Jump to content

Corneliu Mangalea, acuzat că n-a plătit hotelul


dcp100168

Recommended Posts

Corneliu Mangalea, acuzat că n-a plătit hotelul

Patronul CSU Metal, Corneliu Mangalea, nu a achitat cheltuieli în valoare de câteva zeci de mii de lei, către un hotel din Buşteni.Judecătoria Sinaia a dat aviz favorabil unei somaţii de plată cerute de firma Carpatours în contul cazării echipelor de cadete şi senioare ale clubului în perioada 23.08.2009-01.09.2009.

Situaţie stânjenitoare pentru clubul CSU Metal, câştigător fără drept de apel a campionatului şi cupei României la volei în ultimii trei ani. Firma Carpatours, care deţine hotelul „Silva" din Buşteni, a făcut demersuri în justiţie pentru recuperarea unei datorii de 34.000 de lei, reprezentând cheltuielile cu cazarea şi masa echipelor de cadete şi senioare ale CSU Metal, în intervalul 23.08.2009-01.09.2009. În total 23 de persoane, pentru care s-au prestat servicii hoteliere în baza unui contract încheiat pe 21.08.2009.

Oficialii clubului nu au avut posibilitatea să achite debitul din cauza situaţiei financiare precare a grupării, iar Judecătoria Sinaia a admis o somaţie de plată, prin care CSU Metal era obligat la plata datoriei iniţiale, la care s-au adăugat ulterior şi penalităţi de întârziere de 5.500 de lei. „Nu am crezut că se va ajunge aici. Nu s-au cerut banii pe loc pentru că domnul Mangalea era cunoscut şi nimeni nu credea că nu va plăti. De atunci a trecut aproape un an şi nu s-a achitat nimic", ne-a declarat avocatul Beatrice Martiş, care reprezintă în instanţă, societatea Carpatours.

Pasul următor a fost instituirea popririi pe conturile CSU Metal de către executorul judecătoresc, dar măsura s-a dovedit inutilă întrucât acestea erau goale. Clubul nu poate intra sub incidenţa legii falimentului pentru că nu este o societate comercială, iar reprezentanţii Carpatours au apelat la o soluţie radicală. „Am formulat plângere penală împotriva domnului Mangalea pentru înşelăciune. El este patronul echipei de volei şi reprezentantul ei legal. Nu există altă cale de recuperare a datoriei. La club, nu avem ce să vindem ca să recuperăm banii", susţine avocata Beatrice Martiş. Am încercat în mai multe rânduri să-l contactăm pe Corneliu Mangalea pentru a-i oferi ocazia să exprime propriul punct de vedere, dar nu a răspuns la telefon două zile la rând.

Finanţatorul echipei campioane la volei a cerut suspendarea executării silite până când va fi soluţionată o contestaţie la executare, dar şi anularea popririi pe conturile clubului, care a fost dispusă de judecători. Corneliu Mangalea nu este de acord nici cu plata executorului judecătoresc angajat pentru a executa silit clubul campion la volei, justiţia urmând să decidă cine are dreptate.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/EXCLUSIV-Finantatorul_campioanei_la_volei-reclamat_pentru_inselaciune_0_287371331.html

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.