Jump to content

Recommended Posts

Posted

Slujba dintr-o biserică din Slobozia, oprită de o sectă!

Mai multe persoane ce purtau straie monahale au întrerupt sluba dintr-o biserică din Slobozia. Cele aproximativ 15 persoane au început să strige şi să protesteze acuzându-i pe patriarh şi pe episcop, fiind opriţi doar după intervenţia jandarmilor şi a poliţiştilor. Realitatea TV relatează că este vorba despre o sectă, "Rugul aprins", care acţionează în Galaţi, Brăila şi Ialomiţa. Ei s-au ales cu dosar penal şi ar putea face şase luni de puşcărie pentru împiedicarea libertăţii cultelor.

http://www.cancan.ro/actualitate/intern/video-slujba-dintr-o-biserica-din-slobozia-oprita-de-o-secta-110977.html

Posted

din cate stiu ei actioneaza mai peste tot... eram la o biserica din Piatra Neamt cand i-am auzit... tot impotriva patriharului si a mitropolitului Moldovei... pe atunci actualul patriarh era mitropolitul al Moldovei.. a fost freaky....

Posted

Eu am patit-o la o biserica din Galati....in momentul in care preotul pomenea de Preasfintitul Casian, vreo 7-8 femei imbracate in negru au inceput scandalul... pana atunci au stat foarte linistite...iar cand au inceput sa tipe si sa vb urat m-am speriat foarte tare...au sarit enoriasii pe ele si le-au scos in palme si pumni afara din Biserica..eu una tremuram din toate madularele, e ciudat sa traiesti astfel de experiente pe pielea ta...si pareau atat de evlavioase, nu ar fi dat de banuit ca ar fi rau intentionate...

Posted

...au sarit enoriasii pe ele si le-au scos in palme si pumni afara din Biserica..

:)) Adevarati crestini, enoriasii si preotii astia! ( la acelasi nivel cu cei care au provocat scandalul, de altfel!) o:-)B-(

Posted

Preotul care tinea slujba nu a stiut ce se intampla, pentru ca ele erau undeva in spate, aproape de iesire (au stiut ele unde sa se aseze), iar Biserica era plina de oameni...Initial, enoriasii au incercat sa le scoata afara fara sa deranjeze slujba, dar "crestinele" au inceput sa tipe si sa loveasca in oricine incerca sa le atinga...Femeile din biserica erau cele care le plesneau peste gura si peste fata pentru ca vorbeau foarte urat...Ca nu s-au comportat crestineste, asta e alta poveste, nu sunt eu in masura sa le judec..Eu vorbeam strict de aceste "femei in negru" care deranjeaza slujbele..

Posted

Aparent, au mai multe legaturi cu Galatiul decat credeam...

Stirea de mai jos e din 2001:

"Spinzurat pe altarul "Rugului Aprins"

Ultimul "guru" al sectantilor din "Rugul Aprins", fostul sot al maicii Veronica, stareta de la Manastirea Vladimiresti, s-a sinucis ieri, aninindu-se cu o perdea de grilajul metalic al ferestrei. Arhitect si preot in tinerete, George Vasii, zis "Parintele", si-a pus capat zilelor si a lasat un bilet membrilor sectei. Barbatul scria, "cu limba de moarte", ca s-a saturat de "propria-i fatarnicie si viata".

Scosi in afara Bisericii Ortodoxe, datorita fanatismului cu care isi "strigau" credintele si din pricina inclinatiilor lor spre budism si alte dogme orientale, membrii gruparii "Rugul Aprins" au primit, ieri, o lovitura de gratie. Liderul lor absolut, George Vasii, 66 de ani, s-a spinzurat cu o bucata de perdea, de grilajul geamului din camera in care locuia, in imobilul cu numarul 267, de pe Bulevardul Independentei din Braila. Vasii a fost ultimul conducator al sectei, avind, numai in judetul nostru, cel putin 40 de sustinatori. Trupul neinsufletit al acestuia a fost gasit atirnind in cadrul ferestrei, intr-o camera plina de inscrisuri si desene stranii. Tudorita Munteanu, proprietara casei in care, de citiva ani, locuia George Vasii, a fost cea care, de altfel, a si anuntat Politia. Ea ne-a povestit ca sinucigasul, fost arhitect si preot in tinerete, "a trait, sapte ani de zile, cu maica Veronica, actuala stareta de la Manastirea Vladimiresti din Galati", ca au facut puscarie impreuna si ca au scris o serie de carti, privind vedeniile calugaritei Veronica."

"Ce este si ce vrea sa fie "Rugul Aprins"?!

Initial, "Rugul Aprins" a fost o miscare de protest impotriva ateismului si a comunismului. Infiintat cu zeci de ani in urma, sub obladuirea calugaritelor fecioare de la Manastirea Tudor Vladimirescu din Galati, grupul a avut, drept "hrana spirituala", cuvintele maicii Veronica, fosta Vasii, actuala stareta de la respectivul lacas de cult crestin-ortodox. De altfel, in anii 1955, comunistii au desfiintat manastirea si le-au incarcerat pe maicute. "Rugul Aprins" s-a refacut in '89, iar calugarita Veronica, ce se casatorise, intre timp, pentru a scapa de persecutia comunistilor, s-a dezis de credintele propovaduite de aceasta grupare. Miscarea a degenerat de la ortodoxism, atragind adepti in toata tara. In Braila, "Rugul Aprins" avea un fel de "cartier central" la Tichilesti. Membrii sectei si-au zis "frate" si "sora" si, imbracati in negru, asemenea unor clerici hirotonisiti, ei au inceput sa-i huleasca pe mai marii Bisericii Ortodoxe. "Rugul Aprins" a sustinut mascarada pusa la cale de Ionel Olteanu, asa-zisul "cadavrul viu". Reamintim ca acest individ din Chercea, in 2000, a facut pe mortul timp de citeva saptamini, sustinind ca este sfint. Membrii acestei secte sint cei care, la fiecare iesire publica a PS Casian Craciun, Episcopul Dunarii de Jos, se infiintau la slujbe, iar in toiul "Te Deum"-ului, incepeau sa arunce cuvinte jignitoare la adresa PreaSfintitului. O parte dintre membrii acestei secte au facut puscarie pentru ultraj, iar cei mai multi figureaza in evidentele Politiei, fiind, in mai multe rinduri, amprentati si fotografiati."

Sursa: ziaruldeiasi.ro

• 1 year later...
Posted

Preotul care tinea slujba nu a stiut ce se intampla, pentru ca ele erau undeva in spate, aproape de iesire (au stiut ele unde sa se aseze), iar Biserica era plina de oameni...Initial, enoriasii au incercat sa le scoata afara fara sa deranjeze slujba, dar "crestinele" au inceput sa tipe si sa loveasca in oricine incerca sa le atinga...Femeile din biserica erau cele care le plesneau peste gura si peste fata pentru ca vorbeau foarte urat...Ca nu s-au comportat crestineste, asta e alta poveste, nu sunt eu in masura sa le judec..Eu vorbeam strict de aceste "femei in negru" care deranjeaza slujbele..

[/quote ]

OF MA UIT LA COMENTARILE VOSTRE SI SINTETI NISTE COPII CREDETI TOATE PROSTIILE CARE SE VORBESC DE EI NORMAL CA LE FAC SECTE SI CINE MAI TIE CUM, AU FRICA DE EI CA LE SPUNE ADEVARUL IN FATA AR TREBUI SA IESIM CU TOTI IN STRADA SA GONIM TOTI BAGABONTII SI MINCINOSI CARE NE CONDUC FIE EI DI BISERICA FIE DIN PARLAMENT,FRAZIORI MEI SFIRSITUL RAULUI ESTE APROAPE SI NU TREBUE SA VA SPERIATI DAR TREBUE SA VA PREGATITI,SA MEDITATI,SA AJUTATI APROAPELE SA VA JERTFITI PENTRU APROAPELE SA TRASMITETI IUBIRE LA TOT SI LA TOATE(OAMENI PASARI AMINALE ECT) TRAIBI IN IUBIRE SI ARMONIE NU VA URITI APROAPELE DACA NU IL INTELEGETI CERETI EXPLICATII, SI VI SE VA DA, LENEA MINTI ESTE CEL MAI MARE PACAT NECUNOASTEREA ESTE CA CRIMA CINE ARE CAPACITATI CA STUDIEZE SI NU O VA FACE ESTE VAI DE CAPUL LUI,STUDIATI SI MEDITATII FRATILOR CA MAI ESTE PUTIN SI NU VA MAI PERDETI VREMEA SA VA DUCETI LA BISERICA SA INBOTATTI PREOTII, PLATIND POMELNICE LUMINARI SI CE MAI VINDE EL IN BISERICA, O SA VA DATI SEAMA CIT DE CURIND CA PREOTI AU DUS IN ERUOARE LUMEA MII DE ANI SI CONTINUO SA O FACA CADA NU SUNTETI ATENTI, STUDIATI SI MEDITATI CU CUVINTELE VOSTRE, DUMNEZEU ESTE PESTE TOT, NU IN BISERICA UNDE SE ADUNA TOTI FATARNICI SI IPOCRITI CARE NU STIU CE ESTE CU EI,IO VA LAS CU BINE SI NU IUTATI SA CAUTATII ADEVARATA CALE SPRE DUMNEZEU.

ANUL ACESTA 2011 VOR FII MULTE SCHIMBARI,VA SALUT SI VA TRASMIT LUMINA PACE SI IUBIRE.

Posted

FRAZIORI MEI SFIRSITUL RAULUI ESTE APROAPE

mda...sfarsitul binelui a trecut de mult.

SI NU TREBUE SA VA SPERIATI DAR TREBUE SA VA PREGATITI,SA MEDITATI,SA AJUTATI APROAPELE SA VA JERTFITI PENTRU APROAPELE

pai, daca ma jertfesc, cum imi ajut aproapele??

NU VA URITI APROAPELE

eu niciodata nu mi-am urat aproapele...numai pe cei indepartati.

LENEA MINTI ESTE CEL MAI MARE PACAT

corect

STUDIATI SI MEDITATII

aici e o eroare - daca studiezi, in mod sigur nu mai poti medita...si invers.

SA INBOTATTI PREOTII

sa...ce???

ANUL ACESTA 2011 VOR FII MULTE SCHIMBARI

d-apai, in fiecare an sunt schimbari multe, si nu neaparat in bine