Jump to content

Camion militar răsturnat la Şiviţa


dcp100168

Recommended Posts

Camion militar răsturnat la Şiviţa

Un camion care transporta militari, care lucrau la digul de pe Prut din apropierea localităţii gălăţene Şiviţa, s-a răsturnat duminică în apropierea digului.

Potrivit şefului Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi, Mihai Polinschi, patru militari au fost răniţi, dintre care trei cu contuzii uşoare şi al patrulea cu un picior rupt. Vieţile lor sunt în afară de orice pericol. Militarul cu piciorul rupt a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi, unde a fost internat.

http://www.agerpres.ro/media/index.php/social/item/19032.html

Un autocamion militar DAC-665 T, care se afla în misiune de intervenţie pentru consolidarea digului din localitatea Şiviţa, jud. Galaţi, s-a răsturnat, duminică, în jurul orei 11,30. Şoferul autocamionului militar a încercat, la ieşirea din localitatea Şiviţa, pe dig, să evite un autoturism Dacia, care venea din sens opus, moment în care autocamionul a derapat şi s-a răsturnat. În autocamion se aflau 12 militari din Batalionul 284 Tancuri, care executau consolidarea digului, cu saci de nisip, pe malul râului Prut, în localitatea Şiviţa. În urma producerii accidentului, şase militari aflaţi în autocamion au suferit contuzii şi traumatisme. Militarii răniţi au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Galaţi, iar Direcţia Medicală din M.Ap.N. monitorizează evoluţia stării de sănătate a militarilor. O comisie de la Batalionul 284 Tancuri, împreună cu organele de poliţie locală, cercetează împrejurările în care s-a produs accidentul. Ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea şi şeful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, urmăresc cu atenţie starea de sănătate a militarilor răniţi în accident.

http://www.agerpres.ro/media/index.php/comunicate/item/19056.html

Link to comment
Share on other sites

Militarii care lucrau la digul de la Şiviţa au fost răniţi după ce camionul în care se aflau s-a răsturnat

Cinci militari care lucrau la consolidarea digurilor de pe Prut au fost răniţi, după ce camionul în care se aflau s-a răsturnat, în localitatea gălăţeană Şiviţa.

Potrivit primarului comunei Tuluceşti, Petrică Bratu, camionul s-a răsturnat de pe dig, de la o înălţime de aproximativ cinci metri, scrie Mediafax. "Digul face legătura între Brateşul de Jos şi Brateşul de Sus şi acolo se lucrează la supraînălţare. Camionul MApN transporta saci cu nisip, pentru lucrări, când pe dig s-a intersectat cu o maşină Dacia pe care a vrut să o ocolească. Fiind terenul umed, de la ploi, malul de pământ s-a lăsat şi camionul s-a răsturnat de pe dig. Digul se află la o înălţime de aproximativ cinci metri. Am înţeles că militarii nu au fost răniţi foarte grav. Ei au fost preluaţi de ambulanţe", a declarat primarul comunei Tuluceşti. El a precizat că cei cinci răniţi au fost duşi la Spitalul de Urgenţă "Sfântul Apostol Andrei" din Galaţi.

Potrivit prefecului judeţului Galaţi, Cosmin Păun, starea militarilor nu este gravă: unul dintre militari s-a lovit la cap, doi au răni la gambe, iar ceilalţi doi au suferit răni în zona toracică. "Se vor face cercetări pentru că maşina Dacia pe care camionul a încercat să o ocolească aparţinea unor pescari inconştienţi. Trebuie verificat cine le-a permis acelor pescari să intre pe dig", a adăugat prefectul judeţului Galaţi.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Patru-militari-camionul-rasturnat-Sivita_0_296370467.html

Link to comment
Share on other sites

Şeful garnizoanei Galaţi: Şoferul camionului nu a apreciat bine distanţa

Un camion al armatei, cu 12 militari la bord, s-a răsturnat într-un şant în timp ce evita o altă maşină. Militarii au scăpat de moarte ca prin urechile acului, cinci dintre ei fiind răniţi şi transportaţi de urgenţă la spital, după ce au fost surprinşi sub cei 100 de saci de nisip aflaţi în autoutilitară.

Accidentul s-a produs pe drumul care face legătura dintre comuna Şiviţa şi digul de la Prut, unde militarii lucrau de aproape 48 de ore la înălţarea acestuia. Şoferul camionului militar a încercat să evite o altă maşină care venea din sens opus şi s-a răsturnat în şanţul adânc de aproximativ cinci metri. În urma accidentului şase dintre soldaţi au fost răniţi, iar doi dintre ei au suferit leziuni grave. Cei 10 militari care se aflau în remorca camionului, ceilalţi doi fiind în cabină, au văzut moartea cu ochii după ce au fost surprinşi de cei aproximativ 100 de saci de nisip cu care urmau să consolideze digul de la Prut.

„Am evitat o altă maşină şi ne-am răsturnat în şanţi. Şase dintre colegi au fost duşi la spital după ce i-am scos de sub camion. Pământul este moale şi ne-am rpsturnat. Suntem speriaţi. Unii dintre colegi sunt răniţi mai grav. Doi erau în faţă, restul în spate”, a declarat plutonierul Paul Bogza, unul dintre militarii aflaţi în camion.

Dintre cei şase soldaţi care au fost transportaţi de urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean Galaţi, doi sau rămas internaţi pentru examinare amănunţită. Bogdan Postolache şi Bogdan Gâţă au fost cel mai grav răniţi, unul dintre având un picior rupt, iar celălalt o mână ruptă. De asemenea, militarii prezentau şi alte leziuni ale claviculei şi diferite contuzii.

„Şoferul camionului nu a fost atent”

Aceasta este prima concluzie a organelor de anchetă care au sosit imediat la faţa locului. „Analizăm cauzele producerii accidentului. Nu putem spune prea mult în momentul de faţă, dar din câte se pare, şoferul camionului militar nu a apreciat bine distanţa. Cei răniţi au fost transportaţi la spital”, a declarat Adrian Popescu, şeful Garnizoanei Galaţi.

Soldaţii care au scăpat mai ieftin în urma accidentului au sărit imediat să-şi scoată colegii de sub camion şi de sub sacii de nisip, pentru pentru a le acorda primul ajutor. „I-am văzut pe băieţii din camion aici la margine drumului. Erau răniţi”, spune Gheorghe Nour, viceprimarul comunei Tuluceşti, venit şi el la faţa loclui.

Celălalt şofer şi-a văzut de drum

Bogdan Roşu, cel care se afla la volanul daciei venite din contrasens, a plecat mai departe cu toate că a văzut cum se răstoarnă camionul plin cu soldaţi. După aproximativ o oră de la producerea accidentului, acesta a fost adus la faţa locului de către poliţişti, pentru declaraţii. „Am oprit să le dau voie să treacă pe lângă mine. Am văzut că drumul este îngust şi nu avem cu să trecem unul pe lângă altul. Am văzut în oglinda retrovizoare că s-au rasturnat”, a spus Bogdan Roşu, şoferul Daciei implicate în accident.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Seful_garnizoanei_Galati-Soferul_camionului_nu_a_apreciat_bine_distanta_0_296370562.html

Link to comment
Share on other sites

Starea sănătăţii celor şase militari accidentaţi este foarte bună

Toţi cei şase militari transportaţi la Spitalul Judeţean Galaţi în urma accidentului de duminică de pe digul de la Şiviţa, sunt în stare foarte bună, fiind sub supraveghere medicală, conform procedurilor, informează Ministerul Apărării Naţională într-un comunicat transmis, luni, AGERPRES. Unul dintre militari se mai află internat la Spitalul Judeţean Galaţi, ceilalţi cinci fiind deja preluaţi pentru supraveghere de specialitate şi recuperare de medicii militari - patru au fost transferaţi la Spitalul Militar din Galaţi, iar unul la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central din Bucureşti. Potrivit sursei citate, toţi cei şase militari au fost diagnosticaţi cu traumatisme minore şi contuzii.

http://www.agerpres.ro/media/index.php/social/item/19213.html

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.