Jump to content

Studenţii nu vor să dea scris examenul de licenţă


dcp100168

Recommended Posts

Studenţii nu vor să dea scris examenul de licenţă

Studenţii nu sunt de acord cu impunerea examenului propriu-zis la finalul ciclului de studii universitare. Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), din care face parte şi Liga Studenţilor Gălăţeni, dezaprobă încercarea de impunere a verificării cunoştinţelor la examenul de licenţă şi disertaţie. Astfel, ANOSR atrage atenţia că proiectul propus de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului de reglementare a examenelor finale de licenţă / master încalcă autonomia universitară şi nu respectă liniile de acţiune ale Procesului Bologna (în speţă cea cu privire la recunoaşterea studiilor) pe care România şi le-a asumat la nivel internaţional.

Potrivit proiectului de lege, începând din anul universitar 2010–2011, examenul de licenţă va consta în două probe, una în care vor fi verificate cunoştinţele acumulate în anii de studiu şi a doua care va consta în prezentarea lucrării de licenţă sau master.

„Noua iniţiativă legislativă a Ministerului Educaţiei atacă principiile autonomiei universitare prin condiţionarea formelor de evaluare a cunoştinţelor şi utilizarea construcţiei planurilor de învăţământ”. „Modul de evaluare a competenţelor intră în responsabilitatea fiecărui plan de studiu, în funcţie de domeniu şi competenţele obţinute, iar o reglementare naţionala în acest sens va afecta flexibilitatea”, se arată într-un comunicat ANOSR.

În plus, reprezentanţii studenţilor consideră că evaluarea se face la finalul fiecărui curs, astfel că nu ar mai fi nevoie de o dublă evaluare prin impunerea unui test la finalul anilor de studiu.

http://www.viata-libera.ro/articol-Studentii_nu_vor_examen_de_licenta_scris_2.html

Link to comment
Share on other sites

Cel mai corect ar fi ca diploma de licenta sa eliberata in maxim 10 minute de la depunerea (fie si incompleta) a dosarului de inscriere la facultate. Si plata sumei aferente anilor de studii. Io asa zic.

Daca se intarzie mai mult de 10 minute, studentul/absolventul poate da in judecata Universitatea, statul roman, tot sistemul solar eventual, pentru incalcarea oricarei chestii care-i trece prin creieras in secunda aia.

Mai e si varianta - inca nediscutata - ca la nasterea copilului, parintii sa plateasca o suma corespunzatoare si sa obtina toate diplomele pe care le considera necesare. Nou-nascutul inginer sau doctor sau ce le trece parintilor prin minte (chirurg, astronom, actor, sculer-matriter, vidanjor etc.) va putea trece astfel prin sistemul de educatie ca gasca prin apa.

PS: Pentru tinichigii si chelneri se vor face reduceri in urma unor indicatii luminoase.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.