Jump to content

Judecătoare gălăţeancă, acuzată de complicitate la trafic de influenţă


dcp100168

Recommended Posts

Judecătoare gălăţeancă, acuzată de complicitate la trafic de influenţă

Joi, 1 iulie 2010, Sectia pentru judecatori a decis sesizarea Directiei Nationale Anticoruptie cu privire la savarsirea infractiunii de complicitate la trafic de influenta de catre Dorina Vasile, judecator la Curtea de Apel Galati. Totodata, Sectia a dispus suspendarea actiunii disciplinare pana la solutionarea cauzei avand ca obiect savarsirea infractiuniii de complicitate la trafic de influenta. Motivul declansarii actiunii disciplinare a fost nerespectarea secretului deliberarii sau a confidentialitatii lucrarilor care au acest caracter.

http://www.juridice.ro/112863/csm-sesizeaza-dna-ref-complicitate-la-trafic-de-influenta-savarsit-de-un-judecator.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Judecător anchetat de DNA

Un magistrat de la Curtea de Apel Galaţi este suspectat de complicitate la traficul de influenţă pentru care este judecat acum administratorul "AgroDunărea" TS Brăila. Brăileanca Vasile Dorina s-a aflat încă de la începutul anchetei respective în atenţia procurorilor anticorupţie, însă aceştia nu au reuşit să adune suficiente probe ca să o trimită şi pe ea în faţa instanţei. Totuşi, ei au sesizat Consiliul Superior al Magistraturii, care a decis însă ca magistratul să fie cercetat penal.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Galaţi deţinea informaţii potrivit cărora Adrian Drăgan avea legături cu un judecător din cadrul Curţii de Apel, care făcea parte dintr-un complet de judecată ce urma să dea o sentinţă în dosarul unei societăţi brăilene. Fără dovezi de ajuns, procurorii anticorupţie au dispus scoterea de sub urmărire penală a magistratului, sesizând însă Consiliul Superior al Magistraturii. Astfel, decizia de a fi cercetată penal a fost luată într-o şedinţă ce a avut loc luna aceasta, în care s-a analizat o abatere disciplinară constând în nerespectarea secretului deliberării sau a confidenţialităţii lucrărilor cu acest caracter, prevăzută de Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor. "Dispune sesizarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la săvârşirea infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă, de către pârâta Vasile Dorina - judecător în cadrul Curţii de Apel Galaţi", este soluţia CSM. Totodată, s-a suspendat judecarea abaterii până la soluţionarea cauzei având ca obiect săvârşirea infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă.

Vasile Dorina făcea parte din completul de judecată ce urma să decidă soarta unei societăţi brăilene

Magistratul a ajuns în atenţia procurorilor DNA în primăvara anului trecut, când aceştia au fost sesizaţi că Adrian Drăgan ar fi pretins 12.000 euro pentru a interveni pe lângă judecătorii Curţii de Apel Galaţi, care aveau spre soluţionare un dosar civil, în scopul pronunţării unei hotărâri judecătoreşti favorabile unei societăţi comerciale din Brăila. Era vorba despre un dosar de subvenţie, în care firma fusese exclusă de la plăţi, din cauza supradeclarării suprafeţei. Societatea a contestat decizia, astfel că dosarul a ajuns în instanţă şi, după recurs, la Curtea de Apel Galaţi. Procesul a fost amânat de mai multe ori, până pe data de 23 aprilie, când instanţa urma să se pronunţe.

Cu o zi înainte, administratorul firmei a fost contactat telefonic de Adrian Drăgan, care i-a solicitat o întâlnire, fiind astfel invitat la sediul firmei. Acolo a stat de vorbă cu directorul tehnic, căruia i-a precizat că a fost trimis să-i contacteze pentru a le spune că, dacă vor să aibă câştig de cauză în procesul de a doua zi, să-i dea 12.000 euro, bani ce urma să-i împartă celor trei magistraţi care făceau parte din completul de judecată. După plecarea lui Drăgan, directorul şi administratorul societăţii brăilene au hotărât să sesizeze DNA. În acest context, anchetatorii au decis ca denunţătorul să-l contacteze pe Drăgan şi să-şi dea întâlnire a doua zi dimineaţă. La ora şi locul stabilite, învinuitul i-a cerut măcar jumătate din sumă până la ora 11.30, ca să poată da "ok-ul", urmând ca diferenţa să o plătească după finalizarea procesului. Întrucât bărbatul nu avea decât 2.000 de lei la el, pe care Drăgan i-a refuzat, i-a solicitat acestuia să-l aştepte până la ora 16.00, ca să facă rost de bani. Anchetatorii au încercat astfel să tragă de timp pentru a reuşi să-i întindă acestuia o capcană şi să-l prindă în flagrant când ar fi primit suma cerută. Termenul stabilit de Drăgan a fost însă categoric, motiv pentru care plata nu a putut fi făcută până la ora 11.30. Câteva ore mai târziu, societatea a pierdut procesul.

Magistratul şi-a cumpărat, într-un an, un teren şi o maşină

Conform declaraţiilor de avere, Dorina Vasile şi-a sporit în ultimii ani averea cu o maşină şi un teren, fără să facă datorii. În 2008, judecătorul deţinea, împreună cu o altă persoană, un teren agricol în comuna Măxineni, de 2,75 ha, iar singură, un apartament în Brăila, cumpărat în 1998 şi altul în Piatra Neamţ, achiziţionat în 2003. Veniturile realizate în anul precedent completării declaraţiei de avere s-au cifrat la 75.224 lei. În 2009, de pe declaraţia sa de avere dispare terenul din Măxineni, însă apare în loc un teren intravilan în Lacu Sărat, de 815 mp. Magistratul şi-a cumpărat şi un autoturism "Audi", fabricat în 2008 şi în continuare nu are datorii, încasând un venit anual de 106.551 lei.

Dorina Vasile a fost numită în funcţia de judecător la data de 1 octombrie 1993, la Judecătoria Brăila, unde a lucrat până în octombrie 2002, când a fost promovată la Tribunalul Brăila. Începând cu noiembrie 2003, magistratul îşi desfăşoară activitatea la Curtea de Apel Galaţi.

http://www.obiectivbr.ro/local/45441-judecator-anchetat-de-dna.html

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Judecătoarea gălăţeană Dorina Vasile, absolvită de comisia de disciplină a CSM

Pe 27 octombrie, în şedinţa Secţiei pentru Judecători în Materie Disciplinară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, s-a dezbătut cazul judecătoarei Dorina Vasile, de la Curtea de Apel Galaţi. Judecătoarea s-a aflat în atenţia comisiei de disciplină pentru o abatere disciplinară prevăzută de art. 99 lit. d) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, constând în nerespectarea secretului deliberării sau a confidenţialităţii lucrărilor care au acest caracter. Magistraţii de la CSM au respins acţiunea disciplinară împotriva judecătoarei ca neîntemeiată. Astfel, cazul judecătoarei Dorina Vasile a fost închis.

http://www.viata-libera.ro/articol-Judecatoarea_galateana_Dorina_Vasile_absolvita_de_comisia_de_disciplina_a_CSM_2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.