Jump to content

INCALZIRE  

9 members have voted

1. 1. Ce sistem de incalzire folositi?

• Incalzire centralizata
    • Centrala pe gaz
    • Centrala electrica
      0
    • Calorifere / convectoare electrice
      0
    • Centrala pe lemne
      0
    • Centrala pe motorina
      0
    • Soba pe lemne
      0
    • Am venit din Siberia iar iarna aici mi se pare ca e cald asa ca nu folosesc sisteme de incalzire
      0
  2. 2. Cat platiti, in medie, pentru incalzire pe luna de iarna?

• <100RON
      0
    • Intre 100 si 200 RON
    • intre 200 si 300 RON
    • Intre 300 si 400 RON
    • intre 400 si 500 RON
      0
    • intre 500 si 700 RON
      0
    • intre 700 si 1000 RON
      0
    • >1000 RON
      0
  3. 3. Sunteti interesat de un sistem de incalzire IEFTIN, ECONOMIC, EFICIENT si ECOLOGIC?

• DA, doresc detalii suplimentare
    • NU, sunt multumit cu ceea ce am acum
    • As fi interesat dar nu sunt adeptul schimbarii
      0
    • NU m-am gandit pana acum la alternative

Recommended Posts

Posted (edited)

Vrei sa reduci cheltuielile la intretinere?

Vrei sa platesti mai putin pentru incalzire?

Vrei sa beneficiezi de caldura atunci cand ai tu nevoie?

Credeti ca incalzirea cu gaz este singura optiune pe care o aveti?

Raspunsul la toate aceste intrebari este unul singur:

SISTEMUL DE INCALZIRE PRIN RAZE INFRAROSII. Sistemul de incalzire pe care il propunem este: ECONOMIC, EFICIENT, CONFORTABIL si ECOLOGIC.

Pentru incalzirea electrica costul unui KW este redus cu 35% (la momentul actual se plateste 0,25RON/KW pentru incalzire electrica)!!!

Vezi in attachament un studiu comparativ referitor la principalele surse de incalzire.

Pentru relatii ma puteti contacta pe email: djabar1523@yahoo.com

comparatie.doc

Edited by djabar1523
Posted

exista un studiu al efectelor radiatiei in spectru infrarosu asupra corpului uman? este ca si cum am fi expusi direct la raze solare pentru un timp indelungat.am studiat problema si nu am gasit nimic asupra acestui lucru.in final am optat ptr un sistem combinat panouri solare-centrala pe lemne cu incalzire in pardoseala.investitia initiala a fost ceva mai mare dar costurile incalzirii locuintei cu sistemul asta este extrem de redus.practic reusesc sa incalzesc 534mp de casa cu aprox 1to brichete/luna de iarna.daca ar trebui sa cumpar brichetele de lemn,pretul ar fi in jur de 500ron/luna iarna.dar cum le produc singur...

Posted

exista un studiu al efectelor radiatiei in spectru infrarosu asupra corpului uman? este ca si cum am fi expusi direct la raze solare pentru un timp indelungat.am studiat problema si nu am gasit nimic asupra acestui lucru.in final am optat ptr un sistem combinat panouri solare-centrala pe lemne cu incalzire in pardoseala.investitia initiala a fost ceva mai mare dar costurile incalzirii locuintei cu sistemul asta este extrem de redus.practic reusesc sa incalzesc 534mp de casa cu aprox 1to brichete/luna de iarna.daca ar trebui sa cumpar brichetele de lemn,pretul ar fi in jur de 500ron/luna iarna.dar cum le produc singur...

Dezavantajul tau este ca trebuie sa "bagi lemne (brichete) in soba" , deci esti angajat cu jumatate de norma pentru centrala si daca nu ma insel treburile se complica putin cand se intrerupe curentul electric si centrala este in functiune.

In ceea ce priveste costul lunar acesta este foarte bun, cu atat mai mult cu cat la tine este zero.

Razele infrarosii nu au nici un efect asupra corpului uman intrucat sunt emise in aceeasi lungime de unda cu razele infrarosii generate de noi.

Posted

cat ajunge, in medie, un asemenea sistem de incalzire pentru un apartament cu 2 camere, baie si bucatarie?

Si cel mai important care este consumul specific unui astfel de sistem de incalzire (daca se poate concret)?

Posted

Si cel mai important care este consumul specific unui astfel de sistem de incalzire (daca se poate concret)?

Costul sistemului PLEN de incalzire il pot spune doar daca am suprafata utila a apartamentului si pentru a face calculele cat mai corect as avea nevoie si de o schita a apartamentului.

In ceea ce priveste consumul acesta se situeaza undeva intre 10-15Wati / ora (in functie de gradul de izolare al locuintei), ceea ce ar insemna la un apartament de 50m2, un consum lunar de 90 - 135RON

Posted

Costul sistemului PLEN de incalzire il pot spune doar daca am suprafata utila a apartamentului si pentru a face calculele cat mai corect as avea nevoie si de o schita a apartamentului.

In ceea ce priveste consumul acesta se situeaza undeva intre 10-15Wati / ora (in functie de gradul de izolare al locuintei), ceea ce ar insemna la un apartament de 50m2, un consum lunar de 90 - 135RON

...bun atunci care este afacerea...?!?

am un apartament de 105(mp) utili sunt vreo 78-80(ceva de genul), cea mai mare factura de gaz (specific ca am centrala termica) pe luna de iarna a fost de 250Ron (in acesti bani intrand incalzire constant peste 20 grade in toate cele trei camere, apa calda menajera + gatit) ... deci care este avantajul sistemului PLEN {sincer cred ca este doar marketing nimic mai mult punand la socoteala faptul ca trebuie sa investesti bani in acest sistem (nimeni nu spune cat) apoi trebuie sa renovezi tot apartamentul alte cateva mii de lei, la care mai adaugam o instalatie electrica foarte bine pusa la punct deci alti(3000-4000RON inlocuirea celei vechi existente), CAND SE VA RECUPERA INVESTITIA SI CAND VA DEVENI EA RENTABILA ???}

SA NU CREZI CA SUNT CONTRA DOAR CA NU VAD ... SENSUL deci prefer sa merg pe clasic

:-?

Posted

...bun atunci care este afacerea...?!?

am un apartament de 105(mp) utili sunt vreo 78-80(ceva de genul), cea mai mare factura de gaz (specific ca am centrala termica) pe luna de iarna a fost de 250Ron (in acesti bani intrand incalzire constant peste 20 grade in toate cele trei camere, apa calda menajera + gatit) ... deci care este avantajul sistemului PLEN {sincer cred ca este doar marketing nimic mai mult punand la socoteala faptul ca trebuie sa investesti bani in acest sistem (nimeni nu spune cat) apoi trebuie sa renovezi tot apartamentul alte cateva mii de lei, la care mai adaugam o instalatie electrica foarte bine pusa la punct deci alti(3000-4000RON inlocuirea celei vechi existente), CAND SE VA RECUPERA INVESTITIA SI CAND VA DEVENI EA RENTABILA ???}

SA NU CREZI CA SUNT CONTRA DOAR CA NU VAD ... SENSUL deci prefer sa merg pe clasic

:-?

Esti un caz fericit ca ai dat maxim 250RON la factura de gaze.

Eu NU incerc sa vand ci incerc sa ofer alternative. Faptul ca tu ai gasit o solutie de care esti multumit pentru incalzire este un lucru imbucurator. Nu stiu daca am postat pe forum mesaje de genul "renuntati la centrale pe gaz si treceti pe incalzire prin raze infrarosii". Fiecare alege ceea ce vrea si ce considera rentabil, economic, sanatos pentru el. Ai fi uimit insa sa afli cati romani nici macar nu si-au pus problema existentei altor surse de incalzire (excluzand sistemul centralizat sau centrala pe gaz).

Nu am postat nimic referitor la pret deoarece calculele sunt relativ complicate si tin cont de foarte multe variabile. Referitor la recuperarea investitiei initiale as putea intreba si eu: CAT A COSTAT MONTAREA CENTRALEI PE GAZ cu tot cu avize, aprobari, calorifere, tevaraie si manopera? (fara a mai adauga si revizii periodice ale acestora, inclusiv inlocuirea centralei dupa expirarea perioadei de viata (conform instructiunilor producatorului)).

Un alt argument ar fi renuntarea la dependenta energetica (ma refer la dependenta de gazul rusesc care se poate opri cand vor muschii lui Putin). Romania este importator de gaze naturale insa produce suficienta energie electrica pentru a acoperi consumul intern.

Posted

Esti un caz fericit ca ai dat maxim 250RON la factura de gaze.

Eu NU incerc sa vand ci incerc sa ofer alternative. Faptul ca tu ai gasit o solutie de care esti multumit pentru incalzire este un lucru imbucurator. Nu stiu daca am postat pe forum mesaje de genul "renuntati la centrale pe gaz si treceti pe incalzire prin raze infrarosii". Fiecare alege ceea ce vrea si ce considera rentabil, economic, sanatos pentru el. Ai fi uimit insa sa afli cati romani nici macar nu si-au pus problema existentei altor surse de incalzire (excluzand sistemul centralizat sau centrala pe gaz).

Nu am postat nimic referitor la pret deoarece calculele sunt relativ complicate si tin cont de foarte multe variabile. Referitor la recuperarea investitiei initiale as putea intreba si eu: CAT A COSTAT MONTAREA CENTRALEI PE GAZ cu tot cu avize, aprobari, calorifere, tevaraie si manopera? (fara a mai adauga si revizii periodice ale acestora, inclusiv inlocuirea centralei dupa expirarea perioadei de viata (conform instructiunilor producatorului)).

Un alt argument ar fi renuntarea la dependenta energetica (ma refer la dependenta de gazul rusesc care se poate opri cand vor muschii lui Putin). Romania este importator de gaze naturale insa produce suficienta energie electrica pentru a acoperi consumul intern.

Referitor la recuperarea investitiei initiale in 2001 cand am montat-o a fost in jur de 80.000.000 ROL (incluzand aprobari, avize, calorifere, COLOANA DE GAZ, centrala,tevaraie, mana de lucru cu alte cuvinte all inclusive), centrala a fost (si este inca ...) JUNKERS EUROLINE si singura problema in acesti 9 ani a fost un pardalnic de presostat de la apa calda in rest nimic ("doar apa, paie si bataie"). Despre reviziile periodice acestea s-au introdus relativ recent 2006-2007 si nu sunt chiar de speriat (aviz de functionare+verificarea parametrilor centralei+noxe = 30Euro/2 ani aprox ceea ce nu este exorbitant). Referitor la durata de viata ... producatorul spune in functie de conditiile de exploatare nu mai putin de 10 ani (din ce am vb cu cei ce-mi fac verificarile periodice au in "intretinere" centrale de 15 ani la care s-a inlocuit doar " UN BUTON" si atunci ce rost are sa o schimbi la 10-12 ani?), si daca prin absurd vrei sa inlocuiesti centrala se gasesc centrale pe toate gardurile si de toate marcile incepand cu 1700RON si terminand pe la 3500RON (cele in condensare cu randament excelent), ceea ce nu este enorm.

Cu privire la "dependenta energetica" apa de ploaie deoarece romania are resurse de a asigura necesarul de gaze naturale din exploatatiile interne, asazisa dependenta energetica fata de rusia este doar pentru "afaceristii" tolerati de statul roman ("importatorii"). Mai simplu spus Distrigazul vinde (distribuie), gaz romanesc (mult mai ieftin de altfel) la pret de gaz importat ce are un pret exorbitant / mia de metri cubi la care mai adaoga accize si taxe stupide...

TI-AM SPUS SI LA POSTAREA ANTERIOARA CA NU ESTE UN AFRONT <-> ce vreau sa subliniez este ca o centrala termica de apartament este mult mai eficienta in acest moment decat un sistem cu radiatie infrarosie (avand in vedere si apa calda pe care o produci cu "centrala")(parerea mea).

Comparand cu consumatori similari, in cazul meu,(apartament similar,nr de persoane identic diferenta fiind ca eu am centrala iar vecinul este bransat la sistemul orasului) am constatat urmatoarele:

factura de cheltuieli lunara (incluzand si factura de gaz)a fost cu mici exceptii la jumatate fata de vecinul in sistem centralizat la care adaugam confortul (iarna constant peste 20 grade in toata casa, apa calda in mai putin de 1minut la cel mai indepartat robinet)...

... Nici eu nu vand centrale doar ca mi se pare corect sa punem in balanta si sa oferim variante viabile celor care vor sa se debranseze de la sistemul centralizat...

Ar fi interesant de vazut mai multe opinii in acest sens (argumentate insa), si atunci vazut cel mai fiabil sistem ...

zi buna tuturor!

Posted

Dezavantajul tau este ca trebuie sa "bagi lemne (brichete) in soba" , deci esti angajat cu jumatate de norma pentru centrala si daca nu ma insel treburile se complica putin cand se intrerupe curentul electric si centrala este in functiune.

In ceea ce priveste costul lunar acesta este foarte bun, cu atat mai mult cu cat la tine este zero.

Razele infrarosii nu au nici un efect asupra corpului uman intrucat sunt emise in aceeasi lungime de unda cu razele infrarosii generate de noi.

nu tre sa bag chiar tot timpul pentru ca incalzirea in pardoseala are inertie termica foarte mare si oricum in timpul zilei energia este furnizata de soare...faza cu penele de curent este rezolvata deja cu un ups...multmesc pentru informatiile legate de lungimea de unda a radiatiei.nu stiu daca o cunosti dar am avut multe discutii cu d.na nicoleta melinte pe tema asta...dar inca nu am gasit nimic "oficial" legat de lungimea de unda a radiatiei.probabil ca ai dreptate doar ca eu nu am gasit nimic la vremea respectiva.subiectul ma intereseaza si acum destul de mult.multumesc pentru raspuns

Posted

nu tre sa bag chiar tot timpul pentru ca incalzirea in pardoseala are inertie termica foarte mare si oricum in timpul zilei energia este furnizata de soare...faza cu penele de curent este rezolvata deja cu un ups...multmesc pentru informatiile legate de lungimea de unda a radiatiei.nu stiu daca o cunosti dar am avut multe discutii cu d.na nicoleta melinte pe tema asta...dar inca nu am gasit nimic "oficial" legat de lungimea de unda a radiatiei.probabil ca ai dreptate doar ca eu nu am gasit nimic la vremea respectiva.subiectul ma intereseaza si acum destul de mult.multumesc pentru raspuns

Gabbiano, sterge-ti mesajele din INBOX pentru ca nu mai poti primi alele noi :)

• 2 years later...
Posted (edited)

Salut,

Cam ce aport la incazire iti aduc panourile soalre?

In teorie au un aport de 25 - 30 % dar in practica nu se atinge nici pe departe.

Banuiesc ca ai un sistem presurizat integrat.

Edited by Andrei Popescu