Jump to content

Artele marţiale pe înţelesul tuturor


Recommended Posts

Posted

Clubul Sportiv "MIXED MARTIAL ARTS" organizeaza cursuri de autoaparare, karate kyukoshin pentru copii si adulti indiferent de varsta si sex. Antrenamentelor au loc: Luni 18.00-19.30, Miercuri 19.00-20.30 - la sala de judo de langa Sala Sporturilor, Micro 19 (langa fostul Bazin Olimpic). www.clubmma.ro

De asemenea clubul organizeaza antrenamnete de TAE BO pentru doamne si domnisoare si nu numai. Tae bo este o disciplina in care se amesteca armonios elemente de gimnastica aerobica cu miscari de karate, de autoaparare, toate exercitiile fiind executate pe muzica. Este recomandat in primul rand femeilor si celor care vor sa-si mentina conditia fizica dar in acelasi timp sa invete cateva elemente de autoaparare.

Pentru relatii suplimentare sunati la 0745034287.

Posted

Eusebiu Cristea a devenit campion european karate kyokushin

Timp de mai multe zile, sala sporturilor „Transilvania” din Sibiu a găzduit o nouă ediţie a Campionatului European de Karate Kyokushin. La ediţia din acest an au luat parte practicanţi ai artelor marţiale din 14 ţări, dintre care amintim Rusia, Ucraina, Polonia, Danemarca, Spania şi România. Competiţia s-a bucurat de privilegiul de a fi prezidată de chiar preşedintele Organizaţiei Internaţionale de Karate Kyokushin, japonezul Yoshikazu Suzuki. Printre protagoniştii întrecerilor s-a aflat şi sportivul gălăţean Eusebiu Cristea, legitimat la Clubul Sportiv MMA. El a concurat la categoria -80 kg, demonstrând mai multe calităţi care l-au condus spre titlul de campion european. Este cel mai important rezultat obţinut de Eusebiu, care practică această disciplină sportivă de opt ani. De-a lungul timpului, campionul european de la Sibiu a cucerit numeroase locuri fruntaşe la competiţiile şi concursurile naţionale. Eusebiu Cristea este pregătit de sensei Anatoli Danilov. Cu prilejul „Europenelor” organizate în ţara noastră, Anatoli Danilov, posesor al Centurii Negre pentru continentul european IBK, a susţinut examenul pentru confirmare a Centurii Negre în Japonia. Probele teoretice şi practice au fost trecute cu brio deşi au durat şase ore, Anatoli susţinând nu mai puţin de 40 de reprize de luptă!

http://www.monitoruldegalati.ro/sport/eusebiu-cristea-a-devenit-campion-european-karate-kyokushin.html

Posted (edited)

Clubul Sportiv MIXED MARTIAL ARTS organizeaza cursuri de autoaparare, karate kyukoshin pentru copii si adulti indiferent de varsta si sex.

De asemenea clubul organizeaza antrenamnete de TAE BO pentru doamne si domnisoare si nu numai.

TAE BO

Karate Kyokushin

Creator Masutatsu Oyama;

Precedat de arte marţiale chinezeşti, arte marţiale locale din insulele Okinawa,Prefectura Chiba

Kyokushin sau Kyokushinkay este un stil de karate de tip full-contact şi knock-down (forma "hardcore" a tipului full-contact) karate, fondat de Masutatsu Oyama. În lupte sînt interzise tehnicile letale (care duc la moartea adversarului) şi tehnicile care urmaresc rănirea adversarului (de exemplu fracturi de os, ruperea de încheieturi, orbirea etc.), dar tehnicile permise se execută cu plină forţă şi impact plin (adică fără stopare înaintea momentului de impact, care este uzuală în alte stiluri de karate). În kyokushin karate adversarii de regulă nu poartă protecţie de corp sau doar protecţie minimală. Aprecierea adversarilor se face numai după efectul tehnicilor (pagubă), şi nu după calitatea execuţiei. Tehnicile de braţe la cap sunt interzise, iar lovitura specifică acestui stil este de secerare a piciorului din exterior (jap.mawashi-gedan).

Gradaţii

Gradele sunt împărţile în grade kyu pentru învăţăcei (jap. kohai) şi dan pentru instructori (jap. senpai) şi antrenori (jap. sensei).

Gradele kyu pornesc de la valoarea 10 şi prezintă un trend descrescător până la kyu 1, aceste gradaţii fiind însoţite de centuri colorate pentru diferenţierea gradelor. Culorile centurilor diferă din două în două grade având culori specifice de alb (kyu 10 şi 9), albastru (kyu 8 şi 7), galben (kyu 6 şi 5), verde (kyu 4 şi 3) şi maro (kyu 2 şi 1). Pentru instructori şi antrenori centurile au culoarea neagră, iar gradaţiile dan au valori cu trend crescător de la 1 la 9. Valoarea maximă a gradaţiilor dan, 10 dan, este rezervată fondatorului de stil, care este denumit sosay.

Antrenament

Activităţile de antrenament sunt împărţite în tehnici de bază (jap. kihon), care este o înşiruire de tehnici fundamentale şi specifice stilului, activităţi de simulare de luptă (jap. kata) şi acţiuni de spargeri de materiale (jap. tame-shiwari). Antrenamentul începe cu aşezarea în poziţie asezat (jap. sei-za), urmat de un moment de eliberare mentală (jap. mokuso).

SITE : www.clubmma.ro

Creatorul Kyokushin Budokai-ului este Jon Bluming unul din elevii directi a lui Oyama. Despre Bluming Oyama spunea:,,gasiti-mi pe cineva sa-l invinga pe Bluming si ii voi da cei 10 dani ai mei’’.

- Despre Jon Bluming, creatorul Budokai-ului, s-ar putea scrie 10 carti si probabil ca nici atunci nu s-ar putea spune totul despre el. S-a nascut in 1933, intr-o zona rau famata a Amsterdamului. In 1940 a asistat la ocuparea orasului sau natal de catre germani, pentru ca trei ani mai tirziu sa-si vada toti prietenii si vecinii deportati. Iarna lui 1944 a adus o situatie grea pentru familia sa, care era la limita supravietuirii, din cauza saraciei generate de razboi.

- Micul Jon, impreuna cu sora sa, cersea din casa in casa pentru a-i tine in viata pe mama si bunicii lor. La scurt timp, pustiul devenea un hot iscusit care deja putea sa-si poarte singur de grija. La 13 ani facea pentru prima data cunostinta cu luptele, intr-o sala de box de unde avea sa plece cu nasul rupt.

- Peste 3 ani se inrola in Fortele Marine. Anul 1951 i-a adus primele rani prin impuscare, in razboiul din Coreea. Trimis in Japonia pentru recuperare, Bluming avea sa ia contact cu prima lui dragoste: judo-ul. La intoarcerea in Olanda, Jon a continuat antrenamentele, iar talentul sau pentru artele martiale i-a adus centura neagra dupa numai un an de pregatire. in 1956 cucerea titlul de campion european.Peste numai un an primea gradatia 3 Dan, la un stagiu de pregatire unde proiectase la sol 75 de adversari in doar 26 de minute, cu toate ca avea un deget de la piciorul drept fracturat.

-Pentru protectia competitorilor echipamentul include casca, cochilie si manusi fara degete. Competitiile de Budokai pot fi considerate, intr-o anumita masura, precursoarele platformelor de arte martiale mixte moderne precum Pride sau Ultimate Fighting Championship (UFC).

- Prin filozofia si metoda de antrenament stilul kyokushin budokai este o arta martiala complexa,deschisa, care poate imprumuta in orice moment tehnicile cele mai eficiente din celelalte arte martiale.Un practicant al acestui stil poate face fata cu succes oricarui gen de agresiune,indiferent de numarul de agresori.Este un stil eficient find considerat de unii experti parintele competitiilor de MMA(artelor martiale mixte).

Edited by dcp100168
Posted

ne laudam cu fondatorul si predecesorul. Inseamna ca nu exista nici un practicant din zilele noastre, de care acest club sa fie mindru??? m/

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.