Jump to content

Discuţii cu o firmă chineză pentru termocentrala de la Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Discuţii cu o firmă chineză pentru termocentrala de la Galaţi

Termoelectrica poartă discuţii cu firma chineză Fujian Longking pentru implicarea în proiectul de construcţie a unei termocentrale la Galaţi şi în cel de modernizare a unităţii de la Doiceşti, au declarat pentru Mediafax surse din ministerul Economiei. "Săptămâna aceasta se află în România reprezentanţi ai firmei chineze Fujian Longking pentru discuţii de tatonare privind implicarea în proiectul termocentralei de la Galaţi şi de modernizare a unităţii de la Doiceşti", au spus sursele.

Grupul ceh CEZ a anunţat luni că a renunţat la proiectul termocentralei de la Galaţi, investiţie de 400 milioane euro, după ce studiul de prefezabilitate a dezvăluit costuri neprevăzute importante, dar şi necesitatea de a demola active care aparţin CET Galaţi. CEZ a semnat în 2008 un memorandum cu Termoelectrica pentru construcţia unei unităţi noi de producţie a energiei la Galaţi, cu o putere instalată de 400 MW.

Ministerul Economiei, Adriean Videanu, a solicitat la începutul lunii iulie "un răspuns ferm" din partea CEZ privind participarea, împreună cu Termoelectrica, la construcţia unităţii de producţie a energiei, de la Galaţi. "Pentru Galaţi mai avem o ofertă de la ArcelorMittal", a afirmat atunci Videanu.

Ministerul Economiei a anunţat recent că mai multe companii chineze sunt interesate să investească în România, în construirea unei centrale termoelectrice de până la un miliard de euro, în energie eoliană, agricultură şi sectorul minier. Fujian Longking activează în producţia, distribuţia şi instalarea de echipamente pentru prevenirea contaminării mediului.

http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/companii/termoelectrica-poarta-discutii-cu-firma-chineza-fujian-longking-pentru-termocentrala-de-la-galati-193444.html

Link to comment
Share on other sites

Termocentrala de la Galaţi ar putea fi modernizată de chinezi

Compania de stat chineză China National Electric Equipment vrea să modernizeze un grup al complexului energetic Rovinari şi, totodată, să monteze o instalaţie de desulfurare care să ajute producătorul român de energie să îndeplinească normele de mediu cerute de UE. “Reprezentanţi ai părţii chineze au fost, de mai multe ori în Oltenia iar discuţiile sunt foarte avansate”, a spus, pentru Money.ro, Tudor Şerban, secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei.

Reprezentanţi ai unei alte firme chinezeşti, Fujian Company Ltd., au fost în vizită la termocentralele Galaţi, Doiceşti şi Işalniţa cu intenţia de a încheia contracte pentru montarea unor instalaţii similare de desulfurare. “Sunt(chinezii – n.r.) chiar acum în ţară, iar discuţiile au şanse reale de a se concretiza”, a mai spus Şerban.

Potrivit oficialului cea mai posibilă variantă de colaborare între firmele chineze şi cele româneşti este crearea unei companii mixte, capitalizată de partea chineză, care să efectueze lucrările. În contraparte chinezii ar urma să valorifice o anumită cantitate de energie cedată de către termocentrale. “Banii nu sunt o problemă pentru ei, important este să ne punem de acord asupra modalităţii de lucru”, a ţinut să mai precizeze Şerban.

http://www.money.ro/electrica/termocentralele-romanesti-modernizate-de-chinezi.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.