Jump to content

Canada primeşte mai mulţi imigranţi în 2010


dcp100168

Recommended Posts

Canada primeşte mai mulţi imigranţi în 2010

Canada isi modifica planul de imigratie pentru 2010 pentru a pune mai mult accent pe revenirea economica, a anuntat sambata ministrul Imigratiei, Jason Kenney. Ministrul a precizat ca tara sa intentioneaza sa primeasca cu 10.000 de imigranti peste numarul prevazut initial, informeaza AFP. Candidatii vizati in special sunt muncitori calificati. In total, Canada prevede pentru 2010 sosirea a 240.000-265.000 de imigranti.

Potrivit noilor reguli de emigrare, anuntate de Kenney, solicitantii trebuie sa prezinte dovada de competenta lingvistica, intr-una din cele doua limbi oficiale din Canada. Vor fi luate in considerare doar testele facute de o institutie neutra. Testele lingvstice necesare pot fi International English Language Testing System (IELTS) sau Test d'Evaluation de Francais (TEF).

Ca parte a schimbarilor, si numarul de ocupatii eligibile a fost de asemenea redus de la 38 la 29, potrivit Toronto Star. Ca urmare a unui excedent de oferte pe piata muncii, unele categorii profesionale au fost eliminate, printre acestea numarandu-se manageri in finante, informatica si sistemele de informatii, in sanatate si constructii, precum si profesori universitari si de colegiu si instructorii. Aceste meserii sunt inlocuite cu alte 11 noi ocupatii: asistenti sociali, psihologi, dentisti, terapeuti, farmacisti, arhitecti, biologi si oameni de stiinta conexe, examinatori in asigurari, manageri in industrie etc.

http://www.hotnews.ro/stiri-international-7492329-canada-primi-mai-multi-imigranti-2010.htm

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.