Jump to content

Sunt mândru că sunt român!

Recommended Posts

Romania e tara mea! Si nicaieri pe lumea asta nu mi-e mai bine ca Acasa! Sunt bucuroasa ca aici la noi nu s-au pierdut valorile stramosesti, traditiile mostenite din neam in neam. Suntem un popor ce inca are suflet, valoare cu care putine tari se mai pot mandri in ziua de azi.

Haideti ca in acest topic sa uitam de inerentele nemultumiri, frustrati si neajunsuri!

Avem destule topicuri in care ne exprimam nemultumirile, in care criticam structurile, indiferent de natura lor - politica sau sociala, asa ca, invit aici pe toti cei care vor sa isi exprime un gand bun in ton cu subiectul ce l-am deschis.

Cum ar arata o lume fara Romania?...

http://video.google.com/videoplay?docid=3248980463358300047&q=&hl=en#

Romania e tara mea! Si nicaieri pe lumea asta nu mi-e mai bine ca Acasa! Sunt bucuroasa ca aici la noi nu s-au pierdut valorile stramosesti, traditiile mostenite din neam in neam. Suntem un popor ce inca are suflet, valoare cu care putine tari se mai pot mandri in ziua de azi.

Haideti ca in acest topic sa uitam de inerentele nemultumiri, frustrati si neajunsuri!

Avem destule topicuri in care ne exprimam nemultumirile, in care criticam structurile, indiferent de natura lor - politica sau sociala, asa ca, invit aici pe toti cei care vor sa isi exprime un gand bun in ton cu subiectul ce l-am deschis.

Cum ar arata o lume fara Romania?...

http://video.google.com/videoplay?docid=3248980463358300047&q=&hl=en#

Infinit mai putin corupta.Patria este acolo unde traiesti bine!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

propaganda ieftina...despre absolut orice tara din lume poti sa faci un clip de 5 minute in care sa prezinti ceva "nemaipomenit"...cat despre intrebarea cum ar fi lumea fara romania...nu vrem sa stim raspunsul dat de italienii,spaniolii,francezii,englezii sau altii jefuiti de romani.nu suntem buricul pamantului si cu nimic mai presus sau mai prejos decat multe alte natii.genul asta de propaganda ma scarbeste indiferent de unde vine. noi consideram ca avem nevoie sa fim bagati in seama si platim din bani publici ptr mizeria asta.eu cand ma uit la asa ceva vad un fel de...frustrare nationala.daca nu dau altii doua parale pe noi sa ne laudam singuri....chestia asta vrea sa atraga turisti in romanica???stiti o singura persoana sanatoasa mintal care ar vizita o tara doar ptr clipul asta???mai ales daca este vorba de romania ...sa fim seriosi...de fapt care este rostul filmuletului asta? turism,atragerea investitorilor?sa ne laudam?chiar nu-i vad rostul...scuze oana...stii ca esti prietena mea draga si blonda mea preferata da'...cu clipul asta nu suntem pe aceiasi lungime de unda.pupici

hai să detaliez puţin, că duminică dimineaţă nu eram în dispoziţia necesară ;;).

salut ideea Oanei (numele l-am dedus din comentarii) de a mai încerca să privim şi altfel lucrurile. nu mă refer la acel film (nu l-am deschis acum, cred că l-am văzut cu multă vreme în urmă, sunt, cred, diverse chestii în el, invenţia stiloului, avionului cu reacţie etc.) care-mi pare cam festivist şi, implicit, irelevant, cel mult didactic.

eu mă gândeam la altceva. trăim într-o ţară care merge prost, per ansamblu. înfierăm sistemul, regulile şi nerespectarea lor, ne uităm cu jind peste gard în timp ce scuipăm în interiorul curţii, ţipăm că alţii sunt de vină, dar uităm un lucru esenţial: toate astea sunt făcute de NOI. şi sistem, şi reguli, şi decizii. până şi corupţia ne aparţine. eşti slab, corupi, eşti puternic, te laşi corupt. o să ne lamentăm până murim?! plecaţi fraţilor spre zări mai bune, ce mai aşteptaţi? veţi duce cu voi o bucată de Românie, că vă place sau nu. dar dacă stăm aici, măcar să nu ne mai smiorcăim oricui stă să ne-a asculte. cineva spunea că suntem o naţie de fatalişti, eu încă refuz să cred asta!

ce e de făcut? la naiba, nu ştiu, cel puţin la nivel macro, dar măcar în ceea ce mă priveşte ştiu ce am de făcut. să lupt pentru familia mea, să-mi educ copii, să-i respect pe cei din jurul meu, să muncesc mai responsabil, să-mi fie mie bine şi celor din jurul meu, atât cât e posibil. sună infantil? cine vrea, n-are decât să creadă asta.

o observaţie: mă bate gândul peste câţiva ani să plec să muncesc într-o altă ţară, dar mai am multe de făcut în sensul ăsta, că nu voi pleca acolo să bat cuie sau să vopsesc garduri. asta nu va însemna că-mi voi renega ţara în care trăiesc acum, chiar dacă mă simt oarecum în minoritate, pentru că eu nu am votat portocaliu, dar totuşi e ţara mea, bună, rea, cum o fi ea. aici trăiesc, aici zâmbesc ;).

dar totuşi e ţara mea, bună, rea, cum o fi ea. aici trăiesc, aici zâmbesc ;).

Spunea cineva ca romanul, cind pleaca din tara, plinge si dupa clanta de la usa... :)

Din pacate, sintem ca niste cartofi... Ceea ce e mai bun e in pamint. Toti cei care ne dau motive de mindrie sint fie morti, fie pe moarte. Cei mai tineri sint deja afara sau cu gind sa scape cit mai repede.

Imi educ copiii sa fie respectuosi, sa invete, sa fie organizati si responsabili.

Ii educ sa fie loseri. Asta in cazul in care vor ramine in Romania, tara in care reusesti numai daca ai tupeu si nesimtire. Asa ca sper din tot sufletul sa plece cit mai repede, intr-o tara in care valorile sa conteze.

Nu (mai) sint mindru ca sint roman, de multa vreme. De cind am iesit din tara si se uitau strimb la mine la benzinarii sau la restaurant. De cind vad ca alti r...romani ne fac numele de batjocura si guvernul nostru nu face nimic. Acel guvern ales democratic, tot de romani.

Nu este nimeni vinovat de situatia in care sintem, in afara de noi insine. Si eu m-am saturat sa fiu o minoritate intr-o tara de prosti si nesimtiti. Normalitatea nu e data de ceea ce cred eu, ci de ceea ce crede majoritatea. Si majoritatea arata zi de zi, ceas de ceas ce crede.

Nu, mie imi este rusine. As renunta la cetatenie in momentul acesta, daca s-ar putea, si mi-as lua de albanez.

Sau cel mai bine, de sirb.

Edited by katman

...

Nu, mie imi este rusine. As renunta la cetatenie in momentul acesta, daca s-ar putea, si mi-as lua de albanez.

Sau cel mai bine, de sirb.

dacă cineva se va uita strâmb la mine, să fie sănătos! e problema lui. mândria mea stă în primul rând în mine, n-am nevoie să mă identific cu altă nație. oricum, cu globalizarea asta, asta contează din ce în ce mai puțin, iar educația copiilor în altă parte va face bine și celor de aici.

bre, in primul trebuie sa va spun ca zambesc, citind postarile. amar.

ce v-am rugat? exista atatea locuri pe forum unde scuipam veninul, ura si frustrarea (si nu neg faptul ca ar fi trairi nesustinute si neimpartasite si de mine). iar in acele locuri o facem genial de bine. ce dracu' v-a apucat aceleasi lucruri sa le exprimati s'aci? zau, parc-ati fi copii ce nu au puterea sa se abtina.

am vrut sa fie un topic pentru persoanele care simt/cred si altceva nu numai dezgust pentru tara asta. nu va identificati? nu va opreste nimeni sa postati in alta parte, dar abtineti-va aici.

si de nu mi-a mers 'cearta', am sa va dojenesc altfel :): de n-aveti respect fata de tara, atunci fata de colega de forum ce va respecta si ce nu v-a facut nimic (pan' acu'...da' nu-i timp pierdut) :)

soo, chill down dragii mei, si lasati-ma sa-mi exercit liber, desfranat si neperturbat de voi dragostea de neam si tara ;;)

@Gabbiano: clipul nu are neaparat legatura cu ceea ce simt eu pentru tara:), dar e un clip ce nu face altceva decat sa sublinieze anumite aspecte bune ale noastre. n-am inteles, de ce sa nu ma mandresc ca sunt roman, atata timp cat pot si am cu ce? ai impresia ca numai noi suntem tara imperfectilor, si ca nicio alta nu isi are burienile ei? de ce sa nu ma laud cu tara mea? sa astept sa o faca altcineva? cam cine? macaronarii de italieni? francezii? americanii? nemtii? pai n-au s-o faca niciodata. sunt patrioti si au grija sa-si cultive acest sentiment in favoarea tarii a carui cetateni sunt. noua romanilor ne e rusine sa o facem. ne e rusine sa agatam de geam un drapel de ziua nationala Romaniei. pai dragii mei, tocmai de asta ar trebui sa ne fie rusine...de rusinea noastra! uitati-va la americani. pai astia nu fac un mot fara sa se laude ca l-au facut tocmai pentru ca-s cetateni americani... :d . Deci, Gabbiano: imi esti prieten, da' pan' la un punct:P ca te iau si te smotocesc pentru ideile .... si nefondate scrise mai sus, de nu te vezi. ia revino-ti :-*

Cei mai tineri sint deja afara sau cu gind sa scape cit mai repede.

Imi educ copiii sa fie respectuosi, sa invete, sa fie organizati si responsabili.

Ii educ sa fie loseri. Asta in cazul in care vor ramine in Romania, tara in care reusesti numai daca ai tupeu si nesimtire. Asa ca sper din tot sufletul sa plece cit mai repede, intr-o tara in care valorile sa conteze.

kat, in 90% din cazuri tinerii nostri plecati pe alte meleaguri au facut-o pentru un ban mai mult (sau cu mult mai mult). Dar nu pentru ca le este rusine ca sunt romani. Au ajuns la concluzia ca aici nu sunt satisfacuti financiar, asa ca pleaca undeva unde le e mai bine in acest sens. Din punct de vedere emotional si spiritual nu au cum sa fie mai fericiti.

Eu iubesc pamantul. Ador calatoriile. Am gustat cate putin din fiecare tara in parte. Nicaieri, dar nicaieri pe lumea asta nu m-am simtit mai implinita sufleteste decat la noi! Strainii sunt reci, nu dezvolta prietenii profunde, viata lor se rezuma la bani, decenta ce o ofera banul, la achitarea datoriilor catre stat si a asigurarilor (subiect pregnant in absolut toate discutiile lor)...si cam atat. Nu mentin si nu cultiva relatiile de familie. Le-a implinit copilul vreo 16 ani? Un sut in fund si "descurca-te de-acum incolo. Sa ma mai suni sa-mi spui cati ani are nepotul sau nepoata, n-am retinut exact. Oare-i blond/a...?" Dezradacinarea e la ea acasa in occidentalismul mult venerat de catre noi. La ei n-ai sa vezi caldura familiei stranse laolalta de Craciun. Revelionul si-l petrec cu sotia/sotul, prinzadu-i 12 noaptea intr-un restaurant cochet, mancand civilizat la umbra lumanarii, urmand ca la 1 deja sa fie in pijamale.

Copiii lor? Pai frate, de m-ar fi prins tata ca vin la usa cu ciuf de emo-n cap, pai daca nu mi-ar fi tras o mama de bataie de nu-mi mai trebuia a doua nu ca muzica satanica..ci tril de neprihanite randunele ;)

Kat...cum spui tu sa ne invatam copiii? :) ma faci sa rad rotund! Cu alte cuvinte...sa fie obraznici, impertinenti, neobrazati, eventual din aia ce sa mai traga si cate una dupa ceafa la profesori, asa intr-o doara...ca le erau in drum...

Nu dragul meu. Eu pe copila mea am sa o invat tot ce-i mai bun pe lumea asta, voi incerca cat voi putea sa aiba un suflet curat. Ii voi oferi educatie, voi impune principii dupa ale caror valori trebuie sa se ghideze. Ca va alege ea sa se inhaiteze cu un golan ce da-n cap la lume pentru bani, deja va fi decizia ei. Dar, de obicei, cine se aseamana se aduna. Asa ca nu prea imi fac griji. Si daca tot suntem la capitolul copii si educatie...pai vai si amar de incultura sarmanilor straini. N-au habar pe ce lume traiesc! Nivelul de cultura de la noi din tara e cu mult mai ridicat, iar copilul meu si copilul tau sunt cu mult mai straluciti decat a oricarui strain ce l-am opri acum din intamplare pe strada. Si mai pot afirma ca mi-e rusine? De ce? Mi-e rusine ca sunt inteligenta si ca stiu o tara s-o localizez pe harta? In timp ce unui strain i-ar fi greu daca nu imposibil?? (bine, recunosc, eu mai stiu si multe alte chestii :P )

bre, in primul trebuie sa va spun ca zambesc, citind postarile. amar.

...

si de nu mi-a mers 'cearta', am sa va dojenesc altfel :): de n-aveti respect fata de tara, atunci fata de colega de forum ce va respecta si ce nu v-a facut nimic (pan' acu'...da' nu-i timp pierdut) :)

...

:)), mă gândeam io că nu mai merge multă vreme. toate posturile mele (se poate verifica asta) nu lasă să se înțeleagă explicit genul persoanei mele, pentru că mai importante mi-au părut opiniile mele, nu neapărat persoana mea.

fac o pauză și revin: eu, cel puțin, nu m-am certat cu nimeni aici și nici n-am de gând s-o fac. prefer să îmi consum energiile altfel. îmi repugnă doar superioritatea celor care sunt în stare să-și renege originile pentru că în altă parte (”altă parte” ce s-a constituit fără meritul lui) e mai bine.

deci, ca să revin, chiar sunt mândru că sunt român, și-ți mai spun doar că nu sunt o colegă, ci un coleg de forum ;). asta nu mă determină să-mi retrag prima afirmație la postarea ta :))!

Na, ca m-am luat dupa gura voastra de hiene ce sunteti si am raspuns exact cum nu-mi doream :)

Deci, mie mi-e bine in tara mea. Nu am multi bani. Dar traiesc decent. In schimb, ma mai pot bucura (inca) :

- de mama mea draga ce ma iubeste ca ochii ei din cap si-ar fi in stare de orice pentru mine.

- de Pastele si Craciunul petrecut cu toti membrii familiei, cand stam claie peste gramada adunati de prin toate colturile tarii, evident, cu totii intr-un apartament deloc penthouse.

- de munte, de mare, de deal, de soare, de zvacnirea frunzei in ruginiul toamnei (zau ca pamela anderson sau o carla bruni, fie ele straine si occidentale, nu vor putea sa simta cum simt eu :P )

- de Tudor Gheorghe

- de bocitoarele ale caror cantece de jale iti fac sa te doara carnea pana la refuz

- (de ce nu) de Basescu (pentru ca imi aduce permanent in minte gandul ca la noi orice e posibil, si la altii nu;) sic:D ) - si ah, ce poate fi mai minunat decat sa stii ca Romania e tara tuturor posibilitatilor? :)

Off, si mai sunt atatea...dar deja ma doare capul cat m-am concentrat sa raspund cu furie la furia voastra :)

Dar revin

Gabi, acuma ce sa zic...eu m-am referit la mine :d, ca ii stiu si-s baieti buni toti. Doar ca uneori o mai fac pe niz-naii (sau cum s-o scrie).

Dar...recunosc, in ceea ce te priveste, am crezut ca esti muiere de-a mea :) ca altfel nu te mai pupam eu chiar asa apasat si neconditionat.

Sper sa nu mi-o iau prea tare... Mai ales de la apriga colega :)

Da, ok, ne mandrim cu Brancusi, cu H Coanda. Ne place sa vorbim de Paulescu si de Poenaru si de toti ceilalti, mai celebri sau mai putin celebri. Dar: votam parlamentari care au adus invatamnatul si cercetarea la faliment, suntem reprezentati de ministri sau presedinti care se lauda ca in scoala nu s-au omorat cu invatatura, OTV are una din cele mai mari audiente dintre televiziunile romanesti, Becali si altii asemenea lui au ajuns modele de urmat in Romania, Udrea si EBA sunt marile realizari post-revolutionare si asa mai departe... Ne mandrim cu Paulescu, dar spitalele sunt dezastru, institutul Cantacuzino e in moarte clinica... Coanda e al nostru, dar "am reusit" sa alungam cea mai mare parte a tinerilor calificati (cu adevarat)... Brancusi e unul dintre cei mai celebri artisti ai lumii, dar aruncam banii pe tot felul de porcarii - opere de arta...

Cred ca pe aic e problema, parerea mea.

Gabi, acuma ce sa zic...eu m-am referit la mine :d, ca ii stiu si-s baieti buni toti. Doar ca uneori o mai fac pe niz-naii (sau cum s-o scrie).

Dar...recunosc, in ceea ce te priveste, am crezut ca esti muiere de-a mea :) ca altfel nu te mai pupam eu chiar asa apasat si neconditionat.

româncă, româncă, dar ceva apucături de femeie nordică tot ai, de m-ai pupat "aşa apăsat şi necondiţionat" :))!

ştiu că-s băieţi buni, scrisul devoalează mult din personalitatea unui om ;).

Mikka jupanule, stii cum e vorba aia...(ce ti-as face cand te-as prinde):

In timp ce se uita la paharul din mana...

-un pesimist spune: of, mai am doar jumatate de pahar... :(

-un optimist spune: ia uite, mai am inca jumatate de pahar! :)

E dreptul meu sa fiu nemultumita si sa ma plang de ce-i in jurul meu. Ba chiar sa ma razbun pe acest stat nedrept (vezi posturi anterioare :) )

Si la fel, nimeni nu-mi poate lua capacitatea de a privi lucrurile bune si frumoase in viata.

ce ti-as face cand te-as prinde

Hmm, daca fug, ma crede proasta, daca stau, ma cred c..rva. Mai bine ma impiedic :d

Si la fel, nimeni nu-mi poate lua capacitatea de a privi lucrurile bune si frumoase in viata.

Absolut corect.

mamboo, daca ne uitam un pic la arhiva putem sa ne facem o idee despre cum au votat unii dintre noi...si sunt destui care nu au de ce sa fie mandrii acum. am sa-l injur pe chioru' si am sa le "multumesc" votantilor domniei sale de cate ori am sa am chef.am observat spiritul de gluma si am facut un efort sa gust gluma respectiva....oana...am calatorit destul amandoi sa stim ca multe din cele spuse de tine apropo de traditiile si legaturile de familie din vest sunt doar mituri.daca vrei caldura in interiorul unei familii numeroase cu ocazia unui eveniment de familie sau a sarbatorilor religioase iti recomand o familie italiana(mai ales din sud) cu ocazia unei nunti sau de craciun...propaganda din clipul postat de tine este despre niste elite romanesti.problema noastra,ca simpli cetateni, este ca nu traim inconjurati de elite ci de alti oameni la fel ca noi.intotdeauna culoarea este data de majoritate.si culoarea asta nu-mi place...personal,abia astept sa plec din tara si asta chiar nu este din motive financiare.doar ca eu nu cred ca tara asta se mai face bine in timpul existentei noastre.de 2000 de ani de cand ne cunostem cat de cat istoria nu avem mai mult de 6-7 conducatori care au avut coloana vertebrala.si oricum nu avem nicio garantie ca si astia nu au fost "cosmetizati" de manualele de istorie.eu nu vreau sa-mi cresc copilul intr-o tara de cocalari,de marlani agresivi ptr ca au impresia ca au un pol de parale in plus fata de vecini.prefer "incultii" reci si fara legaturi de prietenie autentica dintr-o tara straina decat "prietenia sincera" a vecinului care se bucura ca m-a inundat la 2 zile dupa ce am facut curatenie,vecinului care sparge seminte in fata blocului si-mi umple casa de miros de mici sa ma bucur si eu ca are el ce manca.vecinul care-mi ofera cu darnicie acordurile lui guta si salam ptr ca este prietenos si se gandeste ca trebuie sa ne bucuram impreuna.in romanica cand 2 prieteni cu audi se intanlesc in mijlocul strazii opresc masinile unul langa altul si toti participantii la trafic trebuie sa se bucure de revederea lor...va sunt cunoscute toate astea??...prefer "raceala" occidentalului decat "ospitalitatea" romanului care-ti toarna in pahar desi l-ai refuzat de 10 ori.prefer simplitatea occidentalului care daca te-a invitat acasa la el iti arata unde este baia si unde este frigiderul decat ospitalitatea si grandomania romanului care face CAR ca sa-ti ofere mai stiu eu ce si umple in continuare farfuria desi il refuzi politicos...dar despre asta sunt romane de scris...multumesc mult ptr clipul cu tudor gheorghe.il ador pe omul asta

De vineri pana duminica am fost pe Transfagarasan, " cazat " la cort pe partea ce duce spre curtea de arges. Am luat-o pe jos pana spre Balea Lac si am ramas foarte uimit de faptul ca cca 40% erau straini. M-am bucurat cand ii vedeam asa de incantati si care mai de care cu aparate foto sau camere video. De ce vin strainii oare in Romania? Uitandu-ma la peisajele nemaipomenite mi-am dat seama ce inseamna Romania si ce lucruri de valoare are. Au si alte tari nu zic nu.. dar stiti vorba aia: prostul moare de grija altuia.

De ce sa ma duc in alta tara cand am aici ce vreau? lasand la o parte politica si cei care ne conduc, putem observa si celalalta parte a Romaniei si garantez eu ca este una nemaipomenita. Pana sa ajung la destinatie am intalnit de la cocalari in trafic pana la drumuri de toata frumusetea dar odata ajuns nu am putut decat sa trag aer in piept si sa spun ca am ajuns altundeva.

In concluzie, Romania nu ofera numai aspecte negative si prefer sa platesc cateva sute de lei in tara mea, decat mii de euro in alta parte.

Mandru ca sunt roman!

Minunat Andrei!

M-ai facut sa imi aduc aminte de concediile petrecute cu ai mei parinti. Plecam cu cortul in nordul Moldovei, de exemplu. O 'cura' de peste 10 zile la manastiri. Apoi tot cu cortul la mare (pff, ce frustrata eram pe atunci de conditiile ce mi le oferea minuscula butelie portabila, saltele ce le umflat de cu seara pentru ca a doua zi sa ne trezim lipiti cu spatele de pamant:D).

Vai...tin minte ce peisaje extraordinare la Cheile Bicazului...opream in fiecare an acolo, atat pentru poze, cat si sa mai odihnim Penelopa (vechea noastra dacie), ce din cauza serpentinelor avea apa in borcan +3000grade Celsius :d

Andrei, dar sint lucruri diferite, Romania si romanii.

Iubesc Romania, cu pasiune. Am facut turul tarii dormind peste noapte in masina, de la Sighisoara pina la Tismana, Portile de Fier si Cozia.

Este o tara extraordinar de frumoasa in care urmele celor care ne-au dat un nume mai sint inca vizibile.

Bucovina, Maramures, Apuseni... Mai are rost sa insir cite si cite?

Da, e locul de care apartin, pentru ca aici m-am nascut, pentru ca am apucat sa bat tara in lung si in lat si sa imi intre in suflet.

Dar a fost furata bucata cu bucata, innegrita, minjita.

Si oricit as fi de optimist, in timpul vietii mele nu prevad sa fie mai bine.

De ce sa le doresc copiilor mei sa traiasca printre mirlani, nesimtire si mizerie? Vor avea vreo sansa in fata avalansei de subcultura?

Ati vazut turistii romani in strainatate? V-au umplut de mindrie, nu?

Deci sint lucruri diferite... Sint mindru de Romania, de istoria ei, de inaintasii nostri de la Decebal pina la Carol si Ferdinand, de Paulescu, Coanda, Brancusi, Palade, Vlaicu, Poenaru si altii ca ei.

Nu (mai) sint mindru ca sint roman. Spuneti-i frustrare, cum vreti... :)

Dati-mi voi motive sa fiu, spuneti-mi ca nu am dreptate in ce am scris mai sus.