Jump to content

Mai multe telefoane decât locuitori!


dcp100168

Recommended Posts

Mai multe telefoane decât locuitori!

Primii trei operatori locali de telefonie mobilă aveau, la finele anului 2007, un portofoliul de 22,236 milioane de clienţi, în creştere cu 30,9% faţă de anul precedent, depăşind astfel populaţia României, care număra 21,565 milioane de locuitori la 1 ianuarie 2007. Din datele anunţate de subsidiarele grupurilor Orange, Vodafone şi Cosmote din România, cei trei operatori au atras, anul trecut, 5,246 milioane de utilizatori (abonamente şi cartele), de la nivelul de 16,99 milioane de clienţi din 2006. Cea mai mare creştere a fost consemnată de Cosmote România - 2,386 milioane de clienţi, cu 194% mai mult faţă de 2006, urmată de Orange România - 1,77 milioane de utilizatori (+22% faţă de 2006) şi Vodafone România - 1,09 milioane de clienţi (+14% faţă de 2006). Pe piaţa telefoniei mobile mai activează operatorii Telemobil (Zapp Mobile) şi RCS&RDS, care a lansat oferta comercială în luna octombrie 2007. Potrivit reprezentanţilor Telemobil, reţeaua Zapp Mobile avea la finele anului 2006 un număr de 470.000 de abonaţi, iar în luna iulie 2007 a depăşit pragul de 500.000 de clienţi. Practic, numărul utilizatorilor de telefonie mobilă a depăşit 22,7 milioane în 2007 dacă se ia în calcul şi portofoliul de abonaţi al Telemobil. Potrivit datelor Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ANRCTI), Orange, Vodafone, Cosmote şi Telemobil aveau 17,419 milioane de clienţi la finele anului 2006.

Link to comment
Share on other sites

Nici nu e de mirare, tinand cont ca telefonia mobila a invadat vietile noastre. In functie de necesitatile fiecaruia, s-au contractat abonamente/cartele pentru a fi cat mai avantajos pentru buzunarul fiecaruia.

Eu personal, car 3 telefoane zilnic si ma intreb, oare cat mai am pana o sa incep sa-l car si pe-al 4-lea, nu de alta dar vad o invazie catre rcs/rds si s-ar putea sa ma vad nevoita sa vorbesc cu unii doar daca imi trag si-un digimobil la cingatoare :)

M-am gandit la un mom dat daca nu cumva pare moft. Nu, clar, pentru mine nu este moft, e o necesitate, din pacate :X si astept sa se scoata pe piata telefonul care accepta simultan vreo 3-4 cartele.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Intradevar pana va iesi pe piata telefonul care accepta 4 cartele simultan, va trebui sa ne descurcam fiecare cum poate dpa buzuna. Ori cara dupa el 4 telefone, ori 1 singur dar sa care si cartelele dupa el. Intradevar faptul ca prietenii nostri, unii din ei sunt pe orange, altii pe cosmote, alte pe vodafone, e mai ieftin si mai avantajos sa vorbesti cu ei din reteaua lor.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Eu astept ca si ROMTELECOM sa isi faca aparitia si pe piata mobila. Ca vodafone si Zapp care sunt retele mobile si-a facut aparitia pe piata telefoanelor fixe prin Zapp fix tell (Zapp) si la vodafone nu mai stiu cum se numeste dar vedeam reclama peste tot. Ceva in genul: Casa ta are nevoie de vodafone" parca asa ceva era reclama.

Si de ce astept Romtelecom pe mobil? Findca am pe bunica in Romtelecom. Si ma gandesc ca in loc sa platesc 23 eurocenti minutul orange-Romtelecom, as plati doar 9 eurocenti daca imi iau mobil romtelecom si dau de pe mobil romtelecom pe fix romtelecom. Deci abia ii astept :d

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.