Jump to content

Ajutor pentru sinistraţi


Recommended Posts

Galateni, e timpul sa ne demonstram solidaritatea !

Stim cu totii care e situatia din tara noastra, cu inundatiile. Casele se prabusesc, animalele mor, oamenii raman doar cu hainele de pe ei, dupa ce au muncit o viata intreaga.

CRR.jpg

Daca aveti posibilitatea, si va pasa chiar si in cea mai mica masura de acesti oameni, ajutati-i! Cum? Simplu : Veniti de Luni, 5 iulie pana Vineri, 9 iulie intre orele 9 - 21 la Potcoava de Aur, si veti gasi cortul Crucea Rosie Galati, ce strange ajutoare pentru sinistrati. Puteti dona orice : Hainute, alimente, bani, produse de igiena, vesela[farfurii, etc], pături, medicamente, apa. Orice lucrusor e binevenit, indiferent cat de marunt este.

Va rog, in numele tuturor oamenilor ce au nevoie de ajutor, veniti si ajutati aceste persoane.

Daca aveti intrebari, postati-le, si va voi raspunde in cel mai scurt timp posibil. Va multumesc.

Link to comment
Share on other sites

Ar trebui precizat ca nu sunt acceptate produse folosite (haine, incaltaminte sh, paturi, etc. sh), cel putin asa e legal.

Pe de alta parte in fata la Potcoava troneaza un mare cort cu insemnele Galmopan. Daca sunt atat de saritori, ar putea sa faca ceva fara tam-tam.

Link to comment
Share on other sites

Da, ai dreptate, legal nu sunt acceptate, dar datorita situatiei in care sunt acei oameni, nu cred ca ar vrea cineva[autoritati locale] sa se puna in drumul ajutorarii lor daca au pic de constiinta.

Edited by BlackArt
Link to comment
Share on other sites

Crucea Roşie Galaţi şi Asociaţia „Respect”: Să-i ajutăm pe sinistraţi!

Începând de luni dimineaţă, pe esplanada din faţa complexului Potcoava de Aur putem cu toţii dona haine, materiale igienice, alimente neperisabile şi elemente mici de mobilier. Nu trebuie decât să mergem la cortul unde ne aşteaptă voluntarii filialei gălăţene a Crucii Roşii, alături de cei ai Asociaţiei „Respect”.

„Îi aşteptăm pe gălăţeni să doneze alimente neperisabile, cum ar fi conserve, mălai, făină, zahăr, orez, paste, făinoase, ulei, oţet, sare, alune etc. De asemenea, se pot dona sticle cu apă plată”, a precizat directorul Crucii Roşii, Ghiorghiţă Hogea. Campania de colectare de alimente de la Potcoava de Aur se desfăşoară în paralele cu „Banca de Alimente” din Real şi Metro.

Suntem aşteptaţi să donăm şi haine, dar şi încălţăminte. Încercaţi să aduceţi lucruri noi, pe cât posibil, sau măcar într-o stare foarte bună. Dacă hainele au un aspect ceva mai ponosit, dar consideraţi că sunt încă bune şi pot fi donate, curăţaţi-le într-un centru specializat din oraş şi ataşaţi bonul de curăţătorie atunci când le predaţi voluntarilor.

Sinistraţii duc lipsă şi de produse sanitar-igienice, cum ar fi săpun, detergenţi, hârtie igienică, pastă de dinţi, prosoape etc. Sunt binevenite şi donaţiile constând în saci de dormit, lenjerii, pilote şi alte bunuri materiale, inclusiv materiale de construcţii.

Programul centrului de donaţii

Voluntarii vor fi prezenţi la punctul de colectare de la Potcoava de Aur între orele 9.00-21.00, până sâmbătă inclusiv.

Campania de colectare de bunuri de la Potcoava de Aur este desfăşurată de Crucea Roşie, în colaborare cu Asociaţia „Respect”. Ambele organizaţii au venit cu proprii voluntari - tineri care vor fi sufletul acţiunii.

Noaptea, cortul va fi păzit de o firmă privată, iar materialele donate vor fi transportate la sinistraţi cu o autoutilitară pusă la dispoziţie de DataConsult SRL.

http://www.viata-libera.ro/articol-Sa-i_ajutam_pe_sinistrati_2.html

De miercuri, campanie pentru sinistraţi şi ArcelorMittal

Sindicatul Democratic Metalurgistul din combinatul ArcelorMittal Galaţi face apel la cei 9.300 de siderurgişti, îndemnându-i să facă donaţii pentru ajutorarea sinistraţilor din Moldova. Campania va debuta miercuri, sub sloganul „S.O.S. Moldova”, şi se va încheia pe 20 iulie. „Acţiunea constă în colectarea de bunuri necesare persoanelor sinistrate: îmbrăcăminte, pături, alimente neperisabile, apă, obiecte de uz casnic, mobilier, medicamente, materiale de construcţii etc. În acest scop, se vor organiza două puncte de colectare a bunurilor, în incinta ArcelorMittal Galaţi: la sediul FSS-Metarom, lângă Centrul de Calcul, la intrarea în Combinat, şi la sediul din Uzina Aglomerare Furnale al Sindicatului Democratic Metalurgistul”, a declarat, ieri, prim-vicepreşedintele sindicatului, Nelu Macovei.

Organizaţia sindicală a deschis şi un cont bancar, pentru donaţii în bani. „Cei care doresc să aducă contribuţii băneşti o pot face la sediile de colectare sau în contul Sindicatului Democratic Metalurgistul, deschis la Raiffeisen Bank Galaţi, cu numărul RO 83 RZBR 0000 0600 0911 2631”, a afirmat Macovei.

http://www.viata-libera.ro/articol-Campanie_umanitara_pentru_sinistrati_pe_platforma_ArcelorMittal__2.html

Link to comment
Share on other sites

Nou punct de colectare în fata Discotecii VIP

Siderurgiştii care doresc să contribuie la ajutorarea sinistraţilor pot face acest lucru şi în cursul zilelor de sâmbătă şi duminică, aceştia fiind aşteptaţi la cele două puncte de colectare a bunurilor înfiinţate în incinta Combinatului, şi anume la sediul FSS Metarom, lângă centrul de calcul, şi la sediul Sindicatului Democratic Metalurgistul de la UAF. De asemenea, Sindicatul a mai deschis un nou punct de colectare situat pe Str. Brailei, în fata Discotecii VIP, unde este amplasat un cort care va adaposti donatiile.

http://www.monitoruldegalati.ro/societate/apel-catre-siderurgisti.html

Link to comment
Share on other sites

In stil romanesc: visinata si putregaiuri pline de molii pentru sinistrati

Romanii nu se dezmint si nu este nicio exagerare. La Galati, voluntarii Crucii Rosii au descoperit cu uimire ca unele persoane care chipurile au donat ajutoare pentru sarmanii din Moldova au adus de fapt numai lucruri bune de aruncat la tomberon. Cei de la Crucea Rosie au gasit printre hainele pentru sinistrati adevarate putregaiuri pline de molii care miroseau ingrozitor. Unii binevoitori le-au donat amaratilor care si-au pierdut tot ce au agonisit intr-o viata electrocasnice defecte, o canapea care sta sa se dezmembreze la prima atingere sau o damigeana cu visinata. Altii au vrut sa fie siguri ca gestul lor nu ramane nerasplatit in ceruri, asa ca au pus alaturi de ajutoare si un acatist pentru ei si rudele lor. Printre tonele de haine si alimente, voluntarii de la Crucea Rosie au gasit si cateva obiecte care chiar nu le pot fi de folos sinistratilor. De exemplu: o pereche de ochelari de soare. Unii donatori s-au gandit ca sinistratii din Moldova ar putea sa aiba nevoie de un "intaritor" pentru a trece de greutati, asa ca le-au trimis bauturi alcoolice. Voluntarii de la Crucea Rosie din Galati vor pleca joi spre localitatile sinistrate cu peste doua tone si jumatate de ajutoare. Au avut grija insa sa aleaga doar ce este in stare buna si cu adevarat folositor.

http://stirileprotv.ro/stiri/social/in-stil-romanesc-visinata-si-putregaiuri-pline-de-molii-pentru-sinistrati.html

Link to comment
Share on other sites

Ajutoare pentru sinistraţii din judeţele Bacău, Suceava şi Botoşani

Sute de gălăţeni au răspuns apelului făcut de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, pentru ajutorarea sinistraţilor din judeţele Bacău şi Suceava, grav afectaţi de inundaţiile devastatoare din acest an. Astfel, s-au colectat la sediul protoieriei şi la Parohia „Sf. Trei Ierarhi” din oraş 9,5 t alimente, paste făinoase, conserve, precum şi obiecte de uz casnic şi articole de îmbrăcăminte (pilote, plăpumi, haine noi, încălţăminte), valoarea totală a donaţiei ridicându-se la suma de 11.909 lei. De asemenea s-au strâns şi fonduri în bani în valoate de 50.000 lei. Ajutoarele au fost trimise în localităţile Schineni şi Siret, judeţul Bacău, conform unui comunicat al Episcopiei "Dunării de Jos".

De asemenea, credincioşii din Protoieria Tecuci au colectat şi au trimis pentru sinistraţii din judul Suceava: 20 t cereale, 655 kg alimente, paturi şi lenjerii, 2265kg îmbrăcăminte, 220 kg săpun, toate în valoare de 38.947 lei. Ajutoarele în bani se ridică la suma de 58.051 lei. Un un nou convoi umanitar al acestei protoierii este planificat să plece în data de 21 iulie în judeţul Botoşani.

La Protoieria Covurlui s-a colectat 10 t cereale, 1 t alimente neperisabile, articole de îmbrăcaminte, în valoare de 30.000 lei, precum şi suma de 55.322 lei. Ajutoarele au fost direcţionate către cei afectaţi de inundaţii din localităţile Schineni şi Siret, judeţul Bacău.

Şi credincioşii din Protoieria Însurăţei au trimis 900 kg cereale, 1211 kg alimente, îmbrăcăminte pentru copii şi adulţi, iar valoarea estimativă a acestora este de 9.500 lei. S-a colectat, de asemenea, şi suma de 30.609 lei.

Protoieria Făurei a oferit 1975 kg cereale, 1508 kg alimente, conserve, îmbrăcăminte, valoarea estimativă a tuturor produselor ridicându-se la 15.577 lei, iar suma colectată a fost de 37.985 lei.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Ajutoare_pentru_sinistratii_din_judetele_Bacau-Suceava_si_Botosani_0_300569955.html

Link to comment
Share on other sites

Sindicaliştii de la ArcelorMittal, în ajutorul sinistraţilor

Campania demarată de către Sindicatul Metalurgistul de la ArcelorMittal Galaţi, intitulată SOS Moldova, se apropie de final. Ieri a fost ultima zi în care s-au strâns bunuri pentru sinistraţi, iar organizatorii consideră că acţiunea a fost una extrem de binevenită pentru cei năpăstuiţi.

„Două camioane de 12 tone cu obiecte de uz casnic, electronice, mobilier şi lenjerie au ajuns deja în localitatea Pătrăuţi din judeţul Suceava, după ce au fost strânse de la siderurgişti, dar şi de la alţi cetăţeni ai acestui oraş prin cele trei puncte de colectare. Am găsit acolo 18 case dărâmate de puhoaie, oameni aflaţi într-o situaţie dramatică, iar lucrurile aduse de noi le-au fost de ajutor. Am constatat însă că au nevoie urgentă nu doar de aceste lucruri şi că le-ar trebui materiale de construcţii şi apă. Am găsit înţelegere pentru procurarea acestora, fiind ajutaţi foarte mult şi de către conducerea ArcelorMittal Galaţi”, ne-a spus prim-vicepreşedintele Sindicatului Democratic Metalurgistul, Nelu Macovei.

Potrivit acestuia, alte două camioane vor fi încărcate cu mobilă, haine şi alimente greu perisabile donate de către gălăţeni şi vor ajunge în judeţul Vaslui, în zone afectate de inundaţii.

În plus, sindicatul amintit a deschis şi un cont în valută pentru ca sindicalişti din metalurgia europeană să poată contribui cu diverse sume de bani pentru a sări în ajutorul sinistraţilor din Moldova.

Macovei le-a mulţumit colegilor siderurgişti şi gălăţenilor care s-au alăturat sindicatului în această campanie şi a dat asigurări că obiectele colectate vor ajunge la cei care au cu adevărat nevoie de o mână de ajutor.

http://www.viata-libera.ro/articol-Sindicalistii_de_la_ArcelorMittal_in_ajutorul_sinistratilor_2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.