Jump to content

Procesul Penescu - Solomon, mutat la Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Procesul Penescu - Solomon, mutat la Galaţi

Procesul finanţatorului FC Argeş, Gheorghe Penescu, în care este judecat pentru mită alături de fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon, a fost mutat la Tribunalul Galaţi, în urma deciziei de miercuri a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Gheorghe Penescu a cerut să fie judecat de altă instanţă similară cu Tribunalul Argeş, invocât faptul că judecătorii argeşeni ar putea fi subiectivi în dosarul său. Astfel, Înalta Curte a decis strămutarea dosarului de la Tribunalul Argeş la cel din Galaţi. Hotărârile instanţei supreme privind strămutările proceselor nu sunt motivate.

În 19 martie, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Piteşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a primarului PDL al Craiovei, Antonie Solomn, pentru luare de mită în formă continuată şi fals intelectual, edilul fiind ridcat de DNA în 2 martie. Alături de primarul Craiovei, au fost deferiţi justiţiei, în stare de libertate, Gheorghe Penescu - acţionar majoritar al SC PIC SA Piteşti, acuzat de dare de mită în formă continuată, Dragoş George Stancu - acuzat de dare de mită, Gheorghiţă Pieca - fost administrator al SC PIC SA Piteşti, SC Muntenia Aliment SRL, SC PIC Distrib SRL (fostă Oniţa SRL), fals în înscrisuri sub semnătură privată săvârşit în legătură cu o infracţiune de corupţie.

Potrivit rechizitoriului, în perioada februarie 2006 - noiembrie 2006, inculpatul Solomon Antonie, în calitate de primar al municipiului Craiova şi de preşedinte al Comisiei de Sistematizare a Circulaţiei Rutiere şi Pietonale a municipiului Craiova, a primit, cu titlu de mită, suma totală de 50.000 euro, în mai multe tranşe, de la inculpatul Penescu Gheorghe Cornel, pentru a-şi îndeplini în mod necorespunzător atribuţiile de serviciu. Concret, inculpatul Solomon Antonie a primit suma de 50.000 euro de la inculpatul Penescu Gheorghe Cornel pentru a facilita, cu încălcarea normelor legale, emiterea unei autorizaţii de construcţie pentru hypermarket PIC Craiova, (autorizaţia de construire conţinând elemente nereale), precum şi pentru a înlesni emiterea unei aprobări privind asigurarea transportului public până în zona unde era amplasat respectivul hypermarket. Autorizaţia de construcţie a fost semnată de Solomon Antonie în aceeaşi zi în care SC PIC SA Piteşti a depus cererea prin care solicita această autorizaţie. Anterior, pe baza unei documentaţii identice depuse de solicitant, cererea fusese respinsă de două ori de funcţionari din cadrul Primăriei Craiova, întrucât exista un litigiu pe rolul instanţelor judecătoreşti.

La un control efectuat în data de 7 noiembrie 2006, de către comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul Judeţean Dolj, la sediul hypermarket PIC Craiova s-a constatat că magazinul funcţionează fără a deţine autorizaţie de mediu. Ca urmare, inculpatul Stancu Dragoş-George, director de magazin, la solicitarea inculpatului Penescu Gheorghe Cornel, i-a oferit unui funcţionar din cadrul Gărzii de Mediu Dolj, cu titlu de mită, suma de 1.000 lei RON, pentru ca SC PIC SA Piteşti să nu fie sancţionată contravenţional pentru lipsa autorizaţiei de mediu. Funcţionarul a refuzat primirea banilor şi a dispus întocmirea procesului verbal de contravenţie, prin care SC PIC SA Piteşti a fost sancţionată cu plata sumei de 15.000 lei de lei.

În calitate de administrator al SC PIC SA Piteşti, SC Muntenia Aliment SRL, SC PIC Distrib SRL (fostă Oiniţa SRL), grup de firme controlat de către inculpatul Penescu Gheorghe Cornel, inculpatul Pieca Gheorghiţă a întocmit sub semnătură proprie şi a depus la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Dolj un proces verbal de recepţie parţială, datat 27 martie 2006, în care se precizează că la acea dată au fost recepţionate fizic lucrările la hypermarket PIC din municipiul Craiova, atestând in mod nereal, că respectivele lucrări au fost executate cu autorizaţie de construire. Menţiunea este nereală, deoarece aceste lucrări au fost executate fără autorizaţie de construire, motiv pentru care, anterior, Primăria municipiului Craiova dispusese sancţionarea contravenţională, sistarea lucrărilor şi intrarea în legalitate. Prin această manoperă frauduloasă, reprezentanţii SC PIC SA au încercat să dea o aparenţă de legalitate lucrărilor executate fără autorizaţie.

În cauză s-a instituit sechestrul penal asupra sumei de 50.000 euro (reprezentând obiectul infracţiunii de corupţie), din totalul de 200.000 euro, sumă identificată şi ridicată de către organul de urmărire penală cu prilejul efectuării percheziţiei la domiciliul inculpatului Solomon Antonie din municipiul Craiova.

Procurorii au dispus luarea măsurii preventive privind obligarea de a nu părăsi ţara faţă de inculpatul Penescu Gheorghe Cornel, pentru o perioadă de 30 de zile, cu începere de la 15 martie 2010.

În 3 martie, Tribunalul Argeş l-a arestat pe Antonie Solomon.

Link to comment
Share on other sites

Se judecă libertatea primarului Craiovei

Judecătorii de la Tribunalul Galaţi vor decide în această după-amiază dacă prelungesc sau nu mandatul de arestare preventivă al primarului Craiovei, Antonie Solomon, cu încă 60 de zile. Primarul suspendat al Craiovei se află în arest preventiv din luna martie. Procesul a început, la Tribunalul Galaţi, la ora 16.00.

Link to comment
Share on other sites

Tribunalul Galaţi va decide mâine soarta primarului Craiovei

După o şedinţă de aproximativ două ore, judecătorii gălăţeni au rămas în pronunţare. Avocaţii apărării au invocat în cererea de anulare a arestării preventive a primarului Craiovei nelegalitatea acestei măsuri, având în vedere că mituitorul, în speţă Cornel Penescu, este cercetat în libertate.

Pronunţarea se va face în cursul zilei de vineri, cel mai probabil după ora 12.00

Până acum, toate cererile de eliberare sub control judiciar depuse de avocaţii primarului suspendat al Craiovei au fost respinse de magistraţii piteşteni, dar Solomon speră că situaţia s-ar putea schimba radical în cursul procesului de la Galaţi.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Azi-la_Galati-se_judeca_libertatea_primarului_Craiovei_0_294570981.html

Later edit: Decizia s-a luat în seara asta - Solomon rămâne în arest la Galaţi pentru următoarele 30 de zile. Evident, poate face recurs la decizie...

Antonie Solomon ramane in arest, a decis Tribunalul Galati

Tribunalul Galaţi a stabilit, joi, menţinerea măsurii de arestare preventivă în cazul fostului edil al Craiovei, Antonie Solomon. Solomon va sta în arest preventiv încă 30 de zile, urmând să fie transportat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi. Instanţa a mai stabilit menţinerea interdicţiei de a părăsi ţara în cazul omului de afaceri Cornel Penescu şi a celorlalţi inculpaţi din dosar. Sentinţa poate fi atracată cu recurs la Curtea de Apel Galaţi.

http://www.replicaonline.ro/antonie_solomon_ramane_in_arest_a_decis_tribunalul_galati_32110.html

Link to comment
Share on other sites

Antonie Solomon a făcut recurs la prelungirea arestării

Primarul suspendat al Craiovei, Antonie Solomon, judecat în stare de arest pentru fapte de corupţie, a declarat recurs la măsura prelungirii arestării, decisă ieri de Tribunalul Galaţi. Recursul urmează să fie judecat la Curtea de Apel Galaţi.

http://www.gds.ro/Ultima%20ora/2010-07-09/Antonie+Solomon+a+facut+recurs+la+prelungirea+arestarii&hl=Galati&tip=toate

Link to comment
Share on other sites

50 de craioveni au protestat în faţa tribunalului pentru eliberarea primarului Craiovei

Susţinătorii primarului Craiovei, Antonie Solomon, au stat încă de la primele ore ale dimineţii în faţa Tribunalului Galaţi cu afişe şi bannere. Aceştia au compus pentru edilul lor chiar şi o poezie. Au plecat de la Craiova încă de azi-noapte şi imediat cum au ajuns în Galaţi s-au instalat în faţa tribunalului cu afişe şi bannere. Craiovenii au organizat un protest în semn de solidaritate cu primarul lor, care se află în arest preventiv din data 3 martie 2010. Antonie Solomon a avut astăzi la Tribunalul Galaţi recursul la măsura arestării preventive, recurs care a rămas în pronunţare deocamdată. „Am parcurs un drum lung şi obositor, dar se merită. Suntem aici în semn de solidaritate, simpatie şi credinţă pe care le avem pentru primarul nostru. Vrem să fie în libertate aşa cum este normal şi firesc. Dacă se va întâmpla asta suntem recunoscători justiţiei gălăţene”, declară Gheorghe Albăstriu, unul dintre protestatari.

Aceştia nu sunt la prima experienţă de acest fel, protestul de astăzi de la Galaţi fiind al şaptelea organizat până acum. „Am mai făcut şase manifestări în Craiova. Am strâns într-o săptămână 25.000 de semnături pentru eliberarea lui”, spune şi Mircea Băloiu, un alt protestatar.

Susţinătorii primarului Craiovei, Antonie Solomon, au compus pentru acesta chiar şi o poezie pe care au recitat-o în faţa tribunalului sub privirile trectorilor, care nu înţelegeau ce se întâmplă acolo. Câteva dintre versurile dedicate edilului aflat în cătuşe sună astfel:

„Plătim dobândă aspră pe cătuşe,

Mai dăm impozit dur chiar şi pe lacrimi,

Noi protestăm de dincolo de uşă,

Iar înăuntru-avem primaru-n patimi.

El a luptat mereu, învingător,

Zâmbeşte şi acum, chiar dintre lanţuri,

Dar mama sa, acasă, cu mult dor

La lacrimi le dă drumul din zăgazuri”

http://www.adevarul.ro/locale/galati/50_de_craioveni_au_protestat_in_fata_tribunalului_pentru_eliberarea_primarului_Craiovei_0_298770382.html

Link to comment
Share on other sites

Solomon află mâine dacă va fi judecat în libertate

Magistraţii Curţii de Apel Galaţi se vor pronunţa mâine la ora 11 privind liberarea provizorie a primarului suspendat Antonie Solomon. Recursul formulat de avocaţii lui Antonie Solomon împotriva deciziei Tribunalului Galaţi de menţinere în arest a lui Antonie Solomon a fost judecat astăzi de magistraţii Curţii de Apel din acelaşi oraş. Judecătorii au amânat pentru mâine luarea unei decizii, acesta fiind un semn bun pentru susţinătorii lui Solomon, fiindcă, până acum, magistraţii au decis în aceeaşi zi respingerea recursului.

http://www.adevarul.ro/locale/craiova/Solomon-afla-maine-judecat-arest_0_298770715.html

Link to comment
Share on other sites

Antonie Solomon rămâne în arest

Judecătorii Curţii de Apel Galaţi au respins vineri recursul înaintat de avocaţii primarului suspendat al municipiului Craiova, Antonie Solomon, şi au menţinut hotărârea Tribunalului Galaţi prin care acesta va mai sta după gratii încă 30 de zile.

În urmă cu o săptămână, Tribunalul Galaţi, a decis că Solomon va rămâne în arest încă 30 de zile, decizia fiind atacată cu recurs de avocaţii acestuia.

Antonie Solomon va fi încarcerat la Penitenciarul de maximă siguranţă Galaţi.

De asemenea, s-a stabilit că primul termen de judecată pe fond va fi pe 31 august la Tribunalul Galaţi.

http://www.agerpres.ro/media/index.php/justitie/item/20076.html

Link to comment
Share on other sites

Solomon, şef de celulă la Galaţi

Fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon, împarte celula din Penitenciarul Galaţi cu alţi 11 deţinuţi, fiind arestat pentru luare de mită. Solomon este poreclit „Faţă de greiere“ de către colegii săi de suferinţă, cărora le-a câştigat deja simpatia. „Vor să-l pună şef de cameră. E bun şi înţelegător cu toată lumea. Îşi iese din fire doar când îl mai vede pe Mititelu la televizor. Atunci parcă turbează, înjură, face urât. Zice că din cauza lui şi a lui Penescu a ajuns el aici. Şi tot spune că «jigodiile alea» o să ajungă la fel ca el, în puşcărie“, a dezvăluit, pentru gsp.ro, un coleg de detenţie.

Conform aceleiaşi surse, Antonie Solomon le-ar fi dat colegilor de celulă care au acasă o situaţie materială precară câte 300 de lei. „Au rămas toţi mască de gestul lui «Faţă de greiere». Nu se aşteptau la aşa ceva. Unii vor să trimită banii acasă, alţii să-şi mai ia câte ceva de la magazinul penitenciarului. Toţi l-au declarat «fratele lor» şi nu va mai avea nicio problemă cât timp va rămâne acolo“, a mai spus aceeaşi sursă din penitenciar.

http://www.adevarul.ro/locale/craiova/Solomon-sef_de_celula-_-Isi_iese_din_fire_doar_cand_il_mai_vede_pe_Mititelu_la_televizor_0_302970033.html

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Solomon află mâine dacă scapă de arest

Magistraţii Tribunalului Galaţi se vor pronunţa mâine cu privire la menţinerea de arestare a primarului Antonie Solomon.

Procesul lui Antonie Solomon a început la ora 12:30, edilul suspendat fiind susţinut de un grup de 70-80 de persoane. Aceştia au venit la Galaţi în două autocare. Oamenii au depus pe masa judecătorilor o listă cu 30.000 de semnături de susţinere pentru primarul suspendat dar şi câteva mesaje de sprijin din „Jurnalul Libertăţii“, ultima acţiune organizată de susţinătorii primarului.

Antonie Solomon le-a cerut magistraţilor să îl elibereze din arest pentru că nu a reprezentat niciodată un pericol social. Avocaţii au depus o cerere la Tribunal pentru eliberarea acestuia sub control judiciar. „Acum patru ani când am câştigat Primăria Craiovei din primul tur, nu am fost un pericol pentru nimeni. Brusc, deranjez pe toată lumea. Au trecut şase luni de când sunt arestat şi vă cer acum să mă puneţi în libertate. Am un milion de motive să vă cer asta, dar o să vi-l spun pe cel mai important: vreau să-mi plătesc datoriile către familie în această viaţă", a declarat primarul.

Procesul pe fond a fost amânat pentru data de 20, pentru că unul dintre inculpaţi nu şi-a găsit avocat. Recursul la cererea de prelungire a strării de arest pentru care avocaţii va fi soluţionată mâine.

http://www.adevarul.ro/locale/craiova/Craiova-Solomon-maine-scapa-arest_0_326967791.html

Link to comment
Share on other sites

Cererea de eliberare provizorie a lui Antonie Solomon, respinsă de către magistraţii gălăţeni

Primarul suspendat al Craoivei, Antonie Solomon, va rămâne în arest, după ce magistraţii Tribunalului Galaţi au respins, miercuri, cererea acestuia de eliberare provizorie sub control judiciar şi de suspendare a măsurii arestării în dosarul în care este acuzat de infracţiuni de corupţie.

Antonie Solomon a formulat o cerere de eliberare provizorie sub control judiciar, solicitând magistraţilor gălăţeni să fie cercetat în libertate. Cererea acestuia a fost judecată marţi, fiind respinsă, iar pronunţarea a fost făcută în şedinţă publică miercuri după-amiază, a declarat Doranda Mărăcineanu, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Galaţi, citată de corespondentul MEDIAFAX.

Solomon este inculpat în dosarul 6618/121/2010 având ca obiect comiterea infracţiunilor de corupţie, înregistrat la Tribunalul Galaţi, alături de Gheorghe Cornel Penescu, Dragoş George Stancu şi Gheorghiţă Pieca.

Link to comment
Share on other sites

Judecătorii gălăţeni au aprobat eliberarea din arest a primarului Craiovei

Judecătorii Curţii de Apel Galaţi au decis să înlocuiască măsura arestării cu obligaţia de a nu părăsi municipiul Craiova. Decizia instanţei este definitivă şi este pusă în aplicare chiar acum. Antonie Solomon a fost eliberat în urmă cu câteva minute din Penitenciarul Galaţi după şase luni de la încarcerarea sa.

Departamentul Naţional Anticorupţie îl acuză pe Solomon că ar fi primit 50.000 euro de la Gheorghe Penescu, fostul patron al echipei de fotbal FC Argeş, pentru a-i facilita emiterea unei autorizaţii de construcţie pentru hypermarketul PIC Craiova.

Primarul a reuşit să îi convingă pe judecători că nu va încerca să influenţeze vreun martor din dosar. „Acum patru ani când am câştigat Primăria Craiovei din primul tur, nu am fost un pericol pentru nimeni. Brusc, deranjez pe toată lumea. Au trecut şase luni de când sunt arestat şi vă cer acum să mă puneţi în libertate. Am multe motive să vă cer asta, dar o să vi-l spun pe cel mai important: vreau să-mi plătesc datoriile către familie în această viaţă. Nu există nici o declaraţie în dosar de unde să rezulte că aş fi luat 50.000 de euro pentru eliberarea autorizaţiei. Procurorii DNA m-au întrebat apoi dacă ştiu cine a luat banii daţi de Penescu ", a declarat Antonie Solomon.

După doar o oră de deliberări, judecătorii Curţii de Apel Galaţi au înlocuit măsura arestării preventive cu obligaţia de a nu părăsi localitatea Craiova. "Este o decizie legală, dreaptă, care ar fi trebuit să se ia încă de la începutul procesului. S-a făcut în sfârşit dreptate", ne-a declarat Domnica Toader, unul din avocaţii primarului Craiovei.

Decizia Curţii de Apel Galaţi este definitivă.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/font_color-800517-b-NEWS_ALERT-font-b-Primarul_Craiovei_este_liber_0_331767211.html

Link to comment
Share on other sites

Antonie Solomon a fost eliberat din penitenciar

Primarul suspendat al Craiovei Antonie Solomon a fost pus în libertate, miercuri după-amiază, el declarând, la ieşirea din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, că are încredere în justiţia română şi că abia aşteaptă să ajungă la Craiova, la familia sa. Antonie Solomon a părăsit Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi în jurul orei 17.45, fiind aşteptat de fiul său, alături de care a plecat spre Craiova.

Solomon are interdicţie din partea instanţei de "a-şi exercita profesia şi de a desfăşura activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta", dar şi de a lua legătura cu martorii sau inculpaţii în dosar.

Mai mulţi craioveni sunt aşteptaţi să ajungă, miercuri seară, în faţa Primăriei din Craiova, unde va avea loc o manifestaţie în favoarea lui Antonie Solomon, primarul suspendat al municipiului, care va fi aşteptat cu pâine şi sare, a declarat consilierul municipal PDL Gheorghe Albăstroiu.

http://www.capital.ro/articol/primarul-suspendat-antonie-solomon-a-fost-eliberat-din-penitenciar-139047.html?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=rss

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Amânare în procesul lui Solomon

Procesul în care primarul Antonie Solomon este judecat de procurorii DNA pentru fapte de corupţie a fost ieri din nou amânat de magistraţii din Galaţi la cererea avocatului lui Cornel Penescu, coinculpat în dosar. Apărătorul acestuia a invocat motive de sănătate, motiv pentru judecători să stabilească un nou termen pe 11 octombrie.

La precedenta înfăţişare, magistraţii îi avertizaseră atât pe Penescu, cât şi pe Gheorghiţă Pieca, de asemenea, trimis în judecată, să nu mai tragă de timp. Atunci, amândoi ceruseră amânarea judecăţii, primul pentru că îşi uitase buletinul acasă, celălalt pentru a-şi angaja avocat. Nervos, judecătorul le-a spus că va desemna avocat din oficiu dacă nu îşi rezolvă problemele până la termenul de luni. Şi tot degeaba. Procesul pe fond nu are miză imediată, deoarece el se va întinde pe o perioadă îndelungată. Ceea ce contează în prezent este cererea pe care Antonie Solomon a spus că o va face prin avocaţii săi de a i se ridica interdicţia de părăsire a oraşului şi de a-şi exercita mandatul de primar. Dacă va reuşi să-i convingă pe judecători, el îşi va relua fotoliul de edil-şef. Până acum însă, Solomon nu a depus o astfel de cerere.

http://www.gds.ro/Societate/2010-09-21/Amanare+in+procesul+lui+Solomon

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Avocaţii au cerut restituirea la DNA Piteşti a dosarului în care este inculpat primarul Craiovei

Apărătorii lui Antonie Solomon susţin că procurorii anticorupţie au omis să sesizeze instanţa de judecată în legătură cu o presupusă mită de 40.000 de euro, pentru care edilul este judecat în prezent la Tribunalul Galaţi.

Departamentul Naţional Anticorupţie îl acuză pe Solomon că ar fi primit 50.000 euro de la Gheorghe Penescu, fostul patron al echipei de fotbal FC Argeş, pentru a-i facilita emiterea unei autorizaţii de construcţie pentru hypermarketul PIC Craiova.

Avocaţii primarului Craiovei au făcut astăzi o cerere surprinzătoare în instanţă, care ar arunca în ridicol activitatea DNA Piteşti dacă ar fi confirmată de judecători. Aceştia susţin că instanţa de judecată a fost sesizată legal doar în legătură cu una dintre faptele pentru care este acuzat Antonie Solomon, respectiv trafic de influenţă pentru o sumă de 10.000 de euro. "Nu există nici un document la dosar prin care DNA Piteşti a sesizat instanţa în legătură cu o luare de mită de 40.000 de euro. În lipsa ei, tot ce se poate face este restituirea dosarului la DNA Piteşti", ne-a declarat unul din avocaţii primarului Craiovei, Domnica Toader.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galati-_Avocatii_au_cerut_restituirea_la_DNA_Pitesti_a_dosarului_in_care_este_inculpat_primarul_Craiovei_0_351565199.html

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Antonie Solomon nu îşi poate relua funcţia de primar al Craiovei

Tribunalul Galaţi a menţinut interdicţia vizând exercitatea funcţiei de care se presupune că s-ar fi folosit edilul pentru a comite faptele de corupţie. Magistraţii au apreciat totodată că nu există temei pentru retrimiterea dosarului la DNA Piteşti pe motiv că procurorii anticorupţie au omis să sesizeze instanţa de judecată în legătură cu o presupusă mită de 40.000 de euro. Departamentul Naţional Anticorupţie îl acuză pe Solomon că ar fi primit 50.000 euro de la Gheorghe Penescu, fostul patron al echipei de fotbal FC Argeş, pentru a-i facilita emiterea unei autorizaţii de construcţie pentru hypermarketul PIC Craiova.

Avocaţii primarului Craiovei au susţinut la termenul anterior de judecată că instanţa ar fi fost sesizată legal doar în legătură cu una dintre faptele pentru care este acuzat Antonie Solomon, respectiv trafic de influenţă pentru o sumă de 10.000 de euro. "Nu există nici un document la dosar prin care DNA Piteşti a sesizat instanţa în legătură cu o luare de mită de 40.000 de euro. În lipsa ei, tot ce se poate face este restituirea dosarului la DNA Piteşti", ne-a declarat unul din avocaţii primarului Craiovei,Domnica Toader.

Magistraţii nu au fost de aceeaşi părere, aceştia respingând astăzi cererea de restituire a dosarului la DNA.

Primarul Craiovei nu îşi poate relua funcţia, aşa cum sperase, Tribunalul Galaţi menţinând astăzi interdicţia.

Antonie Solomon nu are voie nici să părăsească localitatea Craiova,cu excepţia termenelor de judecată, când trebuie să vină la Galaţi pentru proces.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Judecatorii_au_decis-_Antonie_Solomon_nu_isi_poate_relua_functia_de_primar_al_Craiovei_0_356964768.html

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Dosarul în care este judecat primarul Craiovei a fost amânat din nou

Judecătorii au stabilit un nou termen de judecată pe 22 decembrie 2010 după ce fostul patron al clubului de fotbal FC Argeş, Cornel Penescu, a depus la dosar acte medicale din care rezultă că s-a îmbolnăvit.

Departamentul Naţional Anticorupţie îl acuză pe Solomon că ar fi primit 50.000 euro de la Gheorghe Penescu, fostul patron al echipei de fotbal FC Argeş, pentru a-i facilita emiterea unei autorizaţii de construcţie pentru hypermarketul PIC Craiova. Primarul Craiovei a susţinut constant că nu există niciun martor care să poată spune că a primit mită.

Deşi au trecut mai bine de şase luni de când procesul a fost strămutat la Tribunalul Galaţi de la Tribunalul Argeş, până acum nu s-a audiat niciun martor, dosarul fiind amânat pentru diverse motive.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Dosarul_in_care_este_judecat_primarul_Craiovei_a_fost_amanat_din_nou_0_379162655.html

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Recursul lui Antonie Solomon a fost respins

Recursul primarului suspendat al Craiovei, Antonie Solomon, a fost respins de către magistraţii gălăţeni ai Curţii de Apel. Solomon ceruse Tribunalului să-i revoce măsura de a nu putea ocupa fotoliul de primar al Craiovei. El mai solicitase şi să fie obligat să nu părăsească ţara şi nu localitatea, aşa cum sună acum decizia instanţei, dar judecătorii nu au admis niciuna dintre cereri, iar Antonie Solomon va fi audiat la următorul termen de judecată.

Respingerea recursului era de aşteptat, având în vedere că este a doua oară când se recurge la o astfel de cale de atac, deşi, potrivit procedurilor, doar procurorul avea dreptul de face recurs în asemenea situaţii. Şi atunci, ca şi acum, recursurile au fost declarate „inadmisibile”. Însă, fără a fi răutăcioşi, procesele i-au oferit primarului suspendat măcar posibilitatea de a se mai plimba prin ţară.

http://www.viata-libera.ro/articol-Recursul_lui_Antonie_Solomon_a_fost_respins_2.html

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Primarul Solomon rămâne legat de Craiova

Judecătorii Tribunalului Galaţi au respins astăzi cererea făcută de avocaţii lui Antonie Solomon de înlocuire a obligaţiei de a nu părăsi localitatea cu cea de a nu părăsi ţara. Primarul Craiovei, Antonie Solomon, nu va putea pleca din Craiova decât pentru a veni la proces, la Galaţi. Judecătorii au decis că edilul-şef judecat pentru fapte de corupţie trebuie să rămână în continuare în Bănie, respingând cererea avocaţilor primarului de a înlocui obligaţia de a nu părăsi localitatea cu cea de a nu părăsi ţara.

http://www.adevarul.ro/locale/craiova/Primarul_Solomon-legat_de_Craiova_0_416958822.html

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Solomon vrea să fie primar cu atribuţii reduse

Antonie Solomon s-ar putea întoarce în curând în fotoliul de primar al Craiovei dacă judecătorii gălăţeni îi vor aproba cererea prin care acesta solicită eliminarea interdicţiei de a-şi exercita mandatul.

Tribunalul Galaţi ar fi trebuit să judece ieri un nou termen în procesul în care Solomon este acuzat de procurorii DNA că ar fi primit mită 50.000 de euro de la omul de afaceri Cornel Penescu. Judecătorii au amânat din nou procesul, deoarece avocatul lui Penescu a motivat că este bolnav.

După luni de aşteptare în care doar s-a prezentat la tribunal fără să ceară nimic magistraţilor, Solomon a solicitat acum înlocuirea interdicţiei de a-şi exercita mandatul de primar cu aceea de a-l exercita, dar fără atribuţiile de a semna autorizaţii de construire şi de a conduce Comisia de sistematizare a primăriei. „Pot exercita mandatul în acest fel. Ce mare atribuţii erau acestea?“, a declarat Solomon pentru GdS.

http://www.gds.ro/Actualitate/2011-03-01/Solomon+vrea++sa+fie+primar++cu+atributii+reduse

Link to comment
Share on other sites

Antonie Solomon nu îşi poate relua funcţia de primar al Craiovei

Judecătorii Tribunalului Galaţi au respins astăzi cererea lui Antonie Solomon de a reveni la conducerea municipalităţii din Craiova în anumite condiţii.

Antonie Solomon a cerut ieri instanţei de judecată să îi permită reluarea funcţiei de primar al Craiova cu interdicţia de a emite autorizaţii de orice fel. Tribunalul Galaţi a respins astăzi cererea edilului pe motiv că este nefondată.

Antonie Solomon nu are voie nici să părăsească localitatea Craiova,cu excepţia termenelor de judecată, când trebuie să vină la Galaţi pentru proces.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Antonie_Solomon_nu_isi_poate_relua_functia_de_primar_al_Craiovei_0_436156911.html#commentsPage-1

Link to comment
Share on other sites

 • 5 weeks later...

Dosarul în care este implicat primarul Craiovei este amânat la nesfârşit

Audierile preconizate să înceapă astăzi în dosarul penal unde sunt inculpaţi printre alţii Antonie Solomon, primarul suspendat al Craiovei, şi Cornel Penescu, fostul patron al echipei de fotbal FC Argeş, au fost din nou blocate de o lipsă de procedură.

Avocatul lui Cornel Penescu a lipsit de la termenul de judecată de astăzi pe motiv că ar avea un proces la Argeş, dar nu a adus şi dovezi în acest sens. Pentru acest motiv, instanţa de judecată a decis să îl amendeze cu 2.000 de lei şi a făcut adresă la Baroul Galaţi pentru desemnarea unui avocat din oficiu, care să îl reprezinte pe Penescu în eventualitatea în care apărătorul ales nu se va prezenta nici la următorul termen de judecată.

Departamentul Naţional Anticorupţie îl acuză pe Solomon că ar fi primit 50.000 euro de la Gheorghe Penescu pentru a-i facilita emiterea unei autorizaţii de construcţie pentru hypermarketul PIC Craiova.

Judecătorii au decis că Antonie Solomon nu are voie să părăsească localitatea Craiova,cu excepţia termenelor de judecată, când trebuie să vină la Galaţi pentru proces şi nici să îşi reia funcţia de primar.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Dosarul_penal_in_care_este_implicat_primarul_Craiovei-din_nou_amanat-_Avocatul_lui_Penescu_amendat_cu_2-000_de_lei_pentru_lipsa_nemotivata_de_la_proces_0_454155043.html

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Primarul Craiovei le-a cerut judecătorilor să îl lase să-şi cunune fiul la Leamna

Procesul în care primarul fără drept de a-şi exercita funcţia, Antonie Solomon, este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă a fost amânat din nou pentru data de 23 iunie, pentru că avocatul lui Cornel Penescu avea procese la Piteşti.

Avocaţii primarului au solicitat judecătorilor să îi permită primarului să plece din localitate între 10 şi 13 iunie. Pe 11 iunie este planificată cununia religioasă a singurului său fiu, Iulian, ceremonia urmând să aibă loc în localitatea Leamna, sat aflat la 7 kilometri de oraş, în biserica ctitorită de Antonie Solomon. Procurorul de caz a acceptat însă ca interdicţia de a părăsi municipiul Craiova să fie ridicată doar pentru două zile: 10-11 iunie.

Decizia de saptămâna viitoare a judecătorilor ar putea fi doar o formalitate, având în vedere că şi Parchetul a fost de acord parţial cu solicitarea edilului. "Sperăm să i se ridice măcar pentru două zile interdicţia pentru a putea merge la nunta fiului. Noi am cerut patru zile, ca să poată participa şi la pregătiri, dar este bine şi aşa", ne-a declarat Domnica Toader, avocata primarului suspendat al Craiovei.

Cununia religioasa a lui Iulian şi Gloriei, planificată pentru 11 iunie, urmează să aibă loc în singura biserică din satul limitrof Băniei, aşezământ religios construit în urmă cu câţiva ani, în mare parte din banii donaţi de primarul Antonie Solomon.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Solomon a primit încuviinţarea de a părăsi localitatea pentru a participa la nunta fiului său

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, care are interdicţie de a-şi exercita funcţia, a primit încuviinţarea judecătorilor de la Tribunalul Galaţi pentru a părăsi localitatea timp de trei zile, el urmând să participe în satul Leamna de Sus, la nunta fiului său, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Avocaţii lui Antonie Solomon au depus în urmă cu două săptămâni o cerere la Tribunalul Galaţi prin care au solicitat ca Solomon, care are interdicţie de a părăsi localitatea, să plece patru zile din Craiova pentru a participa la nunta fiului său, care va avea loc în comuna Bucovăţ, satul Leamna de Sus.

Magistraţii Tribunalului Galaţi au admis cererea apărătorilor lui Antonie Solomon, însă pentru o perioadă de trei zile. "În baza dispoziţiilor Cod procedură penală încuviinţează ca în perioada 10-12 iunie inculpatul Antonie Solomon să părăsească localitatea de domiciliu - respectiv municipiul Craiova, pentru a merge în satul Leamna de Sus, comuna Bucovăţ, judeţul Dolj", se arată în încheierea Tribunalului Galaţi.

Decizia instanţei este definitivă.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Procesul lui Solomon rămâne la Galaţi

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins cererea depusă de avocaţii lui Antonie Solomon prin care solicitau strămutarea procesului de la Tribunalul Galaţi, unde acesta este judecat pentru fapte de corupţie.

Avocaţii au solicitat acest lucru deoarece, într-un an de când procesul a fost mutat de la Piteşti la Galaţi, magistraţii nu au reuşit să obţină nici măcar declaraţiile martorilor din proces.

În plus, ceilalţi inculpaţi din dosar, Penescu şi Pieca, au amânat în mod intenţionat continuarea procesului, motivând ba că sunt bolnavi, ba că avocaţii lor au alte procese pe rol.

La cum evoluează lucrurile la Galaţi, Antonie Solomon are şanse puţine să obţină ridicarea interdicţiei de a-şi exercita mandatul de primar şi, implicit, să candideze din nou la primărie la anul.

gds.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Tribunalul Galaţi i-a dat liber lui Solomon la primărie şi în ţară!

Primarul fără atribuţii al Băniei, Antonie Solomon, are voie să părăsească localitatea şi să îşi exercite funcţia de primar, potrivit unei decizii a Tribunalului Galaţi. Hotărârea nu este definitivă, DNA Piteşti formulând deja recurs.

Potrivit avocatului edilului, Sebastian Răduleţu, „instanţa, prin noua măsură preventivă a obligării de a nu părăsi ţara, nu a mai dispus şi interzicerea exercitării funcţiei. Prin urmare, dacă această încheiere din 8 iulie rămâne definitivă, atunci funcţia poate fi exercitată“. Altfel spus, interdicţia de a nu exercita funcţia de primar era un accesoriu la interdicţia de a nu părăsi localitatea. Odată ce instanţa a înlocuit obligaţia de nu părăsi localitatea cu cea de nu părăsi ţara, practic a fost luată o nouă măsură care are alte accesorii. Acestea sunt menţionate în decizia judecătorilor, care nu face deloc referire la interzicerea exercitării funcţiei de primar.

Procurorii DNA Piteşti au făcut deja recurs, urmând să fie judecat zilele următoare.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.