Jump to content

2,7 milioane de români în UE


dcp100168

Recommended Posts

2,7 milioane de români în UE

Aderarea României la Uniunea Europeană, petrecută la 1 ianuarie 2007, a determinat o migrare masivă a românilor în afara graniţă. În prezent, între 2,5 milioane şi 2,7 de milioane de români se află pe teritoriile celorlalre state din UE, se arată în Raportul asupra Migraţiei Mondiale pe 2010, realizat de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

În 2008, 61.400 de români au emigrat în ţările din Uniunea Europeană pe baza unor contracte temporare de muncă, cu 11% mai mult faţă de anul precedent. Cele mai populare destinaţii au fost Germania, unde s-au dus 47.000 de români şi Spania, spre care au apucat-o 54.000 de români.

Potrivit Băncii Mondiale, banii trimişi de “căpşunari” în ţară au totalizat în 2008 suma-record de 9,4 miliarde de dolari, care a scăzut însă dramatic în următorul an.

Pe de altă parte, România rămâne o destinaţie nepopulară printre imigranţi, în condiţiile în care, în 2008, doar 76,700 de persoane beneficiau de permise de şedere valide. Cei mai mulţi străini care aleg să vină în România provin din Republica Moldova.

http://www.realitatea.net/numarul-emigrantilor-romani-in-ue-este-de-2-7-milioane_723135.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

2,7 milioane de români în UE

Plus cateva sute de mii de moldoveni facuti romani peste noapte de Basescu... Lucru pentru care italienii, francezii si englezii sunt super-incantati :))

Desigur, toate golaniile care vor fi facute de noii "cetateni" UE vor fi contabilizate tot la Romania.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.