Jump to content

Escrocherie cu apartamentele Primăriei


dcp100168

Recommended Posts

Escrocherie cu apartamentele Primăriei

Zeci de gălăţeni au formulat plângeri la Poliţie împotriva patroanei unei agenţii imobiliare despre care spun că i-a păcălit cu sute de mii de euro. Brânduşa Miron, patroana agenţiei imobiliare s-a internat la Psihiatrie după ce păgubiţii furioşi au ameninţat-o cu bătaia dacă nu le dă banii înapoi.

În urmă cu trei ani, numeroşi gălăţeni s-au prezentat la sediul agenţiei imobiliare Imob Miro din Galaţi şi au plătit avansuri substanţiale pentru achiziţionarea unor apartamente a căror situaţie juridică era oarecum incertă. Locuinţele erau în proprietatea Primăriei , dar patroana agenţiei, Brânduşa Miron, se angaja să intermedieze vânzarea acestora, în condiţiile în care chiriaşii aveau datorii mari la întreţinere. Înţelegerea era ca Brânduşa Miron să plătească datoriile la întreţinere, iar după ce municipalitatea aproba vânzarea apartamentelor, acestea urma treacă în proprietatea noilor cumpărători.

Până la urmă însă, potenţialii cumpărători au rămas şi fără locuinţe, şi cu banii daţi. În această situaţie se găseşte Valeria Trolea (50 de ani), care i-a plătit zeci de mii de euro patroanei Imob Miro, bani pe care nu prea mai speră că-i va vedea returnaţi. „Vă spun sincer că am avut momente când am vrut să o strâng de gât. Probabil că asta şi vrea", ne-a declarat Valeria Trolea, care nu ştie ce să mai facă ca să îşi recupereze banii. Din informaţiile pe care le deţinem, la Parchet au depus plângeri penale până acum în jur de 50 de persoane, prejudiciul fiind estimat la câteva sute de mii de euro.

Avocatul patroanei agenţiei Imob Miro, Gigel Potrivitu, ne prezintă o cu totul altă versiune a poveştii. Acesta susţine că gălăţenii care i-au cerut Brânduşei Miron să le cumpere apartamentele, doreau să achiziţioneze locuinţele la o valoare cu mult sub preţul pieţii. „Patroana agenţiei imobiliare intermedia vânzarea unor apartamente cu datorii mari la întreţinere, aflate în proprietatea Primăriei. S-a ajuns însă în situaţia ca chiriaşii să se răzgândească şi să nu mai vândă apartamentele. Nu este adevărat că Brânduşa Miron s-a folosit de banii lor. Ea a păstrat dovada că a plătit banii chiriaşilor, care au făcut ce au vrut cu ei. Cumpărătorii ştiau în ce se bagă, ştiau că sunt apartamente cu probleme, pe care doreau să le cumpere la preţ de chilipir. Nu credeţi că, la ce reclamă oamenii, Brânduşa Miron ar fi fost de mult ridicată de Poliţie?", ne-a declarat avocatul.

Elena Timofte (43 de ani) i-a plătit Brânduşei Miron suma de 110.000 de lei pentru cumpărarea unui apartament în Micro 17 numai că ulterior a aflat că şi alţi gălăţeni plătiseră zeci de mii de euro pentru cumpărarea aceluiaşi apartament. În cele din urmă, apartamentul a rămas la chiriaş.

Brânduşa Miron îşi petrece cea mai mare parte a timpului la Spitalul de Boli Psihice după ce păgubaşii au ameninţat-o, în repetate rânduri, cu intenţia de a-şi recupera măcar o parte din bani.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galati-_Megaescrocherie_cu_apartamentele_Primariei_0_290371041.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.