AndreiM Posted July 13, 2010 Share Posted July 13, 2010 De ce sa le doresc copiilor mei sa traiasca printre mirlani, nesimtire si mizerie? Vor avea vreo sansa in fata avalansei de subcultura? Pentru ca ei si poate noi putem schimba ceva. Adica lumea la revolutie s-a ridicat in picioare fara vreun Forum, fara o Antena 3, Realitatea, Otv si fara alt mijloc de comunicare in masa. Noi desi le avem pe toate stam si ne plangem de mila. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabbiano Posted July 13, 2010 Share Posted July 13, 2010 andrei...nu s-a ridicat nimeni la revolutie...au fost o mana de agitatori apartinand securitatii care l-au debarcat pe ceausescu...si prostii (printre care recunosc ca ma regasesc) s-au bucurat de sange in ziua de craciun.atata tot.poporul asta nu a schimbat nimic in 2000 de ani si nici nu are sa schimbe ceva in timpul existentei noastre.asa ca...ma gandesc la ziua cand am sa iubesc patria de departe...daca am fost atat de idiot sa sper ca se schimba lumea acum 20 de ani si m-am intors in tara...acum platesc greseala de atunci...nu am sa plec ptr mine,nu am sa plec ptr bani...plec sa-i ofer fetitei mele o alta viata... Link to comment Share on other sites More sharing options...
silviudeep Posted July 13, 2010 Share Posted July 13, 2010 Nu este nimeni vinovat de situatia in care sintem, in afara de noi insine. Nu, mie imi este rusine. As renunta la cetatenie in momentul acesta, daca s-ar putea, si mi-as lua de albanez.Sau cel mai bine, de sirb.Eu nu ma consider vinovat cu nimic din ce se intampla in ROmania. Sunt altii de vina care sunt RESPONSABILI, si platiti de noi toti care nu isi fac treaba. Asta ca sa lamurim problema. Daca ai impresia ca viata e roz si sarbii sau albanezii sunt sfinti, drum bun iti urez. Nu imi este rusine ca sunt roman, nu am de ce. Roman m-am nascut, roman voi muri. Link to comment Share on other sites More sharing options...
katman Posted July 13, 2010 Share Posted July 13, 2010 (edited) Eu nu ma consider vinovat cu nimic din ce se intampla in ROmaniaNici eu nu ma consider, dar platesc pentru vina altora. Nu ma incalzeste cu nimic.ca ai impresia ca viata e roz si sarbii sau albanezii sunt sfinti, drum bun iti urez.Ideea era ca albanezii, dar mai ales sirbii au o constiinta de neam foarte puternica. Toti, sau macar marea majoritate.Apropo, crezi ca daca ar veni peste noi razboiul, ar lua cineva pusca sa lupte? Armata, ma rog... Dar dintre civili, probabil aproape nimeni. Edited July 13, 2010 by katman Link to comment Share on other sites More sharing options...
silviudeep Posted July 13, 2010 Share Posted July 13, 2010 depinde impotriva cui Link to comment Share on other sites More sharing options...
Legumix Posted July 13, 2010 Share Posted July 13, 2010 daaaaprin anii 89-90 eram cu cortul prin muntii rodnei, si ne-am intalnit cu o pereche de tineri germani, care bateau muntii nostri cu piciorul si rucsacul.si care, tocmai fusesera pradati de ciobanii zonei. de atunci, nu mai sunt prea mandru de romanii nostri....ca de fiecare data cand trec prin padurile unde ROMANII se duc la "iarba verde"...ca de fiecare data cand merg cu masina pe strazile noastre, unde ROMANII se intrec sa incalce regulile...ca de fiecare data cand ma uit la stirile politico-economice, unde ROMANII cauta mijloace de exterminare a ROMANILOR. Link to comment Share on other sites More sharing options...
catilina22003 Posted July 13, 2010 Author Share Posted July 13, 2010 (edited) ei na, big deal. numai la noi poti fi pradat hai sa fim seriosi legumicsule! ...si eu am fost talharita in strainatate, nu o data! sooo..prin rationamentul (pur de altfel ) ce-l folosesti, deductia e clara...strainii sunt ciorditori!, mama lor de straini ... milano. intersectie in centrul orasului. stateam la stop. vine nervos macaronarul din spate si incepe sa claxoneze tot transpirat. se mira la culme de ce naiba stam noi pe loc si nu facem stanga, din moment ce nimic nu vine..tot din stanga? ei si ce daca-i rosu, calea e libera... Deci, lasa-ma cu incalcarea regulilor, ca-i universal valabila! ...te-nteleg. ai expus problema. dar, asuma-ti responsabilitatea si vino cu solutia. Edited July 13, 2010 by catilina22003 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mambo Posted July 13, 2010 Share Posted July 13, 2010 ...si eu am fost talharita in strainatate, nu o data! talharii erau romani, te asigur! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndreiM Posted July 13, 2010 Share Posted July 13, 2010 Eu nu inteleg un lucru si ma amuza tare . Daca nu-ti place Romania nene.. pentru ce mai stai? Adica unii dintre voi sunteti si cinici. Nu sunteti mandri de semeni dar dupa urma lor castigati si va intretineti familia. Frate in ce lume traim. Cine e de vina ca tara se afla in rahatul in care se afla? Romanii care MANDRI au votat cu cine au VOTAT si apoi nu le mai place tara. Adica pe romaneste iti faci nevoile intr-un loc si apoi pleci ca miroase prea tare cand puteai foarte simplu sa mergi la un wc. In fiecare tara exista uscaciuni si Romania nu face exceptie dar totusi..legat de razboi sunt de acord oarecum pentru ca romanul va lupta doar cand ii ajunge cutitul la os....te-nteleg. ai expus problema. dar, asuma-ti responsabilitatea si vino cu solutia.Asta-i romanul. Arata cu " dejtu " si cand il pui sa argumenteze sau sa relateze ce ar trebui facut se ascunde dupa deget. Cam asta e activitatea romanului de vreo 20 de ani incoace. Plangem, criticam dar nu stim sa ne spunem punctul de vedere.Pe scurt, DE AIA NU SE FACE ROMANIA MARE! Link to comment Share on other sites More sharing options...
catilina22003 Posted July 13, 2010 Author Share Posted July 13, 2010 talharii erau romani, te asigur! mambo, zau ca asa am zis si eu initial . dar ce te faci ca pe unul l-a prins politia si era get-beget..elvetian de la mama lui de-acasa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mambo Posted July 13, 2010 Share Posted July 13, 2010 ma-sa sau ta-su se trageau din romani Link to comment Share on other sites More sharing options...
catilina22003 Posted July 13, 2010 Author Share Posted July 13, 2010 ma-sa sau ta-su se trageau din romani duios Anastasia trecea... mambo esti culmea Link to comment Share on other sites More sharing options...
silviudeep Posted July 13, 2010 Share Posted July 13, 2010 (edited) haideti sa fim seriosi, nu mai dati "apa la moara" mediatizarii excesive facute de posturile media de afara gen italiene samd. Sa priveasca intai in curtea lor, si sa nu uite ca au avut si avantaje economice de pe urma invaziei romanilor ( nu toti sunt hoti, talhari samd) ca nu ar fi muncit italientii de exemplu pe "salariile" pe care au muncit romanii nostri de afara. Iar lichele au si ei, sa nu-si uite trecutul inainte de a ne arata pe noi cu degetul. Dar bineinteles, ca noi nu avem oameni cu coloana vertebrala care sa ne reprezinte in CE... Edited July 13, 2010 by silviudeep Link to comment Share on other sites More sharing options...
mambo Posted July 14, 2010 Share Posted July 14, 2010 nu sunt mandru ca sunt roman dar nici nu mi-e lehamite pentru ca stiu ca sunt altii si mai napastuiti ca mine. de la un somalez sigur nu vei auzi "sunt mandru ca sunt somalez". muntii, pitorescul transfagarasan, tinuturile maramuresului, portile de fier, brancusi, coanda, etc........... toate astea nu-mi asigura in niciun fel bunastarea. viziunea filmuletului prezentat de catilina ar fi trebuit sa fie alta: cum ar fi fost romania fara iliescu, roman, brucan, nastase, basescu, boc, udrea, videanu, vanghelie, etc....... Astia sigur sunt mandri ca sunt romani. credeti ca neamtul ar fi fost acolo unde este acum daca ar fi avut parte de jumatate din lipitorile enumerate mai sus? bine, nu merita sa amesteci politicul cu arta, stiinta si inovatia. dar toate fac parte din viata noastra si fiecare dintre ele isi aduce aportul (scz pt pleonasm) in progresul unei natiuni. in cazul nostru, din pacate, politicul le-a eclipsat pe celelalte, asigurandu-ne de fapt un mare regres. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikka Posted July 14, 2010 Share Posted July 14, 2010 Eu nu inteleg un lucru si ma amuza tare . Daca nu-ti place Romania nene.. pentru ce mai stai? Am impresia ca nimeni nu a spus ca nu-i place ROMANIA. Cat despre plecat - da, multi au facut-o, din pacate multi oameni bine pregatiti carora aici nu li s-a dat nicio sansa. Parerea mea e ca au plecat din cauza romanilor, nu... Romaniei. A marlaniei, a prostului gust, a spagii generalizate, a coruptiei, a nesimtirii conducatorilor. Nici partea cu amuzatul, sincer, nu o inteleg... Poate cel mult un zambet amar daca-ti amintesti de modul in care cei "de afara" au inclinat balanta ultimelor alegeri Link to comment Share on other sites More sharing options...
Legumix Posted July 14, 2010 Share Posted July 14, 2010 Am impresia ca nimeni nu a spus ca nu-i place ROMANIA. Cat despre plecat - da, multi au facut-o, 1.Corect. 2.Si eu sunt pe lista de plecare...va las cu romanii. Romania o iau cu mine Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndreiM Posted July 14, 2010 Share Posted July 14, 2010 Romania cu tot ce-i in ea, reiese din discutie. La fel de bine ca mine stii si faptul ca s-a mizat foarte mult pe cei de afara in castigarea alegerilor si la fel de bine stii ca au fost fraudate alegerile. Sa fim seriosi.. multi au plecat pentru ce? pentru betoane, carat saci de ciment, spalat babe la fund, furat sau mai stiu eu ce alte " joburi ".Intrebarea vine, de ce daca toti stim ca au fost fraudate nu a iesit nimeni? Am mizat pe comunistii de la PSD poate poate rezolva ceva la curte si am ramas asa.Iti spun eu ca daca ar fi un bun conducator in Romania nu se va mai simti nesimtirea si marlania de care tot spuneti, dar pentru care noi romanii nu facem nimic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikka Posted July 14, 2010 Share Posted July 14, 2010 Sa fim seriosi.. multi au plecat pentru ce? pentru betoane, carat saci de ciment, spalat babe la fund, furat sau mai stiu eu ce alte " joburi ".Mai lipseau capsunarii. Lasand la o parte furatul, nu e o rusine.Eu ma refeream in special la cei care au plecat din Romania pentru a se stabili definitiv "afara".Romania cu tot ce-i in ea, reiese din discutieNu prea. Nimeni a zis ca nu e mandru de H Coanda sau Enescu, insa toti am zis ca ne e lehamite de ce e acum in tara. Aproape toti am facut disocierea in Romania si actualul teritoriu in care stapanesc Basescu, Boc, Udrea si restul (aici intrand si Iliescu & comp.).. Din pacate cred ca aici se aplica cel mai bine celebra vorba: "Frumoasa tara, pacat ca-i locuita". Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndreiM Posted July 14, 2010 Share Posted July 14, 2010 Nu-i vorba de rusine, a nu se intelege gresit. E vorba ca am cunostinte cu facultate terminata si monteaza geam termopan in Italia sau paznic la sera in Spania. Si sunt foarte multi. Ti se pare in regula ? Ai dreptate ca se aplica vorba, dar repet pentru a nu stiu cata oara, cine sa schimbe ceva? Batranii sigur nu mai pot schimba nimic si nu mi se pare normal ca tinerii sa nu aiba unde munci in ziua de azi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Legumix Posted July 14, 2010 Share Posted July 14, 2010 (edited) Exemplu:angajat cu facultate in romania (economist)- Salariu 1.200 lei - 300 euro.absolvent de facultate in romania (profil economic) mecanic la o fabrica auto in italia. Salariu 1.200 euro. Unde poti oferi o viata si un viitor copilului tau???"toti am zis ca ne e lehamite de ce e acum in tara. Aproape toti am facut disocierea in Romania si actualul teritoriu in care stapanesc Basescu, Boc, Udrea si restul (aici intrand si Iliescu & comp.)"de aici trebuie facuta distinctia, NOI trebuie sa traim in tara LOR?! Edited July 14, 2010 by Legumix Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndreiM Posted July 14, 2010 Share Posted July 14, 2010 Clar ca in Italia. Dar eu tot nu inteleg de ce romanul si-a facut nevoile aici si apoi pleaca pe motiv ca ii ajunge? nu e tara lor tocmai. E tara noastra si putem face ceva. Luati exemplu Ungariei cand nu le-a convenit de un ministru parca si au facut revolutie. Luati exemplul Moldovei si lista sigur poate continua. Link to comment Share on other sites More sharing options...
katman Posted July 14, 2010 Share Posted July 14, 2010 (edited) Parerea mea e ca romanii nu sint facuti sa traiasca in democratie.Lor le trebuie cineva care sa le-o traga pe toate partile, sa ii puna cu de-a sila la construit baraje, spitale etc...In democratie, s-a contruit o biserica la fiecare 2 zile si au disparut cred ca jumatate din spitale, scoli si gradinite. Iar alea de mai sint... Stiti si voi cum se prezinta.Romanilor le e dor de Ceausescu tocmai ca decidea pentru ei. Ei nu inteleg ca puterea e a lor in democratie.Daca cititi Caragiale, plingeti. Ca vedeti ca in cei peste 100 de ani ce au trecut, nu s-a schimbat absolut, dar absolut nimic. Si asta e o dovada ca nici nu se va schimba.Romanilor, ca si rusilor etc... le trebuie un tatuca, un ataman, un dictator. Asta e secretul. Sa-i ...bine.Si fac distinctie intre "lor" si "mie". Andrei, nu noi ne-am facut nevoile si acum vrem sa plecam. Noi sintem cei care am vrut sa facem ceva si prin ce am muncit si sintem, am incercat sa lasam ceva in urma. Ceilalti si-au facut insa nevoile in jurul nostru, si acum pute de ti-e scirba. Lor nu le e, ca asa sint obisnuiti, sa traiasca in rahat.Eu si restul ca mine nu sintem obisnuiti. eu daca scap un pufulete pe jos, ma aplec sa il ridic si sa il pun la cos. Fetita mea la fel face. Si vede cum altii isi arunca pachetul gol de tigari din masina si ma intreaba de ce.Referitor la tilharie, ceea ce in afara este o exceptie, la noi e regula. Nu cred ca isi are rostul vreo comparatie.Discutia asta e lunga si oricum, cred ca ce era de spus s-a spus. Sintem unii idealisti si altii realisti. Si noi am fost idealisti odata. Eu pina anul trecut in toamna, cind mi-a pierit si ultima farima de speranta. Nu ca a iesit Basescu, nu e cu nimic mai prost ca Geoana. Ci pentru ca iar a trebuit sa alegem dintre 2 rele. Prin voia democratiei exercitate cu c...rul de vajnicul popor roman. Scuzati pardon de expresie. Edited July 14, 2010 by katman Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndreiM Posted July 14, 2010 Share Posted July 14, 2010 Nu ca a iesit Basescu, nu e cu nimic mai prost ca Geoana. Ci pentru ca iar a trebuit sa alegem dintre 2 rele. Total gresit! Am avut pe cine alege zic eu. Nu stim daca Antonescu putea face ceva sau nu dar era totusi alta varianta decat PSD si PDL de care suntem satui de ani buni. Talharia in Romania nu a fost dintotdeauna. Daca oamenii ar fi avut un loc stabil de munca, banii ar fi avut valoare, bancile nu ar fi dat credite ca " painea calda " situatia ar fi fost cu totul alta si ajungem la vorba ta. Avem nevoie de un Ceausescu.Prin asta spun ca ne-am facut nevoile si acum ne uitam in alta parte ca parca-i mai frumos... adica romanul are drept de vot da? De ce a privit doar la PSD si PDL cand stia care o sa fie rezultatul ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
katman Posted July 14, 2010 Share Posted July 14, 2010 (edited) Total gresit! Am avut pe cine alege zic eu. Nu stim daca Antonescu putea face ceva sau nu dar era totusi alta varianta decat PSD si PDL de care suntem satui de ani buni.Andrei, exact la asta m-am referit si eu, ca desi am avut atitea alte posibilitati, am ajuns in finala cu doua jeguri.La fel cum la primarie, desi erau atitea alte optiuni mai bune, am ajuns cu Nicolae si Lisinschi.Mai cum dracu'? Parca sint toti orbi, zau asa... merg ca teleghidati, iau de bune toate prostiile pe care le indeasa in gusa...In fine... Nu ei sint de vina. Noi sintem ca existam in mijlocul lor. Conducatorii sint asemeni celor care i-au ales.Era o poveste cu un rege si o regina ce domneau peste o tara de orbi. Toate masurile pe care le luau, in cunostinta de cauza pentru ca ei vedeau, erau primite cu furie de catre orbi, care nevazind in jurul lor, nu intelegeau si credeau ca regele si regina le vor raul. Pina la urma, in pragul unei revolte a maselor, regele si regina au decis sa isi scoata ochii. Si de atunci au trait in armonie cu supusii lor, orbi in tara orbilor.Prin analogie, noi sintem precum regele si regina. Vedem ce e in jurul nostru si ne luam cu miinile de cap. Vrem sa traim linistiti? Ar trebui sa fim nesimtiti si nepasatori ca restul.Bineinteles ca nu putem. Ca sa schimbam putin subiectul, sau sa il extindem: Ce ar trebui facut de astia de-alde noi, minoritate, ca sa mai salvam ceva si, eventual, sa ne recapatam si mindria?Solutia, paradoxal, este extrem de simpla in teorie:Un partid unic al tuturor celor nemultumiti, care la alegerile viitoare sa voteze un candidat unic din rindurile lui. Pariu ca sint cel putin 2 mil de nemuiltumiti cu drept de vot? I-ar spulbera pe cei din PSD, PDL si oricare alt partid. Cu 2 mil de voturi ajungi in Parlament si ai un cuvint greu de spus.Credeti ca se poate pune in practica? Se poate face un poll asa, de curiozitate sa vedem macar la nivel micro ce sanse ar fi?Ideea nu este a mea, am intilnit-o undeva pe blogul lui Dan Voiculescu cind am intrat sa vad ce scrie un politician. Edited July 14, 2010 by katman Link to comment Share on other sites More sharing options...
catilina22003 Posted July 14, 2010 Author Share Posted July 14, 2010 "toti am zis ca ne e lehamite de ce e acum in tara. Aproape toti am facut disocierea in Romania si actualul teritoriu in care stapanesc Basescu, Boc, Udrea si restul (aici intrand si Iliescu & comp.)" de aici trebuie facuta distinctia, NOI trebuie sa traim in tara LOR?! Dragii mei, scopul acestui topic este de a sublinia insasi sentimentul/ideea de patriotism, traire ce, ma rog, mai exista intr-unii din noi. Observ ca se face o maaare confuzie. Deci, sa explicam : una e sa tii sau sa votezi cu persoana in sine (ti-e simpatic, pare inteligent, e om din popor etc), si una e sa votezi cu persoana - doar pentru ca ea reprezinta un partid politic cu al carui statut si ideologie simti ca te identifici. Eu mereu am fost liberala. Dar nu pentru ca mi-a placut Mircea Cristea (ba mi-a ), sau am avut o simpatie pentru Tariceanu (oh nu!) . Cu toate ca poate uneori nu mi-au convenit reprezentantii, eu am votat partidul in a carui ideologie m-am regasit. In schimb, tendinta generala (=EROARE GRAVA) este de a tine cu persoana ca individ (ex.cum s-a intamplat cu Basescu - lumea l-a votat pentru ca era spanchi, urat, chel, necioplit, aka badaran - adica te puteai identifica cu el, il simteai mai aproape de suflet etc) Observ aceeasi tendinta si in posturile voastre. Va agatati si/sau identificati si exemplificati persoane (Udrea, Base, Geoana, Antonescu etc), si nu ideea, si nu principiul, si nu sentimentul de patriotism. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts