dcp100168 Posted November 17, 2015 Author Posted November 17, 2015 O nouă victimă a agenţiei de turism Pro Vacances* Numărul gălăţenilor care au depus plângere la Protecţia Consumatorului susţinând că au fost traşi pe sfoară de firma respectivă a ajuns la nouăO familie din Galaţi acuză o agenţie de turism că le-a încasat banii, fără a plăti rezervările la un hotel de lux în Republica Dominicană. Patroana firmei susţine că a intrat în insolvenţă, iar conturile i-au fost blocate.Membrii familiei Mihalache şi-au văzut, în vară, planurile de vacanţă năruite. Nu se aşteptau ca cei peste 2.500 de lei plătiţi în avans să fie pierduţi, din moment ce agenţia la care au apelat pentru planificarea concediului era una pe mâna căreia au mai mers mulţi gălăţeni.Cu toate acestea, cu câteva zile înainte de a achita restul sumei, pentru a pleca spre destinaţie, după ce şi-au achiziţionat biletele de avion, oamenii nu au primit voucherele pentru hotelul la care urmau să se cazeze. „Când am mers să luăm voucherele, ni s-a spus că nu sunt. Patroana ne-a zis că nu ştie ce se întâmplă şi că ar trebui să revenim peste câteva zile. De fiecare dată, doamna începea să plângă şi să ne spună că situaţia se va remedia curând”, ne-a mărturisit Cornel Mihalache, unul din păgubiţi.Ţepe cu repetiţieFamilia Mihalache nu este singura păgubită de agenţia Pro Vacances. Am discutat cu Tudor Carmen, comisar şef la Protecţia Consumatorului Galaţi: „Din iulie şi până acum, am primit nouă reclamaţii care s-au dovedit a fi întemeiate. Doamna a încasat banii, dar nu a achitat şi mai departe. Din păcate până în momentul de faţă toate documentele au fost contestate în judecată. În momentul de faţă am trimis actele şi la Ministerul Turismului, la Bucureşti, pentru că firma nu avea nici asigurare de insolvenţă. Trebuie să aşteptăm”, ne-a spus Carmen Tudor.Banii vor fi înapoiaţi!În urma vizitei pe care i-am făcut-o Danei Vasiliu, directoarea agenţiei Pro Vacances, aceasta ne-a spus că este bine intenţionată şi că va returna banii oamenilor banii, dar, momentan, are dificultăţi financiare şi societatea i-a fost închisă. „Ştiu despre cele nouă plângeri. Încerc să îmi redeschid societatea cât mai repede cu putinţă pentru a le înapoia banii păgubiţilor”, ne-a spus, cu o săptămână în urmă Dana Vasiliu.viata-libera.ro
dcp100168 Posted July 26, 2016 Author Posted July 26, 2016 Aviz gălăţenilor care vor să călătorească! O agenţie de turism este acuzată că îşi minte clienţii Societatea reclamată este urmaşa unei foste agenţii, închisă anul trecut, în urma a numeroase acuzaţii de înşelăciune venite din partea mai multor gălăţeni care au plătit vacanţe fără a beneficia de ele Anul şi roiul de reclamaţii, aşa poate fi descrisă activitate comercială derulată de un agent economic din Galaţi, al cărui obiect de activitate este prestarea de servicii în domeniul turismului. Mai pe scurt, vorbim de o agenţie de turism apărut relativ recent în peisajul gălăţean, cu sediul în Ţiglina II, fix în aceeaşi locaţie unde, anul trecut, o societate cu acelaşi administrator, dar sub un alt nume, Pro Vacances, stârnea valuri de nemulţumiri din partea clienţilor. Noua firmă, cu denumirea comercială de Sigura Traveling, a ajuns, şi ea, să fie obiectul unor acuzaţii de fraudă din partea unor clienţi, care susţin că au plătit diverse servicii de care nu au beneficiat. Mai mult, nici nu au văzut banii imediat înapoi, în ciuda promisiunilor verbale şi scrise primite de la administratorul agenţiei. Şoc la aeroport De asta au avut parte doi dintre gălăţenii care au păţit-o după ce au apelat la agenţie ca să îşi rezerve bilete de avion pentru Dortmund. Plecarea, programată pe 22 iulie de pe aeroportul "Henri Coandă", cu un avion al companiei Wizz Air, nu a avut loc, despre imposibilitatea deplasării clienţii agenţiei aflând abia după ce au făcut patru ore pe drum, până la aeroport. "Eu mi-am luat biletul pe 12 iulie de la agenţia Sigura Traveling, iar prietenul meu, pe 18 iulie. Plecarea era pe 22 iulie. Când am mers la aeroport, am aflat de la ghişeu că biletele noastre nu sunt bune, ni s-a spus că acele coduri înscrise pe bilete nu existau!", ne-a declarat Ana Maria Buiciuc (22 ani), una dintre gălăţencele care a apelat la serviciile agenţiei. Tânăra şi prietenul ei, Mihai Vasile, au fost nevoiţi să facă cale întoarsă la Galaţi, unde au încercat să obţină, dacă nu explicaţii, măcar banii, 380 de euro în total, de la patroana agenţiei. "Şi-a cerut scuze, a spus că o să ne de dea banii înapoi, dar că acum nu poate, că are contul blocat. Apoi ne-a înmânat un angajament de plată prin care se obliga să ne dea contravaloarea biletelor până cel târziu 25 iulie, la orele 19.00. Nu am văzut niciun ban", a adăugat Mihai Vasile (25 ani). Cei doi tineri au fost nevoiţi să îşi cumpere alte bilete de avion pentru a ajunge în Germania, dar au depus şi plângeri la Protecţia Consumatorilor şi la Poliţie. La prima instituţie mai sunt şi alte semnale vizavi de nereguli la agenţia amintită. "Până la acest moment, avem o reclamaţie scrisă şi o sesizare telefonică de la o persoană care urmează să depună plângere vizavi de agenţia Sigura Traveling. Facem verificări, în circa două săptămâni urmând să emitem concluziile şi eventualele sancţiuni", ne-a precizat, marţi, Eusebiu Diaconu, din cadrul Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Galaţi. Moştenire compromiţătoare Agenţia vizată acum de ancheta celor de la Protecţia Consumatorilor, în speţă Sigura Traveling, are ca numitor comun nu doar locaţia, ci şi patroana, în persoana Danei Vasiliu. Fosta agenţie de turism deţinută de aceasta, Pro Vacances, a fost închisă anul trecut, după ce comisarii au decis că nouă plângeri depuse de clienţii păgubiţi se confirmau. "Noi am emis atunci decizie de închidere, ca sancţiune, plus obligarea de a returna sumele de bani clienţilor reclamanţi, pentru serviciile neonorate. Deciziile noastre au fost contestate în instanţă de către administrator, cred că sunt încă pe rol procesele", adăugat reprezentantul Protecţiei Consumatorului. Conform informaţiilor afişate pe portalul Judecătoriei Galaţi, contestaţiile la deciziile de sancţionare a agenţiei Pro Vacances au fost respinse. Vizavi de acest noian de nereguli, unele probate, altele în curs de verificare, am încercat să aflăm de la administratorul agenţiei, Dana Vasiliu, dacă problemele pot fi catalogate drept un şir nefericit de coincidenţe sau există o altă explicaţie. "În ceea ce priveşte problema cu biletele de avion, am virat banii într-un alt cont, din greşeală, am şi solicitat băncii să îi vireze în contul firmei. A fost un accident, o să returnez banii. Am deja 80 de euro şi văd cum o să mai fac rost de restul. E adevărat că am avut probleme anul trecut, am achitat parţial din banii datoraţi", ne-a spus marţi, 26 iulie, Dana Vasiliu, administratorul agenţiei. viata-libera.ro
dcp100168 Posted August 19, 2016 Author Posted August 19, 2016 Şi fără bilete, şi cu banii luaţi. Noi clienţi înşelaţi de o agenţie de turism cu probleme O focşăneancă a ratat botezul unicului nepot, după ce a apelat la serviciile agenţiei de turism Pro Vacances din Galaţi, pentru a veni din Italia Telenovela agenţiei de turism Pro Vacances din Galaţi, ale cărei nereguli din activitate vi le readuceam în atenţie la finele lunii iulie, revine în actualitate cu un nou episod, ai cărui protagonişti sunt o familie din Focşani, pe de o parte, iar pe de alta, desigur, administratorul societăţii comerciale. Contactul dintre cele două părţi a avut loc tot în cursul lunii iulie, în jurul datei de 20, când Cristi Mihordea, din Focşani, a ajuns să apeleze la serviciile agenţiei din Galaţi pentru a schimba două bilete de avion necesare venirii mamei sale din Italia, la botezul nepotului, care are loc la acest sfârşit de săptămână. Operaţiunea, care ar fi trebuit să nu fie una foarte dificilă, şi chiar nu a fost, la o primă discuţie, s-a dovedit a fi o nouă ţeapă. "Mama mea şi soţul ei îşi luaseră bilete pentru acest sfârşit de săptămână, dar nu au mai putut veni exact în acel interval din cauza unor probleme şi au dorit să le schimbe. Am ajuns la Agenţia Pro Vacances, unde doamna Vasiliu ne-a spus că le poate schimba cu altele, la compania Wizz Air, exact în perioada în care dorim, dar că nu mai are decât două şi, dacă le vrem, să le plătim în cursul aceleiaşi zile. Aşa am şi făcut, am virat suma de 1.520 de lei în contul indicat. În ziua următoare i-am trimis buletinele, iar o zi mai târziu, după discuţii şi mesaje multiple, am primit pe e-mail un bilet. L-am verificat şi am constat iniţial că nu era achitat, iar după circa cinci ore, acesta nu a mai fost valid. În urma discuţiilor cu cei de la Wizz Air, am aflat că acesta fusese anulat pentru neplată", ne-a adus la cunoştinţă Cristi Mihordea. Explicaţiile primite de la administratorul agenţiei nu au fost deloc diferite de cele pe care alţi clienţi, care s-au trezit că au plătit pentru servicii neonorate, le-au primit la rândul lor. Familiei Mihordea i s-a spus că au existat nişte probleme la bancă, mai exact cu conturile blocate, care nu au permis transferarea contravalorii biletelor către compania aeriană. Sătui de explicaţii şi amânări ale restituirii sumei achitate degeaba, oamenii au venit la Galaţi şi au încercat să obţiină banii în mână, demers care s-a dovedit fără succes. ”Am vrut ca măcar un agajament de plată să facem cu doamna Dana Vasiliu, prin care să ne spună exact când ne va restitui banii. Nu s-a putut face asta, deşi am încercat la doi notari, aşa că ne-a înmânat un angajament cu antetul firmei, prin care s-a obligat ca până pe 16 august, la orele 10.00, să ne dea banii. Nici asta nu s-a întâmplat, ne-a spus aceeaşi poveste cu conturile”, completează Cristi Mihordea, decis acum să sesizeze toate autorităţile competente, deloc străine de neregulile care se petrec la această agenţie. Focşăneanul a fost nevoit să achiziţioneze alte bilete de avion pentru ca mama sa şi soţul ei să vină în ţară pentru botezul unicului nepot. Din păcate, cei doi bunici nu vor ajunge la slujba de creştinare a micuţului, pentru că singurul avion cu care pot venit duminică în România aterizează pe Otopeni la două ore după momentul ceremoniei. viata-libera.ro
dcp100168 Posted September 8, 2016 Author Posted September 8, 2016 Chin fără sfârşit al clienţilor înşelaţi. Anchete în pas de melc la o agenţie de turism Administratorul agenţiei de turism Sigura Traveling nu a fost încă trimis în judecată pentru nicio faptă de înşelăciune, deşi unele reclamaţii sunt mai vechi de un an Între timp, patroana a părăsit locaţia unde şi-a desfăşurat activitate în ultimii ani, cu două agenţii prin care a ţepuit zeci de persoane Zeci de reclamaţii sunt înregistrate oficial la Poliţie, Parchet şi Protecţia Consumatorilor, ai căror titulari îşi plâng în pumni ghinionul de a fi plătit bani frumoşi pe bilete şi excursii fictive. Sume în lei şi valută, de ordinul miilor, au ajuns în mâinile administratorului a două agenţii, Pro Vacances şi, ulterior, Sigura Traveling, serviciile nefiind onorate. Păcăliţii au încercat toate demersurile să îşi recupereze banii, dar prea puţini au avut succes. Majoritatea covârşitoare este formată fie dintre cei care s-au lăsat păgubaşi şi cei care au ales calea pe care au considerat-o cea mai corectă: s-au adresat autorităţilor: administrativ cu sesizări la protecţia consumatorilor, şi penal, la poliţie şi parchet. Dacă prima instituţie are posibilităţi limitate de a forţa mâna patroanei să restituie sumele încasate pe promisiuni neonorate, celelalte două, oficial, anchetează. Mai exact, pun plângere peste plângere, conexarea sesizărilor amânând cu mult momentul la care gălăţeanca acuzată de înşelăciune să ajungă să dea socoteală în instanţă, sau, mai mult, să plătească. „N-a răspuns la nicio invitaţie” După ce a „epuizat” resursele dând ţepe cu firma Pro Vacances, societate pentru care Protecţia Consumatorului a emis decizie de închidere temporară ca urmare a sesizărilor confirmate, administratorul a reluat şirul înşelăciunilor cu Sigura Traveling, agenţie de turism care a ajuns din nou pe lista neagră a firmelor pârâte, mai ales în această vară. 17 este numărul de reclamaţii primit în ultimele trei luni prin care clienţii firmei cer să li se dea banii înapoi, numai că nici comisarii nu au prea avut cu cine discuta. „Zilele trecute au fost colegii la sediul firmei şi au constatat că acolo nu mai funcţionează agenţia de turism reclamată. Doamna administrator nu s-a prezentat niciodată la noi, nu a răspuns la nicio invitaţie pe care i-am transmis-o. Mai mult, nu a prezentat niciodată asigurare de insolvenţă. Tot ce putem face şi în cazul agenţiei Sigura Traveling este să dăm o decizie de închidere, dar acum am constatat că, deocamdată cel puţin, punctul de lucru nu mai există. Noi îi sfătuim pe reclamanţi să încerce pe cale penală să obţină banii, dar şi aşa este foarte greu”, ne-a explicat comisarul şef Carmen Tudor, din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Galaţi. Ţepuiţii vechi şi noi, în aceeaşi oală În rândul înşelaţilor de cele două agenţii de turism administrate de aceeaşi Daniela Vasiliu se înscriu şi persoane care stau de mai bine de un an de zile cu amărăciunea în suflet şi golul în buzunar, dar şi unii „proaspeţi”, care nu au avut ocazia să afle la timp din păţaniile altora pentru a evita că cadă în capcană. Prinsă probabil într-un cerc vicios al datoriilor de care nu mai poate scăpa decât păcălind noi şi noi muşterii, Dana Vasiliu şi-a înmulţit numărul victimelor care adaugă noi plângeri de înşelăciune la teancul de peste 15, aflat acum în ancheta procurorilor. Una dintre cele mai vechi reclamaţii este cea a lui Neculai Iorga, din Tuluceşti, care la jumătatea lunii august 2015, a făcut şi el cunoştinţă cu ţeapa, după ce a cumpărat bilete de avion de la Pro Vacances. Banii plătiţi pentru ca familia să vină şi să plece apoi în Italia, la muncă respectiv 275 de euro, au fost buni daţi, niciun cent nemaiajungând, nici în ziua de azi, în mâna păgubitului. „Am fost la agenţie, am vorbit cu doamna, mi-a plâns că nu are de unde, că nu ştie cum s-au încurcat codurile de pe bilete, pentru că cei de la Wizz Air mi-au zis că acele coduri de confirmare aparţineau altor persoane. Mi-a dat un angajament de plată pe care nu l-a onorat, aşa că m-am dus la poliţie. De pe 17 august 2015 am plângerea şi nici acum nu s-a întâmplat nimic. Ei adaugă noi şi noi plângeri, iar mie mi s-a spus, nu o dată, că să o las, că are copil de crescut şi nu o să scot bani de la ea”, ne-a spus Neculai Iorga. Bărbatul a încercat o ultimă variantă de a recupera banii, intervenind în procesul de insolvenţă pe care Finanţele Publice l-au deschis la Tribunalul Galaţi împotriva firmei SC Expert Pro Vacances SRL, şi al cărui termen a fost fixat pe data de 5 octombrie 2016. La un an distanţă, o păţanie similară a trăit un tânăr din Galaţi, care a crezut de două ori în buna credinţă a patroanei agenţiei, de data aceasta denumită Sigura Traveling. Ciprian E. a apelat la agenţie pentru a cumpăra cinci bilete pentru Londra, prin compania Blue Air, pentru care a plătit 500 de euro, în luna iulie. Cu o zi înainte ca mama sa şi alte patru persoane să se urce în avion, au aflat că biletele nu mai erau bune chiar de la patroana agenţiei, care în urma unor discuţii le-a promis că le va găsi altele, cu rezervare de bagaj la cală, într-un avion ce urma să decoleze pe 19 iulie. Surpriza a fost una de proporţii, dar nu în sensul bun. „Pe 19 iulie, mama mea şi celelalte persoane au ajuns în aeroport şi au constatat că nu aveau bagajele la cală. Am luat legătura din nou cu agenţia, iar doamna Vasiliu mi-a spus că nu mai ţine minte dacă a făcut rezervarea cu bagaje sau nu. Cele cinci persoane au plătit din mână câte 50 de euro, în total 250 de euro. Am mai încercat să recuperez banii, doamna a recunoscut că a greşit, dar a spus că nu are de unde să mi-i dea”, ne-a explicat tânărul, care urma să depună şi el o plângere la parchet, după ce încercările de a discuta şi a-şi recupera banii pe cale amiabilă au eşuat. „Am fost la agenţie şi am văzut că era închisă, nu mai funcţionează acolo. La telefon, cu greu am reuşit să mai dau de doamna, aşa că voi apela la justiţie”, a conchis gălăţeanul. Cei care vor încerca să îşi recuperez banii pe calea justiţiei trebuie să se înarmeze cu nervi şi răbdare. Chiar dacă au mari şanse să obţină câştig de cauză, pe hârtie, în caz de executare silită trebuie respectată o ierarhie, clienţii păcăliţi nefiind chiar pe locurile prioritare. viata-libera.ro
dcp100168 Posted October 16, 2017 Author Posted October 16, 2017 Înşelăciune cu vacanţe. Plătite, dar fără rezervări la hoteluri Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi au solicitat instanţei de judecată, în luna august, luarea măsurii arestării preventive pentru inculpata Ionica Florea, cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune în formă continuată (trei acte materiale) şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată. Procurorii au reţinut în sarcina inculpatei Ionica Florea faptul că perioada noiembrie 2015 - august 2016, în calitate de reprezentant al SC Royal Travel Compnay SRL, societate care nu este înmatriculată la Oficiul Registrului Comerţului, a indus în eroare mai multe persoane fizice pe care le-a determinat să achite diverse pachete turistice şi a emis vouchere care aveau aplicată o ştampilă falsă, atestând rezervările şi plata serviciilor turistice. "Inculpata, prin prezentarea ca adevărată a unor fapte mincinoase şi prin folosire de mijloace frauduloase a obţinut un folos material injust, producând prejudicii persoanelor vătămate în valoare totală de aproximativ 7.000 de lei". Iniţial, Judecătoria Galaţi a respins propunerea de arestare preventivă a inculpatei, dispunând ca aceasta să fie cercetată sub control judiciar. Deşi avea deja probleme cu legea, Ionica Florea Ionica şi-a continuat activitatea infracţională, cu acelaşi mod de operare, motiv pentru care procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi au solicitat înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestării preventive. Mai mult decât atât, procurorii au arătat instanţei de judecată faptul că Ionica Florea a încălcat măsurile impuse prin controlul judiciar şi a luat legătura cu una dintre părţile vătămate, de la care a încasat suma de 3.247 de lei cu titlu de avans şi 540 de lei cu titlu de plată finală, pentru contravaloarea unui sejur în Bulgaria. "Persoanele vătămate P.S.A., C.V.E., V.A. şi C.A. au formulat plângeri penale, având în vedere că au fost induse în eroare de către inculpată, care a continuat activitatea infracţională, determinându-le pe acestea să achite contravaloarea unor pachete turistice, fără a mai achiziţiona de la furnizor aceste servicii, cu scopul de a obţine un folos material injust", au susţinut, în faţa instanţei, procurorii gălăţeni. În aceste condiţii, Judecătoria Galaţi a dispus înlocuirea măsurii preventive a controlului judiciar luată faţă de inculpata Ionica Florea cu măsura arestării preventive pe o durată de 30 de zile, începând cu data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă. Cercetările continuă în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor cauzei. viata-libera.ro
dcp100168 Posted November 23, 2017 Author Posted November 23, 2017 Cum a ţepuit zeci de clienţi patroana unei agenţii de turism. Când era confruntată de oameni, femeia se plângea că are un copil de crescut Judecătoria Galaţi a condamnat-o pe Daniela Vasiliu, administrator al agenţiilor de turism Sigura Traveling şi Pro Vacances, la închisoare cu suspendare pentru înşelăciune în formă continuată. Gălăţeanca Daniela Vasiliu îşi făcuse un obicei din a lua sume importante de bani, de ordinul miilor de euro, de la zeci de persoane, cu promisiunea achiziţionării de bilete de avion către diverse destinaţii şi excursii, ce s-au dovedit fictive. Plângerile au început să curgă la Poliţie, Parchet şi Protecţia Consumatorilor, iar Daniela Vasiliu a abandonat prima agenţie de turism deschisă, Sigura Traveling, deschizând o altă agenţie, Pro Vacances, unde şi-a reluat imediat vechiul obicei: înşelăciunea. Când era confruntată de păgubiţi, femeia le spunea că are un copil de crescut şi să nu o mai deranjeze, pentru că nu mai au nicio şansă să-şi primească banii înapoi. După mai bine de un an de anchetă, în care oamenii au încercat pe toate căile să-şi recupereze miile de euro pe care le-au plătit pentru bilete şi sejururi inventate, administratorul agenţiilor de turism amintite a fost trimis în judecată pentru înşelăciune în formă continuată. În urma unui proces maraton, de doar patru luni, Judecătoria Galaţi a condamnat-o la 2 ani şi 3 luni de închisoare cu suspendare şi a obligat-o să plătească contravaloarea biletelor şi vacanţelor pentru care a încasat peste 100.000 de lei la un număr de 29 de persoane. Daniela Vasilliu le-a restituit banii la doar două persoane până la pronunţarea sentinţei, iar alţi trei păgubiţi nu s-au mai constituit părţi civile în procesul penal. Judecătorii au pus sechestru pe un apartament deţinut de administratorul agenţiilor de turism amintite, pentru ca oamenii să îşi poată recupera banii. Verdictul Judecătoriei Galaţi a fost pronunţat pe 22 noiembrie şi nu este definitiv. adevarul.ro
dcp100168 Posted December 22, 2017 Author Posted December 22, 2017 Patroana unei agenţii de turism, condamnată la închisoare Judecătoria Galaţi a condamnat-o pe Georgeta Toporaş la închisoare cu executare pentru înşelăciune în formă continuată, obligând-o să restituie peste 20.000 de euro clienţilor cărora le-a luat banii în schimbul promisiunii că le va asigura sejururi de vis în diverse ţări din Europa şi nu numai. Gălăţeanca Georgeta Toporaş administra agenţia de turism Alexandra Travel, sute de persoane apelând la aceasta de-a lungul timpului pentru a cumpăra bilete de avion sau sejururi în diverse colţuri ale lumii. La un moment dat, zeci de gălăţeni care apelaseră la agenţia de turism pentru a-şi cumpăra bilete de avion către diverse destinaţii au constatat că fuseseră înşelaţi, iar femeia nu mai răspunde la telefon. Oamenii au reclamat-o pe patroana agenţiei de turism la Protecţia Consumatorilor şi apoi la Poliţie, iar în urma verificărilor s-a constatat că Georgeta Toporaş orchestrase o escrocherie în toată regula. Femeia le lua banii clienţilor, iar când aceştia descopereau că nu fuseseră cumpărate biletele de avion, le spunea simplu că la mijloc este o neînţelegere. Au existat şi cazuri dramatice, când o gălăţeancă a ratat programarea pentru o operaţie în Germania după ce a aflat că nu fusese cumpărat bilet de avion pentru această destinaţie. Un bărbat proaspăt însurat intenţiona să plece cu aleasa inimii spre o destinaţie de vis, dar s-a trezit şi el înşelat, constatând că nu fusese făcut niciunul dintre demersurile la care se angajase agenţia de turism. Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi a trimis-o în judecată pentru înşelăciune în formă continuată, iar instanţa de judecată a condamnat-o în octombrie 2017 la patru ani şi nouă luni de închisoare cu executare. Judecătorii au obligat-o şi să le restituie păgubiţilor sumele de bani pe care le încasase, care totalizează peste 20.000 de euro. Georgeta Toporaş a atacat verdictul la instanţa superioară, în speranţa că va obţine o reducere a pedepsei. adevarul.ro
dcp100168 Posted February 14, 2018 Author Posted February 14, 2018 Procesul Danielei Vasiliu va fi rejudecat Curtea de Apel Galaţi a decis să repună pe rol dosarul Danielei Vasiliu, administrator al agenţiilor de turism Sigura Traveling şi Pro Vacances, care fusese condamnată în primă instanţă la închisoare cu suspendare pentru înşelăciune în formă continuată. Judecătorii au decis, pe 9 februarie, să rejudece procesul Danielei Vasiliu, administrator al agenţiilor de turism Sigura Traveling şi Pro Vacances, după ce au ajuns la concluzia că trebuie lămurite anumite aspecte de fapt şi de drept în acest caz, înainte de pronunţarea verdictului definitiv. adevarul.ro
dcp100168 Posted August 6, 2018 Author Posted August 6, 2018 Daniela Vasiliu nu va face închisoare, dar va fi executată silit Judecătoria Galaţi a admis, pe 26 iulie, patru cereri de executare silită împotriva Danielei Vasiliu, administrator al agenţiilor de turism Sigura Traveling şi Pro Vacances, după ce aceasta a fost condamnată definitiv la 2 ani şi 3 luni de închisoare pentru înşelăciune în formă continuată. Judecătorii au obligat-o să plătească contravaloarea biletelor şi vacanţelor pentru care a încasat peste 100.000 de lei la un număr de 29 de persoane, fiind de aşteptat ca şi restul păgubiţilor să ceară executarea silită a femeii. Daniela Vasilliu le-a restituit banii la doar două persoane până la pronunţarea sentinţei, iar alţi trei păgubiţi nu s-au mai constituit părţi civile în procesul penal. Judecătorii au pus sechestru pe un apartament deţinut de administratorul agenţiilor de turism amintite pentru ca oamenii să îşi poată recupera banii. adevarul.ro
dcp100168 Posted March 1, 2019 Author Posted March 1, 2019 Femeia care se dădea drept administrator la o firmă de turism continuă să înşele mai multe persoane, chiar dacă fusese plasată sub control judiciar Ionica Florea şi-a continuat morişca infracţională, escrocând şi trei bănci cunoscute din România cu zeci de mii de euro prin efectuarea a numeroase transferuri de fond ilegale. Judecătorii au condamnat-o acum la închisoare cu executare efectivă. Judecătoria Galaţi a condamnat-o, pe 27 februarie, pe Ionica Florea la trei ani, patru luni şi 20 de zile de închisoare cu executare efectivă pentru înşelăciune în formă continuată şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos. Femeia a fost obligată şi să restituie sume importante către trei bănci pe care le-a prejudiciat prin transferuri de fond ilegale. Ionica Florea trebuie să returneze 81.475 de lei către ING Bank, 24.000 lei către Unicredit Bank S.A. şi 20.546,81 de euro şi 2.700 de lei către Banca Transilvania. Decizia instanţei nu este definitivă. De amintit este că procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi au cerut instanţei de judecată, pe 26 august 2017, arestarea preventivă a femeii din Galaţi, care era cercetată la acel moment exact pentru trei înşelăciuni şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. ”În sarcina inculpatei Ionica Florea s-a reţinut faptul că, în perioada noiembrie 2015 - august 2016, în calitate de reprezentant al S.C. Royal Travel Company S.R.L., societate care nu este înmatriculată la Oficiul Registrului Comerţului, a indus în eroare mai multe persoane fizice, pe care le-a determinat să achite diverse pachete turistice şi a emis vouchere care aveau aplicată o ştampilă falsă, atestând rezervările şi plata serviciilor turistice”, a precizat procurorul de caz în rechizitoriu. Prejudiciul cauzat persoanelor care doreau să plece în diverse sejururi se ridica la acel moment la 7.000 lei. Judecătoria Galaţi a respins atunci propunerea de arestare preventivă a femeii, plasând-o sub control judiciar. Ionica Florea a continuat însă să înşele mai multe persoane prin acelaşi mod de operare, astfel că, pe 2 octombrie 2017, Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi a cerut înlocuirea controlului judiciar cu arestarea preventivă. ”La data de 30 august 2017 şi pe 5 septembrie 2017, inculpata după ce a luat legătura cu persoana vătămată STS, a încasat de la acesta contravaloarea sumei de 3. 247 lei cu titlu de avans şi 540 lei cu titlu de plată finală, pentru contravaloarea unui sejur în Bulgaria. Totodată, persoanele vătămate PSA, CVE, VA şi CA au formulat plângeri penale, având în vedere că acestea au fost induse în eroare de către inculpată, care a continuat activitatea infracţională, determinându-le pe acestea să achite contravaloarea unor pachete turistice, fără a mai achiziţiona de la furnizor aceste servicii, cu scopul de a obţine un folos material injust”, susţin procurorii. adevarul.ro
dcp100168 Posted April 17, 2020 Author Posted April 17, 2020 Cum s-a folosit o escroacă de o firmă fantomă pentru a vinde sejururi fictive. A continuat înşelăciunile cu procurorii pe urme Curtea de Apel Galaţi a condamnat-o definitiv, pe 6 aprilie, pe Ionica Florea la şase ani şi şase luni de închisoare cu executare efectivă pentru înşelăciune în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Femeia trebuie să le restituie la 12 păgubiţi peste 10.000 de euro în contul sejururilor de vis pe care le promisese şi care s-au dovedit doar o minciună. Într-un alt dosar penal, unde fusese condamnată la la trei ani, patru luni şi 20 de zile de închisoare cu executare efectivă pentru înşelăciune în formă continuată şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, Ionica Florea a fost obligată să restituie sume importante către trei bănci pe care le-a prejudiciat prin transferuri de fond ilegale. Femeia trebuie să returneze 81.475 de lei către ING Bank, 24.000 lei către Unicredit Bank S.A. şi 20.546,81 de euro şi 2.700 de lei către Banca Transilvania. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi au cerut instanţei de judecată, pe 26 august 2017, arestarea preventivă a femeii din Galaţi, care era cercetată la acel moment exact pentru trei înşelăciuni şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. ”În sarcina inculpatei Ionica Florea s-a reţinut faptul că, în perioada noiembrie 2015 - august 2016, în calitate de reprezentant al S.C. Royal Travel Company S.R.L., societate care nu este înmatriculată la Oficiul Registrului Comerţului, a indus în eroare mai multe persoane fizice, pe care le-a determinat să achite diverse pachete turistice şi a emis vouchere care aveau aplicată o ştampilă falsă, atestând rezervările şi plata serviciilor turistice”, a precizat procurorul de caz în rechizitoriu. Prejudiciul cauzat persoanelor care doreau să plece în diverse sejururi se ridica la acel moment la 7.000 lei. Judecătoria Galaţi a respins atunci propunerea de arestare preventivă a femeii, plasând-o sub control judiciar. Ionica Florea a continuat însă să înşele mai multe persoane prin acelaşi mod de operare, prejudiciul depăşind finalmente 10.000 de euro, astfel că, pe 2 octombrie 2017, Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi a cerut înlocuirea controlului judiciar cu arestarea preventivă. ”La data de 30 august 2017 şi pe 5 septembrie 2017, inculpata după ce a luat legătura cu persoana vătămată STS, a încasat de la acesta contravaloarea sumei de 3. 247 lei cu titlu de avans şi 540 lei cu titlu de plată finală, pentru contravaloarea unui sejur în Bulgaria. Totodată, persoanele vătămate PSA, CVE, VA şi CA au formulat plângeri penale, având în vedere că acestea au fost induse în eroare de către inculpată, care a continuat activitatea infracţională, determinându-le pe acestea să achite contravaloarea unor pachete turistice, fără a mai achiziţiona de la furnizor aceste servicii, cu scopul de a obţine un folos material injust”, susţin procurorii. adevarul.ro
Recommended Posts