dcp100168 Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 O mamă cu nouă copii riscă 15 ani de închisoare pentru că a furat curentCaz dramatic în Galaţi. Aglăiţa Ţuţuianu (39 de ani), o mamă cu nouă copii, riscă ani grei de puşcărie pentru că a încercat să le ofere copiilor săi o şansă în viaţă. Femeia, de loc din Pechea, s-a mutat la Galaţi împreună cu concubinul său şi cei nouă copii în noiembrie 2009. S-au aciuat la marginea oraşului unde şi-au construit o casă modestă, din paiantă. Cinci din cei nouă copii merg la şcoală, dar familia nu a avut bani să se racordeze legal la reţeaua electrică. Mama micuţilor a luat decizia de a se lega direct la instalaţia electrică cu un cablu, ocolind echipamentele de măsurare, pentru ca seara copiii să aibă lumină ca să-şi facă lecţiile. A fost prinsă furând curent şi s-a ales cu dosar penal.Nu am găsit-o acasă pe Aglăiţa Ţuţuianu pentru că era plecată cu băiatul cel mai mare, de 18 ani, să muncească ca zilieri, ca să asigure familiei o pâine pe masă. În căsuţa de la marginea oraşului, de pe strada Garofiţei, l-amgăsit pe concubinul femeii şi pe ceilalţi copii. „Suntem săraci şi am vrut să ţinem copiii la şcoală. Doar seara deschideam lumina ca să înveţe ei. Televizor nu avem pentru că ni l-a spart proprietarul casei unde am stat cu chirie", ne-a declarat tatăl copiilor, Ovidiu Dumitran (39 de ani). Familia face eforturi pentru plăti cei 831 de lei, care reprezintă contravaloarea curentului electric consumat în decursul celor trei luni cât a fost racordată ilegal la reţeaua electrică. Însă le este foarte greu.Mai mult decât atât, anchetatorii nu au vrut să audă nici un fel de scuze şi, luni, Aglăiţa Ţuţuianu a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi pentru furt calificat, infracţiune pentru care riscă să primească până la 15 ani de închisoare. „Dacă am găsi scuze pentru orice om sărac care fură, nu ştiu unde am ajunge. În orice caz, mă îndoiesc că instanţa îi va aplica o pedeapsă cu executare, chiar dacă am cere noi", ne-a declarat prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, Veronica Dumitrache, care s-a şi ocupat de instrumentarea cazului.Aglăiţa şi Ovidiu încearcă să demonstreze acum că sunt de bună credinţă şi au achitat deja 200 de lei, urmând să plătească şi diferenţa. „Vrem să tragem legal curent. Ne costă 1.700 de lei, dar o să o facem pentru că vrem să înveţe copii, să aibă şi ei o şansă în viaţă şi să nu trăiască de pe o zi pe alta ca noi", ne-a declarat printre lacrimi tatăl micuţilor, Ovidiu Dumitran.http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galati-_O_mama_cu_noua_copii_risca_15_ani_de_inchisoare_pentru_ca_a_furat_curent_0_301769887.htmlVă propun o discuţie pe subiectul din titlu... vizavi de faptul că infractorii sus-puşi politic dau cu tifla justiţiei, iar pârliţii trebuie să respecte legea!
mambo Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 cine a descoperit marele furt? lucratorii de la Electrica? eu ma abtin de la comentarii...
Mikka Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 Inca un caz in care justitia isi face datoria... 15 ani de puscarie (maxim, ce-i drept...). Daca se recupereaza paguba, se poate inchide doasarul?LE: O data ajuns in instanta, evident ca dosarul trebuie judecat... Vor fi termene, hartii facute, citatii trimise probabil aiurea (femeia fiind din Pechea si stand cam fara acte prin Galati-City) etc. Alti bani, alta distractie.
katman Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 (edited) riscă ani grei de puşcărie pentru că a încercat să le ofere copiilor săi o şansă în viaţăCinci din cei nouă copii merg la şcoală, dar familia nu a avut bani să se racordeze legal la reţeaua electricăMama micuţilor să muncească ca zilieri, ca să asigure familiei o pâine pe masăSuntem săraci şi am vrut să ţinem copiii la şcoală. Doar seara deschideam lumina ca să înveţe ei.lacrimi in coltul ochilor, vai... „Dacă am găsi scuze pentru orice om sărac care fură, nu ştiu unde am ajungeOrganul represiv in actiune care pedepseste pe sarmanul Jean Valjean... ma scuzati, nu pun botul la genul asta de articole lacrimogene... e scris atit de clar in stil tendentios, incit orice comentarii sint de prisos.Poate fi rescris in intregime sa aiba un inteles total opus, pe marginea acelorasi fapte.Familia face eforturi pentru plăti cei 831 de lei, care reprezintă contravaloarea curentului electric consumat în decursul celor trei luni Aproape 3 mil pe luna pentru curent "doar ca sa invete sarmanii copilasi" Bine maaa... Edited July 20, 2010 by katman
riaji Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 Si se mai intreaba lumea de unde avea idiotul ala de adjunct 1 milion de euro sa-i dea tiganului ca sa nu-l parasca la nevasta-sa.
dcp100168 Posted May 22, 2011 Author Posted May 22, 2011 Mamă cu nouă copii condamnată pentru că a vrut să le asigure lumină micuţilor ca să-şi facă lecţiileO femeie de 39 ani din Galaţi a primit şase luni de închisoare pentru furt calificat după ce s-a racordat ilegal la reţeaua electrică. Aglăiţa Ţuţuianu (39 de ani) a fost condamnată la şase luni de închisoare pentru că a încercat să le ofere celor nouă copii ai săi o şansă în viaţă. Femeia s-a mutat împreună cu concubinul său şi cei nouă copii de la Pechea la Galaţi în noiembrie 2009, unde în decursul timpului şi-au construit o casă din paiantă.Scuzele nu au fost suficienteCinci din cei nouă copii merg la şcoală, dar familia nu a avut bani să se racordeze legal la reţeaua electrică. Mama micuţilor a luat decizia de a se lega direct la instalaţia electrică cu un cablu, ocolind echipamentele de măsurare, pentru ca seara copii să aibă lumină ca să-şi facă lecţiile. „Suntem săraci şi am vrut să ţinem copii la şcoală. Doar seara deschideam lumina ca să înveţe copii. Televizor nu avem pentru că ni l-a spart proprietarul casei unde am stat cu chirie", ne-a declarat tatăl copiilor, Ovidiu Dumitran (39 de ani). Anchetatorii nu au vrut să audă nici un fel de scuze şi Aglăiţa Ţuţuianu a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi pentru furt calificat.„Dacă am găsi scuze pentru orice om sărac care fură, nu ştiu unde am ajunge. În orice caz, mă îndoiesc că instanţa îi va aplica o pedeapsă cu executare, chiar dacă am cere noi", ne-a declarat fostul prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, Veronica Dumitrache, care s-a ocupat de instrumentarea cazului.Femeia face eforturi împreună cu concubinul său pentru plăti cei 831 de lei, ce reprezintă contravaloarea curentului electric consumat în decursul celor trei luni cât s-a racordat ilegal la reţeaua electrică. Mama celor nouă copii a încercat să demonstreze că este de bună credinţă şi a achitat prejudiciul. „Vrem să tragem legal curent. Ne costă 1.700 de lei, dar o să o facem pentru că vrem să înveţe copii, să aibă şi ei o şansă în viaţă şi să nu trăiască de pe o zi pe alta ca noi", ne-a declarat printre lacrimi tatăl micuţilor, Ovidiu Dumitran.Instanţa de judecată a condamnat-o de două ori pe femeie, odată la şase luni de închisoare pentru furt calificat şi a doua oară la patru luni de închisoare pentru efectuarea unei instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţeaua de energie electrică. Judecătorii au apreciat însă că pedeapsa rezultantă de şase luni trebuie suspendată în contextul situaţiei familiale deosebite a Aglăiţei Ţuţuianu. Dacă femeia va mai comite altă infracţiune în perioada termenului de încercare de doi ani şi jumătate, ea va fi încarcerată şi va executa pedeapsa cea mai mare, la care se poate adauga şi un spor.adevarul.ro
Relu Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 Maaaare exemplu de profesiomalism. Acu' are și procurorul dreptatea lui dar când te gândești că alt dosare sunt uitaaaaaaate prin sertare...
riaji Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 Bravo, dati-o exemplu si amintiti-va de batranul condamnat acum vreo 3 ani pentru c-a furat o gaina, ca n-avea ce manca. Apoi mirati-va, plini de falsa compasiune in timp ce mancati un McChicken la lumina lustrei, de ce mor milioane de oameni de foame si de frig. Raspunsul meu la topic este clar NU. Unde e lege scrisa, nu exista morala. Exista doar bani la mijloc si egoismul celor care trag sforile. O viitoare societate normala s-ar putea lipsi cu prioritate de tendinta legiferarii si a intregului proces de justitie.
Legumix Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 Raspunsul meu la topic este clar NU. Unde e lege scrisa, nu exista morala. Exista doar bani la mijloc si egoismul celor care trag sforile. O viitoare societate normala s-ar putea lipsi cu prioritate de tendinta legiferarii si a intregului proces de justitie.sarcina judecatorului este de a aprecia de la caz la caz. in aceasta ipoteza (furt de curent electric)pedeapsa aplicata mi se pare suficienta. Dar ce te faci cu cei din Ivesti sau toflea, care au conectate la reteaua electrica palate, de ani de zile. A fost cineva condamnat???tanti gafita a furat o galeata de curent, cei din ivesti fura cu sacul.
riaji Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 Tot la asta faceam si eu referire in comentariul ironic mai vechi de mai sus: jmecherii nu platesc, ba mai mult.. scot bani de acolo, intr-o forma sau alta (cazul Tonea Chiriac si adjunctul de la Electrica). Dar sarcina judecatorului este la fel de ingrata ca si legea, cata vreme intregul sistem juridic se bazeaza pe ideea de proprietate, urmata de pedeapsa sociala. In orice caz asemanator, pedeapsa este in final inutila. Da, la prima vedere, comparand nivelul de trai al tiganilor din Toflea cu al femeii din articol si tinand cont de faptul ca alde Gruia,Baiculescu,Tonea Chiriac&Co isi permit sa achite curentul pentru tot judetul Galati, dar totusi nu o fac nici pentru propriile locuinte din catunul natal, iti vine sa pui intrebarea magica (cum naiba de nu-i trage nimeni la raspundere si pe aia?), dar raspunsul se afla tot in sistemul care da forma legiferarii propriu-zise si mai apoi insusi procesului de justitie (si trebuie sa ma repet): exista doar bani la mijloc si egoismul celor care trag sforile.
Recommended Posts