Jump to content

Primăria Galaţi are peste 1.400 de angajaţi în plus!


Recommended Posts

Primăria Galaţi are peste 1.400 de angajaţi în plus!

Primariile au incheiat anul 2009 cu restante de 1,7 miliarde de lei, cea mai mare parte din suma fiind cheltuia pe plata salariilor. Asta pentru ca majoritatea primariilor si consiliilor locale au angajat mai mult oameni decat aveau nevoie. 2.507 de primarii sau consilii judetene nu au destui bani incasati din taxe si impozite locale pentru ca exista administratii unde numarul angajatilor depaseste necesarul chiar si cu 2.000, transmite Realitatea TV. In aceasta situatie se afla 35 de comune, 24 de orase, 25 de municipii, 3 primarii de sector si 8 consilii judetene.

Intre ele se remarca localitatea Filipestii de Padure, din judetul Prahova, care are 422 de angajati in plus fata de necesar. Tot in Prahova, la Floresti, sunt 210 de angajati in plus. La 7.800 de locuitori sunt 74 de politisti comunitari, un plus de 66. Si comuna Dumbravita-Timis, la 3.800 de locuitori are 26 de politisti comunitari, in total 136 de angajati in plus.

In ceea ce priveste orasele, Cernavoda si Videle au o schema de personal prea mare, cu aproape 300 angajati in plus. Si in Craiova, Galati si Iasi s-au facut prea multe angajari, asa ca aum au intre 1.400 si 1.800 de bugetari in plus.

http://www.ziare.com/social/primaria/primariile-au-peste-2-000-de-angajati-in-plus-1024945

Link to comment
Share on other sites

Primăria Galaţi are un surplus de 1.457 de bugetari. Vor fi concediaţi?

Ministerul Finanţelor a scos la iveală faptul că Galaţiul este printre municipiile unde s-au făcut angajări foarte multe în ultimii ani. Primăria are în prezent un număr de 2.200 de angajaţi, iar maximul prevăzut de Ordonanţă 273/2006 este de 800 de persoane la o populaţie cuprinsă între 200.000 şi 400.000 de locuitori.

Întrebat cum s-a ajuns ca Primăria Galaţi să aibă un surplus de 1.457 de angajaţi, viceprimarul municipiului Nicuşor Ciumacenco a răspuns: „Ştiu despre ce este vorba, dar mai multe date nu am acum. În momentul în care va apărea Ordonanţa de Urgenţă se va lua o decizie. Nu mă pot pronunţa la teatre, dar la Ecosal, ADP şi Poliţia Comunitară numărul angajaţilor este insuficient. Avem un oraş unde florile şi locurile de joacă sunt păzite de poliţiştii comunitari”.

Conform viceprimarului Ciumacenco, Primăria are în subordine Serviciul Public Ecosal, Administraţia Domeniului Public (ADP), Serviciul de Cadastru, Poliţia Comunitară, Teatrul Gulliver, Teatrul Dramatic şi Teatrul Muzical. Toate aceste servicii cumulează un număr de 2.200 de angajaţi, asta înseamnă că aproape jumătate din bugetul local se duce pe plata salariilor.

Proiectul ordonanţei de urgenţă pentru modificarea Legii 273/2006 privind finanţele publice stabileşte un număr maxim de angajaţi la nivelul autorităţilor locale, ceea ce va presupune, în unele cazuri, reduceri drastice de personal în rândul bugetarilor. Documentul cuprinde aşa-numitele „standarde de personal” la nivel de judeţ, municipii, oraşe şi comune pentru toate instituţiile locale: primărie, instituţii culturale aflate în subordinea primăriilor (teatru, opera, filarmonica, casa de cultură), servicii publice (administraţia pieţelor, a parcurilor, poliţie comunitare). În municipiile de 20.000 de locuitori, primăria trebuie să funcţioneze cu maximum 165 de angajaţi, iar în cele cu o populaţie cuprinsă între 200.000 şi 400.000 de locuitori administraţia trebuie să aibă între 700 şi 800 de angajaţi. Potrivit ordonanţei de urgenţă care se va afla astăzi pe masa Guvernului, primarii au la dispoziţie 30 de zile de la data intrării în vigoare a ordonanţei (trei zile de la publicarea în Monitorul Oficial) să-şi convingă consiliile locale să voteze noile organigrame. Acestea sunt cele care vor hotărî în ultimă instanţă cine pleacă şi cine rămâne.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Primaria_Galati_are_un_surplus_de_1-457_de_bugetari_0_289771469.html

Link to comment
Share on other sites

Ministerul sugerează că Galaţiul s-ar descurca cu 700-800 de angajaţi

Primăria municipiului Galaţi, împreună cu alte şapte servicii, societăţi şi instituţii din aparatul propriu, are de trei ori mai mulţi angajaţi decât ar trebui, a relevat un raport al Ministerului Finanţelor Publice. Documentul, care fundamentează un proiect de ordonanţă de urgenţă a Guvernului privind redimensionarea aparatelor administraţiei publice locale în scopul reducerii cheltuielilor bugetare, arată că municipalitatea gălăţeană are un excedent de 1.475 de angajaţi!

„În momentul în care s-a stabilit numărul angajaţilor care intră pe ordonanţă, adică 1.475, la Galaţi s-a luat în calcul Primăria, societatea de cadastru a Primăriei – Geotopocad, Serviciul Public Administrarea Domeniului Public, Serviciul Public Ecosal, Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, Teatrul Muzical „Nae Leonard”, Teatrul de Păpuşi „Gulliver” şi Poliţia Comunitară, care au fost trecute ca făcând parte integrantă din aparatul Primăriei şi care au în total aproximativ 2.200 de salariaţi”, a declarat, ieri, viceprimarul municipiului Galaţi, Nicuşor Ciumacenco.

În ciuda numărului impresionant de angajaţi, oficialul spune că, în anumite zone, există deficit de personal. „La Teatrul de Păpuşi sunt vreo 33 de oameni, la Teatrul Dramatic sunt mai mulţi, iar la Teatrul Muzical sunt peste 200 de oameni. Chiar nu am o expertiză necesară pentru a face o evaluare pentru teatre. În rest, însă, vă pot spune că la ADP nu am oameni suficienţi, la Ecosal nu am oameni suficienţi. La Poliţia Comunitară am înţeles că, prin ordonanţă, va fi făcut un calcul foarte strict, iar numărul poliţiştilor comunitari va fi stabilit în funcţie de numărul de cetăţeni. Probabil că numărul va ieşi mai mic. Suntem într-un oraş unde florile le păzim cu Poliţia Comunitară, unde locurile de joacă le păzim cu Poliţia Comunitară şi, din acest punct de vedere, nu sunt oameni suficienţi”, a spus viceprimarul.

Primăria va fi nevoită, însă, să facă în aşa fel încât să se descurce cu un număr mult mai mic de salariaţi, în condiţiile în care raportul Ministerului Finanţelor Publice sugerează că municipalitatea gălăţeană s-ar descurca cu 700-800 de angajaţi la sediul central şi la cele şapte structuri enumerate mai sus.

L-am întrebat pe viceprimarul Nicuşor Ciumacenco ce va face Primăria pentru a se încadra în acest standard. „În momentul în care apare ordonanţa (privind redimensionarea aparatelor administraţiei publice locale, n.r.), domnul primar va face o analiză şi va vedea ce se întâmplă”, a răspuns oficialul.

http://www.viata-libera.ro/articol-Angajatii_municipalitatii_amenintati_de_concedieri_2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.