Jump to content

Şi-a omorât tatăl cu secera


dcp100168

Recommended Posts

Şi-a omorât tatăl cu secera

Tragedia a avut loc duminică seara, chiar în locuinţa bătrânului, după o ceartă dintre cei doi care s-a terminat într-o baltă de sânge. Autorul a fost arestat şi riscă până la 25 de ani de închisoare.

Constantin Ignat, în vârstă de 78 de ani, din Băneasa, a fost omorât chiar de cel pe care l-a crescut şi care ar fi trebuit să-i dea o mână de ajutor la bătrâneţe. În loc să-l sprijine pe tatăl său, acesta trăia ca un parazit din pensia bătrânului şi toţi banii îi cheltuia pe băutură. Duminică seara, după o cerată dintre cei doi, pornită de la reproşurile aduse de către bătrân fiului său, acesta din urmă a luat o seceră în mână şi l-a înjunghiat fără să clipească. „Gheorghe Ignat, zis şi Gică, s-a dus în magazie să ia o seceră şi enervat de reproşurile venite din partea tatălui l-a înjunghiat în şold. Imediat a plecat de acasă cu căruţa, iar când s-a întors l-a găsit pe bătrân fără viaţă”, a declarat comisar şef Ştefan Căpătan, IJP Galaţi.

Autorul crimei, Gheorghe Ignat, în vârstă de 52 de ani, nu se află la prima sa ispravă de acest fel. În acelaşi timp, toţi sătenii îl cunosc pe bărbat ca fiind scandalagiu, mai ales că a mai fost condamnat în trecut, tot pentru omor. „În tinereţea a mai fost condamnat la 18 ani de închisoare, tot pentru omor. Ultima condamnare a primit-o în 2006 pentru vătămare corporală gravă. Atunci a primit trei ani şi jumătate de închisoare”, a mai spus Ştefan Căpătan.

Cu toate că victima a fost înjunghiată o singură dată, într-o zonă în care nu exista riscul atingerii vreunui organ vital, moartea a fost inevitabilă, din cauza sângerării abundente. Bărbatul a reuşit cu ultimele puteri să se întindă în pat unde a şi murit, după ce a pierdut aproape tot sângele din corp. Hemoragia a fost atât de puternică încât sângele s-a scurs din pat şi s-a prelins întreaga cameră. „Echipajul de pe ambulanţă a ajuns şi la faţa locului şi nu a putut face nimic decât să constate decesul. Era sânge peste tot, podelele erau imbibate de sânge. A fost o singură lovitură, dar fatală. În mod normal, după o asemenea rană se moare în maxim două minute”, a spus Mihai Polinschi, directorul Sreviciului Jundeţean de Ambulanţă Galaţi.

Autorul a fost reţinut imediat de către poliţişti, cu toate că acesta nu a recunoscut nici în ruptul capului că ar fi avut vreo legetură cu moartea tatălui său, iar în momentul de faţă se află în arest pentru o perioadă de 29 de zile. Criminalul riscă până la 25 de ani de închisoare, pentru omor deosebit de grav, pentru că se află la a doua faptă de acest fel.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Un_barbat_si-a_injunghiat_tatal_cu_o_secera_si_l-a_omorat_0_293370962.html

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Puşcărie pentru fiul criminal

19 ani de închisoare pentru păcatul de a-şi fi ucis tatăl, aceasta a fost pedeapsa pe care magistraţii Curţii de Apel i-au dat-o lui Gheorghe Ignat. Iniţial, Tribunalul i-a dat omului 16 ani de puşcărie pentru fapta pe care a comis-o în martie 2010, dar Parchetul a atacat soluţia, pe care magistraţii Curţii au schimbat-o aşa cum arătam mai sus.

Crima s-a petrecut în localitatea Băneasa, iar victima, în vârstă de 73 de ani, nu a avut mari şanse în faţa furiei fiului său. Gheorghe Ignat nu este la prima condamnare. După ce s-a întors ultima dată din puşcărie, a locuit acasă la tatăl său. Pentru că nu avea de muncă, Gheorghe trăia pe spinarea bătrânului, pe care îl mai şi bătea când nu-i convenea ceva.

Pentru că ori de câte ori bea devenea foarte furios, Gheorghe a reuşit să-şi gonească tatăl de acasă. Bătrânul prefera să stea la un frate al său decât sub acelaşi acoperiş cu Gheorghe.

Când a îndrăznit să-şi mai viziteze gospodăria, s-a întâmplat şi tragedia. Gheorghe a băut mult în ziua crimei. A reparat o căruţă împreună cu fratele lui, când a venit şi bătrânul, care, văzându-l beat, nu şi-a putut stăpâni pornirile. L-a întrebat când o să se apuce şi el de muncă, asta l-a scos din sărite pe Gheorghe, care a pus mâna pe un tărpan (un fel de coasă pentru tăiat coceni, n.a.) şi l-a tăiat în zona abdomenului, după care a plecat.

Bătrânul s-a târât până pe prispă, apoi în casă, până pe pat, unde şi-a dat sufletul. A fost găsit mort de către vecinii care au anunţat poliţia.

Acest dosar mai are cale de atac şi rămâne de văzut dacă se va apela şi la aceasta.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.