Jump to content

Primii absolvenţi ai Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Galaţi

Recommended Posts

Posted

Galaţiul a dat prima promoţie de medici

* Primii 53 de absolvenţi ai Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Galaţi *

Au avut nevoie de şase ani lungi de studiu susţinut, dar visul care îi animă – acela de a deveni medici de primă linie - a început de acum să prindă contur! Vorbim despre primii 53 de absolvenţi ai Facultăţii de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi. Ieri, în cadru festiv, viitori medici, absolvenţi la Galaţi, şi-au luat adio de la o facultate pe care, din câte am înţeles noi, au iubit-o.

„Au fost şase ani grei, dar şi foarte frumoşi. Sunt încrezător în forţele proprii, acum că urmează să dau licenţa şi examenul de intrare în rezidenţiat. Aş vrea să fac pediatrie, dar şi cardiologia îmi place. Probabil mă aşteaptă circa 11 ani de rezidenţiat, după calculele mele. Sincer, s-ar putea să plec din Galaţi”, ne spune Florin Semciuc, prospăt absolvent.

Cristina Moisuc părăseşte sala de festivităţi cu zâmbetul pe buze. Ne spune şi ea că facultatea a fost deopotrivă grea, lungă, dar şi frumoasă. „Mă interesează un rezidenţiat în pediatrie şi în cardiologie – specializarea domnului decan”.

Bogdan Istrate se pregăteşte pentru rezidenţiat în chirurgie sau medicină internă, depinzând de ocaziile care se vor ivi. Tot în funcţie de acestea, va hotărî dacă rămâne în oraş sau nu.

La final am vorbit cu Livia Luculescu, una dintre absolventele care s-a bucurat până la lacrimi de succesul obţinut. „E o facultate grea, dar e cea pe care mi-am dorit dintotdeauna şi pe care în sfârşit am absolvit-o. Evident, cu toţii mai avem de învăţa o viaţă întreagă de acum încolo. Rezidenţiatul mi-ar plăcea să-l fac în medicină legală.”

Gheaţa s-a spart: cu toate că sceptici au existat, şcoala superioară de medicină din Galaţi a dat primele roade. Urmează, în anii următori, alte şi alte promoţii. Odată cu despărţirea de cei 53 de absolvenţi, începe tradiţia şcolii gălăţene de medicină.

Primii 53 de absolvenţi

Sunt primii, aşa că ne-am gândit că merită să îi cunoaşteţi. Au absolvit cursurile de şase ani ale Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Galaţi, în ordine alfabetică: Arhire Adrian, Bălăbăneanu Camelia, Bălan Ana Lorena, Bejinariu Laura, Bordeianu Cristina Atena, Bucur Mirela, Chirică Alexandru Ioniţă, Ciobanu Ovidiu, Cocu Marius, Corciovă Mirela, Creţu Mihai, Cristea Oana Mariana, Cristian Theodora Cristiana, Damian Aura, Enache Costela, Dumitru Florentina, Filip Nicoleta, Ghiorgiţă Carmen, Gâtan Alexandru, Goarză Alexandra, Iancu Mirela Elena, Nicolescu Veselu Iulia, Iftimie Mihaela, Istrate Bogdan, Lazăr Cecilia, Lazăr Natalia Elena, Luculescu Livia, Malarciuc Cătălin, Malinschi Viorica, Manolache Georgiana, Mânzală Ionuţ, Meniu Adina, Mihailov Raul, Mândru Pretruţa Iuliana, Moisuc Cristina, Moraru Florentina Luciana, Nictor Claudius, Pavel George, Popa Mădălina Nina, Portase Emilia, Prisecaru Ionela Elena, Sârbu Olguţa Gabriela, Sava Elena, Semciuc Florin Iulian, Sevastre Viorica Alina, Solomon Elena Adriana, Stan Ioana, Stan Manuela Iulia, Stancu Marian, Stângă Geanina, Stoian Cătălin, Ţuţuianu Gina şi Vladimirescu Lăcrămioara.

http://www.viata-libera.ro/articol-Galatiul_a_dat_prima_promotie_de_medici__2.html