către serviciile judeţene de ambulanţă. Faptul că în unele situaţii nu erau medici suficienţi ori alte deficienţe pare a nu fi luat în calcul.

Ministerul Sănătăţii a desemnat în luna mai o comisie ce trebuia identifice şi să analizeze situaţia echipamentelor medicale nepuse în funcţiune sau puse în funcţiune şi neutilizate din diverse motive şi care au fost achiziţionate în ultimii ani din fondurile Ministerului Sănătăţii. Aceasta a finalizat primul raport, cel ce priveşte strict ambulanţele pentru consultaţii. Conforma analizei MS, a rezultat că în perioada 2007-2010, din 250 de maşini, 152 nu au fost utilizate sau au fost folosite într-un mod limitat. Tot Ministerul de resort arată că o parte dintre aceste maşini au mai puţin de 500 km parcurşi de la livrare, ceea ce demonstrează că serviciile de ambulanţă nu au prea efectuat consultaţii la domiciliu cu aceste mijloace de transport. Ca urmare, la propunerea Comisiei MS, Ministrul Sănătăţii a dispus redistribuirea, în mai multe etape, a celor 152 autospeciale către alte servicii, unde maşinile vor funcţiona la capacitatea normală.

”În ceea ce priveşte judeţul Galaţi, ambulanţa de consultaţii care va fi luată de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă va fi dată Spitalului Clinic de Urgenţă, ce o va distribui pentru UPU-SMURD, deci practic tot pentru intervenţii de acelaşi fel va fi folosită”, a precizat directorul DSP Galaţi, dr. Valentin Boldea.

Primele 17 maşini vor fi transferate până în 10 iulie, prin proces verbal de predare-primire, fără plată, din custodia serviciilor de ambulanţă din Teleorman, Călăraşi, Dolj, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Cluj, Bistriţa, Covasna, Harghita, Brăila, Constanţa, Galaţi, Vaslui şi Vrancea în administrarea spitalelor de urgenţă din Bucureşti, Piteşti, Craiova, Ploieşti, Timişoara, Arad, Oradea, Cluj, Bistriţa, Tg. Mureş, Braşov, Constanţa, Galaţi, Neamţ şi Iaşi pentru a fi utilizate în structurile regionale de intervenţie. Ministerul Sănătăţii va continua analiza asupra autospecialelor neutilizate şi următoarele redistribuiri vor fi realizate către centrele de permanenţă şi autorităţile publice locale care se angajează în asigurarea unei gărzi de permanenţă în zonele rurale sau urbane.

http://www.monitoruldegalati.ro/comunitate/ministerul-sanatatii-ia-ambulantele-de-consultatii-la-domiciliu-si-le-da-spitalelor.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.