Jump to content

Claudiu Brânzan - membru în CA al SRTv


Recommended Posts

Claudiu Brânzan, umilit de Mircea Diaconu

* Lecţii de limba română, în cadrul audierilor pentru SRTv şi SRR

Luni au avut loc audierile candidaţilor propuşi de partide, guvern şi preşedinte pentru Consiliile de Administraţie ale Societăţii Române de Televiziune şi Societăţii Române de Radiodifuziune. Audieri din care nu au lipsit greşelile de limba română, taxate în repetate rânduri de senatorul PNL Mircea Diaconu.

Claudiu Brânzan, candidat propus de PSD pentru SRTv, s-a declarat copleşit de emoţii, dar nu a scăpat de vigilenţa membrilor comisiilor de cultură. "Vă rog să îmi scuzaţi emoţiile, dar mă copleşesc personalităţile care le văd in faţa mea", a început Brânzan. "Nu e aşa că în noua calitate veţi avea grijă de limba română? (...) Să aveţi grijă de bietul acuzativ, care e în pericol", a fost replica lui Mircea Diaconu, făcând aluzie la folosirea incorectă a lui "care", în loc de "pe care".

Nici Sorin Burtea, candidatul salariaţilor TVR pentru SRTv, nu a scăpat de vigilenţa ortoepică a lui Mircea Diaconu. După ce Cristian Ţopescu îi atrăsese atenţia în legătură cu ţinuta nepotrivită pe care o avea, Burtea s-a apărat spunând că venea "după teren", fapt care l-a făcut pe Diaconu să intervină: "De pe teren, că după teren e altceva".

http://www.realitatea.net/lectii-de-limba-romana--in-cadrul-audierilor-pentru-srtv-si-srr-vezi-video_720824.html

Propunerile pentru CA al SRTv au fost avizate în unanimitate 8-}

Link to comment
Share on other sites

Claudiu Brânzan a fost desemnat membru în CA al SRTv

Plenul Parlamentului a aprobat marţi cu majoritate de voturi noile Consilii de administraţie ale SRTv şi SRR. Din Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune face parte şi social-democratul Claudiu Brânzan, fost prefect al Galaţiului. Noii membri titulari ai CA al TVR sunt Alexandru Lăzescu (Administraţia prezidenţială), Ada Meseşan, Paul Călin Botez, Nicoleta Nicolicea (PDL), Cătălin Baba (Guvern), Anne Jugănaru, Claudiu Brânzan, Cristi Niţulescu (PSD), Lucia Hossu Longin (PNL), Karen Attila Sebesi (UDMR), Cornea Raico (minorităţi), Sorin Burtea şi Traian Bărbulescu (din partea salariaţilor TVR).

Claudiu Brânzan care în trecut a fost şi corespondent al postului naţional de televiziune pentru zona Galaţi-Brăila, iar ulterior a ocupat şi funcţia de prefect al Galaţiului, spune că este onorat că face parte din CA al TVR. ”Îmi doresc să-i reprezint pe gălăţeni cu cinste pentru că eu consider că este un post al Galaţiului, este o onoare să fac parte din conducerea societăţii de televizune, mai ales că am fost corespondent al TVR pe judeţele Galaţi şi Brăila între anii 1995-1999”, a declarat Claudiu Brânzan.

Membrii titulari ai CA al SRR sunt: Doina Tănase şi Mihai Voicu (PDL), Demeter Andras Isvan (UDMR), Bogdan Hossu şi Adrian Moise (Asociaţia Profesională Radio), Stejărel Olaru şi Ducu Bertzi (PNL), Maria Ţoghină (Administraţia prezidenţială), Adelina Rădulescu (Guvern), Ana Florea (minorităţi), Ovidiu Niculescu, Mirela Fugaru şi Ileana Savu (PSD).

Validarea preşedinţilor CA ale SRTv şi SRR de către plenul Parlamentului urma să se facă marţi după-amiază.

http://www.impartial.ro/index.php?func=articol&domeniu=Eveniment&articol=1

Link to comment
Share on other sites

Claudiu Brânzan a fost corespondent TVR

Absolvent al Facultăţii de Nave a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, Claudiu Brânzan a activat încă din studenţie în presa scrisă, la săptămânalul studenţesc „Orientări”, o publicaţie redutabilă în perioada de după Revoluţie. Cu atestat de ziarist profesionist din 1990, „am fost redactor-şef la <Orientări>. 14 ani am fost în presă, cea mai mare parte din acest timp la <Viaţa liberă>. Am fost la TVR, din 1995 până în 1999, corespondentul local la Redacţia de ştiri pentru Galaţi şi Brăila, împreună cu Sandu Pascu. Şi din 1998 până în 2001 am fost director general la TV Galaţi”.

A ocupat şi funcţii în care a trebuit să lucreze cu presa: a fost director general la Zona Liberă Galaţi şi prefectul judeţului. A continuat şi în opoziţie să aibă legătură cu presa, ca purtător de cuvânt al PSD Galaţi.

http://www.viata-libera.ro/articol-Claudiu_Branzan_in_conducerea_TVR_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Claudiu Brînzan rămâne membru în noul Consiliu de Administraţie al TVR

Consiliul de Administraţie al TVR a fost numit marţi de Parlament, care nu l-a putut valida însă şi pe preşedintele desemnat de membrii CA - Claudiu Săftoiu -, din lipsa cvorumului la şedinţa plenului reunit. După cum reiese din CV-urile celor 13 membri ai CA, mulţi dintre aceştia lucrează de mai multă vreme în TVR, unii au avut activitate în zona politică sau în industria media, o excepţie fiind propunerea Preşedinţiei, Romina Surugiu, lector la Facultatea de Jurnalism din cadrul Universităţii Bucureşti.

Printre cei 13 se află, în continuare, gălăţanul Claudiu Brînzan.

...

Claudiu Brînzan este membru în CA al TVR din 2010, membru în CA al societăţii comerciale Confort SA din 2009 şi director general adjunct al Regiei Autonome Administraţia Zonei Libere Galaţi din 2007, cu o pauză de nouă luni în 2009, perioadă în care a fost prefectul judeţului Galaţi. La Regia Autonomă Administraţia Zonei Libere Galaţi a fost şi director general, din 1998 în 2005.

A lucrat şi ca jurnalist, ocupând funcţiile de şef de departament la cotidianul Viaţa liberă din Galaţi (1990 - 1998) şi redactor-şef al revistei de de opinie studenţească "Orientări", în timp ce urma cursurile Facultăţii de Nave şi Energie Electrică a Universităţii "Dunărea de Jos" Galaţi (1986 - 1991). Are un atestat de ziarist profesionist de la Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România.

În dreptul rubricii "Loc de muncă vizat/ Domeniu ocupaţional" din CV a completat cu menţiunea "inginer".

...

romanialibera.ro

Din conducerea SRTV vor face parte Anne Jugănaru, Claudiu Brânzan, Cristian Niţulescu (PSD), Claudiu Săftoiu, Dida Drăgan, Lucia Hossu-Longin (PNL), Nicoleta Nicolicea (UNPR), Nagy Zoltan Levente (UDMR) şi Cornea Raico (minorităţi). Reprezentanţii salariaţilor SRTV în CA al TVR sunt Valentin Nicolau şi Sorin Burtea. Propunerea Preşedinţiei este Romina Surugiu, iar a Guvernului, Gabriel Tufeanu.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Componenţa CA al SRTV, votată de Parlament

Plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor a aprobat, marţi, cu 258 de voturi "pentru" şi 9 voturi "împotrivă" componenţa Consiliului de Administraţie al SRTv. Potrivit prevederilor legale, componenţa CA al SRTV este aprobată cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Cei 13 membri titulari ai noului Consiliul de Administraţie al Televiziunii Române sunt: Claudiu Săftoiu şi Lucia Hossu Longin (PNL), Claudiu Brînzan şi Cristian Niţulescu (PSD), Radu Carp şi Ada Meseşan (PDL), Nicoleta Nicolicea (Grupul parlamentar Progresist), Nagy Zoltan Levente (UDMR), Raico Cornea (Minorităţi), Romina Surugiu (Preşedinţie), Gabriel Tufeanu (Guvern), Valentin Nicolau şi Sorin Burtea (angajaţii TVR).

Membrii supleanţi sunt: Luminiţa Violeta Ristea şi Vasile Arhire (PSD), Dida Drăgan şi Daniela Bârsan (PNL), Ion Lucia Catrina şi Paul Călin Botez (PDL), Rostas Peter Istvan (UDMR), Andreea Ghiţă-Jalica (Minorităţi), Marius Oblu (Guvern), Mihai Rădulescu şi Ioana Cătălina Popescu (angajaţii TVR).

Claudiu Săftoiu a fost ales preşedinte al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (SRTv).

Link to comment
Share on other sites

Claudiu Brînzan, al treilea mandat în CA-ul televiziunii naţionale: „Nu trebuie să coborâm TVR la nivelul show-urilor păcătoase!

”Social-democratul Claudiu Brînzan a depus marţi, pentru a treia oară consecutiv, jurământul de membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune, în faţa plenului reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor. Parlamentul şi-a dat girul cu 258 de voturi „pentru” şi nouă „împotrivă” pentru acest nou CA al TVR.

Contactat telefonic, Claudiu Brînzan ne-a declarat că singura ţintă a forului din care face parte este să salveze din punct de vedere financiar televiziunea naţională. „Asta înseamnă renunţarea la anumite canale consacrate, dar şi la aproximativ 900 de salariaţi care trebuie să înţeleagă că altfel nu se poate. Renunţarea la cei 900 de salariaţi trebuie privită ca o salvare a celorlalţi aproximativ 2.500, în caz contrar şi unii şi ceilalţi vor rămâne fără serviciu şi noi fără televiziune. Este foarte delicată misiunea noastră, nu e deloc simplu”, ne-a declarat Claudiu Brînzan.

Am fost curioşi, în calitate de membru al Consiliului de Administraţie a TVR, dar şi de telespectator, ce i-ar plăcea lui Claudiu Brînzan să vadă la televizor. „Este greu de zis. În actualul program al televiziunii naţionale se regăsesc multe dintre opţiunile mele. Sarcina TVR nu este aceea de a face rating, principalul său scop este unul educativ şi acesta trebuie menţinut. Nu trebuie să coborâm TVR la nivelul show-urilor păcătoase difuzate de televiziunile comerciale”, ne-a mărturisit Claudiu Brînzan.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Claudiu Brânzan, propus de PSD pentru CA al TVR

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, luni, că PSD l-a propus pe Claudiu Brânzan pentru un post de membru în Consiliul de Administraţie al TVR, informează Mediafax. "De la noi cred că va fi domnul Brânzan, care a fost de altfel şi până acum în CA", a spus Victor Ponta.

Absolvent al Facultăţii de Nave a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, Claudiu Brânzan a activat încă din studenţie în presa scrisă, la săptămânalul studenţesc „Orientări”, o publicaţie redutabilă în perioada de după Revoluţie. Cu atestat de ziarist profesionist din 1990, „am fost redactor-şef la «Orientări». 14 ani am fost în presă, cea mai mare parte din acest timp la «Viaţa liberă». Am fost la TVR, corespondent la Redacţia de ştiri şi din 1998 până în 2001 am fost director general la TV Galaţi”. A ocupat şi funcţii în care a trebuit să lucreze cu presa: a fost director general la Zona Liberă Galaţi şi prefectul judeţului. A continuat şi în opoziţie să aibă legătură cu presa, ca purtător de cuvânt al PSD Galaţi.

Consiliul de Administraţie al TVR cuprinde 13 persoane, desemnate prin votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, în şedinţa comună a celor două Camere. Preşedintele Consiliului de Administraţie este numit de Parlament, pe o perioadă de 4 ani. Fostul Consiliu de Administraţie al TVR, care era condus de preşedintele-director general al televiziunii publice Claudiu Săftoiu, a fost demis pe 10 decembrie de Parlament, odată cu respingerea raportului de activitate al SRTv pe anul 2012.

romanialibera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Purtătorul de cuvânt al PSD Galaţi, în cărţi pentru şefia TVR

"Claudiu Brînzan îi va lua locul lui Stelian Tănase la conducerea TVR" - aşa sună zvonul care a apărut, în lumea politică şi nu numai, de îndată ce directorul interimar al TVR a ajuns la spital, chiar în noaptea de Înviere, după ce a suferit un infarct. Mai mult, gurile politice spun că purtătorul de cuvânt al PSD Galaţi, Claudiu Brînzan, s-ar fi înţeles asupra acestui lucru cu premierul Victor Ponta, cu care a petrecut sărbătorile pascale în Delta Dunării.
Contactat telefonic, Claudiu Brînzan a catalogat toate aceste afirmaţii drept „porcării băsiste”. Din start, Brînzan a precizat că are o relaţie cât se poate de bună cu Stelian Tănase, cu care a vorbit pe tema programării unei şedinţe de CA chiar sâmbătă dimineaţă.
Brînzan a ţinut să spună că a petrecut Paştele cu familia, la o altă pensiune decât cea în care s-a aflat premierul, iar faptul că şi unul şi celălalt au ales Delta a fost doar o coincidenţă. Amuzat, Brînzan susţine că a avut ocazia să afle „lucruri noi” despre el din presă, cum că ar fi fost consul la Los Angeles şi purtător de cuvânt al premierului Adrian Năstase.

Cine va conduce televiziunea naţională

Ce-i drept, Claudiu Brînzan, care este din 2010 membru în Consiliul de Administraţie al TVR, a fost, la un moment dat, în cărţi pentru ocuparea funcţiei de director şi preşedinte CA al TVR, fiind agreat şi de sindicatele majoritare din instituţie. Însă discuţiile pe această temă au avut loc înainte ca Stelian Tănase să fie desemnat director interimar. Brînzan a precizat că, legal, directorul trebuie să fie confirmat de Parlament şi să depună jurământul. Rămâne ca scriitorul, după ce va ieşi din spital, să decidă când şi dacă îşi va continua activitatea la cârma TVR şi se va prezenta în faţa aleşilor pentru confirmare şi jurământ. Până atunci nimeni nu poate fi numit în locul său la conducerea televiziunii naţionale.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.